2019 da Doğum Yapacak Tüp Bebek Hamişleri, Gelin Beraber Gün Sayalım :)

Kızla bugün kahve rengi sumuksu akışkan leke görüyorum korkuyorum aceba nisanmi diye
Olabilir canım hiç belli olmaz bende Doğumdan bir gün önce gece aynı akıntı olmustu kahverengi sümüksü sabahına da suyum geldi meğer akşam gelen o akıntı nişanmiş yani sende dikkatli ol seninkinde nişan olabilir

Olabilir canım hiç belli olmaz bende Doğumdan bir gün önce gece aynı akıntı olmustu kahverengi sümüksü sabahına da suyum geldi meğer akşam gelen o akıntı nişanmiş yani sende dikkatli ol seninkinde nişan olabilir
Ebe muayene etti açıklık yoktu canm. Tamam dikkatli olurum senin açıklık olmusmuydi peki lekelnme görünce canm

Valla canım güleyim mi ağlayayım mı bilemiyorum dr her gün ultrasonla bakıyor her baktığında bugün yarın doğacaklar diyor ultrasonu bile yattığım odaya getiriyorlar yataktan kalkmadan muayene ediyorlar, böyle diye diye toplamda 6gün oldu bakalım Allah büyüktür ❤️ Böyle böyle 28.haftayı Pazar günü bulucaz inşllh sonrası Allah Kerim

Bekleyebildikleri kadar beklesinler annesi karnında 1 gün dışarısa 10 gün ile eş değermiş inşallah uzun uzun kalırlar🥰

Yooo benim doktor doğumdan 2-3 hafta önce yapmıştı. Doğum zamanına karar verirken ciğer geliştirici de yapıldı nasılsa hadi daha fazla beklemeyelim dedi.
Anlamadım bende canım kızın nasıl bu arada sağlıkla al kucağına memnun kaldın mı hastaneden bende egepolde doğum yapacağım ya tedirginim çok korkuyorum😞

Ben 27 +5 te oldum olmasam da olur muydu yani etkisi geçti mi şimdi😞
Canım doktorun daha iyi bilgilendirir ama ben iğnenin etkisinin 24 saat olduğunu duymuştum gerekli dozları aldıktan sonra tekrar vurmuyorlar. Büyüğümde pek işe yaramamış mesela iğne ona daha fazla oksijen tedavisi ve asist tedavisi uygulandı. Ama elbetteki her gebelik her bebek farklı

Canım ağır iş yapma sakın. Bu haftalarda kan basıncı yükseldiği için lekelenme olabiliyormuş ama çok dikkatli ol ihmal etme ne de olsa geri sayımlar başladı :))
Hala lekelenme açık renkte de olsa devam ediyor canm.. inşallah canm tamam dikkat ederim ağır iş yapmam ama en azından doğum temzligimi bu hafta yapaym nolur nolmaz

Anlamadım bende canım kızın nasıl bu arada sağlıkla al kucağına memnun kaldın mı hastaneden bende egepolde doğum yapacağım ya tedirginim çok korkuyorum😞
Egepolde memnun kaldım. Ümit hanımın özellikle istediği bir kat var o kattaki personel gerçekten çok iyi. Gittiğimizde o kattaki geniş odalar doluydu en küçük odaya aldılar bizi ama geniş odalar öğlen boşalınca sizi oraya alırız dediler ve öyle de oldu. Çok da iyi oldu, sürekli gelen oldu. Ama keşke gelen olmasaydı. Mümkünse ziyaretçi kabul etme. Hastanede sadece kendine ve bebeğine konsantre ol. Odada birileri var diye sürekli emzirmeyi erteledim belki sütüm ondan çok az geldi. Bi de zaten ağrın sızın çok oluyor. Kendini sakın aç bırakma. Hastane çok az yemek veriyor, sen yanına atıştırmalık bişeyler al sık sık ye. Komposto, nescafe, hurma, ceviz, badem, kuru incir, kuru kayısı, kek, kurabiye vs muhakkak al kendini aç bırakma sütü etkilemesin. Bi de insan çok halsiz kalıyor doğum sonrası, yemek şart. Bol su iç.

Doğumdan sonra kısa sürede ten tene temas ve emzirme için geliyorlar bu uygulamayı çok iyi değerlendir. Emzirme eğitim hemşiresi var süper biri ondan sık sık yardım al emzirme işini hastanede halletmeye çalış canım. Gece uykusuz kalmamaya dikkat et.

Eğer sütün gelmez veya bebek emmezse sakın bebekleri aç bırakma. Enjeksiyon ile mama ver muhakkak. Hatta gerekirse göğsüne birlikte enjeksiyonu da araya kıstır ara ara sıkarak mama ver hem de bebek seni emmiş olur. Aç kalınca hemen sarılık riski oluyor. Biz 2.gün akşam mama başladık ona rağmen miktarı az gelmiş kızım sarılık oldu Allahtan şimdilik tehlikeli düzeyde değil.

Doğumda ve taburcu olurken ücretsiz foto çekimi yapıyorlar. Ben ayrıca telefonu mu da verdim çok güzel pozlar yakalamışlar.

Çocuk doktoru 3 gün sonrasına kontrol randevusu veriyor ve işitme testi randevusu veriyorlar ücretsiz bu da çok güzel.

Kısacası egepolün personelinden çok memnun kaldım tavsiye ederim 👍🏻 aklıma takılan olursa sorarsın canım 😉

X