2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Eczacı bunları söyleyince üzüldüm benim yüzümden bebeğim bu sıkıntıları çekiyor diye ama olacağı varsa oluyor demek ki canım. Eşim hazırladığı karışımları almış bir de Demir için damla vermiş yine doğal yağmış ama içeriğini iyice araştırmadan vermem bi bakayım bakalım neymiş ama bunu verince akşam hemen etki edecek 9 gibi uyur 1 ve 5te emmek içim uyanır sadece, yarın ararsın sabaha kadar uyudu diye demiş. Çok iddaalı geldi bana ama merakta etmiyor değilim 🙇🏼‍♀️
Böyle olursa ben talibim o karışıma 😂😂😂

Tabi canım iyice araştır bak nolur nolmaz, inşallah iyi gelir miniğe de bize de içeriğini söylersin bizde hazırlatır alırız 🙏 kendini üzme hiç bununda gelip geçici olduğunu düşün böyle kalmayacak yaramazlar şurada zorluk bikaç ay belki 😊 sonra ufak ufak anlamaya başladıklarında rahatlarız sebepsiz ağlamalar biter 🌼
Sonra iki yaş sendromu başlıyor 😂 asıl sebepsiz ağlamalar değirmeler vurmalar o zaman başlıyor 😂😂😂

Sonra iki yaş sendromu başlıyor 😂 asıl sebepsiz ağlamalar değirmeler vurmalar o zaman başlıyor 😂😂😂
Uzun vadeli bakmayalım boşver 🙈😊😀 yoksa onlar büyüdükçe sorunlar uğraşırlarda daha çok büyüyor ama şu dertlerini anlamıyoruz ya bu dönem cidden sıkıntı bağırıyor ağlıyor ne o bizi ne biz onu anlıyoruz böyle anlatınca erken ergenlik gibi oldu 😂

Ay evet bende anlamdan biliyorum bize kalmaya gelmişti bir haftadır yigenim kaka yapmiyodu sevinçten resmini çekip enişteme atmıştı gerçekten öyle oluyomus başa gelince anliyo insan nasıl gulmustum kafayı yedi diye 😂 inşallah tabi burda paylaşırım 🤗
Ben de kizimda bikere alip sevincten tavana firlatcaktim😁 mevzu cocugunsa kakasi bile buyuk mesele🤭

Ben bir kere süte karıştırıp verdim 2 gün sulu kaka yaptı bebeğim hemde normal yaptığından daha fazla yaptı daha önce hiç o kadar sulu yapmamıştı ben ona bağladım. Bir de çok gazı olunca ya da kaka yapamazsa ben yastığa yaslanıp bacaklarımı büküyorum kızımı bacaklarıma yatırıyorum yatırıyorum bacakları hafif karnına çekik oluyor sohbet ediyorum o sırada ağrısı da azalıyor gaz çıkarıyor kaka da yapıyor
Allah razı olsun. Ben ne zmandır çekiyorum şu kaka olayını. Keşke daha önce yazsaydım ben de. Bu sizin söylediğiniz yöntemlr yaptırdım bugün. Bol bol dua edicem size 😁😁😁

Kızlar kızım anne sütüyle besleniyo günde bir mutlaka kaka yapiyordu 3 gündür yapmıyor evde zeytinyağı yok sıvı yağla yada suyla mi uyarsam beklemelimiyim yapar mi acaba emin olamadım gaz cikarmasinda hiç bı sikinti yok beslenmesinde de ama yapmadı nedense zaten günlük yapmasında çok yoğun yapiyodu sivili bı şekilde son günlerde sırtına kadar geçtiği oluyodu anlık takibimde bile 😶
Ben bu nedenle doktora götürdüm. 4 gün yapmamıştı. Doktorda 1 hafta yapmazsa getir demişti. O gün akşamına yaptı. Benim de esas olarak anne sütü günde 1 de mama aliyor. O günden beridir 4 günde 1 kaka yapıyor. Bazen 5. Gün yaptigida oluyor. Gaz çıkarmada sorun yoksa bekle

