Yumurta yiyebildiginize sukredin ama
![Upside-down face :upside_down: 🙃](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f643.png)
Benim kahvaltim yumurta, patates, sogan, kabak, havuc ve yeşillikten oluşuyor hep. Yiyebiliyorsaniz sogandan cok fazla cesit cikarabiliyorum ben. Yaşadığım ülkede mevsim sebzesi diye bir kavram yok, her şey ithal o yüzden mevsim gozetmeden aliyoruz sebzeyi. Siz bulursaniz bence yüklüce kabak, domates kurusu alın, cok güzel çeşit olur kahvaltıya. Bir kac tarif yazıyorum sık yaptığım ve bayilarak yediğim.
1. Haşlanmış yumurtayı dogra, maydanoz, dereotu, nane, yeşil soğanla(dokunabilir) karıştır.
2. Bol yeşil soğan, nane, maydanoz, dereotu ile omlet.
3. Pırasayı kısık ateşte kavur, dereotu ve karabiber ekle, üzerine yumurta kır.
4. Soğanı iri iri dogra, sürekli karıştırarak karamelize olana kadar kavur. Koyun kıyma, karabiber ekle. Sogan bol, kiyma az olsun. Kuru domatesi yumuşayana kadar ıslayıp kiymayla birlikte domates de eklenebilir.
5. Patatesi yemeklik dogra, haşla süz. Soğanı piyazlık doğra, karamelize olana kadar kavur, az salca, bol toz zerdecal, bol kuru nane, karabiber ekle. Soğanla patatesi birleştir. Patatesler tamamen ezilince goruntu bence kotu oluyor. 4 orta boy patatese 2 ortaboy soğan güzel olur.
6. Soğanı piyazlık doğra, yumuşayana kadar kavur, yemeklik doğranmış patatesi ekle. Bol zerdeçal, karabiber, yaeim cay bardagi su ekle. Orta ateşte sürekli karıştırarak, patatesler hafif kizarana kadar kavur. Pişince maydanoz ekle.
7. Kuru kabağı ısla, julyen ya da halka halka doğra. Piyazlık soğanı yumuşayana kadar kavur, baharat ekle, kabakla birleştir, kizarana kadar kavur. Bu karışıma haşlanmış patates ekleyince de güzel oluyor.
8. Domatesi ince ince dilimle, kısık ateşte kekik ve zerdeçalla pişir. Havuç ve ıslanmış kuru kabağı yagda kavur, üzerine domatesi gezdir.
9. Patatesi kızart üzerine yukardaki domates sosunu gezdir :)
10. Benim gözümün nuru ballı yumurta. Yumurtayi tuzsuz pisir, uzerine bal gezdir. Garip gelmistir ama ben seviyorum bunu :)
Zeytinyağ dışında yag kullanmıyorum. Hemen hepsi kavurma oldugu için dibine tutmasin diye bol yag koyuyorum. Ya yagini süzüp tabaga aliyorum, o yagi yemeklere koyuyorum ya da esim yagina ekmek baniyor.