2019 da Doğum Yapacak Tüp Bebek Hamişleri, Gelin Beraber Gün Sayalım :)

Çok sağolun arkadaşlarım.dün ağladım hormonlardan iyice moralim çökük bide çok kansızım ondan böyle ruh halim sanırım.bugün kendimi düzeltmeye çalışıyorum.ılık su,pekmezli ılık su içiyorum.bestlak a da baktım.eşim onu alacak.bir de duşa gireyim su iyi gelir de sütüm gelir inşallah.hepinize teşekkür ederim.
Çok normal canım vücudun bı anda bambaşka bi fizyolojik büründü içinden canlı çıktı kanda olmaz ruhsal olarakta duygusalsn lohusasin herşeyden önce ama inşallah bu günler de geçecek kendini daha iyi hissettign zaman herşey daha güzel olacak

Kızlar merhaba biz bi kaçgundur yogun. Bakımdan çıktık elhamdulillah yalnız benm bebegm bazen 7 dk bazen 10 bazen 15 dk emiyo oda 7 dk bir göğüs 7 dk bir gogus ama 15 dk emince tek göğüs emiyo bide baya gazı var ne yapabilrm. O gün kuru fasulye yedim sabaha kadar uyumadk sancidan.. Bu arada süt yapmak için bestlak damla humana still tee kullanıyorum gaz için ise humana kimyonlu rezene kullanıyorum ama ben bu humana kimyonlu kullandigm zaman sütünden bebeğe gaz yapmaz dimi yani onu ben icersem bebek teki gaz azalrmi yoksa bebeğe de icirebilrmiym bilmiyorum

Olabildiğince hareket ediyorum ama eşimin desteğiyle kalkıyorum yataktan fln.demek ki daha erken,ancak toparlanıcam.teşekkür ederim
İnan 6 gün aynı durumdaydım, eşim olmadan yataktan kalkmak mümkün değil gibiydi kemik erimesi olan yaşlı teyzeler gibi iki büklüm yürüyordum (dik durunca dikişler acıyordu) ama 6.günden sonra yavaş yavaş azalmaya başladı. Bi de bebeği 3 gün sonra işitme testi ve kontrole çağırmışlardı benimle aynı gün sezeryan olmuş bir bayan gayet iyi şekilde kucağında bebek ordan oraya koşturuyordu. Eşim bak bu bayan nasıl çabuk toparlamış deyince çok üzülmüştüm :KK43:

Şuan sakin kalıp dinlenmene bak. Sen ameliyatlı bir insansın bunu düşün ve dinlen. Bebeğine gücün yettiğince ilgilen, gerekirse sadece emzir gerisi için eşine ve annene ver. 1 hafta dolunca zaten kızınla ilgilenebilecek duruma geleceksen, ondan sonra hep seninle 💞💞💞 bir de doktor bana parol vermişti ben ara ara parol içtim bi nebze faydası oldu.

Kızlar merhaba biz bi kaçgundur yogun. Bakımdan çıktık elhamdulillah yalnız benm bebegm bazen 7 dk bazen 10 bazen 15 dk emiyo oda 7 dk bir göğüs 7 dk bir gogus ama 15 dk emince tek göğüs emiyo bide baya gazı var ne yapabilrm. O gün kuru fasulye yedim sabaha kadar uyumadk sancidan.. Bu arada süt yapmak için bestlak damla humana still tee kullanıyorum gaz için ise humana kimyonlu rezene kullanıyorum ama ben bu humana kimyonlu kullandigm zaman sütünden bebeğe gaz yapmaz dimi yani onu ben icersem bebek teki gaz azalrmi yoksa bebeğe de icirebilrmiym bilmiyorum
Canım daha çok küçük olduğu için bazen yorulup az emmesi normal. Benim kız ortalama 20 dk emiyor şuan ama bazen o da 10 dk emip bırakıyor yarım saat sonra tekrar aranıyor o zaman bi daha emziriyorum. Eğer sarılık yoksa sen de zorlama arandıkça, ağladıkça, uyandıkça emzir tabi emzirme aralıkları en fazla 2-3 saat olmalıymış.

