Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Kızlar benim oğlan çığlık çığlığa hep kucakta olmak istiyor ağlıyor yere yatirdigimda.kucaga alınca susuyor sizinkiler de böyle mi?isim var valla

Bende bugün buradan okuduktan sonra yeşil mercimek ile bulguru pişirdim zeytin yağı ve su ile benim dana beğenmedi düşündüm içine ne koysam ne koysam keçiboynuzu özü koydum öyle yedi biraz

Peynirli erişte yaptım en kısa zamanda demiştim bugün yaptım şimdi çatalla ezerek yedirmeyi deneyeceğim
Erişte normal sizin yediğiniz mı? Bu bizim tosunlara ne versek maşallah yiyecekler gibi.benim oglanda bizim yedigimiz yemeklere bayılıyor ,geçen arkadaşa sordum sen ne zaman vermeye basladin kendi yediklerinizden bu sene dedi kızı 3 yaşında benimki daha çok 7.ayinda aceleci bizim oğlan

Kizlar s. Ocaklari size herobaby nin mamalarindwn verdi mi
Kavanoz olsun, 8 tahilli olsun verdi bana
Kendim yaparim diyordum ama disarisi icinde kurtarici oluyor

Böyle bir şey mi varmış sağlık ocağına aşı olmasa uğramam ya ebenin yüzünden 2.gebelikte tekrar tetanoz vurulacak bana her gittiğimde sorardım daha erken dedi bi tarih yazsa eli kopacak 4.ay aşısında da ben sormayı unuttum ama ebe hatırlatsın yazsın elime versin üzgünüm tatlım 2.gebelikte tekrar olacaksın demez bir de velhasıl haberi bile yoktur öyle mama vereceğinden​

Vermedi de canım bende mecbur kalırsam evden de bişey hazırlamadıysam dışarı da alıyorum kavanozlardan dikkat ediyorum genelde hipp varsa onlardan alıyorum milupa organik olanlar var hero baby ilave şekersizler var onlara dikkat ediyorum, kesinlikle paketli yiyecek yedirmem diyenlerden değilim ama hergun de bi kavanoz yedirmiyorum 2 kez falan yedi şimdiye kadar, zaten içindeki de çok fazla bitmiyor ki 2 öğün yetiyor, evden meyve püresi yapıp dışarı götürdüğümde renginde kararmalar oluyor

Aynen canım bizim kendi yediğimiz erişte zaten oyle çok tuzlu falan bişey değildi, benim arkadaşımın bebeği de 7 aylık aramızda bir hafta var sordum işte ne yediriyorsun biz ne yersek onu yiyor dedi, kavurmalardan patlıcanlardan turşu bile yedi diyor ben sayıyorum kız şu yasak bu yasak yedirme diyorum sen boyle yaparsan ileride hiç yemez kızın alıştır ayrı yemek pişirme güneşe diyor

Ya ben bu goruse katilamiyorum malesef evet bunu diyen cok var ama normal yemek yapiyo konservesalcalar mesela buyuk insanlarin bile yememesi lazim bakarsan cocuga yedirmek nedendir anne sütünu bidaha bulamayacak bu cocuk ve bence biseyler tatirmayla alakasi yok yemegi seven cocuk seviyo net etrafimdacok var kensi yemeginden yediren bilmem napan kural bisey bilmeyen yemiyor cocum diye dolanıyor etrafta

Ya arkadaşım çok rahat bi insandır hani boyle 7 çocuğu olsa gamsız gamsız yaşlanmazsın derim ben ona, mesela grubumuzda ikinci çocuğu olan annelerimiz var ne kadar zorlanıyorlar demi arkadaşımın da 2. Bebeği, ilk çocuğu 4 yaşında şuan benim gibi normal yemek yiyor çorba ana yemek pilav makarna vs gibi kaşık kaşık buyuk insan gibi yani işte bak ben ona da hiç oyle ayrı yemek yapmadım uzerine düşmeyeceksin dert edinmeyeceksin falan diyor ben de fazla pimpirikliyim onu gördükçe eşim de abartıyorsun diye bana kızıyor, arkadaşım da bilgisiz değil tarih öğretmeni en iyisini de bilir ama yapmaz ne gerek varmış ki diyo, hele ki guneş yemek yemeğe istekli bi bebek şimdilik sen bu yemek isteyen bebeğe yedirmiyorsun Ya çok ağlarsın ileride yedirseydim keşke dersin diyo

Aslında mantıklı salçası doğal olsa,zeytin yağıyla sadece yapılsa ve tuzuda az olsa yiyebilirler bencede .zaten bizimki bayılıyor bizim yeriklerimize

Aslında mantıklı salçası doğal olsa,zeytin yağıyla sadece yapılsa ve tuzuda az olsa yiyebilirler bencede .zaten bizimki bayılıyor bizim yeriklerimize
Bizim kız istiyor bizim yediklerimizden ben vermiyorum Ya da ben bi mutfağa gidince eşim tıkıyor çocuğun ağzına hemen

Demekki sansliymis o zaten oyle olmazmi takmayan insanlar ya oyle bebe gelmis ona , diyorum ya benimcevremde de var cocuk 2 ye gecti hala makarnadan baska bisey yediremezler cocuga kendi kardesim annem herseyden verdi yemek svmeyen cocuk oldu tuzlu yagli tatli demeden hersey verdi sonuc 13 yasinda yedigi sey kofte salcali ekmek yumurta makarna , ayrica sen dha gunese ne vereceksin ekmek arasi durummu masallahi var zaten yiyor yeterince hatta

Lahmacuna mantıya falan başlayacağız az kaldı

Valla arkadasinin bebeg sansliymis ki birsey olmamis, oladabilirdi . O zaman boyle rahat konusurmuydu bakalim:)
Burdaki arkadaşların kendi sutunden bile alerji oldu diyet yaptilar. kusmalar, kanli kakalar vs. Bunlarda mi aman alisir bisey olmaz diyecekti yani
Soyle seninki oyle diye baskasininkide aynisini yapsin diyenlere ufaktan sinir oluyorum
Oglumda da huyunu biliyorum mesela ruzgar yedi mi kulaklarina ertrsi gün üşütür hemen vrya soguk kavun karpuz su falan icti mi bogazi şişer
Annemler birsey olmaz alissin bilmem ne
Ya bu cocuk antibiyotik yiginla icti bu yuzden alismiyor iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…