Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Ohaaa 42 sayfa olmuş bura 😭 ben en son herhalde 5-6 da kaldım bi Allah’ın kulu da etiketlememiş saftirik beni ağlıcam 😭😭😭

Tam benlik yermiş burası ya 😍😍 evet kızlar o zaman yarın domates yedirmek istiyorum ama pişirip mi vermeliyim ? İlerleyen zamanlarda domatesli yumurta veya boyle yemeklerine salça niyetine domates rendelerim bi renk olur diye düşünüyorum o yüzden vereyim dedim

Tam benlik yermiş burası ya 😍😍 evet kızlar o zaman yarın domates yedirmek istiyorum ama pişirip mi vermeliyim ? İlerleyen zamanlarda domatesli yumurta veya boyle yemeklerine salça niyetine domates rendelerim bi renk olur diye düşünüyorum o yüzden vereyim dedim
Domates asidik bi madde oldugu icin pisik yapabilir buna dikkat edilmeli onu biliyorhm kuzum bugun bende dusundum ama vermek istesem nasil sunabilirim diye corbasi yapilabilir ben bayilirim domates corbasina 😍

İrmikli bebek kurabiyesiydi bugün yaptığım
10 çorba kaşığı tam buğday unu
Yarım çay bardağı süt
4 çorba kaşığı irmik
100 gr tereyağ
5 yemek kaşığı pekmez
Tarif böyleydi kızlar ben yağı olçemedim ama 100 gr koymamışımdır bir kaşık koydum sadece, un az geliyor bi kaç kaşık daha ekledim, tadı az gibi isteyen daha fazla pekmez katabilir ben dut pekmezi koydum , malzemelerin hepsini karıştırıyoruz istediğiniz şekli verin ben açıp bardakla kestim, bu şekilde yoğurda katıp bugün parkta yedirdim 2-3 kaşık yoğurt 2 kurabiye yedi yavrucuğum, kalanları buzdolabı poşetine sıkıca bağlayıp dolaba kaldırdım, bebek bisküvisi alana kadar bu şekilde daha iyidir diye düşündüm 😍😍

Domates asidik bi madde oldugu icin pisik yapabilir buna dikkat edilmeli onu biliyorhm kuzum bugun bende dusundum ama vermek istesem nasil sunabilirim diye corbasi yapilabilir ben bayilirim domates corbasina 😍
Aynen bakarız yapıyorsa yedirmeyiz deneyelim bence 😍 pişirelim içine lor peyniri katalım (ben peynir denedim sorun olmadı) boş pişmiş domates garip gelebilir belki peynirle guzel olur deneyelim bakalım 😍

İrmikli bebek kurabiyesiydi bugün yaptığım
10 çorba kaşığı tam buğday unu
Yarım çay bardağı süt
4 çorba kaşığı irmik
100 gr tereyağ
5 yemek kaşığı pekmez
Tarif böyleydi kızlar ben yağı olçemedim ama 100 gr koymamışımdır bir kaşık koydum sadece, un az geliyor bi kaç kaşık daha ekledim, tadı az gibi isteyen daha fazla pekmez katabilir ben dut pekmezi koydum , malzemelerin hepsini karıştırıyoruz istediğiniz şekli verin ben açıp bardakla kestim, bu şekilde yoğurda katıp bugün parkta yedirdim 2-3 kaşık yoğurt 2 kurabiye yedi yavrucuğum, kalanları buzdolabı poşetine sıkıca bağlayıp dolaba kaldırdım, bebek bisküvisi alana kadar bu şekilde daha iyidir diye düşündüm 😍😍
Ya nedicem normalde inek sutu yasak ya e bunlarin icinde masil yeniliyoo ellerine saglikk😍

Merhaba hanımlar
Bende bir kaç basit tarif ekleyeyim :)
Favorim zeytinyağlı avokado. Avokado pişirilmeden verilebildiği için besin değerinden yüzde yüz yararlanıldığı için kızıma zeytinyağı ile karıştırıp veriyorum.
Bugün neredeyse 1 avokadoyu bitirecekti.
Zeytinyağınında faydaları malum. Ben ekstra Virgin zeytinyağı kullanıyorum.
Unlu,tahıllı çok tatlı tarifleri yapmak istemiyorum çünkü besin değeri olmayan gıdalar.
Meyvelerin şekeri yeterli diye düşünüyorum.
Brokoli,havuç,kabak püresi yaptım. Vitamini haşlama suyuna geçtiğinden suyunuda bir miktar püreye katıp verdim.
Nektari,elma gibi mevsim meyvelerini muz ile karıştırıp veriyorum.
Tarifleri takipteyim :)

