- 23 Kasım 2012
- 47
- 29
- 88
- 37
- Konu Sahibi Toprak6161
-
sormak istediğim bazı sorular var o zaman sana bende bugün gittim kağıtta şu yazıyor adetten 21. günü sabah aç karnına progesteron hormonuna bakılacakmış adetle birlikte 21. gün değil mi ?selamlar sevgiler...
Hikayemden kısaca özet geçmek istiyorum.
3 senelik evliyim
1,5 yıldır bebek istiyoruz ilk 7 a olmayınca zeynep kamile gittik bütün muayeneler yapıldı sorun yok tanımsız infertili te denildi. 2 aşılama sonuçsuz kaldı.
ve şimdi tüp bebek raporuna başladım... var mı bu ay rapor için başlayanlar.
Aşağıdaki yazı bu gruptan hanımefendiden alıntıdır baya işim gördü
Ben İstanbul Zeynep Kamil de cıkartıyorum.Yarın çıkacak inşallah.
Zeynep Kamil için
Adetinizin 2.günü randevu almadan TÜP BEBEK bölümüne gidip USG ve kan tahlılı veriyorsunuz.15 gün sonra tekrar gidip Sİstematik saglık raporu için kayıt açtırıyorsunuz.Kayıt açıp tekrar kan veriyorsunuz.Aynı gün EKG çektireceksin yine aynı gün psikoloji doktoruna muayene olup rapaoru imzalatıyorsun.Daha sonra dahiliye ve genel cerrahiye randevu alıp onlarada muayene oluyorsun.Bide anestezi bölümü var tabi.. ona direk gidebilrsin ekg den sonra.Randevu verilmiyor ona .
Bu saydıgım bölümlere muayene olduktan sonra sana verilen raporu hastanenin saglık kuruluna götüreceksin.Kimlik fotokopinde olsun yanında.
Som 1 sene içinde yaptırmıs oldugun smear sevkial kültür tahlili varsa onları götürüyorsun.Eğer yoksa Jinekolojıye randevu alıp gidip onları yaptır.
Birde HSG var tabi korkutmak gibi olmasın ama en zorlu kısmı bu.Tavsiyem HSG (rahim filmi ) yi daha önce cektirmediysen mutlaka Anestezili yaptır. Buna Devlet hastanesinden randevu almak çok zor ben özelde yaptırmıştım.
eşin de ürolojıye gidip sperm testi yaptıracak.
ikinizin kimlik fotokopisi
Evlilik cüzdanının ilk 3 sayfasının fotokopisi
5 yıllık hizmet dökümü kaydı sgk dan onaylı
nüfus kayıt örnekleriniz
bu belgeleri hazırlayıp tekrar hastaneye gideceksin eşimle.Dosya actıracaksın 10 gün sonra cıkıyor rapor.
tabi bide yas sartı var 23 yasını doldurmuş 38 i gecmemiş olman gerekiyor.bir de 3 yıl evlilik şartı
ama evlilik şartı her durum için gecerli değil.Mesela benim eşim azosperm oldugundan bizde sart aranmıyor.
yok ben daha ilk defa gittim ama muayene olamadım adet değildim herkes adetliyken gidin falan dedi ama ben bir yerden başlamak istiyordum mecburenSELAMLAR bende o şekilde bir şey yazmıyor. sen raporu çıkardınmı ben rapor çıkarma aşamasındayım
malesef öyle başlamak istiyorum demekle olmuyor sadece rapor için gerekli evraklar var adetli olmanız vs gibiyok ben daha ilk defa gittim ama muayene olamadım adet değildim herkes adetliyken gidin falan dedi ama ben bir yerden başlamak istiyordum mecburen
Gittim cnm testlerini tamamlama aşamasındayımmalesef öyle başlamak istiyorum demekle olmuyor sadece rapor için gerekli evraklar var adetli olmanız vs gibi
Evet alıcaksınız yumurta toplama işlemi anesteziyle yapıliyor çünkü o yuzden gerekiyorT Toprak6161
Merhaba anesteziyi hallettin mi bana sağlık raporu için genel cerrahi dahiliye psikiatri ve anestezi için randevu alın dediler
Hepsi için randevu aldım fakat anestezi için randevuda ameliyat olacak olan hastalar diyor ?
Randevu aldım ama gene soracağım
Teşekkür ederim :)Evet alıcaksınız yumurta toplama işlemi anesteziyle yapıliyor çünkü o yuzden gerekiyor
eşimden kaynaklıydı varikosel vardı ameliyat oldu ama sayı morfoloji de düzelmediSizin gebe kalamama sebebinz neydi sonucunzun yanındaki referans aralıgındamı yazıyordu
referans aralığı hamilelikle aynı gibi gözükünce sormak istedim sizeAdet dönemimizin ortalarinda 5 20 araliginda olmasi normal bu hormon gebellikte yükselir sizin suan normal gözuyor
Benimde eşimden kaynaklı siz sanşlınsnz gene bizim azospermi hiç sperm çıkımışımz yokreferans aralığı hamilelikle aynı gibi gözükünce sormak istedim size
sizin durumunuz nedir ? :)
Canlı dahi olsa dna hasarı kesin var morfoloji 1 çünkü altı yıldır hiç gebe kalmadım tüp bebek için başvurunuz mu?Adet dönemimizin ortalarinda 5
Benimde eşimden kaynaklı siz sanşlınsnz gene bizim azospermi hiç sperm çıkımışımz yok
Tüp bebek yapamiyoruz sperm olamadigi icin tedaviyle morfolji duzele bilir en azindan saglikli spermleri alip tup deneyebilirsinzCanlı dahi olsa dna hasarı kesin var morfoloji 1 çünkü altı yıldır hiç gebe kalmadım tüp bebek için başvurunuz mu?
maalesef bir seneye yakın tedavi olduk fakat morfoloji düzelmediTüp bebek yapamiyoruz sperm olamadigi icin tedaviyle morfolji duzele bilir en azindan saglikli spermleri alip tup deneyebilirsinz
Celaletin peru diye bir doktor var arastr istersn instgrmi var bende gdyrm boyle hastalarda hep duzelme saglamismaalesef bir seneye yakın tedavi olduk fakat morfoloji düzelmedi
vitaminler ilaçlar ve iğneler kullandı eşim etkisini sayıda da morfolojide de göstermedi :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?