2019 Model Sınırsız Muhabbet (Yes Makara Yes Gırgır)

kuzum yaa. bana mompili demesin
yok biz o zamanları çoktan geçtik.
4 yıl sevgililik olunca. cılkını çıkarmıştık . siz de geçersiniz o günleri.

Biz de 3. Yılımızda evlendik :KK53: ya bak kulağa sevimsiz gelmiş olabilir. Pompili de öyle gelmişti ama kocam bana mompili diyince çok sevimli oluyor:KK53:

2 bucuk yaşındaki bir oglan cocuğu ile nasıl verimli vakit geçirilir bacım ne yapmak lazım akşamları
hani şu internette anneler bloglarda cocuklarına etkinlik felan yaptırıyor paylaşıyor vs
kendimi çok eksik hissediyorum ben kötü annemiyim cogu zaman yatsa da bizde uzansak yahut eşimle iki sohbet etsek diyorum çogu zaman kendi halinde oynasa ya diyorum
kesin ben kötü bir anneyim ona hiç birşey katamadığım için

Milli Eğitim bakanlığının yayınladığı kitapçıktan iki yaş için çocuğun sahip olması gereken yeterlilikleri atayım mı? Buna göre oyun uydurabilirsiniz:)

:confused: Onun tadı da başkadır canım
tadından yenmez .
kendine zaman bulamayacaksın . ama olsun .

benim küçük şimdi tam yemeğe otururum ya da kahvaltıya . genelde çişi gelir . yada kaka.

neyse bir de hesap yaptım.
genel olarak çocuklarım 2 yıl kadar uyumadı.
genetik bi şey sanırım .
15 yıllık evlilikte 6 yıl uyumamış oluyorum yani.

güzel yanları çoook . ama fedakarlığın da çok .

böyle gelmiş böyle gidiyor . her ananın yaptığı gibi biz de görevimizi yapıyoruz . bayrak yarışı.

ben direk kucağına atlıyorum mesela . ya da arkası dönük mutfakta bi şey alıyorsa sırtına atlıyorum .
maymun gibi tırmanıyorum falan . zayıf olduğumdan ses etmiyor ama kilolu dönemlerimde , emzirirken, biraz inliyordu yazık.

Hahahah bunu ben de çok yaparım:KK45:

Ben sevmem pek, eşim konusunda bir şey diyemiyorum. O sevebilir,davranışları uygun. Aksine ben sevmem sırnaşılmasını ve uzatılmasını. Bizim sonu tartışmaya, uyuzluğa dönmeyen muhabbetlerimiz azdır. Mutlaka bi tartışırız, severek gülerek başlasak da konuşmaya. :) yani bilemedim. Pompili lafını benden beklemez, küfür zanneder işte.
of. anacım yok biz tartışmıyoruz . tartışmışlığımız yok . olmadı değil o dönemler de oldu. ama şu an yok . tartışmamış olmuyor . genellikle eşim , sen haklısın tamam , diyor .

bu kıvamı alması yıllar aldı tabi. son 4 yıldır iyi. istediğim kıvamda.

kaç yıllık evlisin .

Pc başında değilim kızlar yavaş kalıyorum telefonda kusura bakmayın.

aynen evliliğimizin ilk yılı aşkım canım cicim birtanem var mı istediğin birşey diye arardı iş çıkışları
şimdi aloooooooooooooooo var mı alınacak bişey diyor :KK14:

Yani, sanırım o yöne doğru gitmeye meyil veriyor fazla samimiyet.

Linkteki önceki konuda ilk sayfada esip savuranlara bakma,şimdi bayrağı önde taşıyorlarEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYEEn Büyük TÜRKİYE,eşler çoktan hazırmış şımarık sevilmeye,mayalı hamur gibi yayılmışlar:KK70:

Ben yapamam pek ya boğulurum gibime geliyor. Ama bugün sırf suratını görmek için diyeceğim, bakalım ne tepki verecek :)

benim sorum sanada gelsin bacım
bebişinle evde gün boyu neler yapıyorsun nasıl ilgileniyorsun onunla ?

Kuzum benim oğlan 25 ayda, 2 yaş diyelim.
Şu an kendi evimde-şehrimde değilim ve günümüz kardeşimi evine yerleştirmek ve paso alış veriş dışarı işleri ile geçiyor. Dışarıya bayılır zaten oğlan.

