2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
6. Ay aşılarımızı olduk, rotayı da olduk, iki tane ağızdan olmuş oldu. Şuan çok mahsun, buna neden izin verdin der gibi bakıyor mahvediyor beni ya 😞
9 kg 71 cm olmuş maşallah, doğum kilosunu iki katlamış, çok iştahlı emmiyor da yemiyor da aslında.
Papatyamaviss Papatyamaviss canım bestiron getirttim bgn, 6 damla vericem demi? Açlık tokluk farkediyor mu? Sonrasında dişi silmek gerekir mi? Ve hastayken , aşı olunca vermeme gibi bi durum var mı hemen başlayayım mı? Anam ne çok soru sordum 🙈😁

Şimdiye kadar kaç aşı oldunuz kahsencim?
1. 2.4.6. Ay sağlık ocağı birde rota yaptık 3.5. Ayda ben menenjit nimenrix yaptırmıştım kızıma 1 yaşını geçince o zaman yeni çıkmıştı hak geçmesin oğluma da aynısından yaptıracağız

:nazar:

Masallah bebiskolara kizlar 😊 tanem senin oglan epey uzunmus tabi göstermez kilosunu bizimki 67 cmcik daha cok normal yani 😂 nilü arkadasim bazi yerlerin hberimi yok ne zature seolmussunuz buyuk ihtimal olsun bi zarari yok gecmis olsun
Evet kuzum uzun oldugunu soyluyor doktorlar ebeler bakalim buyuyunce belli olacak

6. Ay aşılarımızı olduk, rotayı da olduk, iki tane ağızdan olmuş oldu. Şuan çok mahsun, buna neden izin verdin der gibi bakıyor mahvediyor beni ya 😞
9 kg 71 cm olmuş maşallah, doğum kilosunu iki katlamış, çok iştahlı emmiyor da yemiyor da aslında.
Papatyamaviss Papatyamaviss canım bestiron getirttim bgn, 6 damla vericem demi? Açlık tokluk farkediyor mu? Sonrasında dişi silmek gerekir mi? Ve hastayken , aşı olunca vermeme gibi bi durum var mı hemen başlayayım mı? Anam ne çok soru sordum 🙈😁
Masallah oglusuna canim

Bu arada ben bgn yine calpol aldım 😒🙈 dedi ki ebe 15 gün, dolaptaysa 1 ay süresi var, bozulmaz ama etkisi azalır ateşi düşürmez dedi. İçime soktu şüphe tohumunu, neyse dedim aşıdan ateşi olursa gece gece sıkıntıya girmeyeyim , ve aldım
Allahalahh ilkez duyuyorum. Burada boyle bisey normalde biz hep skt bakar icerdik herseyi

1. 2.4.6. Ay sağlık ocağı birde rota yaptık 3.5. Ayda ben menenjit nimenrix yaptırmıştım kızıma 1 yaşını geçince o zaman yeni çıkmıştı hak geçmesin oğluma da aynısından yaptıracağız

Rota ve ilk ay aşısı dışında burada da aynı 2-4-6 ay aşıları var. Ama ağızdan sadece kızım ilk doğduğunda k vitamini vermişlerdi. Oğlumda aşı yerine geçen damla hatırlayamadım.
Galiba ülkelere görede aşı listesi değişebiliyor hastalıklar riski coğrafik olabildiği için.
Bizim randevumuz bu ayın 24.ünde bakalım damla ile mi yapacaklar.
Teşekkürler canım cevapladığın için ❤

Masallah dogum kilosu 4500 muydu cok guzel bakmisin annesi. Nazar degmesin 🧿 kactane asinyaptilar iki bacak bi agizdan bizimki

