Oyle yaziyo bilimsel makalelerde yeni kabul buKizlar simdi gece gece aklima takildi doktor tiroidine bakalim yuksek degilde siniria yakin bir bakalim demisti ilk kan tahlilinde tsh baktim 3.81 ..nette arastirdim tehlikeliyms baya 2.5 olmasi gerekliymis degerin..o doktorada gitmedim sonra baska yere baslicam.bilgisi olan var mi
Benim çok çok yüksek 7 çıkmıştı ilaç kullanıyorumSizin kaç çıkmıştı?
Herşey Allahtan.Rabbim en kısa zamanda gönlüne göre verir inşallah.Her birinize tesekkurler, ilk gunden beri burdayim aslinda ve hep tedirgindim bosa da cikmadi,
Bu kotu durumumu yazmak istedim ki daha tedbirli olun, kotu dusunmeyin ama hep tedbirli davranin allahim kimseye yasatmasin.
Benim 2.74 cıktı aile hekimi de kendi doktorum da sıkıntı yok dediOyle yaziyo bilimsel makalelerde yeni kabul bu
Ama her konuda olduğu gibi yine ayrımdalar ben zaten troid ilaci kullaniyordum gebelik baslayinca hemen yukseldi tsh ve benim ilaç dozumda yukseldi
2.5 altı nda tutuluyor
Hangi sehirdesin?Ben 20 civarı haftada doğum eğitimi almayı planlıyorum.İlk gebeliğimde suni sancıdan sezaryana döndüm. Sezaryandan nefret ettim.Çok araştırdım internette bütün doktorlar olur diyor ama muayeneye gittiğin doktorlar tehlikeli diyor. Bulunduğum ilde bulmam lazım destek olacak dr ama onun da garantisi yok.
Seninki çok sinirda canim sana en düşük dozu da verseler bu kez de çakılabilir canimBenim 2.74 cıktı aile hekimi de kendi doktorum da sıkıntı yok dedi
Canim benimde ayni sekilde tatilde .sivastaydim orda kan tahlili yaotirdim 3.38cikti dr dadahiliyeye gorun goravi baslanabilir demisti sonra kendi druma gittim oda istedi butun tahlillerimi ondada 2.05 cikti nnormal deger dedi sikinti yok dediKizlar simdi gece gece aklima takildi doktor tiroidine bakalim yuksek degilde siniria yakin bir bakalim demisti ilk kan tahlilinde tsh baktim 3.81 ..nette arastirdim tehlikeliyms baya 2.5 olmasi gerekliymis degerin..o doktorada gitmedim sonra baska yere baslicam.bilgisi olan var mi
İnsallah canimBişey olmaz inş gönlünü ferah tut bnde de oluyor arada, bugün yorulmuşsun dinlen hafta sonu
Ben dinlenince kasık ağrılarım baya azalıyor iş yapmaya bağlıyorum
Benim ilkim kiz goguslerdeki degisim ayni bide sol tarafimdaydi kizim skizim sindi buda sol tarafimda bakalim cinsiyetini ogrendigim zaman dogrulayacazKızlar birşey sorucam biyerde okudum eğer bebeğin erkekse cinsiyeti testesteron hormonu salgıladığından annede herhangi bi göğüs ağrısı fln olmuyormuş ama eğer kız ise erken gebelik belirtilerinde en başta göğüsler hassaslalıp ağrı oluyormuş ve gebelik boyu devam ediyormuş. Daha önceki hamileliklerine göre değerlendirip doğrulayan varmı burada merak ettim ?
Ben kizimda hiçbir değişiklik hissetmedim aksi gibi bunda da az az varKızlar birşey sorucam biyerde okudum eğer bebeğin erkekse cinsiyeti testesteron hormonu salgıladığından annede herhangi bi göğüs ağrısı fln olmuyormuş ama eğer kız ise erken gebelik belirtilerinde en başta göğüsler hassaslalıp ağrı oluyormuş ve gebelik boyu devam ediyormuş. Daha önceki hamileliklerine göre değerlendirip doğrulayan varmı burada merak ettim ?
