• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2020 Aralık Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    295
Seninde mi emerken birakiyo agliyo canim en azindan gunduzleri olmuyomus benim hep boyle 🤦‍♀️
Canım emerken bırakması burnu tıkalı olduğu için de olabilir. Benimkinin de burnunu açamıyorum bir türlü. Çok sinir bozucu. Rahat nefes alamayınca memeyle kavga etmeye başlıyor.

Canım emerken bırakması burnu tıkalı olduğu için de olabilir. Benimkinin de burnunu açamıyorum bir türlü. Çok sinir bozucu. Rahat nefes alamayınca memeyle kavga etmeye başlıyor.
Burnu tikali oldugu icin bi de emerken daha cok gaz oluyo iyice kisir donguye giriyoruz 🤦‍♀️

Evet bu bir tür klips fakat Türkiyede kullanılan klips bu değil. Bulundugum ulkede yenidogan sunneti bu klipsle yapılıyor. Oğluma da bundan takıldı. Dediğiniz gibi dikişsiz, kendiliğinden düşecek göbegin düştüğü gibi.

Bebegimin sunnet derisinin altından çıkan kısım yani penis başı beze yapışıyor, derisi soyulmaya başlamış. Acaba pipi tamamen şiştiği için deri mi atıyor yoksa sunnet derisi yapışıktı da onu mu sıyırdılar anlayamadım. Sizin bebeğinizde olmus muydu böyle bir şey?

Klips alerjik bebekler icin ne açıdan sorun oluyormuş acaba, ilk kez duydum bunu.
Kardeşimin teni alerjikti, klips alerji yapmış, pipi şişmişti, çocuk çığlık çığlığa klips çıkana kadar ağlamıştı.

Bepantolu deniyim ben de o zaman canim soylemen iyi oldu. Benim de ilk dogumumdan sonra hemoroid degil de catlak oldu neler cektim en son operasyon gecirdim iyilesmisti simdi 2. Dogumla beraber nur topu gibi yeni bi catlagim oldu sanirim cunku yine yavastan sizlamalar basladi boyle kalsa iyi zaman gectikce catlak derinlesiyo iste o zaman acidan insan ne yapcagini bilmiyor 😔 kadin olmak ne kadar zor diye dusunuyorum bazen bi de is guç meselesine gelince erkekler kendilerini daha guclu zannetmiyo mu. Kalca usg sini 6. Hftfan itibaren cektirebiliyosun senin bebek benimkinden buyuktu ben bile kac gun oldu cektireli
Hemoroid için operasyon zor oluyor mu acaba? Bende de anal fissür var. İyileşme falan zor oluyor mu?

Bende hemoroid yok canim fissur vardi ikisi farkli seyler sendeki hangisi
Çok saçma bir soru olmuş benimki şimdi fark ettim. Benim fissür vardı. Zamanında çok çektim. Adet kanaması gibi kan gelirdi. Çok şükür uzun zamandır kan gelmiyor artık neler sürdüm ettim içtim hangisi iyi geldi bilmiyorum. Fissür için operasyon zor oluyor mu onu merak ettim. Hemoroid de var bu arada ama onlar çok rahatsız etmiyor. Fissür her büyük tuvalette kanıyordu acıyordu. Çok zor bi durum.

Sislikten ötürü pipi başında soyulma, tahriş gibi bir durum oluştu mu peki sizde? Benim bebeğime halka klemp takıldı, dikişsiz kanamasiz bir sünnet yöntemi. Sanıyorum pipi çok şiştiği için ucu kızarık ve derisi soyuluyor, sürekli yağ surmesem beze yapışıyor.
3. Günden sonra pipinin ucunda beyazlaşma sonra kabuk bağlama olacak o yüzden günde 3 defa 10 dk ılık suya oturtma işlemi yapın bu iyileşmeyi hızlandıracak dedi doktor bize. Ilık suya oturtma yapıyor musunuz? Ucunun kızarıklığını ve ödemini alıyormuş ılık suya oturtma. Bu akşam ilk defa yaptım yarın devam edeceğim ben de

Evet canım normal dogum caresi nedir
Malesef ömür boyu hiç tamamen iyileşmeyecek bir şey. Ben 8-10 senedir çekiyorum herhalde. Dönem dönem iyileşecektir. Bol su tüketeceksiniz, kabız olmayacaksınız. Fazla ıkınmayacaksınız. Lifli gıdalar tüketeceksiniz. Operasyonla tedavi oluyor ama 2. Doğumda yüzde 80 yine tekrarlıyor. O yüzden bol sıvı tüketin. Şimdilik de proctolog fitil proctoglyvenol krem iyileştirecektir. Fitili bilmem ama kremi hamileyken doktorum yazdı kullandım. Krem de baya rahatlatır. Çok geçmiş olsun.

