2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Masallh minik kelebege büyümüş görmeyeli annesi 🌼 cok sukur iyi olmaya çalışıyoruz grupca kafayi yiyoruz ara da 😂
Zaman geciyo valla.) Kizlar gelmisken sorayim.ek gidaya gecis.nasil oluyor..yani gunde 1 ogunmu sadece yicek..ve ne yicek.dra gidicemdr.gitmeden deneyeyim.diyorum.su veriyorum 10 gundur.anne sutuyle besleniyor hala.

Kizlar napiyosunuz.giremiyorum ya firsat bulup..calisinca zor oluyomus bebekle ev isi vs :) arada okuyorum yazicam tam bisey cikiyo:KK45:
Cogunuz ek gidaya gecmistir.bizde baslicaz bugun yarin... aranizda hamile kalan yok dimi.en cok bunu merak ettim..)) benim tonti kizimin son halini eklim.sizinkilere bakiyorum profilden buyumusler masallah hepsine💖 aksi bir durum yoktur umarim
Oy maşallah canım büyümüş prenses 🥰 ben bi ara çok korktum, sonra baktık asayiş berkemal, hemen gidip spiral taktırdım 😂

Zaman geciyo valla.) Kizlar gelmisken sorayim.ek gidaya gecis.nasil oluyor..yani gunde 1 ogunmu sadece yicek..ve ne yicek.dra gidicemdr.gitmeden deneyeyim.diyorum.su veriyorum 10 gundur.anne sutuyle besleniyor hala.
Sebzeyle başla canım, buharda haşla. 3 gün kuralı ile. İlk gün 1 çay kaşığı, 2. Gün 2, 3. Gün 3 çay kaşığı. Sonra diğer sebzeye geç. Tabi ben buna pek uyanmadım ama kural bu şekil yani 😂

Orası hiç belli olmaz, kanallar açık oluverir. İlk çocuk için 18 yıl tedavi görüp tüp bebekle hamile kalıp doğum yapıp ardından kazara hamile kalanı gördü bu gözler 🤣
Iste o yuzden hic bosvermiyorum :) bizimkide ona benzer hikaye..tup bebek sonrasi normal yoldan oldu kizim..zaten problemde yoktu.tedbirli olmak lazim yani :KK66:)

Aa olemi..kasik kasikmi...gerisi copmu olcak

Sabah sadece anne sütü
Öğle sebze püresi
Akşam meyve püresi
İsteğe göre uyumadan önce tahıllı bir mama

Bize önerilen beslenme düzeni bu şekildeydi. Meyve ve sebzeler mevsimine ve ayına uygun seçilmeli.
İlk ay tadım oluyor sonraki ay düzene girdiği için karışık yemekler yapıp daha fazla verebiliyorsun.

Sabah sadece anne sütü
Öğle sebze püresi
Akşam meyve püresi

Bize önerilen beslenme düzeni bu şekildeydi. Meyve ve sebzeler mevsimine ve ayına uygun seçilmeli.
İlk ay tadım oluyor sonraki ay düzene girdiği için karışık yemekler yapıp daha fazla verebiliyorsun.
Cnm siz d vitamini kullanıyor musunuz öneriyorlar mı orda..

Kuzum öncelikle klasik mi baslicaksin blw diye bir yontemxe var ama annen baktigi icin yaomak istermi bilmem. Eger baslayacakcak sebze meyve yogurt oeynur ymurta sirasiyla gitmeni tavsiye ederim biz 3 er gun denedik bi sikibtu yoksa digerine geçtikmesela 1 cay kasigi ile baslayip yarim cay bardagi na kdr zamanla cikabilirsin birden değil yumurta aki verilmiyor sarisi ilj etapta 4 te 1 kdr baslaniyor aklima gelenler bunlar 😊

Kızlar benimki 3 gündür kaka yapmıyor. 2 gündür sadece kayısı veriyorum. Öncesinde patates vermiştim ondan beri kaka yok. Yarın kayısının 3. günü ya, acaba içine yulaf ezmesi katsam mı bağırsakları hareketlendirsin diye?

Cnm siz d vitamini kullanıyor musunuz öneriyorlar mı orda..

Evet 10.ncu günden sonra 1 yaşına kadar her gün kullanmak gerektiğini söylediler. Hemen hemen aynı uygulamalar yapılıyor. Değişiklik var tabi ama oda ülkelerin ihtiyaçlarına göre.
Mesela Türkiye de anemi çok sık görüldüğü için, bebeklere kan için damla veriyor olabilirler ama burada vermiyorlar :)

Sabah sadece anne sütü
Öğle sebze püresi
Akşam meyve püresi

Anladim canim.tesekkurler.ufaktan basliyayim :)

X