- 22 Mart 2017
- 550
- 426
- 41
Aynen benim oğlumda ilkokula başladı e harfini yeni ögrendilerMerhaba,
Okuma çalışması yapıyoruz derken? Benim kızım da 1. sınıfta, henüz harflere bile başlamadılar.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aynen benim oğlumda ilkokula başladı e harfini yeni ögrendilerMerhaba,
Okuma çalışması yapıyoruz derken? Benim kızım da 1. sınıfta, henüz harflere bile başlamadılar.
Aynı durumdayız çıldıracağım 2.5 yıl kreş yarım dönemde anaokuluna gitti ama çok zorlanıyor kendi de diyor anne tüm arkadaşlarım bitiriyor ben bitiremiyorum diye bı hafta öğretmeniyle konuşmaya çalıştım birkaç defa işi varmış konuşamadık.Allah yardımcımız olsunslm kızlar benim oğlumda ekim 2012 doğumlu iki yıl anaokulundan sonra bu yıl ilkokul bire başladı. Uyum haftamız çok güzel sıkıntısız geçti ama gelin görünki ilk hafta resmen işkence ne evde ödevlerini yapıyor ne de okulda ders esnasında öğretmenin verdiği harlfleri yazıyor, öğretmeni diğer arkadaşları yarım sayfayı dolduruken sizin oğlunuz bir tane harf anca yazıyor, ilgisiz illaki hadi oğlum yaz dersem yazıyor o da bir tane yazıp bırakıyor etrafını izliyor, sağına soluna bakınıp geçiştiriyor dedi. ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım evde de ödevlerini yaparken her harften sonra bekliyor ki ben hadi oğlum yazsana diyeceğim. yarım sayfayı bir saatte yazıyor. ödül verdim olmuyor ödevini yapmazsan tv yok dedim olmuyor, tıkandığım noktaddayım. bu arada çalışıyorum akşam saat 6 da anca evde oluyorum artı iki yaşında bir çocuğum daha var.
Merhaba netim yoktu diye girememiştim buraya yazan olmuş çok sevindim vallaha bu arada bende merak ettimya ne koyabiliriz beslenmeye benimki sürekli makarna yemek istiyor anlamıyorumSelamlar.benim kız Nisa'n 2012 doğumlu. Beslenme çantasına neler konulabilir?fikirlere ihtiyacım varü
Bizim uyum haftamızın kendi sorundu öğretmen belli değildi ek sınıf açtılar ,bu öğretmen konusunda çok şanssızım neden böyle oluyor acabaMerhaba, 13 Ağustos 2012 doğumlu oğlum.
1.sınıfa başladık. Uyum haftamız sorunsuz geçti şükür.
Canım bu sorunun aynısı bendede var galiba artık çizgi çizmek istemiyorlar bıkmışlar direk okumaya geçmek istiyorlarslm kızlar benim oğlumda ekim 2012 doğumlu iki yıl anaokulundan sonra bu yıl ilkokul bire başladı. Uyum haftamız çok güzel sıkıntısız geçti ama gelin görünki ilk hafta resmen işkence ne evde ödevlerini yapıyor ne de okulda ders esnasında öğretmenin verdiği harlfleri yazıyor, öğretmeni diğer arkadaşları yarım sayfayı dolduruken sizin oğlunuz bir tane harf anca yazıyor, ilgisiz illaki hadi oğlum yaz dersem yazıyor o da bir tane yazıp bırakıyor etrafını izliyor, sağına soluna bakınıp geçiştiriyor dedi. ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırdım evde de ödevlerini yaparken her harften sonra bekliyor ki ben hadi oğlum yazsana diyeceğim. yarım sayfayı bir saatte yazıyor. ödül verdim olmuyor ödevini yapmazsan tv yok dedim olmuyor, tıkandığım noktaddayım. bu arada çalışıyorum akşam saat 6 da anca evde oluyorum artı iki yaşında bir çocuğum daha var.
Bu okul saatleri ömrümü yedi resmensabah 08.45 ders başlıyor, öğle arası 11:55 te öğleden sonra 12:35 çıkış saati de 14:05 . bu kadar saçma sapan bir okul saati olamaz sanırım. Eşim de bende çalışıyoruz çocupu okula kim bırakacak, okuldan kim alacak hepsi sıkıntı.
Aynen yorucu bi yıl olacak ,öğlen arası gitmek çok zoroluyorAşağı yukarı aynı saatler bizimki de.ben de çalışıyorum.bakıcı bulamadım etüt merkezine gidiyor mecbur çıkışta servis alıp götürüyor.iyiki öyle olmuş.ödevlerini orda yaptırıyorlar .16 da da ben çıkıyorum iş yerine yakın alıp Eve geçiyoruz.evde de okuma çalışmaları yapıyoruz öğle arası da yemek için yanına gidiyorum.yorucu bir yıl bizi bekliyor anlayacağın.
bizimki de e harfinden başladılar bu hafta büyük E küçük e.
