Bizde de aynı sorun var malesef Göğüste şişlik taşma ben de de yok sadece sıkınca süt geliyor ben de düşünüyorum aynı şeyleri acaba sütüm yetiyor mu benim bebeğim de sürekli aç gibi ağzını gezdiriyor sürekli emmek istiyor mamasını da yiyor ama hala aynı ben de ne yapacağımı şaşırdımMrb arkadaslar masallah bircogumz dogum yapti rabbim hepimizinkini bağışlasın, hayirli evlat olurlar ins, olmayanlarada nasip eder insbende dogum yaptim bebegim 10 gnlik bizim size bir sorumz var guzel anneler kizim surekli emmek istio memede surekli sütümu sknca oldgunu goruyom gogus şişkinliği sertligi desenz yada akma desenz o yok, sadece siktigmda oldgunu gorym acaba yetersiz oldgu icin mi bebegm ac, mama veriom onuda icindr hickirigi baslio, ve yine de aclik sinyali verio surekli agzini sapurtuo, emzikte veriom emzik agzindan dustu mu aglama krizleri gelio, nasil bir yol izlemelym bir yerde hata mi yapiom acaba, kizim surekli ac oldugunu dusunuom yardmci olursanz sevinrm
Tabiki saglmalısın. Ne kadar çok sagarsan okadar süt üretimi olur. Sağıp dolaba atabilirsin. Hiç bişey olmazKızlar ben salı günü doğum yaptm ve bebek hemen batmana gittiği için emziremedm zaten serum besleniyor.. ben ise bebeğe cuma günü yani yarın süt verebileceğim pompayla ve hiç sagmadim hani yararlı süt yarına kalsn diye sutüm kurumaz dimi hiç sikmadm çünkü ailem.herkes dokunma sezeryan olup 1 hafta emziremeyen var kurumaz dediler ama birkaç arkadaşım sağ at buzluğa dedi kurur diye bilemedim ne yapacagmi size soraym birde dedm yarına kadar sagmaZsam sıkıntı olmaz değilmi taa salı akşamından beri sagmadim cunku
Canm azar azar sutüm var ama ağrı veya sertlik yok oyüzden sagmadim bende o sarı süt bebek için çok iyi ya hemen yarın sagip enjektör le veriyim diye dusundmKururmu bilmiyom canım ama ben sagmadn duramamistm bence sen sağ sütun geldimi şuan varmı? Varsa zaten şişer ağrır yoksa da simdiden sağ ancak çoğalır kolostrum ilk 1 haftaki süt diye biliyorum zaten dolapta 3 gün durabiliyor sen sağ bence.
Haklisn canm ama sertlik şişlik yok hafif süt dolmuş ve sarı süt var bende yarın pompayla sağacan bebeğe direk verilsin diye olmaz mı 1 gün daha beklesm acebaCanım ben ilk doğumum sonrası emzirmeme rağmen sağmak zorunda kalmıştım. Sütün varsa sağ dolapta sakla... bol sıvı tüket ki vücudun süt üretsin. Süt kanalların tıkanmasın sonra acı çekersin...
Bir de arayıp sorabiliyorsan doktoruna ya da ebeye sor derim onlar daha iyi bilir. Kulaktan dolma olmasın canım
Yarına kadar beklesm sıkıntı olur mu canm zaten yarın sagilacak ve enjektör ile verilecek ya sarı süt hemen bebeğe verilsin diye dedmTabiki saglmalısın. Ne kadar çok sagarsan okadar süt üretimi olur. Sağıp dolaba atabilirsin. Hiç bişey olmaz
Bu kadar beklemişsin, birgün daha bekle o zaman :)) keşke sorsaydın hemşirelereYarına kadar beklesm sıkıntı olur mu canm zaten yarın sagilacak ve enjektör ile verilecek ya sarı süt hemen bebeğe verilsin diye dedm
Haklisn canm ama sertlik şişlik yok hafif süt dolmuş ve sarı süt var bende yarın pompayla sağacan bebeğe direk verilsin diye olmaz mı 1 gün daha beklesm aceba
Kiz 4.200 kusur oglan 4.700 kusur olmus canim. Uyutana kadar cok uzun sure uyanik kaliyolar gece de en fazla 4 saat uyuyolar yani 12 de yatirsam gece 4 de kalkiyolar. 3 kasiklik suya 4 kasik mama koy dedi suyu normalde dr veriyorum. insallah kabizlik yapmaz zaten ne zaman kaka yapacaklari belli olmuyor bazen 3 gun yapmiyolar bazen gunde 3 kere yapiyolar
