• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Geçmiş olsun, bizimde yarın olacak bakalım sonrası nasıl geçecek. Fitili ne için kullandın ateş mi oldu?
Tavsiyeleri takipteyim.
Açıkçası fitili ıkınyordu ağlıyordu sürekli karnı ağıryor diye attım ve sanırım koluda ağrıyor uyusun rahatlasın istedim ama şuan bile aşırı huzursuz sürekli ağlıyor

Selam kızlar. Şu alerji konusunu merak ettim.mesela bebeğin süt alerjisi var.bunu nasıl anlıyoruz? gunebakan_ gunebakan_ bu konuda baya bilgili gibisiniz.ama her zaman takip edemiyorum sayfayı.bebeğinin yüzünde sivilce gibi şeyler var.bunlar belirti mi

Selam kızlar. Şu alerji konusunu merak ettim.mesela bebeğin süt alerjisi var.bunu nasıl anlıyoruz? gunebakan_ gunebakan_ bu konuda baya bilgili gibisiniz.ama her zaman takip edemiyorum sayfayı.bebeğinin yüzünde sivilce gibi şeyler var.bunlar belirti mi? Yoksa hormonal mi bu sivilceler

Selam kızlar. Şu alerji konusunu merak ettim.mesela bebeğin süt alerjisi var.bunu nasıl anlıyoruz? gunebakan_ gunebakan_ bu konuda baya bilgili gibisiniz.ama her zaman takip edemiyorum sayfayı.bebeğinin yüzünde sivilce gibi şeyler var.bunlar belirti mi
Belirtilerden ama tek başına yeterli değil. Bebek huysuz değilse, sık hasta olmuyorsa, kronikleşen bir sağlık sorunu yoksa ve kilo alımı normalse alerji olsa bile diyete gerek yok bence. Diyet anneyi cok yıpratıyor çünkü. Sulu, köpüklü, pütürsüz, bezin tamamen emebildiği, mukuslu, kötü kokulu, siyah, kahverengi, koyu kırmızı, parlak kırmızı ya da turuncu lekelerin bulunduğu kaka, kakanın hemen temizlenmesine rağmen pişik yapması, makatta geçmeyen kızarıklık, inatçı pişik, gaz, geviş getirir gibi ağız hareketleri, sık yutkunma, sık hıçkırma, suratını ekşiterek yutkunma, kusma, konak, kulak arkası, koltuk altı ve boğum katlarında pişik, kızarıklık, hırıltılı solunum, burun tıkanıklığı, uzun suren burun akintisi, geniz eti büyümesi, sık üst solunum yolu rahatsızlığı, kulak iltihabı, ciltte döküntü, egzama, düşük kilo alımı, iştahsızlık diger belirtiler. Her bebek farklı belirti verir. Sadece bir tane belirti alerji demek değildir. Bazense sadece bir tanesi alerji anlamı taşır. Testler doğru sonuc vermiyor. Alerji var mi yok mu anlamak için maksimum 21 gün süt ve süt urunleri diyeti yapip belirtilerin gerileyip gerilemedigini gözlemliyoruz. Belirtiler gerilerse alerji vardır. Degisiklik olmazsa yoktur. Gerileyip tamamen gecmezse çoklu besin alerjisi vardır.

Açıkçası fitili ıkınyordu ağlıyordu sürekli karnı ağıryor diye attım ve sanırım koluda ağrıyor uyusun rahatlasın istedim ama şuan bile aşırı huzursuz sürekli ağlıyor
Aşı sonrası Calpol öneriyorlar aslında doktorunuz verdi mi? Ben 1. Ay aşı sonrası ne olur ne olmaz diye almıştım ama kullanmaya gerek kalmamıştı. Bu aşı huzursuz ediyormuş ama kıyamam umarım çok acısı yoktur bebeğinin 🙏

Bepantolu deniyim ben de o zaman canim soylemen iyi oldu. Benim de ilk dogumumdan sonra hemoroid degil de catlak oldu neler cektim en son operasyon gecirdim iyilesmisti simdi 2. Dogumla beraber nur topu gibi yeni bi catlagim oldu sanirim cunku yine yavastan sizlamalar basladi boyle kalsa iyi zaman gectikce catlak derinlesiyo iste o zaman acidan insan ne yapcagini bilmiyor 😔 kadin olmak ne kadar zor diye dusunuyorum bazen bi de is guç meselesine gelince erkekler kendilerini daha guclu zannetmiyo mu. Kalca usg sini 6. Hftfan itibaren cektirebiliyosun senin bebek benimkinden buyuktu ben bile kac gun oldu cektireli
Ne aşamada operasyon gerekti canım ? Bende de çatlak mı hemoroid mi anlamıyorum. Afedersin daha büyük çıkmadan içerden acısı başlıyor ve her çıkışımda kanama oluyor. Önceleri otururken falan acıyordu ama şimdi sadece wc de acıyor

Eklentiler

• 784454A3-EF43-43BD-9B39-C6234696C8D7.jpeg
    784454A3-EF43-43BD-9B39-C6234696C8D7.jpeg
    73,8 KB · Görüntüleme: 47
Kaka tahlili yapıyorlar kakasında kan cıkarsa alerjisi var demek

