2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Büyüme atağı mı diyelim o zaman bu mızmızlanmazlara. Kızlar ek gıda nasıl gidiyot bir gününüzü anlatırmısınız bebeğinizi nasıl besliyorsunuz? Bizde bitirdik 6 ayı. 6+5 günlük oğlum. Ama ek gıdaya adapte olamadım yani zamanlama ve miktar konusunda biraz tecrübesiZim. Bebeğim cok da
Fazla yemiyor 3-4 kaşık alıyor sadece. Kaç öğün ve nasıl veriyorsunuz? Ben bugün muhallebi verdim sevmedi pek

Muhallebi konusunda yapan tüm arkadaşlardan tarif rica ediyorum. Türlü türlü muhallebi var, snne sütlü formül sütlü tarifler. Veya hipp elmalı yulaflı veya tahıl bazlı tozları varmış sanırım muhallebi olarak. Onlardan yapan varsa o arkadaşlarda bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim

Muhallebi konusunda yapan tüm arkadaşlardan tarif rica ediyorum. Türlü türlü muhallebi var, snne sütlü formül sütlü tarifler. Veya hipp elmalı yulaflı veya tahıl bazlı tozları varmış sanırım muhallebi olarak. Onlardan yapan varsa o arkadaşlarda bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim

İrmiği su ile muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyorum ılıdıktan sonrada 1 tatlı kaşığı pekmez ekliyorum
Hero babyn sütlü pirinçli ek gıdası var onu sade yada yulafı muhallebi kıvamına kadar haşlayıp karıştırıp veriyorum yulafı pek yemiyo ama

Büyüme atağı mı diyelim o zaman bu mızmızlanmazlara. Kızlar ek gıda nasıl gidiyot bir gününüzü anlatırmısınız bebeğinizi nasıl besliyorsunuz? Bizde bitirdik 6 ayı. 6+5 günlük oğlum. Ama ek gıdaya adapte olamadım yani zamanlama ve miktar konusunda biraz tecrübesiZim. Bebeğim cok da
Fazla yemiyor 3-4 kaşık alıyor sadece. Kaç öğün ve nasıl veriyorsunuz? Ben bugün muhallebi verdim sevmedi pek
Sabah 1 yumurta sarısı ve labne yafa kendim lor peyniri yaptım onu veriyorum öğlen duruma göre yoğurt muhallebi yada meyve püresi akşam ise kendimize ne yaparsak ondan yapıyorum mesela kabak patates havuç karnıbahar püresi yoğurt çorbası muhallebi sebze pek sevmiyo ama bi kaç kaşık zorda olsa yiyo zeytinyağı ekliyorum onu sevmiyo sanırım

O kadar aynı ki oglumun su anki haliyle. Hep yaninda istiyor beni. 5 dakika oturunca basıyor çığlığı. Surekli gezmek istiyor. Isimi yapamaz oldum. Ek gıdayı gecen hafta daha iştahlı yiyordu. Bu hafta 4-5 kaşık alıp aglamaya başlıyor.
Ben zorlamıyorum yemediğinde ertesi gün tekrar deniyorum

kızlar sebzeleri hiç yemiyordu tiksinmiş gibi yapıyordu yüzünü içine yoğurt karıştırdım ayılarak yiyor deneyebilirsiniz, püre haline getirdiğin ırmikli sebze ye en son bir kaç kasığı yoğurt ekliyorum

Bizim günümüz sabah yumurta sarisi rafadan.biraz labne anne sutu ve uyku
11 gibi uyanir emer yarim saat sonra muhallebi ben pirinc unu yapiyorum sütle.
Her istediginde anne sutu 2 gibi corba dun tel sehriyeli tavuk corbasini icti bayila bayila.
Bugun yine vericem.
Aksam bizim yedigimiz mesela ben pipav vermeye basladim.buvun patates yemegim var biraz ezer veririm.yogurt artik ne denk gelirse. Ben cok herşeyi blandirdan gecirmiyorum alissin.iri tanelere agzinda cevire cevire yutuyor.
Ha bu arada istahiniz cok değişken..birgun suoer ertesi gun yok arkadas kafasına göre

