2019 da Doğum Yapacak Tüp Bebek Hamişleri, Gelin Beraber Gün Sayalım :)

Önce emzir sonra sağ canım. Emzirdikçe artacak zaten, haftaya hayret edeceksin mamayı da enjeksiyon ile göğsündem ver bu bahane ile seni güzel emer.

Canım ilk günlerde süt yoğun olur pompayla gelmez elle sagınca daha iyi gelir
Bebekte emdimce cenesi güclenecek merak etme
Tomrisin emzirme notları var bi blogda ben cok faydasını gördüm fırsat buldukca onu okumanı tavsiye ederim

Aslında sütle yulaf güzel oluyor çok severim ama süt bana bu aralar gaz yapıyor bebeğe de gaz yapar korkumdan içmiyorum. O zaman ben de yoğurtla yiyeyim süt yapsın diye yemediğim bi yulaf kaldı sanırım

Bende öyleydim canım bebek ilk basta kilo alamayınca her okudugumu yemeye calısıyodum
Aile hekimimde ayva ye dedi ama bu mevsimde bulamadım ben
Aşurede benim sütümü artırdı tam vakti oldugu icin bol bol yedim :)
Ben ilk zamanlar kahvaltı yapmıyodum daha dogrusu yapamıyodum bebek yuzunden
ne zaman erkenden biseyler yedim sütüm artmaya basladı
Saglık ocagındaki ebe söyledi mutlaka erkenden kahvaltı yap diye saat 9u gecirmemeye calısıyorum kahvaltı icin

Önce emzir sonra sağ canım. Emzirdikçe artacak zaten, haftaya hayret edeceksin mamayı da enjeksiyon ile göğsündem ver bu bahane ile seni güzel emer.
Canım duşa girdim ılık suyla masaj yaptım.sonra göğüs pompasının üstüne annem git gel sıcak havlu sardı o sıcakla sağdım iki tarafı da.sütün koyu diyor annem.ondan gelmekte zorlanıyor belli ki.damla damla getirttim şırıngaya çekip verdim bebeğime.ama hala taş gibi göğüslerim ve acıyor.umarım bana zarar vermeden hallederim şu sorunu.ara ara sağıcam

Çok sağol canım.evet yoğun kıvamlı.elimle yapamıyorum hiç.bugün taş gibi olup artık acıyınca pompayla yaptım damla damlada olsa şırınga doldu.o an biraz iyi geldi sıcak havlu da koyunca.ama birkaç saat geçince yine hafif acı geldi.gün içinde yapıcam ara ara belli ki.umarım hallederim

Allah razı olsn kuzum. Haklisin.. ya bugunde sutüm gitti gelmedi bilmiyorum 3 saattr yavrum kiyamam uyanık kaldı emmek istiyor göğsüm bomboş ne yapcm bilmiyorum en iyisi sıcak bi duş iyi gelir

Allah razı olsn kuzum. Haklisin.. ya bugunde sutüm gitti gelmedi bilmiyorum 3 saattr yavrum kiyamam uyanık kaldı emmek istiyor göğsüm bomboş ne yapcm bilmiyorum en iyisi sıcak bi duş iyi gelir
Sıcak duş, uyku, bol emzirme, bol su ile gelir inşallah. Dereotu tüket. Yogurtla karıştır. Hem süt yapıyor, hemde bebegin gazı için faydalı

Beslenememe dikkat ediyorum ben de. Ama kahvaltıyı 10da yapıyorum geç mi ki aşure kimsecikler getirmedi, ben de bebekle yemeği zor yapıyorum nerde aşure yapıcam

Hastanede göğüs ucu çıkarıcı olarak enjektörün ucuna boru gibi bişey takmışlar hemşire benim göğüs ucumu onunla çekti, inanılmaz kuvvetli bir basınç uyguluyor bayağa da canım yandı ama çekip bırakmasıyla bir bi süt aktı ki o güne kadar hiç beyaz sütüm gelmemişti elektrikli ile sağmama rağmen. Sen de o tarz bişeyle mi çeksen acaba. Bi de pompaya aldanma emzir sen bebek pompadan daha iyi çekiyor. Son olarak aklında olsun bazı hastanelerde hastane tipi pompa oluyor ben emzirme odasında bile gördüm istediğin zaman gidip kullanabiliyorsun, onlar daha kuvvetli.