Ben korkudan daha hiç Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek yemedim çocuğa gaz yapar diye korkudan. Bi kere 1 bardak süt içtim bana çok fena gaz yaptı bebeği de etkiler diye korktum şimdi süt de içmiyorum onun yerine arada sütlaç yapıyorum. Sende bi süre kuru baklagillerden uzak dur istersen ya da illa yiyeceksen ilk haşlama suyunu at ve içine kimyon katarak ye.

Humana still tea nin faydası oluyor mu gerçekten. Nette araştırdım biraz çok şekerli, acaip kilo yapıyor filan yazmışlar almaya korktum.

Sağol canım benim :) teşekkür ederim.benim kan seviyem düşükmüş.kan ayırtıldı ama gerek olmadı yine de baya düşük.sapsarı oldum.emziriyorum tam gelmiyo hala az az sarı su gibi,kızıyo bebeğim de :KK43: mecbur mama veriyorum.bacaklarım davul gibi.iyi denmekse iyiyim ama tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.sütü ne getirecek kansızlık için ne yapıcam kan ilacım hariç

Canım o ilk gün sütü öyle sarı su gibi oluyo merak etme
Sütünde bebek emdikce artacak sadece sakin ol
Gögüs ucu icin manuel gögüs pompası alıp bikac kez onla cekersen kolay cıkıyo silikon uca gerek kalmadan bebek tutabilir. Bebek tuttukca da sütüne faydası olur bol su ic ihmal etme onu
Ac kalmamaya calıs sabah kalvaltıyı mutlaka erkenden yap ben her sabah yumurta tahin helvası yiyorum hem sütün kalitesinide artırıyormus
Seninde artacak insallah sütün
Benim bebegim ilk 15 gün hiç kilo alamamıstı
Bunları yaptım ben sonrasında cok güzel kilo aldı
Dün kontrolü vardı doktor artık her agladıgında emzirmene gerek yok dedi hatta

Canım daha çok küçük olduğu için bazen yorulup az emmesi normal. Benim kız ortalama 20 dk emiyor şuan ama bazen o da 10 dk emip bırakıyor yarım saat sonra tekrar aranıyor o zaman bi daha emziriyorum. Eğer sarılık yoksa sen de zorlama arandıkça, ağladıkça, uyandıkça emzir tabi emzirme aralıkları en fazla 2-3 saat olmalıymış.

Ben korkudan daha hiç Kuru fasulye, nohut, yeşil mercimek yemedim çocuğa gaz yapar diye korkudan. Bi kere 1 bardak süt içtim bana çok fena gaz yaptı bebeği de etkiler diye korktum şimdi süt de içmiyorum onun yerine arada sütlaç yapıyorum. Sende bi süre kuru baklagillerden uzak dur istersen ya da illa yiyeceksen ilk haşlama suyunu at ve içine kimyon katarak ye.

Humana still tea nin faydası oluyor mu gerçekten. Nette araştırdım biraz çok şekerli, acaip kilo yapıyor filan yazmışlar almaya korktum.
Bende 2 saate yada 1.45 saat ara verip oyle emziriyirym sbairim cok hafif bi sariligi var.. Sutlacda yapiyirum gervejten guzel sut yapiyor Valla humanadan çok memnunum still tee den ama humana kimyonlu rezene içiyorum ya o bendeki gaza mi iyi yoksa sütümden bebegnde gazını alırım yoksa bebegmi icirmeliym bilmiyorum

Canım yulaf ezmesini nasıl yiyorsun? Sütle karıştırıp mı?

