Benim de bir arkadasimin saglik ocaginda 4 kusur cikmis sonra hastanede yaptirdi 2 kusur cikti.

Ben kizimda hic gogus agrisi ya da hassasiyeti yasadigimi hatirlamiyorum AMA bunda hamile oldugumu ogrenmeden goguslerim cok acimaya basladi. Cinsiyetleri ogrenince teyit ederiz artik.

Mrb cnm bende de kist cikti sol tarafimdaymis hamilelikte ortaya cikan bir kist 3.5 cm biraz agri yapabilir dedi. 12. Hafta gibi gecmesini bekleriz dedi. Senin ne kisti hangi tarafinda

Canım o 4 parmak çevresi şart olsa bacak kol demezler. 4 parmaktan daha içeri girme anlamında söylüyorlar. Simit bölgesi cidden rahat
Kızlar aman diyim yanlış yerlere yapmayın iğnelerinizi. Hemşire olarak yeminle konuştuklarınıza tırstım hee. Görsel atıyorum bu kısımlara kan sulandırıcınızı yapabilirsiniz. Tavsiyem kocalarınıza öğretin arada sizin yapamadığınız yerlere o yapsın göbüş rahatlasın. Çok acır canınız yoksa sırf göbüşe. Hayat boyı insülin yapanları düşünün. Halimize şükür 9 ay sadece.

Cilt kendi yapıyor onu kuzum ya maalesef. Sezaryen izinin düzgğn olması için doğum sonrası bol protein ve bol su tüketin demişti geçen bir doktor. Öyle yapalım bari

Canim direk yan bölge demiyorum ben zaten o gorseldeki en sağ kısım orası yağlı biraz daha ben de oraya yapıyorum

Alkol he iyiymiş ahahaha. Sen yine de temkinli yaklaş tatlımm doktora. Sigaraya alkole izin veren doktorları hiç anlamıyorum. Normalde bile zararlıyken fetüsü mahveder yahu

Olur olur. Cihazları iyi olmayabiliyor. Bikaç ay önce tepecik hastanesinde tüm tiroid tahlilleri yanlış çıkıyordu mesela izmirde. Cihaz hatası çok. Sağlık ocaklarını bence de dikkate alma

Hangi sehirdesin?Ben 20 civarı haftada doğum eğitimi almayı planlıyorum.
Antalya dayım. İlk doğumda çok doktor aradım. Güya normal doğumu oldukça fazla destekleyen bir dr buldum. 40 haftam doldu sancı yok gelen giden yok ben 40.haftadan sonra beklemem dedi anne karnında kazalar oluyor dedi. Kordon dolanması mekonyum soluma ya da yutma vs. Suni sancı aldım saatlerce sancı çektim. 2 cm den daha fazla açılmadı. Çok iğrenç bir ebe hemşire vardı başımda. Beni sürekli manipüle etti.Bu sancı daha neymiş, çok nazlıymışım, zaten açılma yok asla normal olmaz bu doğum vs vs.. En sonunda da bebeğin kalp atışları düşüyor dedi halbuki suni sancıda o kadar düşmesi normalmiş.Tamam sezaryana alın dedim.Doktor odaya gelseydi belki devam et sorun yok derdi ama gelmedi çoktan ameliyathaneye inmişlerdi.

Ben kizimda hic gogus agrisi ya da hassasiyeti yasadigimi hatirlamiyorum AMA bunda hamile oldugumu ogrenmeden goguslerim cok acimaya basladi. Cinsiyetleri ogrenince teyit ederiz artik.
Hmm anladım cnm ilki kız ve olmadıysa pek bi doğruluk payı yok demekki bakalım artık hayırlısı :)

Kızlar evde bebişimizin kalp atışını duyma yolu yok mudur Ya? Bana bazen ciddi bir tedirginlik geliyor

