Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Papatyamaviss kuzum dün biz doktora gittik her neyse bize bir liste verdi sabah kahvaltisinda bebe bisküvisi yumurta peynir pekmez ben yumurtayi taddirmak istedim ama ogurdu yemedi oysa su gibi yaptim dün kendi sutumden muhallebi yapmistim sut kokusu olunca onu yedi bende bebe biskuvisi yerine az muhallebi muz pekmez yumurtayi karistirip verdim bebebiskuvisi mi versem daha iyi olurduki bizimki mıyminti herseyi oguruyor bi muhalkebiyi yedi oda buyukihtimal kokusundan dolayi simdi bana tavsiye ver ben napim bebe biskuvisi icim almadi

Bebe biskuvileri direk seker bence aliskanlik haline getirlmemeli bu sekilde hergun olarak kullanmak istersende en dogali hippin bebe biskuvisi , dun esimle bile dediki hicbisey den haberiolmamasina ragmen benim ki sadece bi parca yutuyo yutarsa oda dun sebze emzginse ilkdefa 1 2 dilim patates yedi dedim ilk defa bu kdr cok yedi fln ya sen ne bekliyorsun ki dedi dedim azdan baslayip cogaltiliyo sonradan diye bu cocuk daha 6 aylik bile tam olmadi doya doya emzir acelesimi var okdr cok yerse sutu neresine icecek elbet sonrasın da hepyicek zaten dedi , bn zaten cok kasmiyordum tadim olarak gittigim icin iyicene saldim o yuzden cok sukurki emiyor asil ihtiyaci o 1 yasina kdr, sende cok kasma yedigi kdr yani tatsa bi cay kasigi yese bile yeter sutunu ver ac klmaz zateb

Blw düşünüyorsan günde 1öğün evet kuzum. Öğle saati daha uygun. Ne çok aç olup huysuz olmalı ne çok tok.
180 gunun dolmasini bekliyorum. Niyetim blw. Muhallebi, pure vs yapmak istemedigim icin. Ama 180 gun oldugunda ise baslamis olacagim. Bakici olacak ama yine de sut iznimi ya da ogle arami ogun saatibe denk getirmem gerek gozlem yapabilmek icin. O yuzden sordum ideal saati.

Kendi saatine gore ayarlarsin sends canim tadim icin okey ama sonrasida var bakicinizada mutlaka yapipmasi gereknleri ogretmn gerekecek

Yani benim muhallebi yapmamdaki sebep dolapta sutlerim var ya cope gidecek yada boyle muhallebiydi vs yapacam oyuzden dusunduruyorl

Bende anlamadim saklama
Posetlerinde derecelere gore saklanacak ay yaziyor birde biz sutu oda isisinda 3 saat kuralini takip ediyoruz ya oralardada 8saat diyor mesela
Aynen derecelere gore aslinda farkli kisin olsa 3 saatten fazla saklanabilir ama bu sicaklarda 3 saaf max olir hergal ona gore oluyor

Kizlar bugun seftali yedik oglus cok sevdi tepsiye kafa gomdu fakat seftaliler cok yumuşaktı ttabilmesi icin birazdaha sertini almak lazimmis onu anladim , tatli patatesi kefiri gectim avokado bulamadigm icin siraya seftaliyi soktum onuda deneticem en kisa zamanda

Herkese merhaba. Tadimlara gunun hangi saati basladiniz? 1 defa sundunuz degil mi?
O bebekten bebeğe değişebilen bi konu canım. Genelde bebeğin ne tam aç ne tok olduğu bi zamanda tek öğün başlayın deniyor. ama benim bebeğim tam anlamıyla aç olduğunda denemeye daha istekli oluyor. Ve tek öğünde hiç doğru dürüst yemedi gibi hissediyorum. o yüzden bizim de evde yemek yediğimiz saatlerde kahvaltı ve akşam yemeği olarak ve tam açken veriyorum ben. Biz yerken hem daha istekli yiyor sanki hem sofra kültürü oluşsun istiyorum, hem de o yemekle oynarken biz rahat rahat yemek yiyoruz yoksa rahat vermiyor bize

Profil fotoğrafı da bu güne ait galiba
Çok sevimli masallah. Avokado burda şok marketlerde satılıyor belki orda da vardır bı bak istersen

Profil fotoğrafı da bu güne ait galiba
Çok sevimli masallah. Avokado burda şok marketlerde satılıyor belki orda da vardır bı bak istersen
Tam karsimda sok var her zamn olur dun baktim yok bi iki manav reyonu olan yerlere baktim yok migros da anca meyveden sonea yer insallah avakado bn pek sevmiyorum tadını sahsen tesekkur ederis ara ara bu gubletden fotolar koyuyorum arkdslarda gorsun diye

Meyveleri haşlayip mı rendeden geçirip mi veriyorsunuz.

merhaba kızlar. Grup çok iyi olmuş. Size sormak istediğim birşey var.
Bizim oğlan 4 gün sonra 5 aylık oluyor. Sağlık ocağındaki ebe 6 ay dolmadan ek gıdaya başlamamamı söyledi ama ben kararsızım.Bilenler vardır belki oğlum doğduktan 2 ay sonra mukuslu sıvı kaka yapmaya başladı. Çok nadir düzeldiği oluyor ama genel olarak hâlâ bu sekilde yapıyor. Çocuk doktoru çocuk alerji deri testi katı diyet ne yaptıysak buna çözüm bulamadık. Malesef kendi tadım yapmadan neye alerjisi olduğunu anlayamadık
sorum ve sorunum şu ki 3 gün kuralını uygulamak istiyorum fakat şu büyükler öyle yoruyor ki beni size anlatamam. Çok ciddi bir şekilde uyarmamıza rağmen eşimin ailesi de benim ailem de çocuğun ağzına birşeyler tıkıştırmaktan vazgeçmiyor. Çok sinir bozucu bir durum. Dün çocuğun kakasından karpuz çıktı. Önceki gün annemdeydim şüphelendim aradım hemen biraz verdim dedi. Birşeyler yemek istiyor artık diyo.
Etrafımda bu kadar engel varken ben bu 3 gün kuralını nasıl uygulayacağım arkadaşlar ya? Alerji durumundan bahsediyorum. Yok ne alerjisi yok alerjisi falan .. Ya ben bu çocuğun annesiyim bir problem olduğunun farkındayım ama anlatamıyorum anlatamıyorum anlatamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…