- 19 Ocak 2020
- 1.510
- 1.913
- 63
- 40
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Canim fizik tedavi bölümünde dr a gittim sadece krem verdi onu da daha alamadım birde ellerim icin bileklik verdi başka birdey yok onun haricinde bence sende git en kısa zamandaGeçmiş olsun canım, inşallah Allah acilen şifamızı verir yoksa bu şekilde nasıl olacak mecbur çocuğu indir kaldır, bakımı, ev işi, yemek derken dinlenmek imkansız, hangi doktora gittin tedavi ilaç vs verdi mi emzirirken kullanabileceğin?
Aynen öyle canım agir kaldırmama gibi.bir durum söz konusu değil hersey bize bakıyorBende de bel fıtığı, menisküs ve boyun düzleştirici var üstüne simdi el bileklerim çok ağrıyor. İlk çocuk ama yas 35 olunca çok zorluyor. Benimde oğlum 5.5 kilo ve sürekli huysuz indir kaldır halindeyim. Nasil kaldirmicaz acaba ve daha çok var oturmasına bile.
Bizimkininde öyle ertesi gün tekrar yaglaniyor saci. Ben mustela kullanıyorum kepek yapmadı.
Aynen öyle canımEllerde sinir sıkışması bendede başladi ama yapacak bişey yok nasıl kucağa almiycaz
Benim eşim direkt doğum yaptığım hastaneden başvurmuştu 21 ocakta PTT’den çekeceksin demişlerdi.Selam kızlar.öğretmen arkadaşlara bişey sorcam.doğum yardımı parası için dilekçeyi okula mı verdiniz?
Okula verildiğini ilk kez duyuyorum. Bu doğum yardımı ilk çocuğa 300,ikinciye 400 verilen para değil mi? Aynı şeyden mi bahsediyoruz :)Evet canım okula veriliyor. Onlar da ilçe mem e gonderiyolar sanırım.
Benim olmadı canım . Dikiş varsa eğer ondan dolayı da olabilir.Normal doğum yapan kızlar ilişkiden sonra kanamaniz oldu mu ?
Evet aynı seyden bahsediyoruz.Benim eşim direkt doğum yaptığım hastaneden başvurmuştu 21 ocakta PTT’den çekeceksin demişlerdi.
Okula verildiğini ilk kez duyuyorum. Bu doğum yardımı ilk çocuğa 300,ikinciye 400 verilen para değil mi? Aynı şeyden mi bahsediyoruz :)
Benim olmadı canım . Dikiş varsa eğer ondan dolayı da olabilir.
Aşılarla ilgili hiçbir gereklilik yok. Hepsini reddedebilirsiniz, hepsini 2 yaşından sonra vurdurabilirsiniz, istediğinizi erteleyip istediğinizi zamanında vurdurabilirsiniz. Mesela hepatit b Türkiye'de doğumda uygulanıyor, bulunduğum ülkede 6. ayda. Ama Türkiyede doktorlara deseniz ki ben daha sonra yaptırmak istiyorum ağır gelmesinden korkuyorum. Derler ki ya bebeginiz 6. aydan önce hepatit b kaparsa, çok önemli bu aşı. Yani siz kararınızı verin yeter, sağlık ocağından en kötü ihtimalle korkuturlar sizi biraz.Kızlar 2. Ayda 3 asi birden vurulacakmis bizimki yarin. Çok fazla değil mi 3 asi birden ya? Aralıklı olabiliyorsa öyle yaptırmayı düşünüyorum.
Ben gece özellikle biberon veriyorum çok sık uyandırmamak için uykusunu tam alsın diye..zaten uykudayken aktif ememiyor. Biraz emzirmeye calisip senin gibi mama veriyorum . Gunduz emiyorsa sorun yok bence cnm yaHanımlar benim oğlum yine geceleri benj emmemege basladi sadece biberonla mama yiyor
Cnm biz yaptırdık. Bir sıkıntı olmadi. Biri ağızdan damla zaten. Diğerleri bacaklardan. Merak etme. Bir yan etkisini gormedik çok şükür. Verem aşısında da sorun olmadi.agri kesici aldım ama vermedik gerek kalmadı. Ama menenjit aşısı isteğe bağlıymış ve biraz daha zor bir aşıymış. Onu yaptirmadigim için bilemiyorum. Merak da ediyorum.Kızlar 2. Ayda 3 asi birden vurulacakmis bizimki yarin. Çok fazla değil mi 3 asi birden ya? Aralıklı olabiliyorsa öyle yaptırmayı düşünüyorum.
