Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Muhallebi konusunda yapan tüm arkadaşlardan tarif rica ediyorum. Türlü türlü muhallebi var, snne sütlü formül sütlü tarifler. Veya hipp elmalı yulaflı veya tahıl bazlı tozları varmış sanırım muhallebi olarak. Onlardan yapan varsa o arkadaşlarda bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim
İrmiği su ile muhallebi kıvamı alana kadar pişiriyorum ılıdıktan sonrada 1 tatlı kaşığı pekmez ekliyorumMuhallebi konusunda yapan tüm arkadaşlardan tarif rica ediyorum. Türlü türlü muhallebi var, snne sütlü formül sütlü tarifler. Veya hipp elmalı yulaflı veya tahıl bazlı tozları varmış sanırım muhallebi olarak. Onlardan yapan varsa o arkadaşlarda bilgilerini paylaşabilirse çok sevinirim
Sabah 1 yumurta sarısı ve labne yafa kendim lor peyniri yaptım onu veriyorum öğlen duruma göre yoğurt muhallebi yada meyve püresi akşam ise kendimize ne yaparsak ondan yapıyorum mesela kabak patates havuç karnıbahar püresi yoğurt çorbası muhallebi sebze pek sevmiyo ama bi kaç kaşık zorda olsa yiyo zeytinyağı ekliyorum onu sevmiyo sanırımBüyüme atağı mı diyelim o zaman bu mızmızlanmazlara. Kızlar ek gıda nasıl gidiyot bir gününüzü anlatırmısınız bebeğinizi nasıl besliyorsunuz? Bizde bitirdik 6 ayı. 6+5 günlük oğlum. Ama ek gıdaya adapte olamadım yani zamanlama ve miktar konusunda biraz tecrübesiZim. Bebeğim cok da
Fazla yemiyor 3-4 kaşık alıyor sadece. Kaç öğün ve nasıl veriyorsunuz? Ben bugün muhallebi verdim sevmedi pek
Ben zorlamıyorum yemediğinde ertesi gün tekrar deniyorumO kadar aynı ki oglumun su anki haliyle. Hep yaninda istiyor beni. 5 dakika oturunca basıyor çığlığı. Surekli gezmek istiyor. Isimi yapamaz oldum. Ek gıdayı gecen hafta daha iştahlı yiyordu. Bu hafta 4-5 kaşık alıp aglamaya başlıyor.
Ben hiç muhallebi yapmadım. Pek yapmayi da düşünmüyorum açıkçası çocuğa pek bi yarari yok bence.Pirinç unlu mu yapıyor herkes muhallebiyi? Anne sütü mü formül süt mü su mu kullanıyorsunuz?
Ya niye kimse tarif vermiyor
Su ile yapıyorum ben ama benim ki hazır ek gıda hero nun sütlü pirinçliPirinç unlu mu yapıyor herkes muhallebiyi? Anne sütü mü formül süt mü su mu kullanıyorsunuz?
Ya niye kimse tarif vermiyor
Uyaninca emziriyorum sonra yumurta sarisi labne bazen avakado. Avakadoyu bazen meyvelerle veriyorum. Öğlede sebze corbasi dün kuzu kıymalı sebze corbasi yaptim verdim ilk bas sevmez gibi oldu ama bütün kaseyi bitirdi. Yogurtda dün basladik onu da baya sevdi. Aksam da yulafli meyve veriyorum. Keçiboynuzu özü katiyordum ama onu sevmedi artik katmiyorum. Dut Pekmezi alıp onu denicem belki sever.. Aralarda da hep emziriyorum. Bazen öğlen meyve aksam corba seklinde de oluyor. Ama en fazla 3 öğün. Kahvaltiya da bu hafga başladık ilk 2 hafta sadece 2 öğün verdim.
Avakadoyu sadede yiyor ama elma puresiyle vs karıştırıp veriyorum. Simdiye kadar elma,armut,erik,muz,üzüm,nektari denedik. Her zaman degil ara ara meyvelerine kucuk bir dilim katiyorum. Sabah kahvalti da yumurtayla falan veriyorum yiyor.. Kuzu kıymalı corbayi da kiymalari su da biraz hasladim sonra icine havuc patates kabak tuzsuz tereyağı bi tatli kaşığı pirinç küçük bi diş sarımsak ve çok az tatli kasigi kadar sogan koydum hepsini pisirdim. Yedirmeden once de çatalla iyice ezdim. Agzina puturlu geldi diye ilk bas diliyle itti ama sonra alışınca yedi. Yaklasik 3-4 yemek kaşığı.çorba fazla oldugu icin kalani kavanoza doldurup agzini sıkıca kapadim bugun de kalaninin bir kısmını yediricem.Avokadoyu meyvelerle vermek derken? Kaç meyve denediniz hangi meyvelerle karıştırıyorsunuz?
Bir de kuzu kıymalı sebze çorbasının tarifini alabilir miyim? Hoş benim onu vermem 7. Ayı geçmesini bulur ama kıymayı ayrı haşladınız mı nasıl yaptınız acaba?
Avakadoyu sadede yiyor ama elma puresiyle vs karıştırıp veriyorum. Simdiye kadar elma,armut,erik,muz,üzüm,nektari denedik. Her zaman degil ara ara meyvelerine kucuk bir dilim katiyorum. Sabah kahvalti da yumurtayla falan veriyorum yiyor.. Kuzu kıymalı corbayi da kiymalari su da biraz hasladim sonra icine havuc patates kabak tuzsuz tereyağı bi tatli kaşığı pirinç küçük bi diş sarımsak ve çok az tatli kasigi kadar sogan koydum hepsini pisirdim. Yedirmeden once de çatalla iyice ezdim. Agzina puturlu geldi diye ilk bas diliyle itti ama sonra alışınca yedi. Yaklasik 3-4 yemek kaşığı.çorba fazla oldugu icin kalani kavanoza doldurup agzini sıkıca kapadim bugun de kalaninin bir kısmını yediricem.