1,5 senedir korunmuyoruz. Pko'lu olduğum için sürecin kolay olmayacağını biliyordum. Bu süreci bedenimi sağlıklı hale getirmek için fırsata çevirmek istedim. Ara sıra içtiğim sigarayı tamamen bıraktım. İçkiyi azalttım, gebelik ihtimali olabilecek durumlarda asla içmiyorum. Toksoplazma bağışıklığım yok, hijyene aşırı dikkat ediyorum. Kedilerimin kumlarını asla değiştirmiyorum ve parazit tedavilerine ekstra dikkat ediyorum. Hamile kalmak istediğim için bu bilgiyle bir diyetisyenle 10dan fazla kilo verdim.
Polikistiklerim, multi kistik olmaya başladı. Adet döngüm, inanılmaz düzenli olmaya başlamıştı. Uzunca bir süre inofolic kullandım. Klomen+çatlatma iğnesi oldum. Tabii, rüyalarıma giren yüzünü seçemediğim bebeklerim oldu.
2 ay evvel hsg çektirdim. Doktorum eşimden spermiyogram istedi. O testi asla yapmayı kabul etmiyor, çünkü şu an çocuk istemiyor çünkü ekonomik sorunlar... Ama korunmayı bırakmayı kendi teklif etti, bu süreçlerin hepsinde o da vardı. Hala korunmuyoruz ama tedavi sürecime karşı tepkisi çok yıpratıcı. Daha da vahimi yaşım... Polikistik overlerimin azalma sebebi olarak yumurta rezervlerinin azalması diyorlar.
Çok üzgünüm. Çocuğum olamayabilir, acı çekebilirim ama keşke eşim bu yükümü hafifletebilseydi. Keşke bu yolda başımı ona dayayabilseydim...
İnofolik içmeyi bıraktım. İş kurmak, iş bulmak için kendimi yırtıyorum. Tek motivasyonum çocuğumu büyütebilmek için para kazanmak. Bu ay, uzun zaman sonra adetim gecikti. Regl belirtim olan belirtilerin çoğu gebelik belirtisi. Yarın bir idrar testi yapacağım. Muhtemelen stresten gecikti.
Sanmıyorum ama içimde ufacık umut var, belki de her şeyi doğru yapmışızdır, doğal yollardan olacaktır.
Allah hepimize sağlıklı, mutlu ve uzun ömürlü evlatlar bağışlasın. Onları sevgisiz, annesiz-babasız bırakmasın.