2019 Model Sınırsız Muhabbet (Yes Makara Yes Gırgır)

Ay yok foto eklenmedi inat etti elle yazıyorum:
25-30 ay için bilişsel gelişim mebin etkinlikleri
1) yetişkin 8-10 parça bloğu ve ya başka nesneyi bir araya toplar. Sonra çocukla birlikte bunları sayar. Çocuğun da tekrar etmesini bekler.
2)Çocukla hata çocuğun doktora gitmesi,alışveriş yapma gibi oyunlar sözel olarak planlanır ve roller paylaşılır. Yetişkin çocuğun aşçı öğretmen gibi rolleri oynaması için onu cesaretlendirir.(ana rol çocuğa verilecek)
3)Yetişkin çocukla içinde kırmızı renk olan mavi renk olan bir eşya göster oyunu oynar. Sonra parmak boyayla el baskısı yapmasını sağlar. Ardından çocukla resminde kullandığı renklerle ilgili sohbet edilir
4) Yetişkin çocukla oyun oynarken peş peşe olacak şekilde oyuncaklarını getir,bebeği bana ver,diğer oyuncakları sepete doldur gibi üç emir içeren cümle söyler ve çocuğun yapmasını bekler
5)Yetişkin çeşitli hayvan,taşıt ve doğaya ait sesleri çocuğa dinletir ve ardından hangi sesleri duyduğınu sorar. Duyduğu sesleri resimleriyle eşleştirtir ve sonra resimleri göstererek resme ait sesi çıkarmasını ister

ben çalışınca vakit biraz kısıtlı kalıyor.. zaten yazın her akşam parkta dışarıda oluyoruz hafta sonu evden bir çıkıyoruz yatma vakti geliyoruz ama kışın tabi böyle değil.. ben kendimi bu yönden çok kötü hissediyorum yetersiz bir anne olarak görüyorum
neden diyeceksin belki..
çünkü diyorum ya eve git yemek ye ortalığı topla vs varsa çamaşr at geçiyorum buraları
sürekli üstümüzde olduğu ve kendi başına oynamadığı için çogu zaman bir uyusa diye gözüne bakıyorum..
cogu zaman babasına atıyorum ikisi oynuyor.. uysa diye gözüne bakan ben uyuduktan sonra bir vicdan sızlaması yaşıyorum.. ne yapacağım böyle bilmiyorum internette cogu anneyi görünce kendimi çok eksik görüyorum bu anlattıklarını bizde yapıyoruz..
kuzum şimdi park sezonu kapanıyor .
yoksa biz de genelde hep dışarda parktaydık . ya da balıkta ya da piknikte.

bu söylediklerimiz kış sezonu aktiviteleri.

şimdiden sonra yaparsın .

ev işlerini zaten senin bakıcı kadın baya baya kolaylamıyor muydu.

bırak gerisi kalsın .

işler hiç bitmez . üstten topla , yeter .

zaman sonra hiç yardımcı olmayacak koca bile ucundan ucundan yardım etmeye başlıyor.

2. çocuktan sonra anladım ki , kocacııım yetişemiyorum işlere evin kusuruna bakma. yemek de yapamadım , diyorsun .

bakıyorsun koca bulaşık makisanı boşaltıyor . ev süpürüyor . yemeğe lahmacun söylüyor .

her işe koşturma. bırak çocukla ilgilen .

canım çok iyi olur bu kitaplar nerede peki bende alsam ?

Canım 0-36 ay olanını annelere ve bakıcılara milli eğitim müdürlükleri veriyor diye biliyorum varsa ama 36 ay ve üstünü okulöncesi öğretmenlerine veriyor. Biz öğretmen adayı olduğumuz için derslerimizde kullandık ben okulumuzun fotokopicisinden bi kopyasını almıştım. Ama internet sitesinde de vardı galiba ben elimden geldiğince buraya yazıyorum şimdi senin için

1) yetişkin 8-10 parça bloğu ve ya başka nesneyi bir araya toplar. Sonra çocukla birlikte bunları sayar. Çocuğun da tekrar etmesini bekler.
2)Çocukla hata çocuğun doktora gitmesi,alışveriş yapma gibi oyunlar sözel olarak planlanır ve roller paylaşılır. Yetişkin çocuğun aşçı öğretmen gibi rolleri oynaması için onu cesaretlendirir.(ana rol çocuğa verilecek)
3)Yetişkin çocukla içinde kırmızı renk olan mavi renk olan bir eşya göster oyunu oynar. Sonra parmak boyayla el baskısı yapmasını sağlar. Ardından çocukla resminde kullandığı renklerle ilgili sohbet edilir
4) Yetişkin çocukla oyun oynarken peş peşe olacak şekilde oyuncaklarını getir,bebeği bana ver,diğer oyuncakları sepete doldur gibi üç emir içeren cümle söyler ve çocuğun yapmasını bekler
5)Yetişkin çeşitli hayvan,taşıt ve doğaya ait sesleri çocuğa dinletir ve ardından hangi sesleri duyduğınu sorar. Duyduğu sesleri resimleriyle eşleştirtir ve sonra resimleri göstererek resme ait sesi çıkarmasını ister
anam bizim çocuklar 6-7 yaş çocuğu o zaman . bunları 1 buçuk yaşında yapıyordu yahu.

