Bebek Beslenmesi 2019 OCAK Anneleri Blw ve Ek Gıdaya Geçiş Serüveni

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Ek Gıdaya Hangi ayda başladiniz? Düşündüğünüz yöntem nedir ?

• Ankete Katılan
    68
Merhaba arkadaşlar. Benim bebeğim 26 Kasım doğumlu. Blwyle ilgili konuları araştırırken buldum konunuzu. Çok güzel bir konu acmissiniz. Ben de blw yapmaya çalışıyorum. Bizim Aralık anneleri grubunda hiç blw yapan çıkmadı. İzninizle sizin gruba sığışabilir miyim? Tarifler ve kullanilan araç gereçler konusunda fikir alisverisine çok ihtiyaç duyuyor insan.

Tabiki sığışmak ne demk doya doya yayil nelr yaptiniz bugune kdr

Yaa bana da gelmiyor bildirim bir süre sonra bende yazılmıyor hiç sanıyorum tesadüf ana sayfaya düşünce gördüm geldim..:)) bizede 6. Ay başlayın dedi doktor bekliyoruz bakalım ama biz meraklıyız biraz dün silikon meyve emziğini denedik şeftaliyle...:) diliyle yalıyor benimki emmiyor şimdilik tatlı patates derken birde bebe havuç mu varmış minik havuç olmaz mı ki o da bebe sayılır:)

Tabiki sığışmak ne demk doya doya yayil nelr yaptiniz bugune kdr
Sizler sanırım tadım asamasindasiniz daha. Benim ki 7 aylık olmak üzere. Başta ben de 3 gün tadım yaptırarak başladım ama bı süre sonra çok sıkıcı bir hal alıyor. Baktim bebegimde hiç bir şeye alerji belirtisi yok direk daldim. Belli başlı bariz yasak olan şeyler dışında her şeyi veriyorum denebilir. Zaten internetteki listeler, doktor görüşleri filan karma karisik. Birinin 6 ay dediğini biri 9 ay diyor. Ben de dogalini bulduğum her şeyi veriyorum. Şimdiye kadar havuc, kabak,tatlı patates, patates,soğan,sarımsak,pancar,Taze fasulye,semizotu,ıspanak,kuzu kıyma,tavuk,peynir, yoğurt,yumurta sarısı verdim. Parmak gida olarak veriyorum, birazını da yediğinden emin olmak icin hafiften ezdirip kaşığa koyuyorum, kaşığı da önüne koyuyorum kendisi alıp yiyor. Ya da çok sıvı şeylerde ya bardaktan veriyorum ya da kaşığı ben tutup onun yönlendirmesine izin veriyorum.

Kızlar tatlı patatesi ben sırf meraktan denedim. Hiç aramaya gerek yok bence. Balkabağı , patates, havuç arası bı şey. Zaten her zaman bulabileceğimiz bir şey değil. Bulsak da çok pahalı. Küçücük bir tanesi 8 liraya gelmişti. O listeleri yabancı kaynaklardan ceviriyorlar. Çok da tanımasına gerek yok bence.

Bosver bebesini ya havuc havuctur dizilin sirayaaa

Nasil yiyebiliyormu corba vs yapiyormusun bn 5ay 1 haftalikti basladim dayanamayip daha yeni yeni eliyle tutmaya basladi onunden alip iyi mi yaptim kotumy bilmiyorum bizm sut alerjisi olma sikintimiz var o yuzden denesekmi napsak bilmiyorum biz simdilik havuc patates kabak denedik

Çok güzel başladı benim ki. Zaten eline aldığı her şeyi ağzına sokuyordu. Blw de avantaj oldu bu bana. Önüne ne yemek koyarsam ağzına sokuyor, deniyor mutlaka. Ama bana da hiç gelişme kaydedemiyormusuz gibi geliyor. Hala 1 ay önceki gibi. Doğru dürüst yemiyor gibi geliyor.
Çorba olarak ilk defa bu gün mercimek çorbası denedim ama çok az suyla püre kıvamında yaptım. Püre kaşığı var biraz ona batırıp verdim biraz da ben kaşığa koyup uzattım o yönlendirdi kaşığı . Senin süt alerjisi durumu varsa bence temkinli git.

