Bizde iyi gidiyor. Yumurta kabız yaptı bizde.Kızlar ekgıda nasıl gidiyor
Benimki çok zor yiyor. Yunurtadan sonra kusmaları oldu bıraktım yoğurttan sonra gazı oldu bıraktım günde 3 öğün vermeye çalışıyorm benimkide 8300 boyu kısa doktor normal görüyorBizde iyi gidiyor. Yumurta kabız yaptı bizde.
Kestim, yoğurt çorbasının içinde veriyorum.
Kilosu 8 kg. Ayına göre normal mi, zayıf mı bilemedim.
30 unda 8 ayı bitecek
1 yaşına kadar inek sütü yasak canım. Alerji yapma seviyesi yüksek. Onun yerine devam sütü vermelisin. Ben, mamalarına devam sütü ekliyorum.Iyi geceler kizlar
Inek sütüne başladiniz mi yoksa yaşını mi bekliyosunuz
Ben 3 kere inek sütüyle muhallebi yapıp verdim
Direktre vermek istiyorum artik
(Beni emmeyi bıraktı artık )
Bı yaşına kadar vermeyin devam sütü verin eskiden yokmuş verirlermis sulandırıp mecbur.Iyi geceler kizlar
Inek sütüne başladiniz mi yoksa yaşını mi bekliyosunuz
Ben 3 kere inek sütüyle muhallebi yapıp verdim
Direktre vermek istiyorum artik
(Beni emmeyi bıraktı artık )
Yazmayi unuttum 2 marka denedikBı yaşına kadar vermeyin devam sütü verin eskiden yokmuş verirlermis sulandırıp mecbur.
1 yaşına kadar inek sütü yasak canım. Alerji yapma seviyesi yüksek. Onun yerine devam sütü vermelisin. Ben, mamalarına devam sütü ekliyorum.
Benimki de emmiyor
İnek sütünü içiyor mu peki2 marka denedim canım
Asla icmiyor
Dilini önüne koyup oyun yapiyor veya ağlamaya başlıyo
Ama Mamalarina ekleyince anlamaz sanirim denicem sağol
2,3 kaşık verdim içti ama biberonla cok vermeye korktum zararı olur diyeİnek sütünü içiyor mu peki
Muhallebisine çorbalarına devam sütü ekleyebilirsin
mobil uygulamamızı hemen indirin!2,3 kaşık verdim içti ama biberonla cok vermeye korktum zararı olur diye
Aynen bunlari hep okudum canımmobil uygulamamızı hemen indirin!
Toggle navigation
ARA
GELİŞİM CETVELİ
33
34
35
36
37
38
39
40
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
HAFTALIK HAMİLELİK
AYLIK BEBEK
Bebeklerde Neden İlk 1 Yıl İnek Sütü Kullanılmamalı?
Paylaşım İçin:
Bebek beslenmesinde inek sütüne ne zaman yer verilmeli? 1 yaşından önce içilen inek sütünün bebekler için zararları neler? İşte, inek sütü kullanımı hakkında bilinmesi gerekenler...
İnek sütü, yüksek miktarda vitamin ve mineral içerdiğinden bebeğin henüz olgunlaşmamış böbreklerine aşırı yük bindirir, bu da böbrekleri zorlar. Bu nedenle bebeklere inek sütü bir yaşından önce verilmemelidir. Yaşamın ilk yıllarında bebeğe inek sütü verilmesi bebeğin zihinsel ve bedensel gelişimini de olumsuz yönde etkiler. Bunun sonucunda bebekte gelişim geriliği ve kansızlık görülebilir.
Bebeklere inek sütü vermenin zararları
1 yaşından önce bebeklere inek sütü verilmemelidir. Bu durumun nedenleri şu şekilde sıralanabilir:
İnek sütü alerjisi
- İnek sütünde alerji riski fazladır. Erken dönemde inek sütü içen bebeklerde saman nezlesi, astım gibi alerjik hastalıklar görülebilir.
- İnek sütünün hazmı bebekler için oldukça zordur. İlk bir yıl içerisinde inek sütü ile beslenen bebeklerde alerji ve solunum yolu hastalıkları gibi çeşitli rahatsızlıklar görülebilir. Bebeğinizin sindirim sistemi hazır olduğunda ise inek sütü oldukça yararlı bir yardımcıya dönüşür.
- En güzel kalsiyum kaynağı anne sütüdür. İnek sütünden alınan kalsiyum bebeğin ihtiyacını karşılamaz.
- İnek sütündeki aşırı protein ve mineral henüz olgunlaşmamış bebeğin böbreklerini zorlar.
- 1 yaşından önce inek sütü içen bebeklerde bağırsak içi kanamalar görülebilir. Bu da bebekte kansızlık yani anemiye yol açar.
- İnek sütü bebeğin vitamin ihtiyacını karşılamaz, bu da gelişim geriliğine ve büyümede yavaşlamaya yol açar.
- İnek sütünde iyot ve çinko oldukça azdır. Bu nedenle bebeğin zihinsel gelişimi olumsuz etkilenir.