geçen kış kızım 2 buçuk yaşındayken haftanın günlerni saymayı öğrendi. ayları da sayıyor . eksiksiz atlamadan .

1. sınıfa gidenin ödeviydi . sayıyorduk birlikte. kız öğrendi önce mesela.
çocuğa ne verirsen aldığı bi dönemdeler .

kuzum şimdi park sezonu kapanıyor .
yoksa biz de genelde hep dışarda parktaydık . ya da balıkta ya da piknikte.

bu söylediklerimiz kış sezonu aktiviteleri.

şimdiden sonra yaparsın .

ev işlerini zaten senin bakıcı kadın baya baya kolaylamıyor muydu.

bırak gerisi kalsın .

işler hiç bitmez . üstten topla , yeter .

zaman sonra hiç yardımcı olmayacak koca bile ucundan ucundan yardım etmeye başlıyor.

2. çocuktan sonra anladım ki , kocacııım yetişemiyorum işlere evin kusuruna bakma. yemek de yapamadım , diyorsun .

bakıyorsun koca bulaşık makisanı boşaltıyor . ev süpürüyor . yemeğe lahmacun söylüyor .

her işe koşturma. bırak çocukla ilgilen .
:KK70: ah canm zaten benim eşim sagolsun yapar hakkını asla yemem dün çok yorgundum bak balkon yıkamış çamaşırları atmış ben oglana masal okurken mutfagı toparlamış turşuluğu hazırlamış elinden her iş gelir.. ama ben nedense diyorum ya cok boguluyorum birşeylerden.. hele ki kış moduna hiç alışamıyorum.. akşam oglumun önüne mesela kamyonları getiroyurm hadi oyna diyorum.. sonra diyorum böyle cocukla verimli zaman geçirilmez ki..

Canım 0-36 ay olanını annelere ve bakıcılara milli eğitim müdürlükleri veriyor diye biliyorum varsa ama 36 ay ve üstünü okulöncesi öğretmenlerine veriyor. Biz öğretmen adayı olduğumuz için derslerimizde kullandık ben okulumuzun fotokopicisinden bi kopyasını almıştım. Ama internet sitesinde de vardı galiba ben elimden geldiğince buraya yazıyorum şimdi senin için
canım çok iyi olur özeldende yazabilirsin istersen çok sevinirim.. bana yön vereceğine eminim

anam bizim çocuklar 6-7 yaş çocuğu o zaman . bunları 1 buçuk yaşında yapıyordu yahu.

geçen kış kızım 2 buçuk yaşındayken haftanın günlerni saymayı öğrendi. ayları da sayıyor . eksiksiz atlamadan .

Her çocuğun gelişimi farklıdır ama 25-30 ay çocuğunun bilişsel gelişimi gereği bunları yapması gerekiyormuş :))

basit yapboz yapabilirsiniz .

yaşı itibariyle artık renkleri ve basit şekilleri (üçgen, kare , daire , dikdörtgen ) öğretebilirsin .

ingilizce bi kaç kelime kulağına girmesi için .

mesela bi kez japon balığı almıştım oğlana. (ilk cocuk , her zaman daha çok zeki oluyor . anne daha çok ilgilendiği için sanıyorum )
balığın adını fish koyduk.
köpek hikayesi uyduruyordum . köpeğin adı dog oluyordu.
kedi varsa hikayede cat .

bir de ben her gece korkuluk hikayesi uyudururdum .

korkuluk maceraları.
bi gün denize başka gün pikniğe . başka gün okula giderdi bu korkuluk . canlı değildi ama geceleri ve gündüzün bi vakti kaçardı evden korkuluğumuz

ilk çocukla çoook ilgilendim.
ikinci ile de biraz ilgelendim çünkü abisi vardı. abisi bi çok şeyi öğretmişti. bana gerek kalmadan
3 yaşında okuyordu mesela. abisi bi kaç harfi göstermiş .
bizim oğlan da abisine not bırakcam diye yazmayı sökmüştü.
okuldan dönünce yastığının aldına , gerizekalı yazmış kağıda koymuş .

bi kaç kez salak . göt yazmış koymuş .

