2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Geçmiş olsun canım, inşallah Allah acilen şifamızı verir yoksa bu şekilde nasıl olacak mecbur çocuğu indir kaldır, bakımı, ev işi, yemek derken dinlenmek imkansız, hangi doktora gittin tedavi ilaç vs verdi mi emzirirken kullanabileceğin?
Canim fizik tedavi bölümünde dr a gittim sadece krem verdi onu da daha alamadım birde ellerim icin bileklik verdi başka birdey yok onun haricinde bence sende git en kısa zamanda

Bende de bel fıtığı, menisküs ve boyun düzleştirici var üstüne simdi el bileklerim çok ağrıyor. İlk çocuk ama yas 35 olunca çok zorluyor. Benimde oğlum 5.5 kilo ve sürekli huysuz indir kaldır halindeyim. Nasil kaldirmicaz acaba ve daha çok var oturmasına bile.

Bizimkininde öyle ertesi gün tekrar yaglaniyor saci. Ben mustela kullanıyorum kepek yapmadı.
Aynen öyle canım agir kaldırmama gibi.bir durum söz konusu değil hersey bize bakıyor

Selam kızlar.öğretmen arkadaşlara bişey sorcam.doğum yardımı parası için dilekçeyi okula mı verdiniz?
Benim eşim direkt doğum yaptığım hastaneden başvurmuştu 21 ocakta PTT’den çekeceksin demişlerdi.
Evet canım okula veriliyor. Onlar da ilçe mem e gonderiyolar sanırım.
Okula verildiğini ilk kez duyuyorum. Bu doğum yardımı ilk çocuğa 300,ikinciye 400 verilen para değil mi? Aynı şeyden mi bahsediyoruz :)
Normal doğum yapan kızlar ilişkiden sonra kanamaniz oldu mu ?
Benim olmadı canım . Dikiş varsa eğer ondan dolayı da olabilir.

Kızlar 2. Ayda 3 asi birden vurulacakmis bizimki yarin. Çok fazla değil mi 3 asi birden ya? Aralıklı olabiliyorsa öyle yaptırmayı düşünüyorum.

Benim eşim direkt doğum yaptığım hastaneden başvurmuştu 21 ocakta PTT’den çekeceksin demişlerdi.

Okula verildiğini ilk kez duyuyorum. Bu doğum yardımı ilk çocuğa 300,ikinciye 400 verilen para değil mi? Aynı şeyden mi bahsediyoruz :)

Benim olmadı canım . Dikiş varsa eğer ondan dolayı da olabilir.
Evet aynı seyden bahsediyoruz. 😄 eşim aile sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne de gitti başvurmak için. Formu verip kurumunuza teslim edin demişler devlet memuru oldugum için.

Kızlar 2. Ayda 3 asi birden vurulacakmis bizimki yarin. Çok fazla değil mi 3 asi birden ya? Aralıklı olabiliyorsa öyle yaptırmayı düşünüyorum.
Aşılarla ilgili hiçbir gereklilik yok. Hepsini reddedebilirsiniz, hepsini 2 yaşından sonra vurdurabilirsiniz, istediğinizi erteleyip istediğinizi zamanında vurdurabilirsiniz. Mesela hepatit b Türkiye'de doğumda uygulanıyor, bulunduğum ülkede 6. ayda. Ama Türkiyede doktorlara deseniz ki ben daha sonra yaptırmak istiyorum ağır gelmesinden korkuyorum. Derler ki ya bebeginiz 6. aydan önce hepatit b kaparsa, çok önemli bu aşı. Yani siz kararınızı verin yeter, sağlık ocağından en kötü ihtimalle korkuturlar sizi biraz.

Hanımlar benim oğlum yine geceleri benj emmemege basladi sadece biberonla mama yiyor
Ben gece özellikle biberon veriyorum çok sık uyandırmamak için uykusunu tam alsın diye..zaten uykudayken aktif ememiyor. Biraz emzirmeye calisip senin gibi mama veriyorum . Gunduz emiyorsa sorun yok bence cnm ya

Cnm biz yaptırdık. Bir sıkıntı olmadi. Biri ağızdan damla zaten. Diğerleri bacaklardan. Merak etme. Bir yan etkisini gormedik çok şükür. Verem aşısında da sorun olmadi.agri kesici aldım ama vermedik gerek kalmadı. Ama menenjit aşısı isteğe bağlıymış ve biraz daha zor bir aşıymış. Onu yaptirmadigim için bilemiyorum. Merak da ediyorum.

