İlköğretim Yorum ve Soruları 2018_2019 1.sınıf anneleri buraya

Ay valla ütü birikti mi kahvaltı bulaşığını mutfağa koyduk derse giriştik molada yıkarım artık yeterki doğuma kadar öğrensin duvara yazı tahtası almaya karar verdim yazısı güzel bildiğini güzel yazıyo ama benim ağzımdan çıkanı yazamıyo sözde dikte çalışcaz da vakit kalırsa
Ben hiç ders başına oturtamıyorum

Ben hiç ders başına oturtamıyorum
Israrla oturtuyorum benimki boyama delisi boyama ödülü vercem deyince oturuyo da ahh yazabilse yarın dikte var yapanlar beden dersine dışarı çıkıyo yapamayanlar sınıfta ek ders görüyo 5kişi kaldı en son sınıfta öğrtmen içlerinde sizinki çok çok iyi okumada ama ahhh bide yazsa diyo adaklar adadım çoluk çocuk sevindircem bi yazsın yavrum

Israrla oturtuyorum benimki boyama delisi boyama ödülü vercem deyince oturuyo da ahh yazabilse yarın dikte var yapanlar beden dersine dışarı çıkıyo yapamayanlar sınıfta ek ders görüyo 5kişi kaldı en son sınıfta öğrtmen içlerinde sizinki çok çok iyi okumada ama ahhh bide yazsa diyo adaklar adadım çoluk çocuk sevindircem bi yazsın yavrum
Yazar merak etmeyin benimki de takılıyor bazen yazarken de okurken de hele ödeve oturmak çok zor bizde

Yazma sıkıntısı bizde de var ama okurken de sorun var hece hece okutuyorum zaten ama benimki heceyi bile içinden harf harf okuyup da birleştiriyo hadi bi süre sonra tanısa neyse ama yok off yoruldum bigün ders başında doğurcam
İşin garibi bizde ödev çok ekstra çalıştırcak zaman bulamıyoruz ki evde iş yemek bile yapmıyoruz öğleci 2de başlıyo 7ye 10 kala çıkıyo mesela ve şu an hafta sonu ödevimiz 6sayfa okuma ve her sayfada 2 konu var 6sayfa okuma ve altına yazma ayrıca 4sayfa set tamamlancak artı 3sayfa hikaye kitabı okuncak ve dikteye hazırlamak için 30 kelime vermiş bol bol yazdırın bunlardan cümle oluşturup yapmalarını isticem diye
Ve biz bugün akşama aralıklarla çalıştık yok ilerleme delirmek üzereyim artık sınıfta kızımdan geridekiler ilerledi ama kozım hala geride off bigün bu sebepden doğurcam ne zormuş 1. Sınıf ya

Gerçekten allah yardımcınız olsun sıkıntılı bir duru ....sitesinde işitsel dikkat diye bir ürün var ona bi bak istersen bence alternatif heceleme bunları öğretmeye yönelik materyallere yönelirsen çok iyi olur en azından durumu ilerletmez.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gerçekten allah yardımcınız olsun sıkıntılı bir durum ... sitesinde işitsel dikkat diye bir ürün var ona bi bak istersen bence alternatif heceleme bunları öğretmeye yönelik materyallere yönelirsen çok iyi olur en azından durumu ilerletmez.
Sağol canım bakayım

Yazar merak etmeyin benimki de takılıyor bazen yazarken de okurken de hele ödeve oturmak çok zor bizde
Oturtmak için çaba harça ,yazdırmak için çaba harca ,ojutmak için harca tabi sinirlerine hakim olamk için çaba harça ölecem kimsenin haberi yok

Gerçekten allah yardımcınız olsun sıkıntılı bir durum ... sitesinde işitsel dikkat diye bir ürün var ona bi bak istersen bence alternatif heceleme bunları öğretmeye yönelik materyallere yönelirsen çok iyi olur en azından durumu ilerletmez.
Bende bi bakayım

Bende bi bakayım
Biz bunun görsel olanını aldık.okul sürecinde zaman ayırıp da yapacağı vakit olur mu hiç bilmiyorum.ama yaz için düşünülebilir.ben adeda nın dikkat geliştirme seti 6 Yı almıştım şimdi 7 yi almayı düşünüyorum.o da fena değil.yaparken hoşuna gitmişti

Bizimki yine trip attı.neymiş hep ödev yap diye sıkıştırıyormuşum.altı üstü noktaların üzerinden giderek 2-3 cümle yazdı:işsiz:keyfi olsun diye bekliyorum.

