Gebeliğe Hazırlık 2019 yılında anne olmak isteyenler...

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Lh ve fsh sonucuma göre pko yok ama geçen ay bakışan ultrasonda bana da gösterdi gördüm 4 yada 5 tane ufacık ufacık parçalar vardı ama bu ay onları görmedik adetin 2. Günü gittiğimde 6mmydi yumurtam ca125e de bakıldı annemden dolyı kendisi kanser çünkü oda 35 üst sınırken benim ki 42 çıktı. Tabi haliyle insan şüpheye düşüyor. cibi35 cibi35

Ca bana da bakıldı yaş ve sigara kullanımı bayaa etkiliyor sonucu birde bana bu testi yapmadan önce doğum kontrol hapı kullanıp kullanmadığımı sormuştu dr. çünkü değeri arttırıyor. Doğum kontrol hapları rahim kanserini önlerken meme kanserini tetikler. Bence dr.unda sorun var canım.

Ca bana da bakıldı yaş ve sigara kullanımı bayaa etkiliyor sonucu birde bana bu testi yapmadan önce doğum kontrol hapı kullanıp kullanmadığımı sormuştu dr. çünkü değeri arttırıyor. Doğum kontrol hapları rahim kanserini önlerken meme kanserini tetikler. Bence dr.unda sorun var canım.

Ca125e geçen ay baktı ama yasmin kullanmıyordum o ay. Sonra ultrasonla bakınca kistler görüp yasmin verdi doktor iyi aslında gatadan geldi buraya. Ama pko ile ilgili sorduğu bütün belirtilerin bir tanesi bile bende yok. Ne tüylenme ne sancılı adetler nede adet gecikmeleri hiçbiri yok o yüzden şaşırdım zaten pko diyince

Canım bol bol sogan suyu iç.yenı başlangıcı ise kistleri sökmesi daha kolay olur.yine sen sanslısınkı adetle sokulmuş sanırım kıstlerın.

Valla çok düşünmek istemiyorum sonra 1 ay stresten ölüyorum o yüzden akışına bırakıyorum soğan suyu denedim ama midem kaldırmadı

Ca125e geçen ay baktı ama yasmin kullanmıyordum o ay. Sonra ultrasonla bakınca kistler görüp yasmin verdi doktor iyi aslında gatadan geldi buraya. Ama pko ile ilgili sorduğu bütün belirtilerin bir tanesi bile bende yok. Ne tüylenme ne sancılı adetler nede adet gecikmeleri hiçbiri yok o yüzden şaşırdım zaten pko diyince

Canım bak eğer Ca değerin yüksekse sana hiç bir şekilde doğum kontrol hapı vermemeli üstelik 1. derece yakınında kanser varmış. Bu anlamda dr.da sorun olduğunu düşünüyorum. İstersen nette de araştırabilirsin. Benim annanemde kanser tedavisi gördü ve bana doğum kontrol hapı kesinlikle yasak. Bu nedenle senelerce spiral kullandım.

Lh, Fsh ve usg nin birbirini desteklemesi, adet döngünde bir düzensizlik yada dediğin gibi kıllanma vs. belirtilerinden en az bir tanesinin de bu hormon düzeylerindeki dengesizliğe eşlik etmesi lazım sana pko teşhisi koyabilmesi için..

Yine de sen bilirsin ama ilaç kullanımında dikkatli ol bence.

Canım bak eğer Ca değerin yüksekse sana hiç bir şekilde doğum kontrol hapı vermemeli üstelik 1. derece yakınında kanser varmış. Bu anlamda dr.da sorun olduğunu düşünüyorum. İstersen nette de araştırabilirsin. Benim annanemde kanser tedavisi gördü ve bana doğum kontrol hapı kesinlikle yasak. Bu nedenle senelerce spiral kullandım.

Lh, Fsh ve usg nin birbirini desteklemesi, adet döngünde bir düzensizlik yada dediğin gibi kıllanma vs. belirtilerinden en az bir tanesinin de bu hormon düzeylerindeki dengesizliğe eşlik etmesi lazım sana pko teşhisi koyabilmesi için..