Merhaba hanımlar
Favorim zeytinyağlı avokado. Avokado pişirilmeden verilebildiği için besin değerinden yüzde yüz yararlanıldığı için kızıma zeytinyağı ile karıştırıp veriyorum.
Unlu,tahıllı çok tatlı tarifleri yapmak istemiyorum çünkü besin değeri olmayan gıdalar.
Brokoli,havuç,kabak püresi yaptım. Vitamini haşlama suyuna geçtiğinden suyunuda bir miktar püreye katıp verdim.
Bnde avokado okdr baktim ki bulamadım 5m de bile yok vermek istedim okdr artik gordugumde alacagim mutlaka 😃

Merhaba hanımlar
Bende böyle düşünüyorum cnm ama çok güzel tarifler paylaşıyorlar hep unlu tahıllı yapasım geliyor benimde yapayım olmadı kendim yerim:))

Bende böyle düşünüyorum cnm ama çok güzel tarifler paylaşıyorlar hep unlu tahıllı yapasım geliyor benimde yapayım olmadı kendim yerim:))
:))) onlarada karşı değilim aslında ama çoğu karnı tok tutmak ve görece lezzetli olmaktan başka fayda sağlamıyor. Sen kendine yapabilirsin :)) yulaf unlu tarifler yapabiliriz ama. Keçiboynuzu pekmezi hafif tatlandırmak için sağlıklı olur. Biraz daha büyüdüklerinde badem tozlu tatlılarda yapabiliriz. Macaron tarzı :) Ama açıkçası şekere ne kadar az alışsalar sağlıkları açısından o kadar iyi.

:))) onlarada karşı değilim aslında ama çoğu karnı tok tutmak ve görece lezzetli olmaktan başka fayda sağlamıyor. Sen kendine yapabilirsin :)) yulaf unlu tarifler yapabiliriz ama. Keçiboynuzu pekmezi hafif tatlandırmak için sağlıklı olur. Biraz daha büyüdüklerinde badem tozlu tatlılarda yapabiliriz. Macaron tarzı :) Ama açıkçası şekere ne kadar az alışsalar sağlıkları açısından o kadar iyi.
Kesinlikle oyle ya abur cuburbebesi olmasin istiyorum

Bende tecrübelerimden dolayı böyle düşünüyorum. Tatlıyı çok seviyor ve alışıyorlar. Daha sonra o direnci kırıp sebze Vs yedirmek çok zorlaşıyor.
Evet malesef oyle , esimin yegenleri mesela hergun bir poset aburcubur dolduruyolar biri 6 biri 4 yasinda sonra peşlerinde yemek yesin diyr kasikla kosuyolar cocuk bu elbet yer ama hergun hergun ne bileyim ya seker konusunda da koruyabildim kadar korumak istiyorum 1 yasa kdr ozellikle sonrasinda dengeli olsun istiyorum ama cocuklar buyudukce yeni yeni seyler huylar cikiyor onlarin isteklero etraftan gorecekler nasil olcak bilmiyorum

1 yıla kadar en alerjik gıdalar (bezelye, kereviz, egzotik meyveler, yumurta, balık, deniz ürünleri, hardal, baharatlar ...) ayrıca yerfıstığını tamamen ortadan kaldırırız ve her ne pahasına olursa olsun fındıklardan kaçınırız. badem ve diğer kuruyemişlerdende!

Alıntı..

Evet malesef oyle , esimin yegenleri mesela hergun bir poset aburcubur dolduruyolar biri 6 biri 4 yasinda sonra peşlerinde yemek yesin diyr kasikla kosuyolar cocuk bu elbet yer ama hergun hergun ne bileyim ya seker konusunda da koruyabildim kadar korumak istiyorum 1 yasa kdr ozellikle sonrasinda dengeli olsun istiyorum ama cocuklar buyudukce yeni yeni seyler huylar cikiyor onlarin isteklero etraftan gorecekler nasil olcak bilmiyorum

Ben şuna eminim, anne babanın yeme alışkanlıkları çocuklarınkini oluşturuyor. Evine fast food, abur cubur, işlenmiş ambalajlı gıdalar sokmayan ailelerin çocuklaRıda sağlıklı beslenmek zorunda kalıyorlar başka seçenekleri bilmedikleri için.

X