Ama evde oturduğumuzda neler yaparız:
Mum boya takımı aldım on ikili(göze batma durumu olmasın diye kısalardan aldım) bir de küçük resim defteri, güneş ay, dağ, ağaç filan çizeriz. Gece ile gündüzü çizeriz bildiklerinden işte. Belli saatler çizgi filmi olur baby tvde, orada küçük lola filan var çiftlik hayvanlarını tanıtan, çiftlik hayvanı çizerim beni izler seslerini çıkarır kelime olarak söyler, renk olarak söyler vs. Bazen hikaye haline getiririm işte "Buraya bi adam çizelim, nereye gitsin bu adam" filan, "Eve" der mesela, ev çizerim vs vs.. .Böyle boyalarla oynarız.

Bebek puzzleları var yaşına uygun, araba, kepçe, traktör, itfaiye, uçak vb. Onları birlikte yaparız.

Oyun hamuru aldım (Evde de yapılıyormuş çok basit, denemedim ama youtubeda tarifleri var), oturup kendi oynamıyor o seviyede değil. "Kahnon yap" der(Kamyon) o ister ben hamurdan yaparım, beni izler. Ne lazım şimdi aa tekerlek. Lazım yoksa yolda gitmez filan derim, yönlendiririm hamura söyle bas, döndür elinde filan diye tekerleklerini yapar (Daha basitleri yani)

Sonra su ile oynarız, suya attığında battı yüzdü filan konuşuruz, kağıttan gemi yaparım kovaya izler.

Bi de ev içinde iş yaparız birlikte, etkinlik olarak evi birlikte toplarız yardım eder. Çamaşır makinesini birlikte yerleştiririz, anlatırım bir yandan temiz kirli vs.

İlk aklıma gelenler bunlar. Daha var, çocuğun moduna, o an ne varsa ona göre.

2 bucuk yaşındaki bir oglan cocuğu ile nasıl verimli vakit geçirilir bacım ne yapmak lazım akşamları
hani şu internette anneler bloglarda cocuklarına etkinlik felan yaptırıyor paylaşıyor vs
kendimi çok eksik hissediyorum ben kötü annemiyim cogu zaman yatsa da bizde uzansak yahut eşimle iki sohbet etsek diyorum çogu zaman kendi halinde oynasa ya diyorum
kesin ben kötü bir anneyim ona hiç birşey katamadığım için
kuzum büyükmüş senin bee. bu ikinci mi.

iki buçuk yaşındaki ile kesme boyama yapıştırma yapabilirsin rahat rahat

ya da etkinlik kitapları var . yapıştırmaları var içinde . boyama vs .

yüz boyama kalemi , parmak boyama. kinetik kum . size göre uygun

bir de oyun hamuru.

genelde ben mayalı hamur yaptığımda bi parça koparım veriyorum . oklava da veriyorum . baya oyalanıyor onunla

bi de abileriyle evcilik oynama fantazisi var bizim kızın .
abilerini bezlemek için çok ağlıyordu. abiler kaçtıkça kız deliriyordu . şimdi artık pjamanın üstünden bezliyor şükür . önceden soyun diye ağlıyordu.

arada beni de bezliyor şortumun üstünden .

yaşlanınca bana bakcak herhal .

başka ne yapılabilir . bol bol öpmeceli sarılmacalı geçsin zamanın .
bebek doğduğunda da ben bebekten çok abilerle ilgilenirdim.

çünkü yenidoğanın ihtiyacı belli .meme , gaz , bez

asıl ihtyac sahibi büyük çocuk o dönemde.

Anne değilim ama kitabımdan fotoğrafları çektim en sondaki formla gelişimini de takip edebilirsin hepsini atmayı deniyorum ama boyut diyor tek tek atıp biraz görüntü kirliliği yaratıcam

of. anacım yok biz tartışmıyoruz . tartışmışlığımız yok . olmadı değil o dönemler de oldu. ama şu an yok . tartışmamış olmuyor . genellikle eşim , sen haklısın tamam , diyor .

bu kıvamı alması yıllar aldı tabi. son 4 yıldır iyi. istediğim kıvamda.

kaç yıllık evlisin .

5 bitti.
Biz çocuk olunca ilk sene aşırı bocaladık, ikinci sene bir iyi bir kötü devam. Yine gittikçe rayına giriyor. Hayat değişti, çocukla beraber biz de değiştik neticede.