Ben yogurda karıstırıp yiyorum canım sütede karıstırabilirsin sütle kaynatıpta yiyebilirsin
Ben yogurdun icine bazen yarım elmada dogruyorum
Ben sade halinin tadını seviyorum ama yiyemezsen öylede yapabilirsin güzel süt yapıyo
Bi de ben dogumdan beri asırı kabızlık cekiyorum söylemesi ayıptır. O konudada biraz rahatlatıyo beni

Canım o ilk gün sütü öyle sarı su gibi oluyo merak etme
Sütünde bebek emdikce artacak sadece sakin ol
Gögüs ucu icin manuel gögüs pompası alıp bikac kez onla cekersen kolay cıkıyo silikon uca gerek kalmadan bebek tutabilir. Bebek tuttukca da sütüne faydası olur bol su ic ihmal etme onu
Ac kalmamaya calıs sabah kalvaltıyı mutlaka erkenden yap ben her sabah yumurta tahin helvası yiyorum hem sütün kalitesinide artırıyormus
Seninde artacak insallah sütün
Benim bebegim ilk 15 gün hiç kilo alamamıstı
Bunları yaptım ben sonrasında cok güzel kilo aldı
Dün kontrolü vardı doktor artık her agladıgında emzirmene gerek yok dedi hatta
Benim bebiş de mamayı azaltınca çok az kilo aldı 1haftada 120 gram :KK43: bizimki de sonradan düzelir mi ki?

Bende 2 saate yada 1.45 saat ara verip oyle emziriyirym sbairim cok hafif bi sariligi var.. Sutlacda yapiyirum gervejten guzel sut yapiyor Valla humanadan çok memnunum still tee den ama humana kimyonlu rezene içiyorum ya o bendeki gaza mi iyi yoksa sütümden bebegnde gazını alırım yoksa bebegmi icirmeliym bilmiyorum
Anne sütü bebeğe gaz yapmasın diye kimyon çayı içiyordu kızlar, o çay da aynı mantıktır. Sen içeceksin sütün de bebeğin gazını rahatlatacak

Ben yogurda karıstırıp yiyorum canım sütede karıstırabilirsin sütle kaynatıpta yiyebilirsin
Ben yogurdun icine bazen yarım elmada dogruyorum
Ben sade halinin tadını seviyorum ama yiyemezsen öylede yapabilirsin güzel süt yapıyo
Bi de ben dogumdan beri asırı kabızlık cekiyorum söylemesi ayıptır. O konudada biraz rahatlatıyo beni
Aslında sütle yulaf güzel oluyor çok severim ama süt bana bu aralar gaz yapıyor bebeğe de gaz yapar korkumdan içmiyorum. O zaman ben de yoğurtla yiyeyim 👍🏻 süt yapsın diye yemediğim bi yulaf kaldı sanırım 😅

İsin garip yanı çocuk hemen farkı bisey aldığını fark ediyor ve öğuruyor alisma süreci zor olacak bizim kıza hiç bisey sokmuyor valla artk ek gıdayla farklı tatlar alacağı için onuda kabuk eder diye düşünüyorum umut işte 😂😂
Benim oglan hiç Biberon içmemişti. Kaşıkla içirmiştim. İnşallah senin ki içer 😂
Arkadaşlar ben de anne oldum,19.09.2019 da :) 38+1 epidural sezaryen ile.ilk günüm çok zordu çünkü aşırı bir titreme oldu.ama bugün şükür baya hareketliyim.kızım da iyi şükür.emzirmeye çabalıyorum.bir yandan mama takviyesi yapıyoruz.nasıl birşey hissedicem derken,şuan ona baktıkça içim gidiyor.Allah dileyen herkese versin gerçekten.doğumu olacak arkadaşları da Allah kurtarsın.
Gözün aydın canım benim. Allah analı babalı büyütsün inşallah
Gözünüz aydın canım :) iyi olduğunuza sevindim. Kuru fasulye bize bile dokunuyor, tabi bebege de dokunmuştur. O Çayları içebilirsin. Kimyon aksine gazı alıyor

