Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Maşallah ona ağzının tadını biliyor 😁

Kesinlikle canım dün ilk defa yoğurt verdim bir kaç çay kasigi yedi yemedi , gün boyunca kustu normalde de kusan bir bebek ama böyle aşırı kusmasi son bir kaç gündür bu kadar yoktu . Kızarıklık vs olmadı ams yakın takip edicem

Sonrada devam ettimi kusma Canim
.

Kabak havuç ile çorba yapacağım içine irmik mi pirinç mi koysam ne dersiniz

Bir şey olmaz canim merak etme
nasip peynir veriyorsun kendin mi yaptın
ben daha peynir vermedim yumurta veriyorum iki gündür şükür sıkıntı yok
Peynir hazirdi annemlerde yapma firsatim yoktu ama suda beklettimtuzunu atsın diye tuzsuz du o sekilde verdimkuzum bakim dun yumurtati yaladi sadece yemedi bugun bisey olmazsa yunurtada sikintisiz gecer insalah

Yediklerinin boğaza kaçma durumu var mı

Kaşıkla beslenen bebeklere oranla blw yöntemi uygulanan bebeklerde yiyeceğin boğaza kaçma oranı daha azdır. Bebek dik oturuyorsa, önüne uygun yiyecek verilmişse boğaza kaçma oranı çok düşük bir ihtimaldir. Yiyecekleri ağzına aldığında öğürüyor olması boğazına kaçtığı anlamına gelmez. Öğürme, ağzına aldığı yiyecek yutamayacağı kadar büyük olduğunda, yiyeceği dışarı atmak için başvurulan bir yöntemdir. Öğürme refleksi 6 aylık bebeklerde dilin daha ön kısmındadır. Bu nedenle bebeklerde yetişkinlere göre öğürme refleksi daha çabuk tetiklenir. Öğürme refleksi bebeğin güvenli bir şekilde yemek yemeyi öğrenmesinde bir aşamadır. Büyüdükçe bu refleks boğazın arka kısmına doğru gidecektir ve bu süreçte bebekte deneyim kazanmış olacaktır.

Bebeğin boğaz yolunu yarı tıkayan bir yiyecek olduğunda, öksürmeye başlayarak yiyeceği dışarı atmaya çalışır. Öksürme sonucunda yiyecek çıkmazsa bu süreci kusma da takip edebilir. Ancak yiyecek hava yolunu tamamen kapatmışsa o zaman öğürme, öksürme ya da kusma gibi kurtulma yöntemlerinin hiçbiri işlevsel olamayacağından bu süreçte ilk yardım tekniklerinin uygulanması gerekir. Bu durumda genellikle bebek geriye yaslanmış ya da yatar vaziyette bir şey yedirilirken karşılaşılır. Bu nedenle bebeğin dik konumda olması çok önemlidir.

8 aylık ve daha büyük olan ve püre, muhallebi ile başlanan bebeklerde blw yöntemine geçiş olabilir mi?

Kaşıkla beslenen bebekler çiğnemeye ihtiyaç duymadan yutmayı öğrenmiş olan bebeklerdir. Hızlıca yutup yiyeceği bitirirler. O nedenle başlarda eline yiyeceği verildiğinde çiğnemek zorunda kalacağından sinirlenebilirler. Bu nedenle bebek aç değilken ara öğünlerde kendi kendine yeme fırsatları yaratılabilir. Her zaman ki püresinin yanında yemek vakitlerinde ve ara öğünlerinde eline alıp yiyeceği yiyecekler sunun. Bu süreçte püresinin kıvamını da her geçen gün katılaştırmayı ihmal etmeyin. Kendi kendine yemeyi keşfettikçe püreye olan ilgisi azalacaktır. Kendi kendine karnını doyurmayı öğrenene kadar püre ile desteklemeye devam edin.

Semizotunu da burdabi arkadas soylemisti yogurtla verebilirsin diye ama onu puremsi yapmak gerekir yapisir fln bogazina pure yapiyorsun haslayip yogurt icine olabilir yada imce ince kiyip omletle birlikte olabilir, yesil biber i haslarim buyuk ihtimal cunku dis olmadigi icin yalar sdece oteki turlu
Sağol canım. O zaman ben de semiotunu yoğurt tadimindan sonra yapayım

Oglus ilk kez sebze çorbası içti birza yadirgadi ama fena değildi
Havuçlu kabaklı princli çorba
havuc kabak rendelendi ocskta suyu çekti zeytinyağı ile unu kavurdum
uzerine su çekip azcik princ attım bulamaç kıvamında oldu

IMG_20190709_170545.jpg

Eki Görüntüle 2287070
Bende tam bunu sorcak birrilerini ariyordum bu normal bugday ununu corbalarda vs birlestirebiliyormuyiz diye herkes princ unu vs diyince aklima takıldı affiiyet olsun pasaya 😊

Eki Görüntüle 2287070
Bugun bir seftaliden kalan artik az cok bakmalimiyiz bilmiyorum arttira arttira deniliyor ya kocaman bir seftaliydi bukadarxik kaldi tek yedigi sey sanirim 🤣

Eklentiler

• IMG-20190709-WA0037.jpeg
    IMG-20190709-WA0037.jpeg
    129,8 KB · Görüntüleme: 31
X