2018'de Tüp Bebek Yaptıranlar, Yaptıracaklar buraya

Valla bana 4 ay önce abimin sözü vardı . Bi akraba dul ve menapozda beni görür görmez ben şu halimle yaparım çocuğu sen daha ne duruyorsun gezmeye bi doymadın dedi dönüp hiiiiii diye bakmışım ağzım kocaman açık kalmis şekilde :KK70::KK70: valla millet kafayı yemiş. Zorla kendi çocuklarından çıkaracaklar ağızlarının cezasını yazık günah

millet tüp bebegi bedava sanıyor galiba kolay bişy sanıyorlar maddi manavi çok zor bi süreç geciriyoruz anlayşsizlar
Ya sanki biz gerizekalıyız bilmiyoruz, artık ben de bu öneriye aaaa o ne? öyle bişey mi var?tüp bebek ne ben bilmiyordum diyorum, iyice makaraya sarıyorum

Çok tesekkur ederim arkadaşlar güzel dilekleriniz ve dualarınız için
Oğluma kardeş istiyorum sağlıklı hayırlı kardeş / kardeşler

Eğer rabbim nasip etmezse eşimle koruyucu aile olmaya karar verdik 2018 yılı içinde hamile kalmazsam hakkımızda hayırlısı ne ise rabbim onu nasip etsin inşallah

Aynen arkadaşlar hepinize tek tek katılıyorum. Hepimiz bu kişilere hergün tahaammül etmek zorunda kalıyoruz. günümüzde insanlarımız hiç ince, hassas değil. Sosyal medyanın da hayatımıza girmesi ile bazı şeyler daha açığa çıkıyor. Rekabet, en iyisi olma, başkası için yaşama vs.. herkesin hayatı kendine özel ve herkesin iç dünyası var.

Rabbimin imtihanı farklıdır. Çocuğu olmayan veya tedavi gören biri bu soru ile karşılaşınca ne kadar üzülüyor, kim istemez ki?İnsanları yalan söylettirmeye mevcbur bırakıyorlar. Yakın arkadaşların, işyerindn kişiler, ailen hergün bu sorularla karşılaşan ve canı çok yanan insanlar var. Bu yazılanları keşke o duygusuzlar okusa.

Çocuğu hayattaki başarı örneği değil, evladın olarak görmek gerekmiyor mu? Sahip olduklarımız bize Allah’ın verdiği nimetidir. Kıymetini bilip şükretmemiz lazım. Bunu kendi sahip olduğun birşeyş gibi böbürlenmemek bi başkasını kırmamak lazım. Tüp bebek i duysalar o da problem. Vah vah hanginizde problem, ne var ki? Hatta günah sanki ye kadar gitmeler.. diyorum ki Rabbim bizi duyuyor biliyor. Bizleri bu insanlar gibi eylemesin inş şaşırtmasın. Burda ki imtihanımız inş mükafat olarak gelir bize.

Valla bana 4 ay önce abimin sözü vardı . Bi akraba dul ve menapozda beni görür görmez ben şu halimle yaparım çocuğu sen daha ne duruyorsun gezmeye bi doymadın dedi dönüp hiiiiii diye bakmışım ağzım kocaman açık kalmis şekilde :KK70::KK70: valla millet kafayı yemiş. Zorla kendi çocuklarından çıkaracaklar ağızlarının cezasını yazık günah
milletin derdı bızım urememız olmus vay allahım yazık bu ınsanlara.

Eğer rabbim nasip etmezse eşimle koruyucu aile olmaya karar verdik 2018 yılı içinde hamile kalmazsam hakkımızda hayırlısı ne ise rabbim onu nasip etsin inşallah
Rabbim gönlüne göre versin canım güzel yüreklim benim

Cnm 5 tane de doğursan yaranamazsın.Benim etrafımda da senelerce uğraşıp çocugu olan sonra yaşadıgı herseyı unutup mıllete laf sokan ınsanlarla dolu-ydu.Ztn hemen kendiliğinden cocugu olan ohooo kendını ustun ırk olarak gördüğü için seni beni anlaması mümkün değil.Sizi üzen insanlarla aranıza mesafe koyun kimseyle görüşmek kimseyi çekmek zorunda değiliz.Bizim toplumumuzda çocuk dogurmak marıfet sayılıyor onu düzgünce yetiştirmek sağlıklı bir birey olmasını sağlamak önemsenmiyor ne yazık ki.Dogurdun mu dogurdun tmm sen en kutsalsın mükemmelsin. Ben dogru durust kımseyle gorusmuyorum artık kafam da rahat.Kyınvalıdem de patavatsızn tekı valla en son cok bılıyosan kendın dogur dedım git ddim ogluna soyle Hzç Meryem mıyım ben kendı kendıme mı dogurayım dedım:KK76: kızlar fani dünya kimse için değmiyor.Bugün yarın 2. bebeğimi de kaybedicem.Daha cookk kucuk dıye dalga gecıyorlar ya bızım yasadıgımız acıyı anlamaları mumkun degıl.Kımseden anlayıs beklemeyın o zmn emın olun daha mutlu olursunuz.Kaybettıgımız bebeklerımız bızı cennette bekleyecek mı bılmıyprum ama hepımız cesur kadınlarız acı ceke ceke ugrasıyoruz dıdınıyoruz cogu zaman tek basımıza. kızlar o fındık kadar beynı olmayan aklınca laf sokan anne kılıklardan bın kat daha anneyız.Kımsenın sızı uzmesıne ızın vermeyın size laf soyleyen kendıyle barısık olsa ztn laf soylemez o kdr mutsuzlar kı ellerındekı tek sey cocuk dogurmus olmak bununla ovunmeye calısıyorlar sadece:KK200:hepınızı opuyorum kendınızı uzmeyın ne olursa olsun yasamak güzel sey:KK200:

Her kelimene katılıyorum canım benim bitanesin çok güzel yazmissin valla :KK200::KK9:

Allah ıslah etsin nasıl insanlar bunlar yaa sabır gülünecek durumdalar gerçekten canım :KK70:

Ayy ne kadar güzel ya Allahım inşallah nasip eder sanada böyle düşünmeniz mükkemmel Alalim o güzel kalbine göre versin insallah :KK200:

Aynen halbuki bunlar hepimizi kıskanıyorlar bisey bulamıyorlar bununla yetiniyorlar.insallah kucaklarimiz doluncada bi hayırlı olsun demicekler

Yüzsüz canım onlar herşey beklenir onlardan hiçbirşey dememiş gibi doğumundan sonra gelip tebrik de ederler :KK11:

Kızlar bu arada hepinize umut olsun diye yazıyorum yaşım 39 hatta 2 ay sonra 40 2 kez tüp denedim ilkinde kese göründü kalp atışı olmadı düşük, 2. Negatif, Eylül ayında 3. Tedaviye hazırlanırken hamilemoldupumu öğrendim kalp atışını duyduk 7+3 de kanama ve düşük oldu, ocak ayında 3. Tedavime başladım 3 embriyo oluştu bu sefer pgt li olsun istedim 1 embriyo 5. Güne ulaştı o da sağlıksız geldi transfer iptal bu ay 4. Tedavime başlıycaktım Pazartesi reflü günümde olmadım bi gariplik hissettim evde zibilyon tane gebelik testi olduğu için yaptım ve pozitif yaşadıklarımdan dolayı çok ümitlenmiyorum çok sevinemiyorum ama şu an hamileyim onu biliyorum. Ümitsizliğe düşmeyin sakın nolur.

Kızlar bu arada hepinize umut olsun diye yazıyorum yaşım 39 hatta 2 ay sonra 40 2 kez tüp denedim ilkinde kese göründü kalp atışı olmadı düşük, 2. Negatif, Eylül ayında 3. Tedaviye hazırlanırken hamilemoldupumu öğrendim kalp atışını duyduk 7+3 de kanama ve düşük oldu, ocak ayında 3. Tedavime başladım 3 embriyo oluştu bu sefer pgt li olsun istedim 1 embriyo 5. Güne ulaştı o da sağlıksız geldi transfer iptal bu ay 4. Tedavime başlıycaktım Pazartesi reflü günümde olmadım bi gariplik hissettim evde zibilyon tane gebelik testi olduğu için yaptım ve pozitif yaşadıklarımdan dolayı çok ümitlenmiyorum çok sevinemiyorum ama şu an hamileyim onu biliyorum. Ümitsizliğe düşmeyin sakın nolur.

Ayy ınanmiyorum ya Allahım hikmeti mucizesi işte bu haber ne kadar güzel çok mutlu oldum ya Allahım bu sfer inşallah devamını getirsin sağlıkla alın kucağıniza inşllah gerçekten bu hepimize umut olacak bir haber çok sevindim senin adına sağlıklı hayırlı evladın olsun kucağına aldigin günleride gör inşallahh:anne::KK200:

Allah tamamına erdirsin sağlıkla kucagina almak nasip olsun neler yaşamışsın ne hayal kırıklıkları :KK42:

Canimmmm çok mutlu oldum bu sefer rabbim yüzünü güldürsün her gebelik aynı olacak diye bir şey yok güzel düşün güzel olsun

Aynen arkadaşlar hepinize tek tek katılıyorum. Hepimiz bu kişilere hergün tahaammül etmek zorunda kalıyoruz. günümüzde insanlarımız hiç ince, hassas değil. Sosyal medyanın da hayatımıza girmesi ile bazı şeyler daha açığa çıkıyor. Rekabet, en iyisi olma, başkası için yaşama vs.. herkesin hayatı kendine özel ve herkesin iç dünyası var.

Rabbimin imtihanı farklıdır. Çocuğu olmayan veya tedavi gören biri bu soru ile karşılaşınca ne kadar üzülüyor, kim istemez ki?İnsanları yalan söylettirmeye mevcbur bırakıyorlar. Yakın arkadaşların, işyerindn kişiler, ailen hergün bu sorularla karşılaşan ve canı çok yanan insanlar var. Bu yazılanları keşke o duygusuzlar okusa.

Çocuğu hayattaki başarı örneği değil, evladın olarak görmek gerekmiyor mu? Sahip olduklarımız bize Allah’ın verdiği nimetidir. Kıymetini bilip şükretmemiz lazım. Bunu kendi sahip olduğun birşeyş gibi böbürlenmemek bi başkasını kırmamak lazım. Tüp bebek i duysalar o da problem. Vah vah hanginizde problem, ne var ki? Hatta günah sanki ye kadar gitmeler.. diyorum ki Rabbim bizi duyuyor biliyor. Bizleri bu insanlar gibi eylemesin inş şaşırtmasın. Burda ki imtihanımız inş mükafat olarak gelir bize.

Aynen aynen öyle katılıyorum sana canım benim aminnn inşallah inşallah :KK200: :dua:

X