2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğin ağzını açması için bir formülünüz varsa yazarsanız sevinirim. Gülüp ağlarken bile ağzını kapatıyor aslında zorlamadım hiç yemesi için hep tadımlık mantığıyla gittim. Yiyebilecek durumdayken bile dokunur diye fazla vermedim. Bir kez pirinç katmıştım püresine onu yerken kustu. Ondan sonra bu sorun başladı. Bir de doktor bana 1 öğünde 1 çay bardağı yiyebilmeli 6.aydan sonra demişti.

Ben 15 günde kabak havuc patates bal kabagı ve ıspanak püresi verdim diye zılgıt yedim o kadar sebzeyi nasıl vermişim diye. Soğan sarımsak zeytinyağı dedim hayır diyor 7 den sonra diyor. Kahvaltı vermeli miyim dedim hayır 7 den sonra-.. Her doktor farklı konuşuyor ilk bebeğim hiç bir şey bilmiyorum çevremde bilen eden kimse yok. Gönlüm çeşit yapmak tarif bakmak istiyor doktor erken diyor haliyle korkuyorum.

Ama tarfiniz güzelmiş ben de yapmak isterim. Havuç kabak ve patatesi ve pirinci kıymayı haşladığınız suya atıp mı haşladınız? Soğan ve sarımsağı yağda mı öldürüp kattınız onları da o suya atıp haşlamakla diri kalmaz mı bebek için? Hepsini kıyma haşlanan suya atıp mı haşlıyorsunuz?
Hepsini kiymanin haslanmis suyuna attım pisirdim. Benim 2 tanede yegenim vardi onlardan da tecrubeliydim ablam calisirken ben bakiyordum o yüzden onlara ne verdiysek kizima da yapıp yedirdim. Her doktor baska konusuyor. Cocuga hazir mamayi dayatanda var. Sonucta pismis sarimsak yedi diye simdiye kadar bebeklere birsey olduğunu duymadim en fazla gaz yapar onu da bir gunde anlariz zaten vermeyiz bir daha. Domates asitli diye vermiyoruz portakal mandalina vs. Veya tatli tuzlu hazir gidalar. O yuzden sebze ve meyve çekinmeden yediriyorum. Herkesin cocuk yetistirmesi farklidir elbette kimseye birsey diyemem. Herkes kendi cocugunu daha cok düşünür.

Ben yedirirken cocuk sarkilari söylüyorum veya babababababa diye bağırıyoruz :KK70: evde tv yok o yuzden tv karsisinda yiyemiyor veya telefon göstermiyorum. Simdiye kadar kusmadi. Diliyle itiyor o zamansa zorlamiyorum. Bir sure bekleyip sorna tekrar deniyorum

Amaann ben doktora falan danismasim.kafama göre agzini acip ne istiyorsa vermeye çalışıyorum.tuzlu sekerli eksi fark etmez 3 _ 4 kasik yese yeter.

Valla
Muhallebi tarifini çocuk alerji derneği sitesindeki tariflerden almıştım kendime göre değiştirdim. Ben 45 ml suya 1 tatlı kaşığı tam buğday unu ekleyip pişirdim. Sonra bir kaseye koyup ılımasını bekledim. Mama suyu sıcaklığına gelince 1 ölçek formül mama ekleyip iyice karıştırdım. Sonrasında meyve püresiyle tatlandırıp verdim. Aslında bunu seviyordu ama 6.ayda yememeye başladı. Bugün mama katmadan muz ile verdim 2 küçük kaşık yedi.

Formül mama mı vardı tarifte yoksa siz normalde mama veriyorsunuz da ondan dolayı mı eklediniz formül mamayı?

Hepsini kiymanin haslanmis suyuna attım pisirdim. Benim 2 tanede yegenim vardi onlardan da tecrubeliydim ablam calisirken ben bakiyordum o yüzden onlara ne verdiysek kizima da yapıp yedirdim. Her doktor baska konusuyor. Cocuga hazir mamayi dayatanda var. Sonucta pismis sarimsak yedi diye simdiye kadar bebeklere birsey olduğunu duymadim en fazla gaz yapar onu da bir gunde anlariz zaten vermeyiz bir daha. Domates asitli diye vermiyoruz portakal mandalina vs. Veya tatli tuzlu hazir gidalar. O yuzden sebze ve meyve çekinmeden yediriyorum. Herkesin cocuk yetistirmesi farklidir elbette kimseye birsey diyemem. Herkes kendi cocugunu daha cok düşünür.
Teşekkürler tarif için bilmeyene iş çok zor. Çok arada kalıyorum ama bakalım.