Aşı sonrası Calpol öneriyorlar aslında doktorunuz verdi mi? Ben 1. Ay aşı sonrası ne olur ne olmaz diye almıştım ama kullanmaya gerek kalmamıştı. Bu aşı huzursuz ediyormuş ama kıyamam umarım çok acısı yoktur bebeğinin 🙏
Sünnet oldu 1 kere ağlamadı bunda sabahtan beri aglıyo

Kac njmara kullanıyosun canım ben 2 numara kullanıyorım trendyolda suan 114 tl 144 lü olan
Biz 3 numaraya geçtik canım 2 pişik yaptı bezin değdiği yerler. Bu ay baya aldım bir de. Bir daha ki aya indirim olur mu acaba yine? O zaman da beni etiketler misin canım? Ben kaçırıyorum böyle şeyleri

Kizlar bebeginiz gunde kac kere kaka yapiyor? Bizimki normalde 5-6 kez yapardi son birkac gundur 3 oldu bugun sadece 1 kez yapti asiri coktu ama sadece birkez. Acaba doymuyor olabilir mi
Bizimki 3-4 kere yapardı. İki gündür günde 1 kere yaptı. Bugün hiç yapmadı ılık suya oturttum leğene yaptı sıpa. Ben de kafaya takmaya başladım normal mi acaba diye.

3 aşı olduğu için ağır geliyor ben bir doz calpol vermiştim ateş yoktu ama huzursuzluk vardı

Geçmiş olsun bizde dün olduk ancak pipisi gömük kaldı.Masaj yapmak gerekiyor dedi Dr yapısal ve küçük olanlarda olabiliyormuş.Ben dokunamiyorum daha babasına yaptırıyorum.Yarin kontrole gitcez tekrar.Sizde nasıl acaba ?
Gevramel’e cevap olarak pipinin resmini attım ama nasıl gömük kalmış oluyor acaba? Bizim doktor 3. Gün foto atacaksınız o fotoya göre masaj yapmanıza gerek var mı yok mu söyleyeceğim dedi bize. Yarın foto atacağım o yüzden. O masaj olayını anlattı ama ben de yapamam büyük ihtimal. Deriyi komple aşağı çekiyorsun falan çok korkunç geldi bana da. Bi de keserken pipisi büyükmüş kes kes bitmedi dedi o yüzden gerek kalmaz belki. Ama yapışma olursa yapmak zorundayız galiba. Ben de eşime yaptırırım büyük ihtimalle.

Geçmiş olsun bizde dün olduk ancak pipisi gömük kaldı.Masaj yapmak gerekiyor dedi Dr yapısal ve küçük olanlarda olabiliyormuş.Ben dokunamiyorum daha babasına yaptırıyorum.Yarin kontrole gitcez tekrar.Sizde nasıl acaba ?
Foto atabilir misiniz? Nasıl görünüyor merak ettim. Bizimki bugün biraz daha şişti beyazladı ucu falan.

Ne aşamada operasyon gerekti canım ? Bende de çatlak mı hemoroid mi anlamıyorum. Afedersin daha büyük çıkmadan içerden acısı başlıyor ve her çıkışımda kanama oluyor. Önceleri otururken falan acıyordu ama şimdi sadece wc de acıyor
Muhtemelen catlaktir canim benim artik kremler fayda etmemeye baslamisti catlak derinlesmisti bunun icin kabiz olmana gerek yok her tuvalet cikisinda ordaki kaslar kasiliyo catlak derinlesiyo kanama oluyo zten catlakta ilk 3 4 hft icinde kremler fayda ettti etti etmedi maalesef artik onlarin tedaviligi kalmiyo operasyon gerekiuo benim de oyle oldu

Evet bu bir tür klips fakat Türkiyede kullanılan klips bu değil. Bulundugum ulkede yenidogan sunneti bu klipsle yapılıyor. Oğluma da bundan takıldı. Dediğiniz gibi dikişsiz, kendiliğinden düşecek göbegin düştüğü gibi.

Bebegimin sunnet derisinin altından çıkan kısım yani penis başı beze yapışıyor, derisi soyulmaya başlamış. Acaba pipi tamamen şiştiği için deri mi atıyor yoksa sunnet derisi yapışıktı da onu mu sıyırdılar anlayamadım. Sizin bebeğinizde olmus muydu böyle bir şey?

Klips alerjik bebekler icin ne açıdan sorun oluyormuş acaba, ilk kez duydum bunu.
Pipi beze yapışmasın diye karton pet bardağı ortadan ikiye kesip pipinin üstüne kapatıyorum ben canım. Doktor öyle yap dedi. Bizim sünnet dikişsiz oldu. Lazerli bıçakla kesip aynı anda yakma yaparak dikişsiz şekilde kesilen yerin yapılmasını sağlıyormuş. Pipinin beze yapışması bir sorun teşkil ediyor mu yoksa sadece çocuğun canı acımasın diye mi pet bardak önerdi bilmiyorum ama.

Back