- Konu Sahibi nanelilimonata
- #1.121
Arkadaşlar bana nisanimda eşimin ailesi ve akrabaları bohça yaptı şimdi biximde onların akrabasina yapmamız lazimmis tek gelinin 10 tane kişiye bohça yapması saçma değil mi
Herkese iyi akşamlar kızlar. Temmuz ayında kısmetse isteme ve nişan bir arada yapıcaz. Bu akşam erkek arkadaşım annesinin nişan bohçasını sorduğunu söyledi. Ben bu tarz şeyleri pek sevmiyorum. Kendi aileme istemediğimi söyledim. Erkek tarafına da bunu belirttim ama şehir dışından gelecekler elleri boş gelmek istemedikleri için anne baba birşeyler yapmak istiyorlar. Adet diye gönül alma amaçlı. Ben bohça istemediğimi açık olarak belirttim şimdi onlar yaparsa biz yapmasak çok mu ayıp olur sizce? Bizden bir hafta önce kuzenimin düğünü var işlerim yoğun filan derken sanırım hiç bu ıncık cıncık olayla uğraşmak istemiyorum
Bende bu bohça işlerini sevmiyorum ve açık açık belirtmiştim ben istemiyorum diye benm ailem pek gelenek görenek adet düşkünü değildir o yüzden ısrar eden olmadı ama erkek tarafı çok işte elimiz boşmu gelcez yok öyle şeymi olur vs vs diye diretti en son gerçekten istemiyorum böyle şeylere girmeye gerek yok diyip kestim attım istemiyorsanız yapmayın bence öyle yada böyle anlıyorlar sonunda