İlköğretim Yorum ve Soruları 2018_2019 1.sınıf anneleri buraya

Bizim öğretmen de hızlandı eskiden 1 harfe 1 hafta veriyordu son iki harfi üç günde geçtik.3.grup bitince bakalım birşeyler planlıyor mu öğretmen.henüz dikte sınavı denemesi olmadılar daha

bizimkiler her hafta değerlendirme oluyorlar öyle bi başka harfe geçiyorlar ı harfini dün yapamayanlar olmuş bugün değerlendirme yapacakmış d ya geçmek için

Selam dertli anneler nasılsınız biz okumayı ilerlettik ama daha isteğini ilerletemedim harfde de ö sesindeyiz sizde durumlar nasıl

Selam dertli anneler nasılsınız biz okumayı ilerlettik ama daha isteğini ilerletemedim harfde de ö sesindeyiz sizde durumlar nasıl
Slm biz ı Yı bitirmek üzereyiz.öpretmen çok hızlandı bu gidişle çok kısa sürede harfler biter

Selam 1. Sınıf anneleri benim kızım maşallah okumayı söktü 1 ay olduğunda öğrendi. Okuma da sorun yaşayan çocuklar için ba sa ra yöntemini tavsiye ederim . Bir çeşit hece yöntemi. Bu arada okumayı söken çocuklar için tavsiye edebileceğiniz kitap serisi var mı biz cin Ali aldık o Baya güzel

Selam 1. Sınıf anneleri benim kızım maşallah okumayı söktü 1 ay olduğunda öğrendi. Okuma da sorun yaşayan çocuklar için ba sa ra yöntemini tavsiye ederim . Bir çeşit hece yöntemi. Bu arada okumayı söken çocuklar için tavsiye edebileceğiniz kitap serisi var mı biz cin Ali aldık o Baya güzel
Maşallah nasol bi yöntemmiş bi araştırayım bu arada kitapların görselini atarmısınız

bizim kızda söktü çok şükür cin ali serisini bende alayım üçgen yayınlarının var okuma serisi bi bakın derim.

Kırmızı topun maceraları ya da ona benzer bir ismi vardı netten bir bak cnm iyi bir kitaba benziyor

Maşallah nasol bi yöntemmiş bi araştırayım bu arada kitapların görselini atarmısınız
Arama motorundan ba sa ra yöntemi derseniz bir çok materyal çıkar karşınıza. Kısaca şöyle anlatayım önce harfleri tanıtıp sonrasında her bir sesli harfi başında sessiz harfle sonrada aynı sesli harfi arkasından sessiz harflerle okuyorsun. Yuka toys diye bir ışte var orda hece seti var

Arama motorundan ba sa ra yöntemi derseniz bir çok materyal çıkar karşınıza. Kısaca şöyle anlatayım önce harfleri tanıtıp sonrasında her bir sesli harfi başında sessiz harfle sonrada aynı sesli harfi arkasından sessiz harflerle okuyorsun. Yuka toys diye bir ışte var orda hece seti var
Evet inceledim benim kız söktü gibi okumayı çok şükür de daha öğrenmediği harfler var bide yapmak istemiyor en büyük sorunum bu

Bizim öğretmenimiz de ona farklı kitaplar falan verdi okuma için şimdilik bir problem yok ama çok çok ders çalışan bir cocuk değil yapabildiğini düşündüğü için. Öğretmen 10 kez okuma veriyor mesela diğer anneler cocuklar canla başla calisiyor biz ise okula gidip geliyoruz hikaye kitabı okuyoruz günlük okuduğumuz gibi. Okul için çalışmak diye birşey öğrenemedi henüz belki matematiğé başlayınca daha çok ödev kavramı ders çalışmak falan bunlar oluşur. Matematiğe de çok hevesli 20 ye kadar toplama cikarma yapiyor zihinden bana çarpma bölme öğret diyor. İnsan ne yapacağını şaşırıyor inanki. Sanki eğitim sistemimiz çocukları doyurmuyor gibi hissediyorum üzülüyorum. Çocuk öğrenmek istiyor ama ogretemiyorum okuldan sıkılır sonra diye. Sizin bahsettiğiniz 8 kitaplık Matematik seti hangi yayıncılık acaba?

benim kızım da aynı durumda. matematik aşkı var. ama geçen senelerde başladı. toplama çıkarma öğret anne bana diyordu. ünv de çalışıyorum ben. tüm yaz yanımdaydı.sınıflara gidiyorduk elimizde tahta kalemi. öğretmen- öğrenci oynuyorduk. öğrenmek için çok hevesli. zaten 5,5 yaşında okumayı öğrenmeye başladığı için bol bol okuma yapıyoruz artık.

Biz bunun görsel olanını aldık.okul sürecinde zaman ayırıp da yapacağı vakit olur mu hiç bilmiyorum.ama yaz için düşünülebilir.ben adeda nın dikkat geliştirme seti 6 Yı almıştım şimdi 7 yi almayı düşünüyorum.o da fena değil.yaparken hoşuna gitmişti

ben de almıştım ama çok basit geldi. sürekli anne ben bunları biliyorum zaten dedi. o yüzden bir üst seviyesini almaya gerek duymadım bu sefer.

epeydir topiğe bakamadım. malum hamilelik olunca daha çok diğer topikteyim.

bizimkiler "ş" harfindeler, sanırım ilk dönem tüm harfler bitecek. ödevler konusunda normal yani ne az ne çok veriyor. ama sıkıntı yaşayan çocuklar elbet var. biz yaşamadık çok şükür. biraz hırsımız var ondan ağlıyor. yani muntazam yazamazsa eğer on kez siliyor, öyle ki defter yırtılıyor. olduğu kadar kızım diyorum. olmaz diyor öğretmen güzel yazmayanların kini silecek silsin mi istiyorsun diyor. peki diyorum ama kendini harap ediyor.

ben telefona mental up yükledim kızlar, şiddetle tavsiye ediyorum. zihinsel görsel yetenek soruları var. bi de bilsem'in demosunu. belki sizin okullara da gelmişlerdir. bilsem sınavları yapılacakmış. öğretmeni kızımı da listeye aldı. o yüzden ödevlerden kalan zamanımızda bu şekilde telefondan etkinlik yapıyoruz.

ben size göre biraz daha şanslıyım. eşim, kızımı okuldan alıp yanıma getiriyor. çalışma alanım çok müsait. biraz dinleniyor geziyor bisiklet sürüyor. sonra ödeve başlıyoruz genelde de 5e kadar bitirmiş oluyor. akşam da evde oyun oynuyor bazen çizgi film izliyor, eline kitabını alıp hadi anne okuyalım diyor. maşallah pek bi hevesli. ama ben böyle 1.sınıf için hikaye kitapları almadım. geçen sene ciddi bir kitap stoğu yaptım 5-7 yaş için. onları okuyoruz.

X