Bilgilendirme için saol canım normalde herşeyi didik didik araştıran bir insanım ama üstüne hiç düşmedim inanki pazartesi gittiğimde bu durumu muhakkak soracağım. Bende pko konusunda baya bir araştırma yapmıştım zamanında ve doktorun koyduğu teşhis beni şaşırttı. Neyseki bu ay vermedi ilacı klomen + folbiol kullanıyorum. 2015 yılında da bekarken gitmiştim doktora o zaman da hiç böyle bişeyden bahsetmemişti

Yazdiklariniz benim içinde çok aydınlatıcı oldu benim annem ve babam kanser hastası 12 yillik evlilik hayatimda çok az bir dönem kullandım teşekkür ederim

Ben adet oldum kizlar.
BAT tarihimden 3 gun once.
Deneme demistim ama illa cocuk odakli degil tabiki. Hayirlisi olsun. Olursa basim gozum ustune.
Saglikla hayirli zamanda.
Onumuzdeki maclara bakicaz ins
hayırlısı olsun Sedacım demek daha erken yumurtladın hakkımızda hayırlısı dediğin gibi önümüzdeki maçlara bakacağız

selam herkese...18 nisanda 9 haftalık bebeğim gelişimi durduğu için vakumla alındı..ilk bebeğimdi tamamen sürpriz olmuştu bize... 6 aylık evliyiz ve ben yeniden olsun istiyorum ..hemencecik..dr ilk adetten sonra düsünebilirsiniz dedi.. normal döngüm 26 gün.umarım kurtaj sonrası cok gecmeden adet olurum ve sonraki adeti görmeden yeni bebeğime kavuşurum sağlıklı hayırlı olarak.. inşallah hepimizn duaları kabul olur.:)

selam herkese...18 nisanda 9 haftalık bebeğim gelişimi durduğu için vakumla alındı..ilk bebeğimdi tamamen sürpriz olmuştu bize... 6 aylık evliyiz ve ben yeniden olsun istiyorum ..hemencecik..dr ilk adetten sonra düsünebilirsiniz dedi.. normal döngüm 26 gün.umarım kurtaj sonrası cok gecmeden adet olurum ve sonraki adeti görmeden yeni bebeğime kavuşurum sağlıklı hayırlı olarak.. inşallah hepimizn duaları kabul olur.:)

Benim de ayni oldu. Kürtajla alındı. İlk adetten sonra insallah olur. Benim 5. Ayım bu ay. Ama umudum yok. Tahlil yaptım. Negatif çıktı. İki gun var adetime.

çok geçmiş olsun arkadaşım allah sağlıkla yeniden nasip etsin inşallah

Benim de ayni oldu. Kürtajla alındı. İlk adetten sonra insallah olur. Benim 5. Ayım bu ay. Ama umudum yok. Tahlil yaptım. Negatif çıktı. İki gun var adetime.
umudumuz kaybolmasın olacak allahın ıznıyle..dr bana prowomen eşime de promen k verdi yeni başladık.yani yumurta sperm hiç baktrmadık ne olur ne olmaz diye kullanıyoruz. regl dönemnde tekrar kontrole gıdecegim. sonra kısa bir tatil ardından bebek çalışmaları.

umudumuz kaybolmasın olacak allahın ıznıyle..dr bana prowomen eşime de promen k verdi yeni başladık.yani yumurta sperm hiç baktrmadık ne olur ne olmaz diye kullanıyoruz. regl dönemnde tekrar kontrole gıdecegim. sonra kısa bir tatil ardından bebek çalışmaları.

Ben de kürtajdan beri doktora kontrole gidiyorum. Bir ay kist oldu, bir ay yumurta takibi yaptırdım. Bir ay klomen ve çatlatma iğnesi kullandım. Bu ay da femera ve çatlatma iğnesi vuruldum. Herhangi bir sorun yok aslında ama sureci hızlandırmak maksatlı ilaç vermişti doktor.
Eşim artık istemiyor doktora gitmemi. Takma kafana. Dr a gidip gelip stres yapıyorsun. Bir kere doğal yoldan hamile kaldın bi daha olur takma kafana diyor. Boyle giderse internetini kapatacam diyor :KK12:. Sürekli internete bakıp düşünüp moral bozuyorum diye. :63:
Hadi hakkımızda hayırlısı insallah.:dua::anne::anneadayı:

Herkesin umduğuna kavuşması ümidiyle merhaba benim iki çocuğum var 2019 da üçüncüyü ister oldum aslında epilepsi hastasıyım yapmamam gerek ama içimden bir ses yapmalısın diyor tedavimi planlayıp tekrar denemek istiyorum bi umut hayırlısı
Merhaba hosgeldiniz topigimize.
Allah omur versin cocuklariniza.
Saglik durumunuzun el vermesi onemli tabiki.
Doktorlar ne diyor durumunuzla ilgili?
Allah gonlumuze gore versin hepimizin

Merhaba hosgeldiniz topigimize.
Allah omur versin cocuklariniza.
Saglik durumunuzun el vermesi onemli tabiki.
Doktorlar ne diyor durumunuzla ilgili?
Allah gonlumuze gore versin hepimizin

Aynen önce can tabiki bu ayın 10 unda nöroloji de randevum var doktorumla konuyu konuşacağım umarım ümitsiz yaklaşmaz :KK43:

X