Zaten erken basladim diye 3 gun le devam ediyorim şuan, bnmkide herseyi agzina sokuyor ama cimbizlama olayi diyor ya o tam gelismedi gibi belki 6 dolunca tam baslamis olsaydim daha net tutardı, buzamna kdr hic bogazda takilm vs ciddi bisey oldumu

Cımbızlama olayı benimkinde de yok hala. Yeni yeni oyuncakları filan iki parmağıyla tutarken görüyorum bir iki gündür ama yiyecekleri hala tüm parmaklarıyla tutuyor. Hiç endiselendirecek bı şey olmadı şimdiye kadar. Zaten biraz zaman geçince hiç de tehlikeli bı şey olmadığını anlıyorsun. Yutamayacagi bı şey oldu mu çıkarıyor kendisi ağzından.Klasik yöntemle besleyen arkadaşlarımla konusuyorum yaşında bile en ufak bir pütür geldiğinde öğürdüğünü, kustugunu filan söylüyorlar. Belki direk blw ile başlamanın avantajı hiç ögürmüyor bile benim ki. Ama işte yarısını minciklayip minciklayip atıyor. Hazırladığım yemeğin anca yüzde 20 sini yutuyordur.

Bnmki yuttu yutarken ogurdu oksurdu yuzunu burusturdu hatta bi tanesonde kustu ilk defa yedigi icin boyle oldugunu dusunuyorum normalde yapmamasimi gerekir ki acaba

Bnmki yuttu yutarken ogurdu oksurdu yuzunu burusturdu hatta bi tanesonde kustu ilk defa yedigi icin boyle oldugunu dusunuyorum normalde yapmamasimi gerekir ki acaba
Bence erken basladigin için olmuş olabilir. Dik oturabiliyor mu? Gerçi blw ile ilgili araştırma yaparken mutlaka sen de denk gelmiştir. Öğürme refleksi çok önde olduğu için yaşadığına benzer şeylerin normal Oldugu yazıyordu. Benim ki normalde de her şeyi ağzına soktuğu için alışmış olabilir öğürmemeye.

Evet oturabiliyor zaten ikea kullaniyoriz 1 2 oturnaya ogrendi daha iyi avokado denemismiydinhaslamaya gerek yok dimi yunusak secmk gerekiyo sadece evet ogurme olayini da biliyorum bnde ona bagliyorum simdilik yediklerimiz kakadan cikti birazdaha buyuk olanlar özellikle heyecanlı gidiyor etrafin baskisi biraz yoruyor aciklama yaomaya kalksan anlamiyor hadi ordan der gibi bu yorucu gunluk menunu paylasirmsn bizmle

Avokado denedim zaten çok ideal kıvamı, gayet güzel yedi. İki öğün veriyorum günde. Sabah yumurtayi haslayip tereyağıyla eziyorum, ya da omlet yapıp veriyorum. Tuzsuz peynir salatalık avokado veriyorum. Akşama da parmak sebze kıyma soğan çiğ olarak tencereye koyup kısık ateşte pişiriyorum. Ya da bizim yemegimizde ona uygun birşeyler varsa onu veriyorum. Bu gün mesela kuzu tandır yapacağım. Onu da yer. Kuzu pirzola, haşlama köy tavuğu, köfte filan yaptığım da tuzsuz yapıp ona da veriyorum. Başlarda benim ailem de tepki gösterdi ama baktılar bı şey olmuyor şimdi videolarını millete izletip hava atıyorlar. Senjnkiler de zamanla alışır bı sure kulak tikayiver bence.

Eger basarirsa oglum muhtemelen benim annemde aynı seyi yapacak daha ilk gunden sutun yok doymuyo bu cocuk diyr mama diretti dinlemedi verdi de yanımdan gidince ben mama vermeyi kestim sorunca da he he veriyorim dedim sonra oglum tombis bi bebek oldu gelene gecene sadece anne sutu a mamami vermiyor tabi oldu bunda da ayni performansi bekliyorim kafalarinda oyle bisey varki cocuk kase kase corva icmezse doymaz o pureyi yemezse olmaz bakalim biz neler yapacagiz

Aynı şeyler hep canım. Benim annem de beni çok üzdü baslarda sütün yok diye. İnternette okuyorum kolostrum damla damla gelir diye ama annem sürekli benim şöyle coktu böyle taşıyordu mememden diye anlatıp durdu. Çocuğu da üzüyorsun kendin de üzüluyorsun mama ver dedi hep ama dinlemedim. Bı kaç hafta sonra sütüm emzire emzire artınca da aynı seninki gibi mama kullananları ayiplamaya, benimle ovunmeye filan başladı. Yani annesi sensin en iyisini sen bilirsin. Bazen büyüklere kulak tıkamak en doğrusu.

Kesinlikle canim cok sukur şimdi internet var bilgileniyoruz da bilincliyiz yoksa suan oglum emmiyodu bile belkii ah ah su büyük ler

Herkese merhaba. Tadimlara gunun hangi saati basladiniz? 1 defa sundunuz degil mi?
Bende genelde ilk uykusundan kalktiktan sonra iste oglen keyfi yerindeyken yapmaya calisiyorum sebebide eger besin bi reaksiyon gosterirse gun icinde gorebilmemiz icin yoksa aksamda tatsa bis orun olmaz ama yatip uyuyacagi icin gozlem yapma sansimz olmaz o yuzden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…