2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Günaydın kızlar. Bizimde bugün 6. Ay aşılarımız var. Bexsero ilk dozu yaptırmıştık . Doktor önce bexseronun 2. Dozunu yaptır 15 gün sonra sağlık ocağı aşıları yapsın dedi. Sağlık ocağına olmaz diyor önce bizimkiler diyor. Ben ne yapayım şimdi ya. Bexseroda arada 3 ay olması gerekiyormuş etki etmesi için şaşırdım valla.
Benim doktorum bexsero ile 6.ay aşılarını aynı anda yaptırabilirsin sorun olmaz demişti. Canlı aşı değil o yüzden birlikte de olur dedi

dönmedik canım kurban bayramından sonra dönücez babamız ramazan bayramından sonra döndü 10 gün sonra yıllık iznini alıp gelecek . Bizim inek sütün alerjisi olduğu için keçi sütü alıyorum. Hem inek sütüne göre anne sütüne en yakın süt keçi sütü. Bulabilirseniz tavsiye ederim. O sütle yoğurt yapıp veridim sevdi. Ayrıca limonla kestirip peynir yaptım onu vrriyorum. Meyveleride meyve emziğiyle veriyorum. Şimdilik iyi gidiyoruz maşallah. Sizin nasıl gidiyor.❤
Canım benim bebeğimde de inek sütü alerjisi var. Bizim doktorumuz keçi sütü ile %90 çapraz reaksiyon gösteriyor diye onu da yasakladı bize. Sizde sorun olmamış sanırım bu çok iyi. Nasıl gidiyor peki sen de diyet yapıyormusun?

Selam kizlar nasılsınız 🌹
Bizi sorarsaniz, biz yine ayniyiz🙂
Kahvalti vrya yemekte kizim uyaniksa yanimizda ana dizinde oturturyorum. Artik sofraya atilmak istiyor, elimizi agzimizi gözlüyor. Birseyler yemek icin sinyali veriyor artik
Birkac gune kadar baslayacagim bende
Buharda pisirmek icin tencere ici süzgeç alacagim cam rende falan
Bugun yesil biberle disini kasisin dedim, yaridan bölmüş yaliyor. Zor aldim elinden 🤣

Biz çığlık çığlığayiz adam sesini fark etti çığlık atıyor birşey oldu sanırsın gülüyor sonra 😊 sende ek gıda için ısınma turuna çıkmissin iyi rast gele❤️

Bence bir defalığına paketteki bütün mayayı bi tepsi içinde 20 eşit parçaya bölüp yaklaşık kaç kaşığa denk geldiğini hesapla, ona göre içinden kaşıkla alırsın bi dahaki sefere, paketin üzerinde de yazabilir mamalardaki gibi. Paketin toplam gramajı kaçsa mama kaşığı filan da ölçekli ya mesela hipp in kaşığı silme 4,5 gr sanırım. Öyle de hesaplayabilirsin
Kuzum icine taneyle koymuslar cay kasigi bile gelmicek 😂 tahta kasik ucuyla aldım taneyle 😂😂 cok gelmis olabilir azicik sute yaptim anne sutu yogurt olmuyor falan diyorlar belki mayasi cok gelince olur 😂😂

Gomulme yapisma durumllari vs bende biliyorum ama bi sıkıntı oldygu belli cunku tam cikiyordu acaba denizden enfeksiyonmu kapti 2 gun oldu henuz esimin is cikisi göstereceğim mutlaka bu aralarda boyle degisik degisik ikiniyo gozunden yas geliyo acaba cisini mi yaparken zorlaniyor diye düşünmeye basladim tesekkur ederim cevaplar icin kuzular
Canım mesajini geç gördüm bizde hiç gömülme olmadı o kilolu bebeklerde oluyormuş o yüzden nasıl olduğu konusunda fikrim yok Dr gittiniz mi

Benimkide çok hareketli bide üstüne iştahsızlık ekleniyor keyfi yerinde görünüyor ama ben yinede üzülüyorum aç kalıyor sanki

15 günde 100 gr almş bzmki de insan üzülüyor benimkide Bi kaç gündür emmiyor doğru düzgün

Hem havalar sıcak, hem diş sorunları olabilir, hem etrafa ilgileri arttı. O yüzden emmeleri gücleşti. Saglık sorunu yoksa ve çok az degilse kilosu, dert etme kilosunu canım

Kızlar sağlık ocağına gittik benim kızım 42 gunde 150 grm almış 7.950 olmuş boyu 68.5 . Dakika başı emiyor , niye kilo almadi anlamadim ki. Boyu fazla uzamış dedi hemşire . Normal dedi ama ek gıdalarda tattirmalara bir beş on gün daha devam Edip ona göre doktora götürmeyi düşünüyorum
Canım kız bebek için ayına göre kilosu iyi boyuda maşallah ❤️❤️ Dr ne diyecek merak ettim gelince benide etiketle oldu mu

5 bölümlük bi dizi sadece canım.
Ayye ve emem diyordu. Onlar tam değil de bababababa gayet net, onca emek ver doğur besle gitsin baba desin 🤣
Maşallah enişteye 🧿😂
Benim oğlum da ilk baba demişti. Öğretmenine bende herşeyiyle ben ilgileniyorum o yine de baba diyor demiştim. Cevabı komikti
Neyse ki yabancı değil 🤤

Kuzum icine taneyle koymuslar cay kasigi bile gelmicek 😂 tahta kasik ucuyla aldım taneyle 😂😂 cok gelmis olabilir azicik sute yaptim anne sutu yogurt olmuyor falan diyorlar belki mayasi cok gelince olur 😂😂
Hadi bakalım dene, bize de söyle 😁 benim 6 ay boyunca emzirdiğim bütün sütü toplasan bi çanak yoğurt etmez heralde 😁😁 kefir vermek istiyorum ama kaçıncı ayda veriliyor ki acaba

Yıkadım güneşi 1,5 saattir uyutmaya çalışıyorum yok ağlaya ağlaya içi çıktı emzirerek de uyutmayı denedim gene bile uyumadı dışarı da çıkmadık akşam yıkadım diye üşür dedim bezdiriyor ya ayakta duracak halim kalmadı kemiklerim ağrıyor topuk dikenim zAten başıma bela iyice 😭

Ben bugün marul verdim bende yaladı yaladı durdu 😄
Ben maruldan çok korkuyorum yaa, şimdi koparamazlar belki de, büyük oğlum 1 yaş civarında yerken boğazına yapışmıştı, çok uğraşmıştım çıkarana kadar, sonra kusmuştu da öyle açılmıştı nefesi. Buna 18 yaşına kadar vermeyi düşünmüyorum 🙈🤣

Hem havalar sıcak, hem diş sorunları olabilir, hem etrafa ilgileri arttı. O yüzden emmeleri gücleşti. Saglık sorunu yoksa ve çok az degilse kilosu, dert etme kilosunu canım
Kilosu 7200 Dü en son 3360 gr doğmuştu kiloda değilim aslında doyup doymadıgını hala anlayamadığım için tereddütte kalıyorum

Back