Canım sünnet oldumu seninki

Canım onun için regli olmaya gerek var mı yan etkileri varmiymis bilgi verildimi hamile değilsin 5 ten sonrası oluyo pozitif ..
Hiç birşey demedi canım eczaneden al iğneyi dedi aldım bugün vurdu 3 ay sonra vuracak tekrar kardeşim sipral taktirmisti kis çıktı kardesimde sipralden sonra enfeksiyon kapmış rahim

Merhabaa ben 20 aralıkta sezeryan ile doğum yaptım kanamam 45 46 gün falan sürdü doktorum kırkbaşı olduğunu söyledi sonrasında bitti tamamen fakat bugün yine kanama oldu az da olsa birliktelik sonrası özellikle.Sezeryan sonrası böyle ara ara kanamalar olması normal mi bu durumu yaşayanlar var mı?
Daha aylarca boyle anormallik olacak sanirim. Normal yani ara kanamalar. Benim pıhtı pıhtı olmuştu 40 bittikten 10 gün sonra falan.

Geçen hafta aynı şekilde yattığı yerden bağırsak hareketlerini duymuştum hatta şaşırdım ondan sonra çok rahat çıkarmıştı gazını demek ki bu yüzdenmiş. 2 gündür gazı var ama bağırsak hareketlerini duymuyorum henüz. Dün hiç kaka yapmadı bugün bekliyorum bakalım inşallah yapar. Yarına kadar yapmazsa zeytinyağı sıkmayı düşünüyorum erken mi sizce bekleyeyim mi daha? Bir de ne kadar sıkmam lazım?

Eşimin hemşire teyzesi hacamat ve sülük tedavisi için eğitim aldı yapıyor ama Hatay’da kendisi. Hatta Aidin Salih’i örnek alır, her gittiğimizde konuşuruz, açlığı çok öneriyor ama emzirirken açlık yapılır mı sorayım olmadı onu denerim yeterki temizlensin vücut. Biz Mart sonunda Hatay’a gideceğiz ama benim İzmir’de bulmam lazım sanırım. Ona bir sorayım belki bildiği, tanıdığı biri vardır. Kendim için yaptırırım da bebek için canı acır mı ki? Yaptırdığında yazarsan sevinirim 🤗

Bebeklerimizin huzursuzluğunun kaynağı bizde fazlasıyla mevcutmuş maşallah 😅 ya sevindim bende eşime söyliyeyim akşam gelirken melisa çayı alsın o zaman
Açlık normalde yapılabilir ama emzirirken bence hiç gerek yok. Hacamat yapılan bebek gördüm daha önce o kadar kısa sürüyor ki inan aşı yapıldığında daha çok ağlıyor bebekler. Tabiki de yaptırayım inşallah yazarım mutlaka ☺️

Yaptım canım onu da diyorum ya bu kadar gaza rağmen kaka gelmiyo ben anlamadım 😶
Canım belki sende sıvı ağırlıklı besleniyorsan normal bikaç gün yapmaması, lifli gıdalar tüket havuç elma bol zeytinyağlı salata vs. gibi inşallah işe yarar yapar rahatlar

Iyı aksamlar arkadaslar
Bebegı sunnet olanlara bir Kac sorum olucak
Kremi gunde kac kez ve Kac gun kullandınız?
Bonyosunu kacıncı gun yaptırdınız?

Kızlar 2 aylık bebeğin kilosu kaç olmalı acaba? En fazlası ve en azı ?
Kız ve erkek bebeğe göre değişiyor aslında. Benim oğlum kilosunun çok üstünde gidiyor anne sütü olduğu için sorun yok dedi doktor ama benim için zor oluyor tabi. Boyu 2. ay kontrolünde 63 cm’di. Boyu içinde 2 aylığın üst sınırında dedi ama boy-kilo persentil uyumluymuş o yüzden sorun yok dediler.

Back