Biz bunun görsel olanını aldık.okul sürecinde zaman ayırıp da yapacağı vakit olur mu hiç bilmiyorum.ama yaz için düşünülebilir.ben adeda nın dikkat geliştirme seti 6 Yı almıştım şimdi 7 yi almayı düşünüyorum.o da fena değil.yaparken hoşuna gitmişti
Bende adeda aldım 6 galiba bize çok basit gelmişti 7 alacam ama bütçem el verirse

Bizimki yine trip attı.neymiş hep ödev yap diye sıkıştırıyormuşum.altı üstü noktaların üzerinden giderek 2-3 cümle yazdı:işsiz:keyfi olsun diye bekliyorum.
Bi harfi 10 dk yazmadığı oluyor cinnet geçirmesem iyiditçr

Bende aynı durumdayım valla akşam 6 da okuldan geliyor 8 de derse oturuyoruz 11 oluyor daha bitmiyor bu arada ben fittirmis oluyorum tabi
Benimki 8 de evden çıkıyor iki buçukta geliyor saat akşam 8 kadar ödevini yapmıyor son dk ben bağır çağır sonra yapıyor acaba bağırmayı iki buçuktamı yapsam :/

Benimki 8 de evden çıkıyor iki buçukta geliyor saat akşam 8 kadar ödevini yapmıyor son dk ben bağır çağır sonra yapıyor acaba bağırmayı iki buçuktamı yapsam :/
Akşam 8 çok geç okuldan gelsin birşeyler yedir yatım saat dinlensin varsa tv izleyebilir.sonra derse oturun.15-20 dk ders sonra mola şeklinde yatana kadar .ben çalışıyorum 4 buçukta evde oluyorum.yemek yap yedir biraz oynasın derken bizde 7-8 ancak derse oturuyoruz.en geç 9 da yatakta olsun diyorum ama hep yatmamız saat 10 ü buluyor.ama siz daha etkili bir planlama yapabilirsiniz.bir çizelge hazırlayabilirsiniz.nette örnek bulursam sana foto atarım

Bi harfi 10 dk yazmadığı oluyor cinnet geçirmesem iyiditçr
Dikkat dağınıklığı işte(dikkat eksikliği değil).dikkat dağınıklığı bizde de var bir kelime okuyor 10 cümle kuruyor.ben bazen hadi konsantrasyon oyunu oynayalım diyorum.sen bir cümle yazarken ya da okurken ilgin dağılmazsa her cümleye sana artı vereceğim dağılır da konuşursan eksi.artılar çoksa sen kazanırsın yoksa kaybedersin diyorum.bazen işe yarıyor.dene:)adedanın dikkat geliştirme setleri dikkat dağınıklığına iyi.biz 6 yaşı 5 yaşta yapmıştık.şimdi biraz okumayı söksün 7 yaş alayım diyorum kendi okusun kendi yapsın.

bayanlar hepimizin ortak derdi ödev yapma konusunda sanırım, biraz sabır gerekiyor, sonuçta hangi çocuk okuma yazmayı öğrenememiş ki bizimkiler kalsın. biz de durum şu, saat oğlum saat 2 de eve geliyor akşam 6 da da ben, tabi ben gelir gelmez yemek yapmak, yedirmek ortalığı toplamak derken saat oldu mu 8 , hadi oğlum gel ders yapacağız diye diye dilimde tüy biriyor en sonunda ben de sinir harbi bi kzıyorum ben mi yapacağım bu ödevleri diye, bu defa benimki anne benim işim ders yapmak değil, benim işim oyun oynamak demesin mi, eeee çocuk ta haklı ama yapacak bir şey yok maalesef. zorda olsa oturuyor ödev başına , iteleye iteleye güya 9 da yatağa girmesi gereken çocuk saat 10 da güç bela ödevlerini yapmış oluyor. bu arada burada bir arkadaş bahsetmişti Niays diye bir program var, indirdim telefona ve tablete çocuğun dikkatini çekiyor, tavsiye ederim yani.

X