2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Sağol canım detaylı yazmışsın
Ben de dün en son pancar vermeye karar verdim tatlı diye. Bayıldı. 2 gün daha devam edip balkabağı, yer elması veya ıspanak vereceğim muhtemelen
Bu arada bir de minik blw denemesi yaptım. Havuç verdim Ceyda düvencinin kanalında bir blw ci tarif etmişti o boyutlarda. Başarılı oldu sayılır :)
Bir de akşam biz ayran içiyorduk onun yoğurt vardı Bardaklar öyle bir bakışı vardı ki onun yoğurdun birazını da ayrana çevirdim, bardağı tuttum, çok keyifle içti :)

Bizimki de iyidir .Bir sey demez ama inceden inceden sorar her ayrintiyi ogrenir.Sonra kizina anlatir

Kızlar ek gıda konusu yine.

Pekmez ne zaman verilebiliyor Bu arada yüksek ısıda piştiği için pekmez kanserojen, o yüzden özüt verin deniyor, keçiboynuzu özü VS.

Yulaf ununu nasıl elde ettiniz Hazır mı aldınız? Ben migrostan organik yulaf almıştım.. Mutfak robotunda çektim ama un gibi incelmiyor..
Bu arada birisini etiketleyecektim unuttum, eti lifalif ile migros organik yulaf ezmesinin tadı ve şekli biraz farklı. Eti lifalif daha çok ezilmiş, dümdüz diğer biraz tanemsi.. Migrosunki daha aromatik ayrıca.
İşin kötüsü yulaf unu yulaftan yapılırmış Yulaf ezmesi yulafın kabuğu çıkmış haliymiş Bu yüzden yulaf ezmesi +yulaf kepeğini karıştırmak lazımmış. Bunu da yeni öğrendim. Ayrıca gurmebebekte foruma yazan bir anne internetten aldığı organik yulaf unu un bayat çıktığını acı olduğunu yazmış.

Bisküvi tarifini paylaşabilir misin canım?

Kızlar hiç keyfim yok bugün yeni bir doktora götürcektüm ya oğlumu neyse girdik zaten kapıda adımızı söyledi gittim hala daha bizi çağırıyor biziz dedim ayy benim kafam karıştı da bilmem ne bir karışıklıkla başladı neyse girdik içeri bişeyler sordu aşılara baktı falan rota neden vurulmadı dedi ddm ki biz biraz sıkıntı yaşadık doktorlardan yana ddm alerji teşhisi koydu gülten hanım antibiyotik kullandırdı ddm o ara aşı kaçtı ddm sonra alerji uzmanı çok kızdı neden o antibiyotiği içirdiniz boşuna dedi alerji yok dedi ddm. Sonra bu birden bi parladı gülten demişim de onun en yakın arkadaşıymış da o bir teşhis koyduysa doğru olurmuş da bilmem ne de. Sonra oğlumu muayene etti bu parlayınca oğlum ağladı hep daha fazla ağlatmamak için kadına kavga da edemedim. Gribine baktı hafif nezle dedi ilaca gerek yok dedi. Dicektim o kankan 1 hafta önce antibiyotik yazmıştı vermedim iyileşmiş nasılsa çok doğru di mi senin kankan dicektim. Bana diyor ki alerji ızmanına götür sen zaten diyorum senin arkadaşın böyle böyle dedikten sonra alerji uzöanına götürdüm o çürüttü onun tezini diyorum yok yaşadığım şehirdeki slerji doktoruna götürmeliymişim ne alakaysa gıda alerjisi. Şaşırdım artık ya

serenity16 dun yazmıştı canim

eti lifalifi ben ve forse konusmustuk canim. Ama yulaf 2.gun verdigimde cok kotu kusturdu oglani. O yuzden bir daha vermeyecegim.

Keske dr ismi belirtmeseydin .Ben de cevremden duymustum .Genelde aralarinda bir bağ çıkıyor birbirlerini kolluyorlar diye .O yuzden kadin doğumcumu bile degistirdigim zaman dr sormasa onceki drumu soylemeyecektim .
Hayir da sunu anlamiyorum yap isini gereken sekilde ve sus .Insanlar oraya para ve zaman harcayip sifa bulma ümidi ile geliyor.Sen kimsin de azalıyorsun .Hele de küçük bi bebeğin önünde .Belki daha once anne babasi yaninda korkar diye sesini bile yukseltmedi .Düşüncesiz her biri ...
Onu bunu bilmem iyisi mutlaka vardir ama ben k dogumcumu da oglumun doktorunu da bayan değil erkek sectim .Hemcins dr larimiz oldukça ukala çıkabiliyor bazen .(Iyiler istisna )
Erkek dr karsisinda bayan olunca daha cok nezaket gosteriyor bence.

doktor da insan sonucta hata yapabilir, bunu kabul etmek cok mu zormus? Onun arkadasi insanustu bir varlik miymis? Yasadigin sehirdeki doktor da ne alaka acaba. Cocuk baska sehre gittigimizde hasta olamaz mi? Ankara'da olsaydin bizim doktorumuzu sana gozum kapali onerirdim canim. Guvenebilecegin birini bulmak da zor.

Fazla kilo=sağlık zihniyetinden henüz çıkamamış o. Bir nesil sonra falan düzelir merak etme :)

ben oglan 3 gunlukken 8 saat agladiginda en yakindaki ozele goturdum. Oradaki kadin dr.a hakkimi hicbir zaman helal etmeyecegim, ben zaten mahvolmusum sacma sapan azarladi, yenidogan bebege tiksinir gibi davranarak muayene etti. Kavga da edemedim 3 gunluk lohusayim kafa gidik, aglarim diye sustum. Sikayetvar sitesine yazdim ama zahmet edip okumadi bile hastane. Zaten daha once orada bebekleri karistirmislardi tv ye cikmisti. Yakin diye can havliyle gittik.

Ama ibretimi aldim, oglana apar topar saglik sigortasi yaptirip dogum yaptigim hastaneye kostum. Dogumuma giren cocuk doktorumuzla devam ettim. Doktor cok onemli. Sen zaten yeni annesin, lohusasin, kaygilisin, paniksin. İhtiyacin olan sey azarlanmak kucumsenmek degil, tam destek gormek ve kaygilarinin giderilmesi.

Neden sürekli uyanıyorlar acaba ? Geçen gün eşim durdu başında diyorki yoo hiç ağlamadı Allah Allah bu bebelerin garezi bize galiba
bizimkinin sebebi dis kuzum. İlk dis gelmeden once ben de sebebini anlayamiyordum. İlki cikti, ikincinin huzursuzlugunu yasiyoruz ooy oy

eti lifalifi ben ve forse konusmustuk canim. Ama yulaf 2.gun verdigimde cok kotu kusturdu oglani. O yuzden bir daha vermeyecegim.
Un yapıp verdiğin halde mi kustu canım? Ben ilk bugun migrosunkinden verdim anne sütü+muz+yulaf ezmesi unu. Süt buzluktan çıkmaydı, o yüzden mi bilmem bayılmayı ama yedi .
Farkı soran Mervikkkk miş bu arada

Şu Dr ların parlamasına acayip sinir oluyorum

Ne demek tiksinerek bakmak ya , çeker alırdım elinden bebeği , terbiyesiz insan. Anlamıyorum neden dr olmuş ki ? Gitsin kasaplık yapsın .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…