Hanımlar sürekli sorular soruyorum farkındayım.
Bu bebeğimin alnındaki kulaklarındaki tuyler ne zaman dokulecek. Ayrıca sütünü sür diyorlar süt ile temizle diyorlar. Öyle dökülür imiş. Bu doğrumu. Bu doğrusu ise bunu yapmayanların ki dökülmüyor mu
Ben de merak ediyorum ya. Dokulnedi daha

Evet aynı seyden bahsediyoruz. 😄 eşim aile sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne de gitti başvurmak için. Formu verip kurumunuza teslim edin demişler devlet memuru oldugum için.
Bende devlet memuruyum ☺️ Hastanede halletmiş eşim o zaman başvuru işini. Denilen tarihte bende gittim PTT’den çektim .
Aşılarla ilgili hiçbir gereklilik yok. Hepsini reddedebilirsiniz, hepsini 2 yaşından sonra vurdurabilirsiniz, istediğinizi erteleyip istediğinizi zamanında vurdurabilirsiniz. Mesela hepatit b Türkiye'de doğumda uygulanıyor, bulunduğum ülkede 6. ayda. Ama Türkiyede doktorlara deseniz ki ben daha sonra yaptırmak istiyorum ağır gelmesinden korkuyorum. Derler ki ya bebeginiz 6. aydan önce hepatit b kaparsa, çok önemli bu aşı. Yani siz kararınızı verin yeter, sağlık ocağından en kötü ihtimalle korkuturlar sizi biraz.
Ben aşıların hepsini reddettim ama korkularım da var . Yani hem yaptırmadığım için korkuyorum hemde yaptırırsam çıkabilecek yan etkilerden korkuyorum 😃 ama en azından 3 yaşından önce hiçbir aşıyı yaptırmayayım diyorum 3 ten sonra gerekli olanları vurdursam mı diye düşünüyorum 🤔 siz ne düşünüyorsunuz gunebakan_ gunebakan_ sonradan yaptırma konusunda ?

Bende devlet memuruyum ☺️ Hastanede halletmiş eşim o zaman başvuru işini. Denilen tarihte bende gittim PTT’den çektim .

Ben aşıların hepsini reddettim ama korkularım da var . Yani hem yaptırmadığım için korkuyorum hemde yaptırırsam çıkabilecek yan etkilerden korkuyorum 😃 ama en azından 3 yaşından önce hiçbir aşıyı yaptırmayayım diyorum 3 ten sonra gerekli olanları vurdursam mı diye düşünüyorum 🤔 siz ne düşünüyorsunuz gunebakan_ gunebakan_ sonradan yaptırma konusunda ?
Canim yan etkisi neymiş. Araştırmadım. Ama henüz bir yan etkisi görmedik. Sonradan çıkan bir şey mi

Canim yan etkisi neymiş. Araştırmadım. Ama henüz bir yan etkisi görmedik. Sonradan çıkan bir şey mi
En belirgin yan etkisi alerji . Aşılarls beraber bebeklerde alerji gelişebiliyor,meme reddi de olanlar var . Birde otizm in bu kadar çok artmasında aşıların etkisi olduğu söyleniyor. İlk çocuğum bütün aşılarını oldu çünkü aşıların kesinlikle zararlı olabileceğini düşünmüyordum bile. Ama artık ucundan kıyısından birşeyler biliyorum ve resmen aşı yaptırmaya korkuyorum. Bir yandan yaptırmadığım için de korkularım var. Kısacası çok kafa karışıklığı oluşturan bir durum. Araştırmak okumak istersen instagramda bu aşılarls ilgili çeviriler yapan aşıların prospektüsü e kadar içindeki maddeleri inceleyip paylaşan sayfalar var . @dobraanne sayfasına bakabilirsin. gunebakan_ gunebakan_ in söylediği bir kitap vardı millerin eleştirel aşı literatürü derlemesi kitabın adı ben bulamadığım için alamadım belki sen bulursun . Onu alıp okuyabilirsin.