1. sınfa geçen yıl gitti ama okuma yazma biliyordu . rahat geçirdik o dönemi.
Ahhahhaaa,yerim kuzunu:KK70:Abiye not ha,benim küçük oğlan da masaların altında heceliyordu,beni farkedince saklıyordu.
Bir akşam,hadi kitap okuma saati,kitaplarınızı alın gelin bakalım diye seslenince ablası ve abisiyle kitap alıp gelmiş,bozuntuya vermedim,sırası gelince okudu maşallah,yiyesim gelmişti küçük kuzumu:))

2 bucuk ablası :KK53: verimli vakit geçiremiyorum sanki ogluşumla ona katamıyorum birşeyler sen nasıl ilgileniyorsun akşamları evde güzel anne :KK200:
canım benimki eylülde yeni yaşına girdi.dün a101 e pepeli yapboz gelmiş 5 lira.bide önlüklü suluboya seti gelmiş oda 10 lira gibi bişeydi.almayı düşünüyordum önüme çıkınca hemen aldım.şuan pek anlamadı yapbozu ama çok sevdi.bide kitap almıştım resimli yaşına uygun işte bitkiler taşıtlar hayvanlar vs diye ayrı ayrı onları tanıtıyorum.ama erkek çocuğu olunca genelde araba yarışı v.s istiyor.

:KK70: ah canm zaten benim eşim sagolsun yapar hakkını asla yemem dün çok yorgundum bak balkon yıkamış çamaşırları atmış ben oglana masal okurken mutfagı toparlamış turşuluğu hazırlamış elinden her iş gelir.. ama ben nedense diyorum ya cok boguluyorum birşeylerden.. hele ki kış moduna hiç alışamıyorum.. akşam oglumun önüne mesela kamyonları getiroyurm hadi oyna diyorum.. sonra diyorum böyle cocukla verimli zaman geçirilmez ki..
kuzum eee daha ne .
yani çocuğun önüne kamyon koyup oyna demekle olmaz .

bak bizim bi bakıcı vardı.
boya kalemleri aldım çocuğa . bi de boyama kitabı.
yolladım bakıcıya çocuğu götürürken . zaman sonra sordum . boyama kitabı alayım mı yine.
kadın diyor ki. koydum önüne boyamadı. ben de kaldırdım bi yerde duyuyor . hiç yapmadı ki.
öyle olur mu .
ilk çocuk zordur . bu yüzden zor . ikinci çocuk olunca genelde birlikte oyun kurulur . birlikte boyama yapılır . tek çocuk bakarken boyayalım gel derdim . . bi kalem de ben alırdım boyar gibi yapardım. ilk başlarda işi abartıp bütün kitabı boyadığımı biliyorum . ama anladım ki ben değil çocuk boyayacak . sonra zamanla az az boyadım . boyar gibi yaptım . çocuk oyuna adapte olunca az az kaçtım . kendi yapabiliyor mu bensiz diye . ama benim çocuğum bensiz bi iş yapmazdı.

şimdi de maşallah tam siyasetçi adamı gibi . sana yapıştımı kurtulamazsın . alacağını aldırır , yapacağını yaptırana kadar gider gelir işler seni. alttan üstten . küçüklüğündeki gibi. ay ne çektim ben ondan . :KK53:

1,2,4 ü yapıyorum ben 3'e yeni başıcaz işte.aslında beşide yapıyoruz.sonradan farkettim

canım benimki eylülde yeni yaşına girdi.dün a101 e pepeli yapboz gelmiş 5 lira.bide önlüklü suluboya seti gelmiş oda 10 lira gibi bişeydi.almayı düşünüyordum önüme çıkınca hemen aldım.şuan pek anlamadı yapbozu ama çok sevdi.bide kitap almıştım resimli yaşına uygun işte bitkiler taşıtlar hayvanlar vs diye ayrı ayrı onları tanıtıyorum.ama erkek çocuğu olunca genelde araba yarışı v.s istiyor.
bende dün aldım onlardan senin oglan içn erken annesi benim oglan bile kavrayamadı henüz..
bizde yapıyoruz bunları birde yeni yeni konuşuyor daha ama ne biliyim yinede çok eksik hissediyorum kendimi mesela işten eve gidince sadece cocuklar lamı ilgileniyorsun yatana kadar ?

işte karşısında örnek oluca çocuk daha çabu öğreniyor.eltimin kızı var oğlumdan bikaç ay küçük konuşması falan daha iyi çünkü evde bir abla ve bir abi daha var.bizlerden ayrı ekstra ilgi var çocuğa katılan

X