Benim bebiş de mamayı azaltınca çok az kilo aldı 1haftada 120 gram :KK43: bizimki de sonradan düzelir mi ki?
Canım az almamışki anne sütüyle alsın 500 gr alsın mama nın kof şişliğinden iyidir
Bende mama veriyorum mecburen ama benim ki 1 haftada anne sütüyle 10-20 gr alıyor keşke 120 alsa da sadece meme versem benim sütüm çok fazla buna rağmen böyle

İnan 6 gün aynı durumdaydım, eşim olmadan yataktan kalkmak mümkün değil gibiydi kemik erimesi olan yaşlı teyzeler gibi iki büklüm yürüyordum (dik durunca dikişler acıyordu) ama 6.günden sonra yavaş yavaş azalmaya başladı. Bi de bebeği 3 gün sonra işitme testi ve kontrole çağırmışlardı benimle aynı gün sezeryan olmuş bir bayan gayet iyi şekilde kucağında bebek ordan oraya koşturuyordu. Eşim bak bu bayan nasıl çabuk toparlamış deyince çok üzülmüştüm :KK43:

Şuan sakin kalıp dinlenmene bak. Sen ameliyatlı bir insansın bunu düşün ve dinlen. Bebeğine gücün yettiğince ilgilen, gerekirse sadece emzir gerisi için eşine ve annene ver. 1 hafta dolunca zaten kızınla ilgilenebilecek duruma geleceksen, ondan sonra hep seninle 💞💞💞 bir de doktor bana parol vermişti ben ara ara parol içtim bi nebze faydası oldu.
Doğru diyosun canım.ben de aynıydım işte de bugün zorladım kendim kalkmaya çalışıyorum yataktan.yandaki komşunun gelini 3.gün markete gitmiş onu diyorlar,bazen yetersizlik hissi geliyor.bir de bu arada sütüm var sanırım,pompayla çektirdim açık sarımsı gibi bir tatlı kaşığı geldi birkaç dk sağmayla.şimdi de göğüslerim taş gibi oldu.nasıl olcak bilemedim.sağmaya devam mı etmeliyim.bebeğim çekemedikçe az gelince sinirleniyor çünkü,mecbur mama veriyorum

Benim oglan hiç Biberon içmemişti. Kaşıkla içirmiştim. İnşallah senin ki içer 😂
Gözün aydın canım benim. Allah analı babalı büyütsün inşallah

Gözünüz aydın canım :) iyi olduğunuza sevindim. Kuru fasulye bize bile dokunuyor, tabi bebege de dokunmuştur. O Çayları içebilirsin. Kimyon aksine gazı alıyor
Teşekkür ederim arkadaşım,amin inşallah.

İnşallah canm çünkü bu humana kimyonlu rezene bebekte azar azar icebilir yazıyor gazi icin ama insan korkuyor vermeye
Ben gazı olduğu zamanlar 10 cc veriyodum biberonla faydasınida görüyoduk tavsiye edrim
Icinede azcık humananın iyi geceler çayından karıştırıyodum

Canım az almamışki anne sütüyle alsın 500 gr alsın mama nın kof şişliğinden iyidir
Bende mama veriyorum mecburen ama benim ki 1 haftada anne sütüyle 10-20 gr alıyor keşke 120 alsa da sadece meme versem benim sütüm çok fazla buna rağmen böyle
Öyle mi dersin içime biraz su serptin. Bizim kız mama ile beslenirken haftada 300 gr almıştı o yüzden anne sütü ile aç mı kalıyor diye endişe ediyorum hep. Şuan sadece günde 1-2 sefer mama veriyorum. Hep emiyor, sütte var. İnşallah kilo alımı da iyi olur. Sende yağlı sütü almıyordu galiba dimi, sağıp versen sütünü yine de olmadı mı?

X