Ben üretilmiş, üretilecek, denenmiş, denenmekte olan hangisi olursa olsun aşının her türlüsüne karşıyım 🌱

Bu konu çok yönlü ve her bir yönüyle ilgili çok fazla detay var, yazmaya kalkışınca çığ oluyor ve ben iki çocukla o çığın altında kalıyorum 🙃

Mesela siz hangi aşıları gerekli buluyorsunuz, bunun üzerine konuşmak daha doğru olabilir.

En belirgin yan etkisi alerji . Aşılarls beraber bebeklerde alerji gelişebiliyor,meme reddi de olanlar var . Birde otizm in bu kadar çok artmasında aşıların etkisi olduğu söyleniyor. İlk çocuğum bütün aşılarını oldu çünkü aşıların kesinlikle zararlı olabileceğini düşünmüyordum bile. Ama artık ucundan kıyısından birşeyler biliyorum ve resmen aşı yaptırmaya korkuyorum. Bir yandan yaptırmadığım için de korkularım var. Kısacası çok kafa karışıklığı oluşturan bir durum. Araştırmak okumak istersen instagramda bu aşılarls ilgili çeviriler yapan aşıların prospektüsü e kadar içindeki maddeleri inceleyip paylaşan sayfalar var . @dobraanne sayfasına bakabilirsin. gunebakan_ gunebakan_ in söylediği bir kitap vardı millerin eleştirel aşı literatürü derlemesi kitabın adı ben bulamadığım için alamadım belki sen bulursun . Onu alıp okuyabilirsin.
Kitap sadece burada satılıyor Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing

Ben de bu siteden sipariş verdim, çevirmen Asena Devlet ilgileniyor siparişlerle. Asena Devlet aynı zamanda vitamingiller.com blogunun ve vitamingiller.hq Instagram hesabının sahibi.

Ben üretilmiş, üretilecek, denenmiş, denenmekte olan hangisi olursa olsun aşının her türlüsüne karşıyım 🌱

Bu konu çok yönlü ve her bir yönüyle ilgili çok fazla detay var, yazmaya kalkışınca çığ oluyor ve ben iki çocukla o çığın altında kalıyorum 🙃

Mesela siz hangi aşıları gerekli buluyorsunuz, bunun üzerine konuşmak daha doğru olabilir.
Mesela verem aşısını kızamık aşısını yaptırsam mı diyorum. Bu hastalıklardan birine yakalanıp aşı olmadığı için ağır geçirirse korkum var. Ama yaptırırsam daha kötü olabilir korkum şu anda daha ağır basıyor 🙃 oğlum bugün itibariyle 66 günlük oldu henüz aşıları yaptırmadık hatta aşı red dilekçesi de imzaladım . Geçen günlerde İlçe halk sağlık merkezinden aradı bir yetkili neden yaptırmadığımızı sordu.
Kitap sadece burada satılıyor Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing

Ben de bu siteden sipariş verdim, çevirmen Asena Devlet ilgileniyor siparişlerle. Asena Devlet aynı zamanda vitamingiller.com blogunun ve vitamingiller.hq Instagram hesabının sahibi.
Hemen bakıyorum eğer satıştaysa hemen sipariş vereyim . Teşekkürler ☺️

