Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Taze fasulyeyi çorba seklinde.verince benim oglan.farketmemis yemisti
Pirincli mercimekli çorba yapiyordum icine sebzeler koyuyordum.
Sen o aşamaya grldin mi daha bilmiyorum.
Oyle yaparsan atarsin icine bir iki adet
Yok canım daha mercimek falan vermedim hiç daha erken galiba bilmiyorum ki

Valla ellerin cocu yiyo yere kırıntı dök onu bile topluyorlar kız patatese tüpe yazık saatlerce pisivermiyor kac saat buharda bide pisecek yemiyo simdi beni bi aydinlatin ac karnami tokmu az acmibennezaman verecem bunları
Tok karna almaz
Doyumluk vermiyorsun zaten
Acken yedigi kadar ek gida yesin, sonrasinda sütünü ver

Valla ellerin cocu yiyo yere kırıntı dök onu bile topluyorlar kız patatese tüpe yazık saatlerce pisivermiyor kac saat buharda bide pisecek yemiyo simdi beni bi aydinlatin ac karnami tokmu az acmibennezaman verecem bunları
Ben soyle yapiyorum uykudan uyandi mesela emzirip ilk uykusuna yatiriyorum kalktiginda veriyorum zaren en fazla yarim saat 1 saat arasi uyuyo ne cok ac ne cok tok oluyo tadim yapip su verip 5 10 dkyada emziriyorum

Ac karna verip diger ogunler sut yicek dogrumu. Peki semiotunla ne yapabiliriz
  • ⅕ Kabak
  • 1 Adet taze fasulye
  • 2-3 dal semizotu
  • 1 Çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
Kabak, taze fasulye ve semizotu doğranarak suyla birlikte kaynatılır. Kaynadıktan sonra altı kısılarak çatalla ezilebilecek kıvama gelince altı kapatılır. Zeytinyağı pişen çorbaya eklenir. Daha sonra süzgeçten geçirilir ya da çok az blender yardımıyla püre haline getirilir.

Yaptım kızlar, kaşarı bir saat kadar suda beklettim tuzu gitsin diye oyle kattım içine ama ben biraz erken aldım ocaktan kaşarlar erimedi, tadı bence iyi değil bi de bunu yedikten sonraki kakasını da merak ediyorum

Eklentiler

• image.jpg
    78 KB · Görüntüleme: 32
Kiz masallah sen bunları ac karninami yediriyorsun yoksa emzirmeden sonra bikac saat sonrami
Canım 1 saat önce emzirdim en son, şuan pişti yemeği ama vermiyorum kendime de bişey hazırlayacağım birlikte yiyeceğiz bir yarım saat sonra falan yedireceğim

Semizotumu kuzum bu sunumlar harika güneş hanim icin hersey

Kokoreç candır bacım:)) tatlı mı seviyo acaba meyvelş yoğurt vermişmiydin..
S Sevimlipanduf Güneş yemezse ben talibim semizotuna

Kasik mamalar varya herbaby onu seviyo hep tatli yicek patates vermicem bidaha yemiyor hep bosa gidiyor
Canım onları verme Ya ya da organik olanları varmış ben hiç vermedim ama hipp in ki mi bilmiyorum onlardan al en azından, tatlı tatlara eğilimi tabiki fazla oluyor bebeklerin ben hergun meyve bile vermiyorum sebze yemez diye korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…