- Konu Sahibi Papatyamaviss
Ay ben burayada yetişemez oldum artık.:) biz şimdilik patates yoğurt havuç denedik bugün yumurtamızın 2. Günü. Bir kerede kırmızı erik yedi:) sabah yumurta akşam üzeri yourt yada denediğiniz sebzelerden veriyorum. Yalnız dün yoğurttan sonra yanağında minik minik kırmızı nokta çıktı gibi daha önce 3 gün denemiştim ama 3 günden sonrada olabiliyor sanki bugün tekrar bakacağım olacak mı diye. Birde ben peynir mayaladım:) yarım litrelik kavanoza yoğurt yapma ısısında sütü koydum bir sabun kalınbından biraz daha az beyaz peyniri çatalla iyice ezdim az süt katıp iyice sıvı gibi yaptım kavanoza döküp karıştırdım altı saat mayaladım sonra buzdolabında 4-5 saat kadar bekledi yoğurt gibi kıvamlı görünüyordu en son tülbentte döküp suyunu süzdürdüm. Bildiğimiz labne oldu:)) peynirim tuzluydu o yüzden az tuz tadı geliyor bunu zaten denemelik yaptım Linaya tuzsuz peynirden yapacağım yumurta denememiz bitsin sırada peynir var:)
Buarada süt konuşulmuş bende açık sütten yapıyorum genelde. Eşim gidip evlerinden alıp geliyor güvendiğimiz bir yerden.. bazen işte oluyor okulda dolaba koyuyor soğuk kalıyor şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık önceden de alıyorduk.. yoksa günlük süt kullanıyorum..
Buarada süt konuşulmuş bende açık sütten yapıyorum genelde. Eşim gidip evlerinden alıp geliyor güvendiğimiz bir yerden.. bazen işte oluyor okulda dolaba koyuyor soğuk kalıyor şimdiye kadar bir sıkıntı yaşamadık önceden de alıyorduk.. yoksa günlük süt kullanıyorum..