Rota ve ilk ay aşısı dışında burada da aynı 2-4-6 ay aşıları var. Ama ağızdan sadece kızım ilk doğduğunda k vitamini vermişlerdi. Oğlumda aşı yerine geçen damla hatırlayamadım.
Galiba ülkelere görede aşı listesi değişebiliyor hastalıklar riski coğrafik olabildiği için.
Bizim randevumuz bu ayın 24.ünde bakalım damla ile mi yapacaklar.
Teşekkürler canım cevapladığın için ❤
Kujum şöyle Türkiye de mülteci çok o yüzden hastalık çok aşılasalar daha nelere aşı lazımda işte sizin orda hastalık azdır büyük ihtimal aşı da azdır bizim 1 yaş 1 buçuk yaş ve 2 yaştada var

Kujum şöyle Türkiye de mülteci çok o yüzden hastalık çok aşılasalar daha nelere aşı lazımda işte sizin orda hastalık azdır büyük ihtimal aşı da azdır bizim 1 yaş 1 buçuk yaş ve 2 yaştada var

Evet çok haklısın. Burada mültecileri kampa aldıklarında yaptıkları ilk şeylerden biri bir takım aşılar yapmak ve sağlık kontrollerinden geçirmek-hastalık tespiti için- zaten hasta olanları direk tedaviye alıyorlar halkın içerisine bırakmıyorlar. Türkiye de yapılsa diyecem ama o kadar çoklar ki hangi birine yapılsın :KK43:
Allah yardımcınız olsun dikkat edin ❤

Evet çok haklısın. Burada mültecileri kampa aldıklarında yaptıkları ilk şeylerden biri bir takım aşılar yapmak ve sağlık kontrollerinden geçirmek-hastalık tespiti için- zaten hasta olanları direk tedaviye alıyorlar halkın içerisine bırakmıyorlar. Türkiye de yapılsa diyecem ama o kadar çoklar ki hangi birine yapılsın :KK43:
Allah yardımcınız olsun dikkat edin ❤
Burada hiç bir şeyin politikası yok mültecinin de yok her türlü sırtımıza yükler maddi hemde hastalık suç oranı Allah korusun artık iş çığırından çıktı

Canım oncelikle masallah kilolu dogmus seni bn 2980 dogdu o kiloya geldik dogustan tosunmus masallah 😍 kutunun yaninda mg degeri bak 15 di galiba 5 dmla ver ilk basta , 2emzirmebin arasinda olsa iyi olur bna ebeGece de verebilrsin demiati ama o tatla uyumak bence zor ben sabah ilk kalktiktab sonra vweiyoeum genelde 1 2 saateagzimin tadi değişsin gun rahat gecwin diyeyogun bi koku vw tat durumuoluyir cunku. Disi silmene gerek zaten soxagndaki gibi kirmizi renkli degil asi durumunu hicbilmiyorun ama icin rahat olsub verme 😂

Benim kız da müslin örtüsünü küçücük eliyle tutup göz hizasına getiriyor öyle uyuyor. Charlie Brown çizgi filmindeki battaniyeli bebek gibi :) Örtüsü olmadan asla uyuyamıyor bizimki de. Uyku arkadaşı oldu aynen. Bir tane uyku arkadaşı var peluş ayı kafası var sadece vücudu yerine kumaş var örtü gibi onu veriyorum ama yok onu atıyor. İlla ki müslin örtüsünü istiyor. Uyutacağım zaman yatırıp eline örtüsünü tutuşturuyorum hemen gözler gidiyor :) @tanem-tane20
Ay çok severdim ben o battaniyeli bebeği:) uyku arkadaşından destek alarak uyuduğu için uyku eğitimi kolay oluyormuş sanırım.. benimki yanında birşey oldumu incelemekten uyuyamıyor.. hele yüzüne battaniye örtsem çekip gülüyor cee eee oynuyor aklı sıra:)
Kizlar bu arada saglik ocagi bana cok fazla corba verme dedi sivi olarak sonra kati gidalarda zorlanir istemez dedi
Bir arkadaşımın 3 yaşında çocuğu var hala herşeyi sıvı yiyor cnm.. meyve sebze ne olursa ısırma yok direk yutuyormuş çok zorlanıyor.. çileği ezdi kaşıkla yedirdi mesela..

X