Canım aslında ne zamandır söyleyeceğim ama haddim olmadığı için birşey diyemiyorum. Burda okuduğum kadarıyla çok evham yapıyoruz. Canı çok kola çeken bir arkadaşımız kimdi bilmiyorum 1 yudum dahi kola içmemişti. Aslında bu kadar abartılacak bir durum değil. Hergün kola içmiyorsunuz sonuçta. Ben ilk gebeliğimde haftada 1-2 bardak alkol alıyordum. Sigarayı bırakamadım.Günde 10 civarı içiyordum. Tabi ki en doğrusu alkol ve sigaradan uzak olmak ama 1 bardak alkol almakla 1 şişe kola içmekle günde 2 bardak kahveyi aşınca bebeğinize birşey olmaz. Bunu böyle yapın diye demiyorum ama benim çevremdeki tüm arkadaşlarım alkolü çok sever çoğu hamile arkadaşım da sigarayı bırakamadı. Hepimizin bebekleri sağlıklı gelişimleri iyi. Şimdi bana pek çok arkadaşım tepki gösterecektir ama işin diğer kısmından da örnek göstermek istedim.Yani biraz rahat olun. Bebeğe en çok zarar veren şeyler stres, enfeksiyon, aşırı alkol ve sigara kullanımı. Ama anomalilerin, sağlıksız doğumların %90 ı oluşumdan kaynaklı, genetik faktörler. Yani haftada 1 bardak alkol aldınız diye bebek gelişim geriliği ile doğmaz. Öyle doğarsa da bebekte zaten öncesinden bir sorun vardır demektir. Benim şimdiki doktorum da rahat yani çok kafanıza takmayın derim

canım ya ne kadar çok çekmişsin
sırf bu tür senaryolar yaşamamak için 38-39dan sonra sancı gelene kadar doktora gitmemeyi düşünüyorum. son kontrolde her şey yolundaysa suyu vs. bekleme taraftarıyım

Ah işte yaşadıgım hayat :)
Alkol ve sigara yok henüz ama ayda iki ayda bir kadeh sarabın sorun yaratacagını bende düşünmüyorum keza cevremde de alıp cocukları saglıklı olanlar var :)
Doktorlarda diyor mesela bitki cayları yasak ok ama bir bardak ictin diye bebege bişey olmaz bu kadar telasa gerek yok diye

Açıkçası istatistiklere çok baktım zamanında zaten doğumların %90 ı sağlıklı doğum. Sağlıksız bebeklerin de sağlıksız olma sebebi %92 oluşum hatası yani anne rahmine düştüğü an sıkıntılı. Ama anne aşırı bir enfeksiyon geçirdiyse çok aşırı alkol alıyor, uyuşturucu kullanıyorsa bebekte sıkıntılar olabiliyor.Aksi durumda Amerika da Rusya da Almanya da doğan bebeklerin hepsi sakat olurdu. Su yerine votka bira içiyorlar hamileliklerinde bıraktıklarını mı sanıyorsunuz sadece azaltıyorlar.Alkolün dibine vurun 1 paket sigara için demiyorum. Ama biraz da rahat olun stres hepsinden zararlı. Vücut alkolü sigarayı bebeğe ulaşana kadar büyük oranda süzüyor en aza indirgiyor ama stres direkt geçiyor bebeğe. Yani 1 bardak bira içtim 2 sigara içtim kahveyi fazla kaçırdım diye strese girmeyin. Kullanmayanlara zaten sözümüz yok en güzeli. Ama benim doktorum da bana sigara içmeyip bunalıma gireceksen günde 5 sigara iç rahat ol. Kırmızı şarap arada abartmamak kaydıyla 1 bardak bira vs içebilirsin dedi.

Olur olur. Cihazları iyi olmayabiliyor. Bikaç ay önce tepecik hastanesinde tüm tiroid tahlilleri yanlış çıkıyordu mesela izmirde. Cihaz hatası çok. Sağlık ocaklarını bence de dikkate alma
Izmiri bilmem ama ist. Da saglik ocaklarinda verilen ornekler 2 ana merkezde toplaniyor
Nerde kan idrar verseniz kurye ile yine egt. Arastrmaya goturulup orda çalışılıyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…