Aynı derken hassasiyet ve ağrı oldumu yani cnmBenim ilkim kiz goguslerdeki degisim ayni bide sol tarafimdaydi kizim skizim sindi buda sol tarafimda bakalim cinsiyetini ogrendigim zaman dogrulayacaz
Bende oğlumda hiç bişe hissetmedim ama bunda varBen kizimda hiçbir değişiklik hissetmedim aksi gibi bunda da az az var
Sağlık ocağına mı yoksa doktorumun çalıştığı özel hastaneye mi güveneceğim şaşırdım. Önümüzdeki hafta başka bir hastaneye daha gitmeyi planlıyorum.Benim çok çok yüksek 7 çıkmıştı ilaç kullanıyorum
Ayy ciddi mi ya. Bebeğim kilolu doğdu, lohusa herşeye yetişirim kafasıyla ağır kaldırmışımdır. Yatarak geçen 8aydan sonra yerimde duramamıştım. Şimdiki bebeğin yeri için güzel dedi dr. Bayaa da baktı sağa sola kistim var onu inceledi. Yırtık olsa görürdü herhalde ya. Yada kaynamıştır ne bilim.Kız kardeimin de kenarda küçük bi çıkıntısı olmuştu doktoruna sormuştuk ultrasonla bakınca içteki dikiş yırtılmış demişti
Ağır kaldırmakla ilgili olabilirmiş büyük ihtimal o da çok dikkat etmiyordu zaten
Sen de doğum sonrası kendine çok dikkat et çok iş de yapıyordu kardeşim sonra da geçmedi şimdi de nasıl geçecek diyor :):)
Büyük badireler atlatmışsın. Benim en korktuğum şeydi dışkı olayı. Allah korumuş kurtulmuş bebeğin. O an dikkat etmiyoruz ama bebeğimiz için sağlığımıza önem vermeliyiz aslında. Ben kendini hiç umursamayan biri olarak oğluma hamileliğimi öğrendiğim an aman grip olmayayım aman üşütmeyeyim çocuğa gaz olmasın diye dolaştım.Ben de şans isi olduğunu düşünüyorum. Doğuma 2 ay kala doktorum hastaneyi bırakıp ozele gecti. Önerdiği bir arkadaşınıda sezeryan oldum. Doğuma 1 hafta kala sezeryan olacağı kesinleşti. Günü belliydi ama diskisini yutunca acil aldılar planlanan günde. Çevremde herkesin yapıştırma şeklindeydi dikiş yoktu. Benim dikiş vardi ama görünmüyordu. Doktor Birkaç gün sonra dikiş aldirmaya cagirinca şaşırmıştım. Doğumdan 1 ay sonra çok hasta oldum. Ateslendim. Yine öyle olmasından korkuyorum.
Sezaryen ile ilgisi yoktu grip ve ister yolu enfeksiyonu geçirdim ama atesim 40a dayanmıştı. Bunyem zayıf düşmüştü. Nasip olursa bu kez sagligima dikkat edeceğim.
Folik asitden ziyade vücudun gebeliğe tepkisi gibi bir durum. Yulaf kuru kayısı kuru üzüm yoğurt karıştırıp yemeye çalış. Yada akşamdan iki kuru kayısıyı suya koyup sabah aç karna kayısıyı yeyip suyunu iç. Kabızlık bebek için de iyi değil. Ben ilk gebeliğimde acillik oluyordum çıkamadığım için. Bunlar iyi geldi. Hergün düzenli tükettim. İlla folik asitten olduğunu düşünüyorsan bırakadabilirsin. 10.aydan sonra bir çok dr gereksiz buluyorKızlar bu folik asit kabızlık yapiyo galiba ilk oğlumda da olmuştu bıraksak yetermi acaba. 2 aydır kullanıyorum ya riske de atmak istemiyorum ama böyle de bana zarar sanki..
Benim ilk 3.6 çıkınca dr tekrar test istedi. İkinci testi başka yerde yaptırdım normal çıktı. Sende tekrarla. İhmal etme.Kizlar simdi gece gece aklima takildi doktor tiroidine bakalim yuksek degilde siniria yakin bir bakalim demisti ilk kan tahlilinde tsh baktim 3.81 ..nette arastirdim tehlikeliyms baya 2.5 olmasi gerekliymis degerin..o doktorada gitmedim sonra baska yere baslicam.bilgisi olan var mi
Evet surekli degisiyormus bunu bende okudum..tekrar bir baktirir cokta ustune gitmem..onu tak bunu tak akil sagligim gidecek :) amaaaan azicikta rahat olcamCanim benimde ayni sekilde tatilde .sivastaydim orda kan tahlili yaotirdim 3.38cikti dr dadahiliyeye gorun goravi baslanabilir demisti sonra kendi druma gittim oda istedi butun tahlillerimi ondada 2.05 cikti nnormal deger dedi sikinti yok dedi
Gelelim senin soruna ilk ben dedimki dra sivasta yuksek cikti korktum falanndedim olabilir dedi genelde yuksek cikiyo 9. 10 . Haftalarda kendiliginden dusuyor dedi
Ben yuksek cikinca netten bira arastirdim eskiden bu hormonlara mi bakiliyodu sanki ain 10 yildir bakiliyomua icini ferah tut hic bi sikinti slma allahin izniyle aklima bisey takilincada kaan kocatepeye bakiyorum valla cok guzel bilgilendiriyor. Tavsiye ederim
Surekli degistigini okudum bende.doktor cok onemli olsa acil derdi zatende ben yinede benim gibi olanlar var mi diye merk ettim tekrar baktiricam o zaman yazarim:)
Ay yok artık bu kadar da olamaz benim de 16.30da hahahahah bana bi gülme geldibu da mı tesadüf
inşallahh. ama benim 16.30da sen benden öncesindir belki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?