2019 da Doğum Yapacak Tüp Bebek Hamişleri, Gelin Beraber Gün Sayalım :)

Canim bunu bende arastirdim insallah bende alicam. Ten temasimiz kesilmesin bebeklerle diye. Acken de tokken de benden emsinler
Yalnız sağlam şekilde bantladığınızdan emin olun veya bi elinizle devamlı tutun. Çok güçlü çektikleri için boru boğazlarına kaçabilir diye korkuttu beni bi hemşire. Ben bunla verirken sıkı sıkı tutuyorum ağzındaki ucu. Ama çok rahat bi olay.

Ben silikon uca başta mecbur kaldım :KK43: kızım sağ göğsümü asla almadı :KK43: ucu küçükmüş ondan almıyormuş, sağı da çoğu zaman almak istemedi. Doktor önerdi silikon uç. O sayede emmeye başladı. Emdikçe göğüs uçlarım az daha büyüdü ama silikon uçta sadece göğüs ucunu emdiği için çok fena çatlaklar oldu çok canım yanıyor :KK43: şimdi ara ara silikon uç olmadan memeye tutturup emzirmeye çalışıyorum, uçlar biraz daha çıktığı için artık arada öyle emiyor.
Valla canim gogus ucum 1 cocuk emzirmis olmama 2 de bebek emziriyo olmama ragmen hala o kadar kucuk ki. Sorun uc degil kahverengi yeri bebegin agzina iyi oturtmak onemli. Basta gucsuz cok cabuk agzindan cikar ama sabirla denemeye devam et. Dedigin gibi sadece ucu tutmasi catlaklara sebep olur. Yavas yavas o uctan kurtulun canim

Allah razı olsun senden canım.kendimi çok yetersiz hissediyorum,daha yeni yeni kucağımda tutuyorum,hiçbirşet bilmiyor gibi panik oluyorum.inşallah az daha düzelirsem halledicem kendimde.silikon uçla emziriyorum çünkü ilk baş hemşireler öyle önerdi tutamadı ucu,şimdi de süt tam gelmediğinden memeyi çekemeyip sinirleniyor.mama takviyesi de emzirdikten sonra 30cc fln veriyorum.hipp kötü yaptı çocuğu,sma ya geçtim.hastanede hipp vermişler ben kendimde değilken ona devam edeyim dedim.bıraktım neyse ki,düzeldi çocuğum.inşallah sizler gibi deneyim kazanıcam bakalım.bir de sezaryen acısı tam olarak düzgünce yataktan kalkamama ne zaman geçiyor bunlar
Benim 1 hafta sonra hafiflemeye başladı. 8-9 gün sonra her işi yapabilecek hale gelmeye başladı. Gerçi yine de ağrı sızı oluyor ama ilk günkü gibi değil ve mecbur dayanıyor insan.

Yalnız sağlam şekilde bantladığınızdan emin olun veya bi elinizle devamlı tutun. Çok güçlü çektikleri için boru boğazlarına kaçabilir diye korkuttu beni bi hemşire. Ben bunla verirken sıkı sıkı tutuyorum ağzındaki ucu. Ama çok rahat bi olay.
Istesem de istemesem de bi elim surekli mememde onu da tutarim. Kesinlikle alicam denicem bende

Kizlar a101 bime falan sicak uflemeli fan gelirse haber verirmisiniz. Havalar sogudu bebekleri 1 haftadir cesaret edip sobasiz yikayamadim vucutlarini silip giydirdim hep.

Sağol canım benim :) teşekkür ederim.benim kan seviyem düşükmüş.kan ayırtıldı ama gerek olmadı yine de baya düşük.sapsarı oldum.emziriyorum tam gelmiyo hala az az sarı su gibi,kızıyo bebeğim de :KK43: mecbur mama veriyorum.bacaklarım davul gibi.iyi denmekse iyiyim ama tavsiyeleriniz varsa bekliyorum.sütü ne getirecek kansızlık için ne yapıcam kan ilacım hariç
Kansızlık için tahin pekmez ye bol bol su zaten günde 3
Lt içmeye calis o ödem bendede oldu şu içmeden gitmiyor daha yeni sütun gelir merak etme canım mama versendr memeyide ver emdikçe süt çoğalıyor

Su sarı paketli olan daha yeni kullanmaya başladım pamukla temizliyorum.
Koku derken parfum kokusu gibi mi yoksa baska bi koku mu canim. Genelde iclerinde bozulmasini engelleyen gida koruyucusu oluyor o biraz garip kokmasina sebep. Bende 1 haftadir gunluk olarak islak mendilleri sudan gecirip saklama kabina koyuyorum. Sahsen ucuz islak mendil alip boyle yapmaya devam edicem.

