Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Maeketteki günlük sütlerden mi alıyosun canım? Yoğurdu Güneşe göre mi yapıyorsun sadece? Soru kısmı bitti 😂 benim de canım çekti bak evde yufkam yok 😛
Yok canım sütçüden alıyorum 1 litrelik olarak satmıyor direk 3 litrelik şişeleri, evet sadece güneşe göre yapıyorum arada bende yiyorum ama çok değil, benim de yufka da yok ıspanak da ben bu sevdadan vazgeçeyim 😂😂

Yok canım sütçüden alıyorum 1 litrelik olarak satmıyor direk 3 litrelik şişeleri, evet sadece güneşe göre yapıyorum arada bende yiyorum ama çok değil, benim de yufka da yok ıspanak da ben bu sevdadan vazgeçeyim 😂😂

Ben de 5 litre alıyorum küçükten kıza yaptım 1 litresini kendimize ama kıza alerji yaptı. Eşime diyorum kıza yoğurt bile yapamayacağım sen yap ben yerim diyor😂 vazgeçelim hadi😂

S Sevimlipanduf canim dr a sordum gunluk sut olsun veya cig sut farketmez dedi
Paket pastörize olmasin yeter dedi
Cig sut cok geliyorsa gunluk sut bir lt var heralde ondan dene istersen

Kızlar bişey soracağım benim bildiğim bebeklere pastörize süt olması gerekiyor bu sütçü lerden alınanlar tehlikeli olabiliyirmus siz şimdi sutcuden alıyoruz dediniz ya şaşırdım ben.acaba ben mi yanlış biliyorum?

Kızlar bişey soracağım benim bildiğim bebeklere pastörize süt olması gerekiyor bu sütçü lerden alınanlar tehlikeli olabiliyirmus siz şimdi sutcuden alıyoruz dediniz ya şaşırdım ben.acaba ben mi yanlış biliyorum?
Ben de öyle biliyorum. Hele yaz mevsiminde tehlikeli bence taşınması saklanması filan o sütlerin. Belki güvenilir, kaynağını bildikleri bı sütçüleri filan varsa olabilir. Ama ben büyük şehirde hiç güvenemiyorum açık süte. Bozulmasın diye bir şey katıyorlar mi? O taşıdıkları şeyler temiz mi? Sağdiklari hayvan hasta mi, antibiyotik filan kullandı mi? Hiç bir denetim yok. En iyisi günlük pastörize süt bence.

Ben de öyle biliyorum. Hele yaz mevsiminde tehlikeli bence taşınması saklanması filan o sütlerin. Belki güvenilir, kaynağını bildikleri bı sütçüleri filan varsa olabilir. Ama ben büyük şehirde hiç güvenemiyorum açık süte. Bozulmasın diye bir şey katıyorlar mi? O taşıdıkları şeyler temiz mi? Sağdiklari hayvan hasta mi, antibiyotik filan kullandı mi? Hiç bir denetim yok. En iyisi günlük pastörize süt bence.
Dr bugün bana guvendigin mandıra sütü varsa cig süt alabilirsin dedi
Hani su marketlere geliyor ua veya internetten satislari oluyor ciftliklerin o anlamda
Yoksa bildigin günlük süt olur markasi farketmez dedi

Bugün kizima patates,havuc,fasulye, pirincten corba yaptim. Kapatinca cay kasigi z. yagi koydum. Yaptigim corba iki yemek kasigi cikti. Birini bugun verdim yedi cok şükür. Ikinci kasigi da yarin vereceğim.

Taze fasulyemi kuzum ya bu bebek corbalarinda yağlaun kavurma fln oyle seyler yok dimu
Taze fasulye canim
Yagda kavurma yok,haslama yapip kapayinca altini tereyag veya z. Yagi
Ama ben bu gune kadar buharda pisirip sutumle sulandiriyordum
Bugün artik corba gibi yapiyim dedim koyu kıvamlı
Dibine sardi suyunu çekip, buharda haslarken suyu bitmiyordu anlamadim bu isi

Taze fasulye canim
Yagda kavurma yok,haslama yapip kapayinca altini tereyag veya z. Yagi
Ama ben bu gune kadar buharda pisirip sutumle sulandiriyordum
Bugün artik corba gibi yapiyim dedim koyu kıvamlı
Dibine sardi suyunu çekip, buharda haslarken suyu bitmiyordu anlamadim bu isi
Ay ben hic yapmadigim icin hicbifikrim yok zaten bana kalsa yagda un kavururum 🤣

Ya sizde nr oldu alerjik olarak kuzum bnde uzuluyorum 🤣 7.ayda tekrar denicem

1 saat sonra boynu ve göğüs kısmı kızardı canım on dk sonra geçti başka belirti olmadı. Dr keçi yoğurdu ver o daha az etki eder dedi daha vermedim. Test yaptırmak da istemiyorum canı yanacak. Mama da mutlaka etkisini gösterirdi bilmiyorum kaka rengi kan vs hiç olmadı

Fincanla kuzum kasiga agzini acmiyor cunku deneyecegim beni ek gidada zorlicak caniim oglum belli oldu bugun asilari zar zor icirdi hemsire
Kuzum Donemedim sana ya kusura bakma bu olabilir, genelde yoğurtlu çorbalar geliyor insanın aklına ya

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    139,3 KB · Görüntüleme: 63
X