Merhaba, benim de yaşım 38 ve amh ım 0,47. Şu şekilde açıklamaya çalışayım... 0.47 amh demek artık bizim yumurtalık depolarımız baya azalmış, tencerenin dibini sıyırıyoruz gibi bişey. Yaşın 38 olması ise az sayıda kalan yumurtanın bir de kalitesiz olması demek. Mesela daha normal bir insanda tüp bebek ilaçlarıyla yapılan tedavide 14-20 yumurta toplanıp en az 5-6 sı 5. Güne kadar kaliteli olarak ulaşabilirken , bizlerde (örnek olarak) 6 yumurta toplanıyor, bunun 5 i dolu çıkıyor, 4 ü anca dölleniyor, 3 ü sağlıklı bölünmeye devam ederken, 1 i kaliteli olarak anca 3. Güne ulaşırsa anne karnına transfer oluyor gibi düşün... üstelik bu döllenme tüp bebekte en sağlıklı ve hareketli sperm seçilerek yapılıyor. Embriyonun kaliteli olması ve rahimin gerekli şartlara ulaşması tutunmayı etkiliyor. Rahim de kontrollü olarak istenen şartlara getiriliyor.
Aşılamada ise: eşten alınan spermler o ay oluşan yumurtanın üzerine püskürtülüyor. Yani yumurta 1-2 adet oluyor ama dolumu boş mu, yaşımızdan dolayı acaba kaliteli olan mı tam olarak bilinmeyen bir zamanda, spermlerinde doğal olarak döllemesi bekleniyor. Bu yüzden şans daha az derler, yani bu yarı doğal bir yöntem. Bana da hiç zaman ve para kaybetmeye gerek yok hemen tüp bebek demişlerdi. Ben 3. Tüp bebek denememde tutturdum. Tabi seçim sizin, eğer Allah ol derse ilk aşılamada bile denk gelir olur, tüp bebeğe gerek kalmayabilir