Ben yapamam pek ya boğulurum gibime geliyor. Ama bugün sırf suratını görmek için diyeceğim, bakalım ne tepki verecek :)

Şu an kendi evimde-şehrimde değilim ve günümüz kardeşimi evine yerleştirmek ve paso alış veriş dışarı işleri ile geçiyor. Dışarıya bayılır zaten oğlan.

Mum boya takımı aldım on ikili(göze batma durumu olmasın diye kısalardan aldım) bir de küçük resim defteri, güneş ay, dağ, ağaç filan çizeriz. Gece ile gündüzü çizeriz bildiklerinden işte. Belli saatler çizgi filmi olur baby tvde, orada küçük lola filan var çiftlik hayvanlarını tanıtan, çiftlik hayvanı çizerim beni izler seslerini çıkarır kelime olarak söyler, renk olarak söyler vs. Bazen hikaye haline getiririm işte "Buraya bi adam çizelim, nereye gitsin bu adam" filan, "Eve" der mesela, ev çizerim vs vs.. .Böyle boyalarla oynarız.

Bebek puzzleları var yaşına uygun, araba, kepçe, traktör, itfaiye, uçak vb. Onları birlikte yaparız.

Oyun hamuru aldım (Evde de yapılıyormuş çok basit, denemedim ama youtubeda tarifleri var), oturup kendi oynamıyor o seviyede değil. "Kahnon yap" der(Kamyon) o ister ben hamurdan yaparım, beni izler. Ne lazım şimdi aa tekerlek. Lazım yoksa yolda gitmez filan derim, yönlendiririm hamura söyle bas, döndür elinde filan diye tekerleklerini yapar (Daha basitleri yani)

Sonra su ile oynarız, suya attığında battı yüzdü filan konuşuruz, kağıttan gemi yaparım kovaya izler.

Bi de ev içinde iş yaparız birlikte, etkinlik olarak evi birlikte toplarız yardım eder. Çamaşır makinesini birlikte yerleştiririz, anlatırım bir yandan temiz kirli vs.

Ne güzel vakit geçiriyorsunuz. Benim de ilk gebeliğim ve erkek bebek bekliyorum. Nasıl büyütücem, nasıl zaman geçiricem, iyi bir terbiye verebilecek miyim acaba, hele arsız ve yaramaz olmasından şiddetle korkuyorum. Bunu nasıl başarıcam şimdiden korkular bastı. Kız olsa bebek mebek idare edilir bir de 2 yeğenimde kız olduğu için. Allah' ım erkek çocuğu ile napıcaz bilmiyorum :KK70:

basit yapboz yapabilirsiniz .

yaşı itibariyle artık renkleri ve basit şekilleri (üçgen, kare , daire , dikdörtgen ) öğretebilirsin .

ingilizce bi kaç kelime kulağına girmesi için .

mesela bi kez japon balığı almıştım oğlana. (ilk cocuk , her zaman daha çok zeki oluyor . anne daha çok ilgilendiği için sanıyorum )
balığın adını fish koyduk.
köpek hikayesi uyduruyordum . köpeğin adı dog oluyordu.
kedi varsa hikayede cat .

bir de ben her gece korkuluk hikayesi uyudururdum .

korkuluk maceraları.
bi gün denize başka gün pikniğe . başka gün okula giderdi bu korkuluk . canlı değildi ama geceleri ve gündüzün bi vakti kaçardı evden korkuluğumuz

ilk çocukla çoook ilgilendim.
ikinci ile de biraz ilgelendim çünkü abisi vardı. abisi bi çok şeyi öğretmişti. bana gerek kalmadan
3 yaşında okuyordu mesela. abisi bi kaç harfi göstermiş .
bizim oğlan da abisine not bırakcam diye yazmayı sökmüştü.
okuldan dönünce yastığının aldına , gerizekalı yazmış kağıda koymuş .

bi kaç kez salak . göt yazmış koymuş .

1. sınfa geçen yıl gitti ama okuma yazma biliyordu . rahat geçirdik o dönemi.