Canım benim de günde bir hatta bazen iki günde bir yapıyor ama tam yapıyor sırtına kadar:) en son kilo alımı iyiydi.anne sütü mü alıyor mama mı?
Anne sutu aliyor canim bugun normale dondu kaka sayisi cok sukur ama arada azalmasi normal demekki

Bizimki 3-4 kere yapardı. İki gündür günde 1 kere yaptı. Bugün hiç yapmadı ılık suya oturttum leğene yaptı sıpa. Ben de kafaya takmaya başladım normal mi acaba diye.
Buyudukce tutmayi ogreniyorlarmis dedi bi arkadasim bilmiyorum dogru mu umarim nirmaldir

Çok saçma bir soru olmuş benimki şimdi fark ettim. Benim fissür vardı. Zamanında çok çektim. Adet kanaması gibi kan gelirdi. Çok şükür uzun zamandır kan gelmiyor artık neler sürdüm ettim içtim hangisi iyi geldi bilmiyorum. Fissür için operasyon zor oluyor mu onu merak ettim. Hemoroid de var bu arada ama onlar çok rahatsız etmiyor. Fissür her büyük tuvalette kanıyordu acıyordu. Çok zor bi durum.
Fissür de ameliyat ya da botoks operasyonu var ben ameliyat olmayi gözel alamadim riskleri coktu hatta bazi ulkelerde yasaklanmis ameliyat. Botoksla oradaki kasi gecici felc ettiriyosun uyusturmadan yaptirdim uyustursam bi de ignenin acisini cekcektim islem cok kisa suruyo tabii acili ama yuruyerek ciktim bikac gun yine agri oldu sonra agri hissetmiyosun hissetmedigin icin artik tuvaletini yaparken kasmiyosun kasmadigin icin o bolge iyilesmeye basliyor botoksun etkisi 6ayda geciyo o zamana kdar da coktan iyilesmis oluyo zaten orasi. Tedavi basarisi %95 mis.

Malesef ömür boyu hiç tamamen iyileşmeyecek bir şey. Ben 8-10 senedir çekiyorum herhalde. Dönem dönem iyileşecektir. Bol su tüketeceksiniz, kabız olmayacaksınız. Fazla ıkınmayacaksınız. Lifli gıdalar tüketeceksiniz. Operasyonla tedavi oluyor ama 2. Doğumda yüzde 80 yine tekrarlıyor. O yüzden bol sıvı tüketin. Şimdilik de proctolog fitil proctoglyvenol krem iyileştirecektir. Fitili bilmem ama kremi hamileyken doktorum yazdı kullandım. Krem de baya rahatlatır. Çok geçmiş olsun.
Çok sağolun netten araştırdım biraz da aleovera zeytinyagi ve kantaron gibi yaglari yani bunlardan birini pamuga surup yatmada once sorunlu bölgeye koymak iyi geliyor iyileştirici etki yapıyor yazıyor eger denemediyseniz bilginiz olsun

Fissür de ameliyat ya da botoks operasyonu var ben ameliyat olmayi gözel alamadim riskleri coktu hatta bazi ulkelerde yasaklanmis ameliyat. Botoksla oradaki kasi gecici felc ettiriyosun uyusturmadan yaptirdim uyustursam bi de ignenin acisini cekcektim islem cok kisa suruyo tabii acili ama yuruyerek ciktim bikac gun yine agri oldu sonra agri hissetmiyosun hissetmedigin icin artik tuvaletini yaparken kasmiyosun kasmadigin icin o bolge iyilesmeye basliyor botoksun etkisi 6ayda geciyo o zamana kdar da coktan iyilesmis oluyo zaten orasi. Tedavi basarisi %95 mis.
Aaa ilk defa duydum botoksu. Çok iyi bir yöntem ameliyat çok riskli asla düşünmezdim. Peki sadece fissür olunca mı yapılıyor. O bölgede hemoroid çıkıntılarım da var onlar etki eder mi acaba fissür için botoks uygulaması yapılmasını?