- İnek sütünde D vitamini oldukça az olduğundan bebeğin zihinsel gelişimi bu durumdan olumsuz yönde etkilenebilir.
- 1 yaşından sonra ise çocuklar günlük 2-3 bardak süte ihtiyaç duyar. Bazı çocuklara süt içirmek zor olabilir. Bu gibi durumlarda aromalı sütleri tercih edilebilir. Ayrıca sütle hazırlanan tatlı ve pudingler de bebeğe yedirilebilir, bebeğin çorbası da sütle hazırlanabilir.
- Çocukluk döneminde görülen en sık gıda alerjisi türlerinden biri inek sütü alerjisidir.
- 1 yaşından küçük bebekler genellikle anne sütü ile beslenir ancak inek sütü alerjisi kimi zaman bu dönemde de görülür. Bunun nedeni annenin inek sütüyle beslenmesinden dolayı buradaki proteinlerin bebeğe geçmesi ya da bebeğe verilen bazı gıdalarda inek sütü kullanılmasıdır.
- 1 yaşından büyük çocuklarda ise inek sütü tüketmeye başladıklarından itibaren alerji görülebilir. Bu durum çoğunlukla 2-3 yaşlarında sona erer.
- Kusma, ishal, karın ağrısı, nefes almakta zorluk ve öksürük inek sütü alerjisinin belirtilerindendir.
- İnek sütü alerjisi bulunduğu takdirde bebeğin beslenmesinden inek sütü çıkarılmalıdır. Bebek anne sütüyle besleniyorsa annenin de beslenmesinden inek sütünün çıkarılması yeterli olacaktır.
Biberonla içmiyorsa kaşıkla vermeye çalış. Meyve püresine, çorbalarına ekleyebilirsin. İnşallah içerAynen bunlari hep okudum canım
Biliyorum ama
Devam sütü nü icmeyince
Acaba yinede versemmi diye düşündüm
En iyisi devam sütünü sevdirmeye çalişmak
Doğru benim kızda almıyor mama kesinlikle yani doktoruna bı danışın isterseniz farklı bı seçenek sunabilir belki.Yazmayi unuttum 2 marka denedik
Asla kabul etmiyor 20 ml bile içmiyor
Diş çıkardınız mı maşallah. Bizde daha tık yokKızlar bizde ikinci dişi çıkaramadı bi türlü iştahsız biseyler yedirmek çok zorlaştı artk ağzını kitliyor açmıyor sadeve yoğurt yiyor ☹ bide beni emiyor dişini çıkarınca yemeye baslarmi acaba yine ya.
Sorma vallahi daha şimdiden seçiyor sanki çorba yapıyorum mercimek falan et suyu şehriyeli yiyen çocuk yemez oldu 8 aylık olduk 7 aylıkken çıktı ilk dişi ikinci için sürekli kasıyor şişti damaklari ama hala görünmedi iştahsızlik hat safhada kalmaz inşallah böyle az veriyorum dediğin gibi sabah az peynir yarım yumurta muz beni emmek istiyor sürekli oda yetmiyor.Diş çıkardınız mı maşallah. Bizde daha tık yok
Bebeklerde oluyor dönem dönem iştahsızlık. Az yedirip sık verebilirsin. Yogurduna yulaf ezmesi, meyve bebe bisküvisi ekleyebilirsin.
Valla ben bile şaşıyorum bazen. Bişey beğenmiyor şimdiden beyefendi
Bende bir de 2 tane var. Bi birini yedir sonra biriniSorma vallahi daha şimdiden seçiyor sanki çorba yapıyorum mercimek falan et suyu şehriyeli yiyen çocuk yemez oldu 8 aylık olduk 7 aylıkken çıktı ilk dişi ikinci için sürekli kasıyor şişti damaklari ama hala görünmedi iştahsızlik hat safhada kalmaz inşallah böyle az veriyorum dediğin gibi sabah az peynir yarım yumurta muz beni emmek istiyor sürekli oda yetmiyor.
Yok canım kullanmıyorum masaj yapiyorm soğuk meyve veriyorum sert öyle rahatlatıyorm. Valla Allah kolaylık versin ben sanırım ikinci için coookkk coook uzun zaman sonra cesaret edebilirim zor bı bebek çünkü uykusu yok hiç uyku olmaynca huzursuz huysuz bı bebek . Elif büyük abla olana kadar kardeş yokBende bir de 2 tane var. Bi birini yedir sonra biriniikiz gibiler. Akşama kadar iş bitmiyor.
Diş için jeller var, ondan kullanıyor musun. Rahatlatıyor
Hayırlısı olsun canımYok canım kullanmıyorum masaj yapiyorm soğuk meyve veriyorum sert öyle rahatlatıyorm. Valla Allah kolaylık versin ben sanırım ikinci için coookkk coook uzun zaman sonra cesaret edebilirim zor bı bebek çünkü uykusu yok hiç uyku olmaynca huzursuz huysuz bı bebek . Elif büyük abla olana kadar kardeş yok