• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık 2019 Bekle Bizi :D

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim de iş yerim uğurmumcu ya epey yakın kuzum. Eczanenin adını söyle istersen ben bakayım. Sadece benim için gideceksen yani gitme. Bi gün buluşuruz ayrıca hatta göbek tokuştururuz inşallah :dua:
Kuzum bnım inş eczanenin adını şuan hatırlayamadım ama zaten orda tek eczane var tatbağın yani yeni açılan migrosun hemen yanı umarım yanlış şeyi görmemişimdir

aşağıdan yukarıya okuyun :)
Screenshot_20180914-111832.png
Screenshot_20180914-111818.png

kızlar yazılar gene birikmiş, hey maşallah oku oku zor bitirdim :)
hastanelerle maalesef pek bir içli dışlı olan ve bu konularda okumaya araştırmaya meraklı biri olarak nacizane biraz tavsiye vereyim istedim. doğru olmadığını düşündüğünüz noktalar olursa birlikte düzeltiriz elbette, kimseyi yanlış bilgilendirmek istemem.

30 yaş altı için 1 sene, üstü için 6 aylık denemeden sonra doktorlar aksiyon alınmasını öneriyor. bunun da sebebi, hsg dediğimiz şeyin her ne kadar tüplerin durumunu gösterme, ufak tıkanıklıkları açma ve böylece sonraki aylarda hamilelik şansını arttırmak gibi nimetleri olsa da, vücuda dışarıdan bir şey enjekte edildiği için ufak da olsa enfeksiyon oluşturma, tüpte sıvı birikmesi vb. riskleri mevcut. ayrıca klomen vb. yumurta geliştirici ve çatlatıcı ilaçların da, yumurtlama düzeni normal olan bir kadında haddinden fazla yumurta oluşturması, kiste sebep olması gibi riskleri var. ve hormonal ilaçlar olduğu için vücuda başka yan etkileri de vardır elbette. aşılama ve tüp tedavisi de maddi manevi yorulmanın dışında, yine hormon durumlarıyla oynanması, düşük rezervlilerin yumurta rezervini daha da düşürmesi gibi olumsuzluklar içerebiliyor. bu nedenler dolayısıyla mümkün olduğunca doğal yollar çerçevesinde hareket etmek gerekiyor.
doğal gebelik elde edilmesi halinde, düşük ya da kimyasal olsa bile bir süre daha doğal denenmesini öneriyorlar. çünkü demek ki vücut hamileliğe uygun demek oluyor.. eğer 6 ay ya da 1 sene sonrasında hala gebelik oluşmadıysa, o zaman ileri boyutta tahliller gerekiyor. kadının hormon durumu, yumurtanın ne zaman ne kalitede oluştuğu, erkekteki sperm durumu inceleniyor. aşılama vs. yapılacaksa hsg çekiliyor ki o kadar emek boşa gitmesin.
benim bildiğim kadarıyla durum bu. beklemek çok zor ama olayı çok yönlü düşününce daha anlaşılır oluyor sanki..

canım sen 1 seneyi doldurmuşsun. mümkünse hsg çektir, dediğin gibi tüm kürler şu bu boş eğer orada bir sıkıntı varsa. eşin de baktırsın derim. ona göre bir şey planlarsınız. ebe konusunda da ciddi bir müdahale olmayacaksa kontrol etmece gibi olacaksa sen bilirsin. ama ben hep tırsarım böyle şeylerden Allah korusun. inşallah şifanı en yakında bulacaksın beybi..

kızlar düşük için çok geçmiş olsun Allah en yakın zamanda sağlıklı hamilelik nasip etsin. az daha sabredin bence demek ki bünyeniz hamile kalabiliyor bu şekilde olumlu düşünün. stresten arınınca gelir minnoşunuz :)

görümcen bombaymış kuzum :) ama tanımışssın ona göre tavır alırsın, dikkatli olursun :KK66:
benim de geçen kv bizdeydi. çay koymuşum böyle ışığa tutup bakıyor. eşime diyor ki bilmem ne hanımın ıhlamuru gibi olmamış mı :kızgın: anne ver koyultayım dedim. ay yok yok falan yapıyor. gittim çat diye aldım elinden koyultup geri verdim. oysa insan gibi kızım rica etsem az demli koy dese aynı hesap olacaktı. puf..

oyy karşılıklı aşk mı yaşıyoz biz acebaa :anne::KK200: bata az kalmış neden umutsuzsun ki yavrum? adet ile gebelik belirtileri benzer derler du bakalı nolcek. küre karşı değilim aslında çok karıştırmadıkça işe yaradıklarına şahidim de. aşılama için bence moral motivasyon olarak çok hazır olmanız lazım. 1 ay daha kendim çabalayayım diyorsan yap derim. ot ile ballı kür karışık kullanılabiliyor mu bilmiyorum. diğer kızlar da yorum yapsın bakalım =)

canım sen gene de tedbirli davran tabi ama doktor da hamileliği göz önünde bulundurup vermiştir ilaçları :) inşallah geçer hemencik bol su iç, yoğurt falan ye
Bu arada bilgilerini bizimle paylaştığın için teşekkürler bitanem.. ben kimyasaldan daha çok doğal ot yanlısıyım onlarla da olmuyosa tabiki tıbbi müdahale gerekiyo ama bi şey uygulamadan önce mutlaka duruma bakılması gerekiyo iki taraflı kadın ve erkekte durum ne ona göre yol alınabilir

Kuzum bnım inş eczanenin adını şuan hatırlayamadım ama zaten orda tek eczane var tatbağın yani yeni açılan migrosun hemen yanı umarım yanlış şeyi görmemişimdir
Bi arkadaşıma sordum şimdi akın eczanesi dedi. Bi arayayım. Yurt dışından da buldum ama dolar üstünden satıyor :) fiyatları ne ben söyleyim ne sen sor

Canim ben senden umutluyum içimden geçen bu bu arada herkesi çok öpüyorum sıkı takipteyim ve duacinizim benimde ilk doktor randevum 20 eylül umarım herşey yolundadır
İnşaallah canım ya :dua:
Sağ salim gelsin bebeğin inşaallah canım, bizi haberdar edersin :)

Back