Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
merhaba kızlar. Grup çok iyi olmuş. Size sormak istediğim birşey var.
Bizim oğlan 4 gün sonra 5 aylık oluyor. Sağlık ocağındaki ebe 6 ay dolmadan ek gıdaya başlamamamı söyledi ama ben kararsızım.Bilenler vardır belki oğlum doğduktan 2 ay sonra mukuslu sıvı kaka yapmaya başladı. Çok nadir düzeldiği oluyor ama genel olarak hâlâ bu sekilde yapıyor. Çocuk doktoru çocuk alerji deri testi katı diyet ne yaptıysak buna çözüm bulamadık. Malesef kendi tadım yapmadan neye alerjisi olduğunu anlayamadık:KK43:
sorum ve sorunum şu ki 3 gün kuralını uygulamak istiyorum fakat şu büyükler öyle yoruyor ki beni size anlatamam. Çok ciddi bir şekilde uyarmamıza rağmen eşimin ailesi de benim ailem de çocuğun ağzına birşeyler tıkıştırmaktan vazgeçmiyor. Çok sinir bozucu bir durum. Dün çocuğun kakasından karpuz çıktı. Önceki gün annemdeydim şüphelendim aradım hemen biraz verdim dedi. Birşeyler yemek istiyor artık diyo.
Etrafımda bu kadar engel varken ben bu 3 gün kuralını nasıl uygulayacağım arkadaşlar ya? Alerji durumundan bahsediyorum. Yok ne alerjisi yok alerjisi falan .. Ya ben bu çocuğun annesiyim bir problem olduğunun farkındayım ama anlatamıyorum anlatamıyorum anlatamıyorum.
Ah canim aynindan bense de var aile olarak ama ben cok pis korkurtum kanli kaka yapıyor vs kendisi direk yerse nefessiz bile kalabalir varsa eger alerjisi gibisindeb benden gizli bisey vermeyi birak yanimdayken bile airf siniretmwk icin veriim mi fln yapiyolar artik alistilar epey biraz sert olmak en guzeli bu konuda

İlk zamanlar sebzeleri ezip vereceğim iyice tutmaya başlayınca eline veririm diye düşünüyorum
Meyveleri haşlayip mı rendeden geçirip mi veriyorsunuz.
Ben ablaminkini kullanicam bakayım yastıkla falan nasıl olacak hiç denemedim
Kuzum rahat eder minnos insallah meyveleri haslamaya gerek olmuyo olgunlarindan al yada cam rendeden geçerken epey puremsi oluyo zaten file yada silikon emzikle verebilirsin

Meyveleri haşlayip mı rendeden geçirip mi veriyorsunuz.
Meyveleri cam rende ile rendeliyorum birde internetten aldığım silikon ek gıda emziği ile veriyorum havucu ve salatalık eline verdim

IMG-20190627-WA0003.jpg

Benimki emzik kullanan bir bebek değil ama kuzu bunu ağzına alınca hemen armutu bitirdi şeftali verdim onuda bitirdi maşallah
Benimki emziğide çiğniyor memeni yalıyor tek biberonu emiyor bu çocuk😂 ama çok güzel bir şeymiş çok hoşuma gitti😊
Ha gayrett ne kdr kaldii ya 🤣
Son 17 günümüz ama arada ağzına ufak tefek birşeyler veriyoruz.. ağzımızın hareketine bakıyor ya yerken canı çekiyor diyor eşim.. sanki biliyormuş gibi yiyecekleri😂😉

Benimki emziğide çiğniyor memeni yalıyor tek biberonu emiyor bu çocuk😂 ama çok güzel bir şeymiş çok hoşuma gitti😊

Son 17 günümüz ama arada ağzına ufak tefek birşeyler veriyoruz.. ağzımızın hareketine bakıyor ya yerken canı çekiyor diyor eşim.. sanki biliyormuş gibi yiyecekleri😂😉
Bilmediği seyin cani nasil cekcek 🤣 ama daha once yedigi varsa ister 🤣🤣

Masada biz yemek yerken onu kucağıma almıştım, dikkatli dikkatli bizi izliyordu. Baktikki ağzını açıp kapatıyor devamlı. Bizi taklit ediyor. Ne güldürdü bizi o gün 😂😂😂

Ah canim aynindan bense de var aile olarak ama ben cok pis korkurtum kanli kaka yapıyor vs kendisi direk yerse nefessiz bile kalabalir varsa eger alerjisi gibisindeb benden gizli bisey vermeyi birak yanimdayken bile airf siniretmwk icin veriim mi fln yapiyolar artik alistilar epey biraz sert olmak en guzeli bu konuda
Haklısın canım ama bir kere baya sert söyledim aman aman korkulur senden dedi. Bu insanlar kakasında kan olduğunu bile bile yapıyorlar bunu. Ben de acaba yavaştan baslasam mi tattirmalara diye düşünüyorum.
Sizde de mi vsr mukuslu kanlı kaka?

Haklısın canım ama bir kere baya sert söyledim aman aman korkulur senden dedi. Bu insanlar kakasında kan olduğunu bile bile yapıyorlar bunu. Ben de acaba yavaştan baslasam mi tattirmalara diye düşünüyorum.
Sizde de mi vsr mukuslu kanlı kaka?
Oluyodu canim bn diyete basladim bi 10 gun sonra duzeldi gün de bi iki normal oluyodu denemk icin inek sutu ictim yine bozuldu bikez kan geldi ama cok kuck parca , bugun doktor kesin olup olmadigini anlamsk icn yediginde gorucez yine bu sekil tattir dedi3 gun ne olcak bnce birsey olmaz için rahat olsun olsa bile gecici oluyor dedi

Oluyodu canim bn diyete basladim bi 10 gun sonra duzeldi gün de bi iki normal oluyodu denemk icin inek sutu ictim yine bozuldu bikez kan geldi ama cok kuck parca , bugun doktor kesin olup olmadigini anlamsk icn yediginde gorucez yine bu sekil tattir dedi3 gun ne olcak bnce birsey olmaz için rahat olsun olsa bile gecici oluyor dedi
Hmm keşke bizim de belli olsa sebebi. Ben bir ay diyet yaptım düzelmedi malesef. Açtım diyeti yine bir değişiklik olmadı.

Malesef bizde kan da oluyor bazen. Ben de sabırsızlıkla bekliyorum kuzum. Şu belirsizlikten kurtulsak çok rahatlayacagim. İnşallah hiçbir şeyleri yoktur kuzuların.
Evet valla benimde icim icimi kemiriyor anlatamam yogurt sut peynir vs de oyle ana seyler ki onlar olmadan hicbisey olmuyor sankim biz kabak patates havuc ve seftali olarak 4 farkli tadi denedik bile 12 gun olmus bile nasi hızlı geciyo zaman 😄

X