Ben de merak ediyorum ya. Dokulnedi dahaHanımlar sürekli sorular soruyorum farkındayım.
Bu bebeğimin alnındaki kulaklarındaki tuyler ne zaman dokulecek. Ayrıca sütünü sür diyorlar süt ile temizle diyorlar. Öyle dökülür imiş. Bu doğrumu. Bu doğrusu ise bunu yapmayanların ki dökülmüyor mu
Bizde de dokulmedi daha, iki aylik oldukBen de merak ediyorum ya. Dokulnedi daha
Bende devlet memuruyumEvet aynı seyden bahsediyoruz.eşim aile sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne de gitti başvurmak için. Formu verip kurumunuza teslim edin demişler devlet memuru oldugum için.
Ben aşıların hepsini reddettim ama korkularım da var . Yani hem yaptırmadığım için korkuyorum hemde yaptırırsam çıkabilecek yan etkilerden korkuyorumAşılarla ilgili hiçbir gereklilik yok. Hepsini reddedebilirsiniz, hepsini 2 yaşından sonra vurdurabilirsiniz, istediğinizi erteleyip istediğinizi zamanında vurdurabilirsiniz. Mesela hepatit b Türkiye'de doğumda uygulanıyor, bulunduğum ülkede 6. ayda. Ama Türkiyede doktorlara deseniz ki ben daha sonra yaptırmak istiyorum ağır gelmesinden korkuyorum. Derler ki ya bebeginiz 6. aydan önce hepatit b kaparsa, çok önemli bu aşı. Yani siz kararınızı verin yeter, sağlık ocağından en kötü ihtimalle korkuturlar sizi biraz.
Canim yan etkisi neymiş. Araştırmadım. Ama henüz bir yan etkisi görmedik. Sonradan çıkan bir şey miBende devlet memuruyumHastanede halletmiş eşim o zaman başvuru işini. Denilen tarihte bende gittim PTT’den çektim .
Ben aşıların hepsini reddettim ama korkularım da var . Yani hem yaptırmadığım için korkuyorum hemde yaptırırsam çıkabilecek yan etkilerden korkuyorumama en azından 3 yaşından önce hiçbir aşıyı yaptırmayayım diyorum 3 ten sonra gerekli olanları vurdursam mı diye düşünüyorum
siz ne düşünüyorsunuz
gunebakan_ sonradan yaptırma konusunda ?
En belirgin yan etkisi alerji . Aşılarls beraber bebeklerde alerji gelişebiliyor,meme reddi de olanlar var . Birde otizm in bu kadar çok artmasında aşıların etkisi olduğu söyleniyor. İlk çocuğum bütün aşılarını oldu çünkü aşıların kesinlikle zararlı olabileceğini düşünmüyordum bile. Ama artık ucundan kıyısından birşeyler biliyorum ve resmen aşı yaptırmaya korkuyorum. Bir yandan yaptırmadığım için de korkularım var. Kısacası çok kafa karışıklığı oluşturan bir durum. Araştırmak okumak istersen instagramda bu aşılarls ilgili çeviriler yapan aşıların prospektüsü e kadar içindeki maddeleri inceleyip paylaşan sayfalar var . @dobraanne sayfasına bakabilirsin.Canim yan etkisi neymiş. Araştırmadım. Ama henüz bir yan etkisi görmedik. Sonradan çıkan bir şey mi
Ben üretilmiş, üretilecek, denenmiş, denenmekte olan hangisi olursa olsun aşının her türlüsüne karşıyımBende devlet memuruyumHastanede halletmiş eşim o zaman başvuru işini. Denilen tarihte bende gittim PTT’den çektim .