Beslenememe dikkat ediyorum ben de. Ama kahvaltıyı 10da yapıyorum geç mi ki aşure kimsecikler getirmedi, ben de bebekle yemeği zor yapıyorum nerde aşure yapıcam

Bizede kimse getirmiyodu canım. Bu sene nokduysa baya getiren oldu komsulardan
Sen bebekle yapamazsın canım tuvalete aglamadan gidebilsem mutlu oluyorum o durumdayız hepimiz

Sürekli yazıp durdum,cevabın için sağol canım.dün pompayla yapınca daha da sert oldu sanırım göğüslerim ve sert yanıyor gibi anne sözü dinlememenin sonu.ama bebeğim biberona alışıyor,benden ona damla damla süt gittiğinden çok ağlıyor ememiyor yine mecbur mama verdim,uyudu ve ben tek başıma başında bekliyorum çözüm araştırıyorum.korkuyorum mastit vs deniliyor ya.gerçekten böyle tuhaf bir insana bürüneceğimi tahmin etmezdim.umarım destek olcak birini bulabilirim etrafımdan.

Herkese günaydın.yine ben:) gelişmeler var dünden bu yana fakat silikon uçla yada uçsuz da bebeğim biraz emip bırakıyor çünkü ağlayınca mecbur kalıp biberon verdim.daha 4 günlük evet ve ben erkenken yanlışlarımdan dönmeye çalışıyorum,gerekirse destek alıcam.gelişme ise damla damla çekince sıkınca gelen süt gece kısa uykumda hep akmış durmuş.anca sütüm indi onun acısını çekiyormuşum.şu silikon uç ve biberondan kurtulduğumuzu da yazabilirim inşallah.

Benimde uykudan sonra almıştı göğsüm hep çok önemli uyku bu süreçte birinin sana sen uyu ben bebeğe bakarım demesi lazm ancak ilk bı haftadan sonra bana kimse demedi sütun koyu ise bol ve iyidir daha 4 günlük biberon en kolay alışacağı zaman çünkü güçlü bı çenesi yok kolay akiyor mama ama sen emdr benim kız küçük dogdu bı çeker 3 dururdu yorulurdu hemen hemen ama hep emzirdim al göğsüne sık o siyah yerini damla damla olsun ona yeter zaten şimdi ağzına alsn yeter o zaman bile süt geliyor uyarılıyor hemen kanallar inşallah kurtulacaksn canım silikon ucu çıkararak başla ilk uyandırması da zor şimdi emmeside ama pes etme sütun varsa heleki.

Sütü dün acım olduğu için biraz pompayla sağdım canım.sarı ve koyu kıvamlıydı.onu sağınca uyarıldı belki gece hep gelmiş.memeye,silikonla silikonsuz ağlasa da tuttum.ondan sonra da aktı hep.bugün de bi pompayla denemeli miyim 5-10 dk kadar,tecrübelisiniz çoğunuz:) hiç değilse onu da veririm çektiğinden çok gelir

Zaten dolunca bebek hepsini asla bosaltamaz sütünde çok olursa şişer kalır öyle sen sağ ama bebeğe de mutlaka ver sagdklarimi buzluga atmistm ilk bı hafta çünkü hiç bosaltamzdi ben ağrıdan ağlardm ya da akardı hep bosa mesela doluyken emzrme saatine yakın sağ biraz sonra bebeğe ver o bı anda gelmediği için daha rahat emer diğer türlü çocuk fırsat bulamadan fiskiriyor ağzına o sagdiginida çoksa buzluğa koy ( ben bı sagmada tek göğüsten 30 CC sagiyodum oda bı öğün ediyor zatenn) yoksa dolapta 3 gün duruyor gece bı öğün verirsn.

Son düzenleme:
Bide o çektiği zaman inan popmadan daha çok emiyor 5 dkda bosaltrdi iyi emdiginde ama pompayla sağ babam sağ hala taş gibi olurdu bebek emdikçe süt çoğalıyor çünkü o mutlaka alır daha minik bide korkma göğsünü sık acır diye ben az sıkıyodm süt yok diye hemşire geldi bı skti valla gözümden yaş geldi ama sütte geldi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…