2019 Zeynep Kamil Tüp Bebeğe başlayacak olanlar

Toprak6161

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Kasım 2012
47
29
36
selamlar sevgiler...
Hikayemden kısaca özet geçmek istiyorum.
3 senelik evliyim
1,5 yıldır bebek istiyoruz ilk 7 a olmayınca zeynep kamile gittik bütün muayeneler yapıldı sorun yok tanımsız infertili te denildi. 2 aşılama sonuçsuz kaldı.

ve şimdi tüp bebek raporuna başladım... var mı bu ay rapor için başlayanlar.




Aşağıdaki yazı bu gruptan hanımefendiden alıntıdır baya işim gördü

Ben İstanbul Zeynep Kamil de cıkartıyorum.Yarın çıkacak inşallah.
Zeynep Kamil için
Adetinizin 2.günü randevu almadan TÜP BEBEK bölümüne gidip USG ve kan tahlılı veriyorsunuz.15 gün sonra tekrar gidip Sİstematik saglık raporu için kayıt açtırıyorsunuz.Kayıt açıp tekrar kan veriyorsunuz.Aynı gün EKG çektireceksin yine aynı gün psikoloji doktoruna muayene olup rapaoru imzalatıyorsun.Daha sonra dahiliye ve genel cerrahiye randevu alıp onlarada muayene oluyorsun.Bide anestezi bölümü var tabi.. ona direk gidebilrsin ekg den sonra.Randevu verilmiyor ona .
Bu saydıgım bölümlere muayene olduktan sonra sana verilen raporu hastanenin saglık kuruluna götüreceksin.Kimlik fotokopinde olsun yanında.
Som 1 sene içinde yaptırmıs oldugun smear sevkial kültür tahlili varsa onları götürüyorsun.Eğer yoksa Jinekolojıye randevu alıp gidip onları yaptır.
Birde HSG var tabi korkutmak gibi olmasın ama en zorlu kısmı bu.Tavsiyem HSG (rahim filmi ) yi daha önce cektirmediysen mutlaka Anestezili yaptır. Buna Devlet hastanesinden randevu almak çok zor ben özelde yaptırmıştım.
eşin de ürolojıye gidip sperm testi yaptıracak.
ikinizin kimlik fotokopisi
Evlilik cüzdanının ilk 3 sayfasının fotokopisi
5 yıllık hizmet dökümü kaydı sgk dan onaylı
nüfus kayıt örnekleriniz
bu belgeleri hazırlayıp tekrar hastaneye gideceksin eşimle.Dosya actıracaksın 10 gün sonra cıkıyor rapor.
tabi bide yas sartı var 23 yasını doldurmuş 38 i gecmemiş olman gerekiyor.bir de 3 yıl evlilik şartı
ama evlilik şartı her durum için gecerli değil.Mesela benim eşim azosperm oldugundan bizde sart aranmıyor.
 
sormak istediğim bazı sorular var o zaman sana bende bugün gittim kağıtta şu yazıyor adetten 21. günü sabah aç karnına progesteron hormonuna bakılacakmış adetle birlikte 21. gün değil mi ?
 
ALINTIDIR

adetin 3. günü sadece ultrason ve kan tahlili yapıyorlar. Bir de tüp bebek kısmında girişteki doktor odasına girip görüşme yapıyorsunuz. Dosyanızda eksik belgeler falan varsa onları tamamlamanız için bir kağıt veriyorlar. Benim sadece nüfus kayıt örneği eksikti oyüzden bana vermediler kağıt oyüzden ne belge istendiğini tam bilmiyorum doktorla görüşünce söylüyor zaten şunları şunları yaptırın diye. Sonra 15 gün sonraya randevu alıp gelin diyorlar. 15 gün sonra tüp bebek polikliniğinden randevu aldım sadece ordan kan tahlili ekg ve ultrason çektireceksin dediler. Kan ekg ve akciğer filmini aynı gün hallettim. Birde tüp bebek polikliniğinden elinize bir kağıt veriyorlar. Heyet kağıdı 4 adet doktor dolaşılıyor. Genel cerrahi,Psikiyatri,dahiliye ve anestezi. Psikiyatri doktorunun odasına girip sormamı söyledi sekreter müsaitse giriş yaptırıyım mı diye. Doktora sordum yaptır gel dedi. Girip muayene oldum çıktım. Genel cerrahi ve dahiliye randevulu çalışıyor. Anestezi de dahiliyeden sonra bakıyormuş. Dahiliye doktoru zaten ekg akciğer filmi ve kan sonuçları olmadan muayene etmiyor. Kapıya da yazmışlar sonuçlarınız elinizde oldun diye. Genel cerrahi ve dahiliye için geçtiğimiz çarşamba sabah saatlerine randevu aldım aynı gün ikisini de hallettim. Ama işin asıl garip tarafı anestezi. Benim birtek o kaldı. Onu da 1.30 tan sonra yapıyorlarmış. Çalıştığım için halledemedim. Anestezi hakkında öğrendiklerim şunlar sizde kendinizi ona göre ayarlayın. Aynı günün öyleden sonrası için sabah saatlerinde çocuk polikliniklerinin olduğu yerden giriş yaptırıyorsunuz. 1.30 tan sonra yeni binada anestezi bölümü varmış oraya gidiyorsunuz. Orada yapıyorlarmış ne yapılacaksa. Ben daha onu hallettirmediğim için detayını bilmiyorum. Son olarak anestezi işi de hallolduktan sonra 2 adet resimle elimizdeki belgeyi sağlık kuruluna bırakıyormuşuz. Onu da yapmadığım için detayını bilmiyorum. Bu arada nufüs kayıt örneği falan istediler benden o da gerekiyor bilginiz olsun.
 
T Toprak6161
Merhaba anesteziyi hallettin mi bana sağlık raporu için genel cerrahi dahiliye psikiatri ve anestezi için randevu alın dediler
Hepsi için randevu aldım fakat anestezi için randevuda ameliyat olacak olan hastalar diyor ?
Randevu aldım ama gene soracağım
 
Evet alıcaksınız yumurta toplama işlemi anesteziyle yapıliyor çünkü o yuzden gerekiyor
 
Tüp bebek yapamiyoruz sperm olamadigi icin tedaviyle morfolji duzele bilir en azindan saglikli spermleri alip tup deneyebilirsinz
maalesef bir seneye yakın tedavi olduk fakat morfoloji düzelmedi
vitaminler ilaçlar ve iğneler kullandı eşim etkisini sayıda da morfolojide de göstermedi :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…