Mesela verem aşısını kızamık aşısını yaptırsam mı diyorum. Bu hastalıklardan birine yakalanıp aşı olmadığı için ağır geçirirse korkum var. Ama yaptırırsam daha kötü olabilir korkum şu anda daha ağır basıyor 🙃 oğlum bugün itibariyle 66 günlük oldu henüz aşıları yaptırmadık hatta aşı red dilekçesi de imzaladım . Geçen günlerde İlçe halk sağlık merkezinden aradı bir yetkili neden yaptırmadığımızı sordu.
Kızamık aşısı 1 yaşında yapılıyor. Peki bebek 1 yaşından önce kızamık virüsü ile karşılaşırsa ne olacak, ben daha önce yaptırmak istiyorum bu aşıyı desek doktorların kızamık korkutmalarını düşündüğümüzde haksız olmayız değil mi anne olarak. Sosyal medyadan bir doktora da sorabilirsiniz bu soruyu test etmek için. Doktorlar diyor ki merak etme senin sütünden geçen antikorlar korur onu bir yaşına kadar. Doğru söylüyorlar gerçekten de anne sütünden inanılmaz bir antikor geçişi oluyor bebeğe. Madem bebek anneden antikor alıyor 1 yaşından sonra ne oluyor da aldığı antikorlar korumaz oluyor? İşin aslı şu aslında, kızamık aşısı öyle ağır bir aşı ki bebekler en erken 1 yaşında tolere edebiliyor. O yuzden ailelere bir yas ustu icin kizamik korkusu pompaliyorlar.
Ben forumdaki hemen her otizm konusunu okuyorum, meslek hayatımda karşılaştığım otizm vakaları var, hepsinin ailesi aynı şeyi söylüyor, 1 yaşına kadar normaldi, 1.5 yaşına kadar normaldi sonradan böyle oldu. Aşılar otizm yapmaz diyorlar doğru aşının doğrudan otizm yapma gibi bir etkisi yok. Otizmli çocukların ortak özelliği terinde, kanında, idrarında aşırı miktarda ağır metal tespit ediliyor olması. Bu ağır metalin kaynağı aşılar. Tek bir aşı bu yoğunlukta ağır metal yükleyemez bebeği ama dogumdan itibaren uygulanan aşılardaki toplam ağır metal çocuğun bağışıklığını neredeyse yok ediyor, karaciğeri mahvediyor ve vücut dogal detoks sürecinde bile başarılı olamayacak kadar güçsüz kalıyor. Bu aşamadan sonra da lyme hastalığı ve parazit işgali başlıyor. Parazitlerin tamamı toksin yayar vücuda, doğal detoks süreci işlemeyen vücut bir de bu parazit etkisi altına girince otizm olarak bilinen belirtiler ortaya çıkıyor. Kerri rivera'nin otizm olarak bilinen belirtilerden kurtulmak adındaki kitabında bu süreç anlatılıyor. Ve biliyor musunuz otizmli çocuklar ne zaman ki vücutlarından ağır metal atılımı saglayan tedavilere ulaşıyorlar, o zaman iyilesmeye basliyorlar. Aşı ve ağır metal konusunu açınca doktorlar bile diyor ki o kadar alüminyum balıkta da var. Bu cehalet ürünü cümleyi bir doktor nasıl kurabilir anlamak mümkün değil. Anlaşılır olması için çok uç bir örnek vereceğim. Yarım çay kaşığı çamaşır suyunu içtiğinizde size vereceği zararla yarım çay kaşığını damardan aldığınızda size vereceği zarar eşit olabilir mi? Yiyeceklerle aldığımız alüminyumun büyük kısmını boşaltım yoluyla atarız. Ama damardan alınan alüminyum beyne kadar ulaşır ve dokularda birikir. Zaten agir metaller aşılara tam da bu yüzden, virüs beyin kan bariyerini asabilsin diye konuyor. Çünkü aksi takdirde antikor oluşamıyor. Yani virusle birlikte o agir metalin de beyne ulaşacağını üretici de biliyor.

Diger bir konu, aşılar bildiğiniz gibi diğer bütün ilaçlar gibi patentli ilaçlardır. Patentlenebilmesi için aşıda kullanılan virüsün üretilmiş bir virüs olması gerekir. Yani dogada dogal olarak bulunan vahşi virüsleri aşıya koyup patent alamazlar. Kendileri farklı tip kızamık virusleri üretirler ve onu patent altına alirlar. Yani bir bebek aşı oldugunda vücuduna verilen dogada bulunan virus değildir, laboratuvar üretimi bir virüstür. Peki bu bebek aşıda verilen tip viruslerle degil de doğada bulunan vahşi virüsle karşılaşırsa ne olacak, ona antikor gelistirmedi ki?

Bir kar zarar hesabi yapın, vucudu kimyasaldan koruyup bağışıklığı 10 üzerinden 10 kuvvette tutup aşılı cocuklarin bulastiracagi laboratuvar üretimi viruslerle ya da doğal vahşi virüsle karşılaşmasını beklemek mi yoksa doğal virusten korkup laboratuvar virusune karsi antikor uretebilen aşılardaki agir metalle bağışıklığı 10 uzerinden 6ya düşürüp dogal virüsle karşılaşmayı riskli hale getirmek mi?

Back