Ben aşıların hepsini reddettim ama korkularım da var . Yani hem yaptırmadığım için korkuyorum hemde yaptırırsam çıkabilecek yan etkilerden korkuyorumama en azından 3 yaşından önce hiçbir aşıyı yaptırmayayım diyorum 3 ten sonra gerekli olanları vurdursam mı diye düşünüyorum
siz ne düşünüyorsunuz
gunebakan_ sonradan yaptırma konusunda ?
Kitap sadece burada satılıyor Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health PublishingEn belirgin yan etkisi alerji . Aşılarls beraber bebeklerde alerji gelişebiliyor,meme reddi de olanlar var . Birde otizm in bu kadar çok artmasında aşıların etkisi olduğu söyleniyor. İlk çocuğum bütün aşılarını oldu çünkü aşıların kesinlikle zararlı olabileceğini düşünmüyordum bile. Ama artık ucundan kıyısından birşeyler biliyorum ve resmen aşı yaptırmaya korkuyorum. Bir yandan yaptırmadığım için de korkularım var. Kısacası çok kafa karışıklığı oluşturan bir durum. Araştırmak okumak istersen instagramda bu aşılarls ilgili çeviriler yapan aşıların prospektüsü e kadar içindeki maddeleri inceleyip paylaşan sayfalar var . @dobraanne sayfasına bakabilirsin.gunebakan_ in söylediği bir kitap vardı millerin eleştirel aşı literatürü derlemesi kitabın adı ben bulamadığım için alamadım belki sen bulursun . Onu alıp okuyabilirsin.
Mesela verem aşısını kızamık aşısını yaptırsam mı diyorum. Bu hastalıklardan birine yakalanıp aşı olmadığı için ağır geçirirse korkum var. Ama yaptırırsam daha kötü olabilir korkum şu anda daha ağır basıyorBen üretilmiş, üretilecek, denenmiş, denenmekte olan hangisi olursa olsun aşının her türlüsüne karşıyım
Bu konu çok yönlü ve her bir yönüyle ilgili çok fazla detay var, yazmaya kalkışınca çığ oluyor ve ben iki çocukla o çığın altında kalıyorum
Mesela siz hangi aşıları gerekli buluyorsunuz, bunun üzerine konuşmak daha doğru olabilir.
Hemen bakıyorum eğer satıştaysa hemen sipariş vereyim . TeşekkürlerKitap sadece burada satılıyor Miller’ın Eleştirel Aşı Literatürü Derlemesi | Bookmarqt Health Publishing
Ben de bu siteden sipariş verdim, çevirmen Asena Devlet ilgileniyor siparişlerle. Asena Devlet aynı zamanda vitamingiller.com blogunun ve vitamingiller.hq Instagram hesabının sahibi.
Kızamık aşısı 1 yaşında yapılıyor. Peki bebek 1 yaşından önce kızamık virüsü ile karşılaşırsa ne olacak, ben daha önce yaptırmak istiyorum bu aşıyı desek doktorların kızamık korkutmalarını düşündüğümüzde haksız olmayız değil mi anne olarak. Sosyal medyadan bir doktora da sorabilirsiniz bu soruyu test etmek için. Doktorlar diyor ki merak etme senin sütünden geçen antikorlar korur onu bir yaşına kadar. Doğru söylüyorlar gerçekten de anne sütünden inanılmaz bir antikor geçişi oluyor bebeğe. Madem bebek anneden antikor alıyor 1 yaşından sonra ne oluyor da aldığı antikorlar korumaz oluyor? İşin aslı şu aslında, kızamık aşısı öyle ağır bir aşı ki bebekler en erken 1 yaşında tolere edebiliyor. O yuzden ailelere bir yas ustu icin kizamik korkusu pompaliyorlar.Mesela verem aşısını kızamık aşısını yaptırsam mı diyorum. Bu hastalıklardan birine yakalanıp aşı olmadığı için ağır geçirirse korkum var. Ama yaptırırsam daha kötü olabilir korkum şu anda daha ağır basıyoroğlum bugün itibariyle 66 günlük oldu henüz aşıları yaptırmadık hatta aşı red dilekçesi de imzaladım . Geçen günlerde İlçe halk sağlık merkezinden aradı bir yetkili neden yaptırmadığımızı sordu.