Tüm bunlar neden çekilecek benim bebeğimde 2380 doğdu 35 haftalık hiç test yapmadan yanıma verdiler sadece hastanede kalışım uzadı küçük diye.,İnşallah canm bebek 2250 gr doğdu çok minik Allah yardm etsn bugün kan tstleri güzel çıktı yarın beyin ve ciğer emarlari çekilecek dua edin nolur bebeğim güçlü olsn
Valla canm bende ne bileyim bende ilk tecrubemdiBu kadar beklemişsin, birgün daha bekle o zaman :)) keşke sorsaydın hemşirelere
Olsun sürekli gider gelir bebegime süt veririm en azından bahanem olur oraya gitmeye sezeryan oldugm için eşim korkuyirO sarı süt pompaya gelmez canım ebe öyle demisti onu elle sagmak lazım
Bi de ne kadar süt sagarsan o kadar cok sütün olur bebegine o kadar cok süt bırakırsın onu verirler
Sen ebe ve doktorunu ara bence
Annelerimizin bilgisi bazen eskimis oluyo malesef
İlk süt kıymetli evet ama ne kadar sağım yaparsan sütün daha fazla gelir, aklında olsun :) ilk hamilelikte hepimiz aynı şeyleri yaşadık :)Valla canm bende ne bileyim bende ilk tecrubemdi
Canm bizim hikaye farklı benm 36 hafta 2 günlük tu salı günü suyum 250 ml kalmıştı ve bebegm rahim duvarına yapismisti düzgün oksijen alamamış yavrm... oksijensz kaldığı için de beyne zararı olmasn diyr bunlar yapiliyir yoksa Allah korusun kalıcı hasar olablr..Tüm bunlar neden çekilecek benim bebeğimde 2380 doğdu 35 haftalık hiç test yapmadan yanıma verdiler sadece hastanede kalışım uzadı küçük diye.,
Canım benm inşallah duaniza katın benle yavrumu nolur yarına bu 72 saati dolacak inşallah ona tekrar gerek kalmaz ve inşallah sağlığına kavuşur bizde evimize gelirizİlk süt kıymetli evet ama ne kadar sağım yaparsan sütün daha fazla gelir, aklında olsun :) ilk hamilelikte hepimiz aynı şeyleri yaşadık :)
İnşallah bende sizden öğrencm tecrübe edicem inşallah çok sagl canmİlk süt kıymetli evet ama ne kadar sağım yaparsan sütün daha fazla gelir, aklında olsun :) ilk hamilelikte hepimiz aynı şeyleri yaşadık :)
Duamdasınız, rabbim en kısa sürede saglıkla seni ve bebegini birbirinize kavuştursunCanım benm inşallah duaniza katın benle yavrumu nolur yarına bu 72 saati dolacak inşallah ona tekrar gerek kalmaz ve inşallah sağlığına kavuşur bizde evimize geliriz
1 günden bişey olmaz canım bekle o zaman çok dolmamis daha zaten.Canm azar azar sutüm var ama ağrı veya sertlik yok oyüzden sagmadim bende o sarı süt bebek için çok iyi ya hemen yarın sagip enjektör le veriyim diye dusundm
Aminn Allah razı olsun canmDuamdasınız, rabbim en kısa sürede saglıkla seni ve bebegini birbirinize kavuştursun
Neyse için. Rahat etmicek ben sagaym belki yarına kadr daha fazla süt olur orda bulundursnlar Allah razi olsun sizden1 günden bişey olmaz canım bekle o zaman çok dolmamis daha zaten.
Cok sukur atesleri cikmadi canim. Normal almislar. Bugun doktora gittik orda tartildilar meger kiz 800 oglan 1.120gr almis. Saglikocaginda ki hemsire bence bi anlik aklindan yanlis hesapladi. Kalca ultrasonlari iyi cikti. Oglanin isitme testi yine kaldi hàlà cihazlari bozukmus. Bizde baska yere gidemedik. Buyuk oglanin ikametgahini aldik okula kaydi kiyafeti derken tum gunumuz gectiİnşallah sizİn çıkmaz. Bende ateş düşürücü verdim ama hala 38 derece
200 gr ile 1 kilo arası biliyorum ben. Saglık ocagındaki ebe de öyle dedi. Yani seninkiler normal almışlar. Her bebegin, bireyin bünyesi farklı :)