Merhaba arkadaşlar 1. Doğumum ocak 2011 de doktorumun belirlediği doğum tarihinden 1 hafta geçmiş olması sebebiyle 7 saat suni sancı aldım ama 1 cm açılmam oldu ve sancım başlamadı aynı zamanda çatı muaynemde de sorun vardı. Doktorum çatımın dar olduğunu normal doğum yapamayabileceğimi söyledi. Eğer nöbetçi doktora kalırsan sezeryanı sevmez normale zorlar seni dedi. Dikişden korktuğum için sezeyan istemediğimi söylediğimde güldü ve normal doğumda da dikiş olabilir, normalde alttan dikilirsin dedi. Ve doğumhanede ciyak ciyak sancı çeken bir bayandan öyle korktum ve etkilendim ki sezeryanı kabul etmek zorunda kaldım. Şimdi o kadar pişmanım ki anlatamam.
2. Hamileliğimde 2013 de ssvd destekleyen bir doktor bulduğumu zannetmiştim. Çok heveslenmiş kendimi hazırlamış herşeyi denemiştim. Doktor cumaya kdr beklerim deyince ç.ba gecesi Reyhan ebe sitripping uygulaması ve göğüs ucu uyarısı yaptı ve o gece kasılmalarım başladı 5dk 10dk aralıklarla Sabah 6da kasılmayla uyandım ve sıcak bir duş alıp uyumaya devam ettim gün içinde yarım saatte bir saatte bir kasılmalarım oldu. Akşam bir saate yakın yürüyüş yaptım ve eve gelince göğüs ucu uyarısını yaptıktan sonra sıcak bir duş aldım. 1 den itibaren 5 dkda bir olmak üzere bana göre şiddetli sancılarım olmaya başladı. Yine kalktım sıcak bir duş aldım 3 gibi yine bir rahatlamanın ardından şiddetli sancılarım başladı kurulmuş saat gibi 5 dakikada bir ama uzun sürmüyor 40 sn gibi. Sürekli tuvalete çıktım birde. Doktor hanıma ulaşamayınca hastaneyi aradım durumumu anlattım ebe iki bebek arası azmış isterseniz gelin muayene edelim eğer doğum başlamamışsa geri yollarız dedi. Bende hep 5 dk bir olunca hastaneye gidin yorumları okuduğum için ve sancıyı hastanede geçirmem gerektiğini düşündüğüm için rüptür riskinden dolayı eşiminde gidelim demesi üzerine geldim hastaneye. Ebe karnımı görünce kaç kiloydu en son dedi 4.200 dedim. Normal yapıcaksın yani dedi inşallah dedim. Başladı ssvd nin risklerini bana sormaya ve anlatmaya. Bir çocuğun varsa riske attığın onun hayatı bilmem ne daha bi ton laf. Neyse muayeneyide bi tafralı yaptı zaten. Sancın olduğunu da sanmıyorum 3 cm açılman aynı bi gelişme yok nst ye bakalım bebeğin kalp atışları için. Sancı değerlendirmiyeceğim sanmıyorum olduğunu falan. Neyse ya sabır her dediğine he tamam diyorum. 20 dakikadan sonra geldi baktı. Bebeğin kalp atışları iyi 7 8 dakikada bir sancıların var ama bunlar açılmayı sağlayacak doğum sancıları değil. Normalde bu muayeneye göre yatış yapmıyoruz siz uzaktan geldiniz git gel olmasın madem bugün muayeneye gelicektiniz yatışınızı yapalım isterseniz. Hayır madem doğum başlamadı yatış istemiyorum dedim. Baktım dru aradı. Özgür hanıma durumu anlattı ama sancıların durumunu belirtmedi sadece bebeğin hareketli olup sonradan hareketsiz olduğunu söyledi. Dr.Özgür hanım da yatış yapmasını söylemiş tabi öyle olunca itiraz edemedim. Zaten cuma gününe kadar bekleriz yatışını yaparız diyodu kaçamadım yani. Birde ebenin söylemlerine ve muayenesine güvenmedim. Dr.Özgür hanım bebek inmiş çatın müsait rahim ağzın yumuşacık diyordu. Reyhan ebede bebek kanala girmiş çatın gayet iyi 3 cm ve rahim ağzı yumuşacık dedi. Ama bu ebe ilk tükürdüğünü yalamamak için bebek inmemiş kanala yukarda, bu sancılar yeterli değil dedi. Sez. Sebebini sordu çatim dar diye sez yaptılar dedim. Güldü bende sordum neden diye. Bişey demiyorum hala normal yapmayımı düşünüyorsun dedi. E siz muayene ettiniz çatım dar mı sizce dedim. Ben ona bakmadım onun yorumunu yapamam ben açıklığa baktım dedi. Gülermisin ağlarmısın gece gece bütün sinirimi alt üst etti. Reyhan ebeden öyle moralli ayrılmıştım ki bu ebe bütün sinirimi hevesimi ümidimi alt üst etti. Velhasıl öğleden sonraya kdr suyum patlatıldı saat başı kontrol her kontrolde başka bir dr ve itirazları ebelerin olumsuz cümleleri benim ısrarım merdiven çıkmalarım sancılarımı karşılamalarım derken son muayeneyi ilk defa doktorum yapıp 8 cm ile bebeğin başı basmıyor diyerek bağırması ve can acıtıcı muayenesi sonucu ben bu riski alamam diyerek beni ortada bırakması sonucu ağlayarak 2. Sezeryenimi oldum. Çok daha zordu benim için
hem fiziksel hem ruhsal anlamda çoook zordu. Kızım 4.200 görünüyordu 4 kilo doğdu. Çok şükür sağlıklı olmamızla teselli oldum. Şimdi aradan 7 yıl geçti ve yeniden hamile kaldım. O zaman demiştim İnşaAllah iyi dikmişsinizdir çünkü 3. De de ssvd deneyeceğim diye.
Şu anda aklımda Yusuf Olgaç var ama ssvd fiyatlarını hiç bilmiyorum. Tekirdağ Çerkezköy de oturuyorum uzak olacak ama bu sefer belki başarırım diyorum. Herşeyin hayırlısı