Koku derken parfum kokusu gibi mi yoksa baska bi koku mu canim. Genelde iclerinde bozulmasini engelleyen gida koruyucusu oluyor o biraz garip kokmasina sebep. Bende 1 haftadir gunluk olarak islak mendilleri sudan gecirip saklama kabina koyuyorum. Sahsen ucuz islak mendil alip boyle yapmaya devam edicem.
Baya parfüm gibi canım ya ben hiç koku olmasn istiyorum pamuk la evde siliyorm bı yere gidince ıslak mendil mecbur .

Baya parfüm gibi canım ya ben hiç koku olmasn istiyorum pamuk la evde siliyorm bı yere gidince ıslak mendil mecbur .
Dedigim gibi sende yikayip kucuk saklama kabina koyabilirsin canim. Kardesimin kizi cabuk pisik oldugu icin 1 senedir oyle kullaniyor bende oyle kullanicam bundan sonra hem tasarruf etmis olurum. Malum hersey bizde 2 hatta 3 kat masraf demek.

IMG_20190922_111852.jpg
Bu değil mi canım? Benimkinde hiç bir koku yok ama 🤔

1 hafta 10 gunu bulur tamemen iyi hissetmen canim. Korkma sen onun annesisin her konuda yeticeksin. Duzeniniz oturunca gik demesinden ne istedigini anlicaksin. Ben silikon uclari onermiyorum cunki sut o uca birikene kadar bebek hava yutuyor. Cabalayip sadece memeyi tuttur canim. Cunki uca da alisirsa memeye gecince tutmakta istemeyebilir. Dun arkadas emzirme destegi onermisti ben baktim medikalden aliniyomus bence sende al dene cok mantikli geldi. Bu saatten sonra ben bile denicem
Biberonla mama da verdik mecbur eve çıkınca.şimdi beni tamamen reddedecek diye korkuyorum ki zaten sütüm gelemediği için memeyi çekiyo gelmedikçe ağlıyo :-( ben de biraz araştırayım.çok üzülüyorum çünkü emziremedikçe

Benim 1 hafta sonra hafiflemeye başladı. 8-9 gün sonra her işi yapabilecek hale gelmeye başladı. Gerçi yine de ağrı sızı oluyor ama ilk günkü gibi değil ve mecbur dayanıyor insan.
Olabildiğince hareket ediyorum ama eşimin desteğiyle kalkıyorum yataktan fln.demek ki daha erken,ancak toparlanıcam.teşekkür ederim

Biberonla mama da verdik mecbur eve çıkınca.şimdi beni tamamen reddedecek diye korkuyorum ki zaten sütüm gelemediği için memeyi çekiyo gelmedikçe ağlıyo :-( ben de biraz araştırayım.çok üzülüyorum çünkü emziremedikçe

Emzirme destek sistemi kesin çözüm youtube dan izleyebilirsin nasıl yapıldığını

Kansızlık için tahin pekmez ye bol bol su zaten günde 3
Lt içmeye calis o ödem bendede oldu şu içmeden gitmiyor daha yeni sütun gelir merak etme canım mama versendr memeyide ver emdikçe süt çoğalıyor
Çok sağolun arkadaşlarım.dün ağladım hormonlardan iyice moralim çökük bide çok kansızım ondan böyle ruh halim sanırım.bugün kendimi düzeltmeye çalışıyorum.ılık su,pekmezli ılık su içiyorum.bestlak a da baktım.eşim onu alacak.bir de duşa gireyim su iyi gelir de sütüm gelir inşallah.hepinize teşekkür ederim.

X