Çok sağolun netten araştırdım biraz da aleovera zeytinyagi ve kantaron gibi yaglari yani bunlardan birini pamuga surup yatmada once sorunlu bölgeye koymak iyi geliyor iyileştirici etki yapıyor yazıyor eger denemediyseniz bilginiz olsun
Aloe verayı denemedim sadece. Ciltle ilgili herşeye çok iyi gelen bişey. Onu da denemek lazım. Rahatlatıyor bu tip şeyler. Teşekkür ederim 🙏🏻

Muhtemelen catlaktir canim benim artik kremler fayda etmemeye baslamisti catlak derinlesmisti bunun icin kabiz olmana gerek yok her tuvalet cikisinda ordaki kaslar kasiliyo catlak derinlesiyo kanama oluyo zten catlakta ilk 3 4 hft icinde kremler fayda ettti etti etmedi maalesef artik onlarin tedaviligi kalmiyo operasyon gerekiuo benim de oyle oldu
Kanama oluyor muydu. Ben wc dışında acı yaşamıyorum

Görümcem bu çayları göndermiş bana. Bir haftadır günde 2-3 bardak içiyorum bebeğimin gazı azaldı sanki kızlar belki şifa olur size de. Ben gaz damlalarını vermiyorum bi kaç gündür. Bu çaylara bağlıyorum çünkü farklı bişey yapmadım. Bi de beyaz peynire çörek otu döküp yiyorum.

Eklentiler

• A79DD683-7FC0-4312-8028-27BDC4C876B9.jpeg
    A79DD683-7FC0-4312-8028-27BDC4C876B9.jpeg
    91,9 KB · Görüntüleme: 46
Kızlar bebeğimin çok garip huyları var lütfen ne yapabilirim yardım edin. 2-3 gün uykusu azıyor sürekli uyuyup beş dakika sonra uyanıyor hiç uyumuyor uykusuzluktan da durmuyor. Sonra bir gece bi gündüz güzel uyuyor sonra yine aynı. Uyumadığı zamanlarda da Çok acayip ağlıyor geceleri bi yerine bişey olmuş gibi bağırıyor resmen 2 saat ağlamaktan bi hal oluyor artık. Bu ağlama içinde memeyi de kesinlikle kabul etmiyor. Neden böyle olabilir napmam gerek.

Gevramel’e cevap olarak pipinin resmini attım ama nasıl gömük kalmış oluyor acaba? Bizim doktor 3. Gün foto atacaksınız o fotoya göre masaj yapmanıza gerek var mı yok mu söyleyeceğim dedi bize. Yarın foto atacağım o yüzden. O masaj olayını anlattı ama ben de yapamam büyük ihtimal. Deriyi komple aşağı çekiyorsun falan çok korkunç geldi bana da. Bi de keserken pipisi büyükmüş kes kes bitmedi dedi o yüzden gerek kalmaz belki. Ama yapışma olursa yapmak zorundayız galiba. Ben de eşime yaptırırım büyük ihtimalle.
Foto atacağım ama kremli olduğu için belli olmuyor masaj yaparken de bakamadigim için eşim çekemiyorum maalesef.ortasi boşluk gibi pipi geride duruyor.Bugun Dr a gittik.Masaja devam edeceğiz.Dikisler doğru yerde kaynasın tekrar operasyon gerekmesin dedi.kucuk bebklerde olabiliyormuş birde yapısal kasik bölgesi yağlı olanlarda falan.Esimde daha az siyiriyormus Dr epey sonuna kadar yapılsın istiyor.Uzun sürede hep yapacağımız için biraz iyileşince mecbur bende yapacağım .Bir iyilesseydi korkuyorum aynı stresi oda bizde yaşasın istemiyorum.

Aaa ilk defa duydum botoksu. Çok iyi bir yöntem ameliyat çok riskli asla düşünmezdim. Peki sadece fissür olunca mı yapılıyor. O bölgede hemoroid çıkıntılarım da var onlar etki eder mi acaba fissür için botoks uygulaması yapılmasını?
Ben cadı fındığı tonigi ve bitkisel bir kremle kurtuldum hamileliğin sonlarına doğru oldu çıkıntılıydi gecti

Back