Anlamadım bende canım kızın nasıl bu arada sağlıkla al kucağına memnun kaldın mı hastaneden bende egepolde doğum yapacağım ya tedirginim çok korkuyorum
Egepolde memnun kaldım. Ümit hanımın özellikle istediği bir kat var o kattaki personel gerçekten çok iyi. Gittiğimizde o kattaki geniş odalar doluydu en küçük odaya aldılar bizi ama geniş odalar öğlen boşalınca sizi oraya alırız dediler ve öyle de oldu. Çok da iyi oldu, sürekli gelen oldu. Ama keşke gelen olmasaydı. Mümkünse ziyaretçi kabul etme. Hastanede sadece kendine ve bebeğine konsantre ol. Odada birileri var diye sürekli emzirmeyi erteledim belki sütüm ondan çok az geldi. Bi de zaten ağrın sızın çok oluyor. Kendini sakın aç bırakma. Hastane çok az yemek veriyor, sen yanına atıştırmalık bişeyler al sık sık ye. Komposto, nescafe, hurma, ceviz, badem, kuru incir, kuru kayısı, kek, kurabiye vs muhakkak al kendini aç bırakma sütü etkilemesin. Bi de insan çok halsiz kalıyor doğum sonrası, yemek şart. Bol su iç.
Doğumdan sonra kısa sürede ten tene temas ve emzirme için geliyorlar bu uygulamayı çok iyi değerlendir. Emzirme eğitim hemşiresi var süper biri ondan sık sık yardım al emzirme işini hastanede halletmeye çalış canım. Gece uykusuz kalmamaya dikkat et.
Eğer sütün gelmez veya bebek emmezse sakın bebekleri aç bırakma. Enjeksiyon ile mama ver muhakkak. Hatta gerekirse göğsüne birlikte enjeksiyonu da araya kıstır ara ara sıkarak mama ver hem de bebek seni emmiş olur. Aç kalınca hemen sarılık riski oluyor. Biz 2.gün akşam mama başladık ona rağmen miktarı az gelmiş kızım sarılık oldu Allahtan şimdilik tehlikeli düzeyde değil.
Doğumda ve taburcu olurken ücretsiz foto çekimi yapıyorlar. Ben ayrıca telefonu mu da verdim çok güzel pozlar yakalamışlar.
Çocuk doktoru 3 gün sonrasına kontrol randevusu veriyor ve işitme testi randevusu veriyorlar ücretsiz bu da çok güzel.
Kısacası egepolün personelinden çok memnun kaldım tavsiye ederim
aklıma takılan olursa sorarsın canım