5 bitti.
Biz çocuk olunca ilk sene aşırı bocaladık, ikinci sene bir iyi bir kötü devam. Yine gittikçe rayına giriyor. Hayat değişti, çocukla beraber biz de değiştik neticede.
ilk çocuk öyle. ben de kafayı yedim . sonra doktorlar topladı. :KK53:

gezmeceli tozmacalı bi hayattan uykusuz bakımsız ruh gibi dönemlere girince insan kaldıramıyor . neydim ne oldum diyor . bana öyle oldu yani.

kuzum büyükmüş senin bee. bu ikinci mi.

iki buçuk yaşındaki ile kesme boyama yapıştırma yapabilirsin rahat rahat

ya da etkinlik kitapları var . yapıştırmaları var içinde . boyama vs .

yüz boyama kalemi , parmak boyama. kinetik kum . size göre uygun

bir de oyun hamuru.

genelde ben mayalı hamur yaptığımda bi parça koparım veriyorum . oklava da veriyorum . baya oyalanıyor onunla

bi de abileriyle evcilik oynama fantazisi var bizim kızın .
abilerini bezlemek için çok ağlıyordu. abiler kaçtıkça kız deliriyordu . şimdi artık pjamanın üstünden bezliyor şükür . önceden soyun diye ağlıyordu.

arada beni de bezliyor şortumun üstünden .

yaşlanınca bana bakcak herhal .

başka ne yapılabilir . bol bol öpmeceli sarılmacalı geçsin zamanın .
bebek doğduğunda da ben bebekten çok abilerle ilgilenirdim.

çünkü yenidoğanın ihtiyacı belli .meme , gaz , bez

asıl ihtyac sahibi büyük çocuk o dönemde.
:KK70: :KK70: yine tutturamadın :KK53: 2. daha yok be bacım henüz düşünmüyorum minik 1. sınıfa gidene kadar felan imkanımız yok rabbim hayırlısını versin yinede.. biz bunları genelde yapıyoruz ama ne bilyim sanki ona birşeyler katamıyorum gibi birde oyunlar beni boguyor böyle olunca o uyuduğu zaman daha çok vicdanım sızlıyor..

:KK70: :KK70: yine tutturamadın :KK53: 2. daha yok be bacım henüz düşünmüyorum minik 1. sınıfa gidene kadar felan imkanımız yok rabbim hayırlısını versin yinede.. biz bunları genelde yapıyoruz ama ne bilyim sanki ona birşeyler katamıyorum gibi birde oyunlar beni boguyor böyle olunca o uyuduğu zaman daha çok vicdanım sızlıyor..
ah ah . bacım sen hoş gör artık . şimdi tutturdum seni .
sende 1 tane vardı.
çalışıyordun
bakıcın evini toplayıp yemek yapıyordu. ütüye ihtiyacç duyurmayan makinan vardı. sigortam yatsın sıkıntı yok diye işe git gel yapıyorum diyordun . :spor::spor::spor::spor:

ben çalışınca vakit biraz kısıtlı kalıyor.. zaten yazın her akşam parkta dışarıda oluyoruz hafta sonu evden bir çıkıyoruz yatma vakti geliyoruz ama kışın tabi böyle değil.. ben kendimi bu yönden çok kötü hissediyorum yetersiz bir anne olarak görüyorum
neden diyeceksin belki..
çünkü diyorum ya eve git yemek ye ortalığı topla vs varsa çamaşr at geçiyorum buraları
sürekli üstümüzde olduğu ve kendi başına oynamadığı için çogu zaman bir uyusa diye gözüne bakıyorum..
cogu zaman babasına atıyorum ikisi oynuyor.. uysa diye gözüne bakan ben uyuduktan sonra bir vicdan sızlaması yaşıyorum.. ne yapacağım böyle bilmiyorum internette cogu anneyi görünce kendimi çok eksik görüyorum bu anlattıklarını bizde yapıyoruz..

ah ah . bacım sen hoş gör artık . şimdi tutturdum seni .
sende 1 tane vardı.
çalışıyordun
bakıcın evini toplayıp yemek yapıyordu. ütüye ihtiyacç duyurmayan makinan vardı. sigortam yatsın sıkıntı yok diye işe git gel yapıyorum diyordun . :spor::spor::spor::spor:
yani sadece sigorta değil tabi elime kalan para ilede istediğimizi gib igeziyoruz dolaşıyoruz birşeyimiz eksik değil diye :KK70: hep eksik hep :KK14:
10 üzerinden eksi sıfır verdim sana :KK70: makinemide kıskandığın gözümden kaçmadı ayriyeten bakıcımıda :KK70: :KK70:

X