Valla

Formül mama mı vardı tarifte yoksa siz normalde mama veriyorsunuz da ondan dolayı mı eklediniz formül mamayı?
Evet tarifte formül mama vardı. Bizimkinin kilo alımı az olduğu ve süt alerjisi belirtileri gösterdiği için doktor mama önerdi. Ama suyla hazırlayıp vermeye çalıştığımda kesinlikle kabul etmedi. Ben de hemen çöpe gitmesin diye tarif araştırırken buldum. Ilk çocuğuma muhallebi vermedim mesela. Bu tamamen o kadar para verdim nasıl değerlendiririm amacıyla yapıldı.

Evet tarifte formül mama vardı. Bizimkinin kilo alımı az olduğu ve süt alerjisi belirtileri gösterdiği için doktor mama önerdi. Ama suyla hazırlayıp vermeye çalıştığımda kesinlikle kabul etmedi. Ben de hemen çöpe gitmesin diye tarif araştırırken buldum. Ilk çocuğuma muhallebi vermedim mesela. Bu tamamen o kadar para verdim nasıl değerlendiririm amacıyla yapıldı.

Ha siz formül sütü vermek için muhallebi yaptınız. Bizimki de formül sütü bir kere biberonla hazırlayıp verdim asla almadı. Hipp 2 verdim. Siz ne verdiniz

Merhaba
Ek gida surecimiz iyi geçiyor sukur. Her verdigimi guzelce yiyor. Cok fazla corba karisimi vs yapmadim ben. Tadimlardayim. Sebzeler bitti meyvelerdeyim mesela en son yogurduda denettirrim. Oglen 1 ogun seklinde veriyorum. 6 bucuk ayliginiz öğünleri az mi veriyorum ki ? 🤔 okudugum kadariyla normal ogunlere gecmissini siz bile ? Tadimlari bitirdiniz mi siz yoksa ara sira mi tadim yapiyosunuz. dun ikinci ogun olarak ilk defa aksam bebek sutlaci verdim.

Bu arada havalarda serinlemeye basladi. Gece 25 26 derece oluyo hava. Henuz kaloriferleri yakmaya baslamadik biz. Oglumu örtüyorum done done aciyo. Ustunu 2 kat giydiriyorum vucudu sicak ama usucekmis gibi geliyo. Burnuda surekli temizlememe ragmen hep doluyo gibi. Hastalanmasindan korkuyorum. Siz nasil giydiriyorsunuz ? Uyku tulumu kullaniyormusunuz? Hangisini onerirsiniz ?

bir kitapta okudum bebekler anneden aldiklari demir rezervini 6 aylık olunca tüketiyor bu yüzüden ek gıdada çok gecikilmesi de iyi değil artık öğün olarak vermeliyiz

Buralarda da hava soğudu biz uzun kollulara gectik.gece benimki ustunu ortmuyor maallesef oyuzden de nezle olduk 2.gunumuz.sanirim tulum alicam.
Benim oglanda 6bucuk aylik ben biraz rahat anneyim.3.oldugundan herhalde.ben 3 ogun veriyorum corba meyve falan.yiyor mu ehh iste

Ha siz formül sütü vermek için muhallebi yaptınız. Bizimki de formül sütü bir kere biberonla hazırlayıp verdim asla almadı. Hipp 2 verdim. Siz ne verdiniz
Aptamil ama süt alerjisi olan bebekler için olandan, markette satılan normal formül mama değil. Doktor reçetesiyle eczaneden aldık.

Kızlar kızım 6 gündür kaka yapmıyor ne denedimse olmadı yardim edin lütfen zeytinyağı kayısı kompostusu her şey yaptım ama tık yok sürekli gaz çıkartıyo

Kızlar kızım 6 gündür kaka yapmıyor ne denedimse olmadı yardim edin lütfen zeytinyağı kayısı kompostusu her şey yaptım ama tık yok sürekli gaz çıkartıyo

Doymuyor olabilir. 10 güne kadar normal diyorlar. Doktora götürün içiniz rahat değilse. Hem son kilosundan yola çıkarak doymama durumuna da bakarlar.

Benim kizimda meyvede eksilik varsa agiz burusturuyor yoksa yiyor . istanbulda yasayan arkadaslara gecmis olsun bu arada. Cok feci sallandik. Kızım o an kayinvalidemin kucagindaydi deprem oluyor deyip Kızımı nasıl kucagima aldim sarildim bilmiyorum. Sanki kizim kucagimdayken birsey olmazmis gibi. Annelik ic gudusuyle ne yaptigimi sasirdim hala daha kendime gelemedim. Allah tekrar yasatmasin.

X