Uyaninca emziriyorum sonra yumurta sarisi labne bazen avakado. Avakadoyu bazen meyvelerle veriyorum. Öğlede sebze corbasi dün kuzu kıymalı sebze corbasi yaptim verdim ilk bas sevmez gibi oldu ama bütün kaseyi bitirdi. Yogurtda dün basladik onu da baya sevdi. Aksam da yulafli meyve veriyorum. Keçiboynuzu özü katiyordum ama onu sevmedi artik katmiyorum. Dut Pekmezi alıp onu denicem belki sever.. Aralarda da hep emziriyorum. Bazen öğlen meyve aksam corba seklinde de oluyor. Ama en fazla 3 öğün. Kahvaltiya da bu hafga başladık ilk 2 hafta sadece 2 öğün verdim.

Pirinç unlu mu yapıyor herkes muhallebiyi? Anne sütü mü formül süt mü su mu kullanıyorsunuz?

Ya niye kimse tarif vermiyor 🤣🤣🤣

Ben de gece yatmadan önce doymadığıniçin iki kaşık vereceğim. Hazırlar dışında formül sütle yapılanlar var onlara baktım biraz kafam karıştı.

Uyaninca emziriyorum sonra yumurta sarisi labne bazen avakado. Avakadoyu bazen meyvelerle veriyorum. Öğlede sebze corbasi dün kuzu kıymalı sebze corbasi yaptim verdim ilk bas sevmez gibi oldu ama bütün kaseyi bitirdi. Yogurtda dün basladik onu da baya sevdi. Aksam da yulafli meyve veriyorum. Keçiboynuzu özü katiyordum ama onu sevmedi artik katmiyorum. Dut Pekmezi alıp onu denicem belki sever.. Aralarda da hep emziriyorum. Bazen öğlen meyve aksam corba seklinde de oluyor. Ama en fazla 3 öğün. Kahvaltiya da bu hafga başladık ilk 2 hafta sadece 2 öğün verdim.

Avokadoyu meyvelerle vermek derken? Kaç meyve denediniz hangi meyvelerle karıştırıyorsunuz?

Bir de kuzu kıymalı sebze çorbasının tarifini alabilir miyim? Hoş benim onu vermem 7. Ayı geçmesini bulur ama kıymayı ayrı haşladınız mı nasıl yaptınız acaba?

Avokadoyu meyvelerle vermek derken? Kaç meyve denediniz hangi meyvelerle karıştırıyorsunuz?

Bir de kuzu kıymalı sebze çorbasının tarifini alabilir miyim? Hoş benim onu vermem 7. Ayı geçmesini bulur ama kıymayı ayrı haşladınız mı nasıl yaptınız acaba?
Avakadoyu sadede yiyor ama elma puresiyle vs karıştırıp veriyorum. Simdiye kadar elma,armut,erik,muz,üzüm,nektari denedik. Her zaman degil ara ara meyvelerine kucuk bir dilim katiyorum. Sabah kahvalti da yumurtayla falan veriyorum yiyor.. Kuzu kıymalı corbayi da kiymalari su da biraz hasladim sonra icine havuc patates kabak tuzsuz tereyağı bi tatli kaşığı pirinç küçük bi diş sarımsak ve çok az tatli kasigi kadar sogan koydum hepsini pisirdim. Yedirmeden once de çatalla iyice ezdim. Agzina puturlu geldi diye ilk bas diliyle itti ama sonra alışınca yedi. Yaklasik 3-4 yemek kaşığı.çorba fazla oldugu icin kalani kavanoza doldurup agzini sıkıca kapadim bugun de kalaninin bir kısmını yediricem.