bizde büyük E ve küçük e yi öğrendik inşallah hevesleri kırılmaz yavrularımızın
aynen bizimkide çarşamba geçti kolay oluyor okumakta yazmak sıkıntı bi şu güzel yazdırma hevesi geçse öğretmenin çocuk rahatlıyacakAynen benim oğlumda ilkokula başladı e harfini yeni ögrendiler
Çocukları bıktırmışız galiba bende bi sene anaokulu ondan önceki sene kuran a ,zeten bir yaşından beri kalem eline verdim yaz çiz boyayla uğraştı çok sıkılmış vallaha ne yapacam bilmiyorumAynı durumdayız çıldıracağım 2.5 yıl kreş yarım dönemde anaokuluna gitti ama çok zorlanıyor kendi de diyor anne tüm arkadaşlarım bitiriyor ben bitiremiyorum diye bı hafta öğretmeniyle konuşmaya çalıştım birkaç defa işi varmış konuşamadık.Allah yardımcımız olsun
Aynen bakalım inşallah düzene girerşu anda temel atıyoruz biliyor musunuz temel ne kadar kuvvetli sağlam olursa o kadar iyi olacak Allahın izniyle sabretmek lazım bazen bende çıldırıyorum bir tane harfi 15 dk yazıyor istese 15 dk hepsi bitecek
Zaten güzel yazamadığı için artık yazmak istemiyoraynen bizimkide çarşamba geçti kolay oluyor okumakta yazmak sıkıntı bi şu güzel yazdırma hevesi geçse öğretmenin çocuk rahatlıyacak
bu gün öğretmeni çağırdı beni ney imiş efendim benim çocuğun ilgisi dikkati çabuk dağılıyor, 10 dakika yerinde oturunca ilk fırsatta ayağa kalkıp sıraların arasında dolaşıyor, diğerleri bir sayfa yazarken benimki bir satır yazıyor, bende dedimki doğrudur oğlum hadi yaz, başka şeyle ilgilenme dersem yazar o da ara sıra tekrar tekrar uyarmam lazım bende biliyorum bu durumu ama elbette düzelecek, iki yıl anaokulunda serbestti ders teneffüs olayını bilmiyor hemen pat diye uyum sağlamasını beklemeniz hata dedim. resmen bunalttı kadın beni.Aynı durumdayız çıldıracağım 2.5 yıl kreş yarım dönemde anaokuluna gitti ama çok zorlanıyor kendi de diyor anne tüm arkadaşlarım bitiriyor ben bitiremiyorum diye bı hafta öğretmeniyle konuşmaya çalıştım birkaç defa işi varmış konuşamadık.Allah yardımcımız olsun
biraz anlayışlı olması lazım öğretmenin daha okullar yeni açıldı bunlar daha yeni okula adepte oluyorlar.bu gün öğretmeni çağırdı beni ney imiş efendim benim çocuğun ilgisi dikkati çabuk dağılıyor, 10 dakika yerinde oturunca ilk fırsatta ayağa kalkıp sıraların arasında dolaşıyor, diğerleri bir sayfa yazarken benimki bir satır yazıyor, bende dedimki doğrudur oğlum hadi yaz, başka şeyle ilgilenme dersem yazar o da ara sıra tekrar tekrar uyarmam lazım bende biliyorum bu durumu ama elbette düzelecek, iki yıl anaokulunda serbestti ders teneffüs olayını bilmiyor hemen pat diye uyum sağlamasını beklemeniz hata dedim. resmen bunalttı kadın beni.
Şimdilik öğle araları ben gidiyorum akşam ne yemek biraz fazla ısıtıp götürüyorum.okulda yenilecek kıvamda oluyor.yanına mutlaka tatlı ve meyve koymaya çalışıyorum.buzluğa birşeyler attım sigara böreği,sarma poğaça(pek beceremedim çok sert oldu)Merhaba netim yoktu diye girememiştim buraya yazan olmuş çok sevindim vallaha bu arada bende merak ettimya ne koyabiliriz beslenmeye benimki sürekli makarna yemek istiyor anlamıyorum
Hiç görmedim o sefer taslarını bi bakim ,bende sefer tası gibi ama plastik almıştımŞimdilik öğle araları ben gidiyorum akşam ne yemek biraz fazla ısıtıp götürüyorum.okulda yenilecek kıvamda oluyor.yanına mutlaka tatlı ve meyve koymaya çalışıyorum.buzluğa birşeyler attım sigara böreği,sarma poğaça(pek beceremedim çok sert oldu)
Birkaç ay ben gideceğim sonra yemek termosları var sefer tası değil ama yemeği 4-5 saat sıcak tutuyormuş onlara bakıyorum biraz pahalı ama çocuk iyice alışınca onlara koyup kendisi ile göndermeyi düşünüyorum.sıcak sıcak yer
Aynen bizde ama ,belki sınıfı değiştireceğimBu arada biz bu hafta e yi bitirdik.haftaya l ye geçiyoruz inşallah.:)) yavaştan harfleri bağlamalar başlar.allah hepimizin yardımcısı olsun.sıkı durun ela ile lale geliyor hem de el ele
REnkli sefer taşları var uygun fiyat ama onları kullanan arkadaşlarım var memnun değil.benim bahsettiğim farklı.penguen marka bir termos içi Çelik.sıcaklığı 4-5 saat kadar muhafaza edebiliyor.nette kullananların yorumları iyi yönde ama burda ilçedeyim yokmuş.ile geçince bakarım olmadı netten alayım diyorum bakalım.Hiç görmedim o sefer taslarını bi bakim ,bende sefer tası gibi ama plastik almıştım
sınıf değiştirmek çocuk için iyi değil diyorlar çok önemli bir nedeni yoksa değiştirmeyi düşünmeAynen bizde ama ,belki sınıfı değiştireceğim
Aslında bikaç neden var ne yapacağımızı şaşırdıkREnkli sefer taşları var uygun fiyat ama onları kullanan arkadaşlarım var memnun değil.benim bahsettiğim farklı.penguen marka bir termos içi Çelik.sıcaklığı 4-5 saat kadar muhafaza edebiliyor.nette kullananların yorumları iyi yönde ama burda ilçedeyim yokmuş.ile geçince bakarım olmadı netten alayım diyorum bakalım.
sınıf değiştirmek çocuk için iyi değil diyorlar çok önemli bir nedeni yoksa değiştirmeyi düşünme