Avakadoyu sadede yiyor ama elma puresiyle vs karıştırıp veriyorum. Simdiye kadar elma,armut,erik,muz,üzüm,nektari denedik. Her zaman degil ara ara meyvelerine kucuk bir dilim katiyorum. Sabah kahvalti da yumurtayla falan veriyorum yiyor.. Kuzu kıymalı corbayi da kiymalari su da biraz hasladim sonra icine havuc patates kabak tuzsuz tereyağı bi tatli kaşığı pirinç küçük bi diş sarımsak ve çok az tatli kasigi kadar sogan koydum hepsini pisirdim. Yedirmeden once de çatalla iyice ezdim. Agzina puturlu geldi diye ilk bas diliyle itti ama sonra alışınca yedi. Yaklasik 3-4 yemek kaşığı.çorba fazla oldugu icin kalani kavanoza doldurup agzini sıkıca kapadim bugun de kalaninin bir kısmını yediricem.

Ben 15 günde kabak havuc patates bal kabagı ve ıspanak püresi verdim diye zılgıt yedim o kadar sebzeyi nasıl vermişim diye. Soğan sarımsak zeytinyağı dedim hayır diyor 7 den sonra diyor. Kahvaltı vermeli miyim dedim hayır 7 den sonra-.. Her doktor farklı konuşuyor ilk bebeğim hiç bir şey bilmiyorum çevremde bilen eden kimse yok. Gönlüm çeşit yapmak tarif bakmak istiyor doktor erken diyor haliyle korkuyorum.

Ama tarfiniz güzelmiş ben de yapmak isterim. Havuç kabak ve patatesi ve pirinci kıymayı haşladığınız suya atıp mı haşladınız? Soğan ve sarımsağı yağda mı öldürüp kattınız onları da o suya atıp haşlamakla diri kalmaz mı bebek için? Hepsini kıyma haşlanan suya atıp mı haşlıyorsunuz?

Her doktorun ek gıda konusunda yaklaşımı farklı oluyor. Ilk çocuğumda 4.ay bitiminde yoğurt ile başladık 1 çay kaşığı ancak kahve fincanını geçmeyecek şekilde, sonraki aylarda meyve ve sebze püreleri, yumurta sarısı ve tuzu alınmış peynir, et ve bakliyat olarak devam etti. Bu çocuğumda 5.ayda sebze püresi kabak ve patates birlikte sonra farklı sebze ekleme şeklinde, 10 gün sonra püreye buğday unu, yulaf unu ekleyerek devam ettik. Ben irmik de eklemiştim, az olsa da yiyordu o zamanlar. Bir de meyve püresi veriyordum. Armut, elma , kayısı, şeftali başlangıç meyveleri. Benim bebeğimin süt alerjisi var, ileri boyutta değil ama dikkat etmem gerekiyor. Özel formül mamayı kabul etmedi ben de muhallebi gibi yapıp meyve püresi ekleyip verdim. Bu ay doktor sebze püresine kuzu kıyma ekle dedi ama ağzını açmadığı için veremedim. Bir de normalde bu ay yoğurt ve yumurta sarısı başlatıyormuş ama bizim özel durumdan ötürü fırınlanmış yoğurt ve yumurta sarısı önerdi fakat onlar da kaldı. Zeytinyağı sebze puresine 1 çay kaşığı yerken koyuyordum ama sağlık ocağındaki hemşire 1 yaşına kadar önermiyoruz dedi. Tuz veya salçayla mı karıştırdı anlamadım.

Muhallebi tarifini çocuk alerji derneği sitesindeki tariflerden almıştım kendime göre değiştirdim. Ben 45 ml suya 1 tatlı kaşığı tam buğday unu ekleyip pişirdim. Sonra bir kaseye koyup ılımasını bekledim. Mama suyu sıcaklığına gelince 1 ölçek formül mama ekleyip iyice karıştırdım. Sonrasında meyve püresiyle tatlandırıp verdim. Aslında bunu seviyordu ama 6.ayda yememeye başladı. Bugün mama katmadan muz ile verdim 2 küçük kaşık yedi.

X