- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #79.681
Tarif nerede ya, ben de istiyorum :)Benim de kayınvalidem bayıldı, kendine de istedisana da afiyet olsun, güzel oluyor ama tadı hafif hafif gidiyor peşpeşe :)))
İçine koyunca ileri geri hareket ettirmeyi denediniz mi? Hareket ettiğini anlayınca sevebilir. Benimki de ilk başlar sevmedi, ben ittim, çektim oynattım sürekli. Sonra kendisi hareket edebildiğini anlayınca daha çok sevdi.
Canım raha bugün migros alışverişi eve geldi ama bizim buraya fenerbahçe stad şubesi dağıtım yapıyor oranında organik reyonu yok.Allah kolaylık versin canım, galiba carrefourun da sanal marketi varmış , migrosun yalancısıyım ben de. Gelen şöför e poşetleri iade edeceğimi söyledim abla carrefour file uygulamasına geçmiş mi ne dedi bişiler geveledi . onun için değil de fiyat alternatiflerine bakmak lazım. Sana çok faydası olur sanal marketin. Organik sütü de migros satıyor ya onu da ekliyorum evin alışverişini de yapıyorum ancak belli ürünleri...fiyatları pahalı.
4 saat uyanık kaldı yine. Daha şimdi zar zor uyuttum. Meme düşmanı gibi davranıyor, biliyorum gazı var ama çıkaramıyor. Anne olalı gazdan da kakadan da nefret ettim. Bir büyüse de rahatça yapsa her şeyini artık. Onun acı çekmesinden bıktım artık. Zombi modda dolaşıyorum 1 haftadır. Bir ara uyumaya başlamıştı ne güzel. Yoğurt denedik süte alerjisi yok çıkınca, o günden beri uyuyamıyor doğru düzgün. Of of, bitmiyor derdi tasası. Anne olmak çok zor ya. Herkes uyuyor, bense gecenin bu vakti çocuğu yürütece koydum, o oynarken eşime sandviç hazırladım sabah yesin diye, sonra da gittim yemek yaptım.
Günaydın kızlar bu aylarda uykusu iyice mahvolan tek ben miyim ? Eskiden 2-3 kere uyanan bebek son bir aydın gece en az 10 kere kalkıyor uykusuzluktan başağrısı kronikleşti her gün avuçla aprıkesici alıyorum . 7. Ayda düzelmeyi beklerken iyice çıldırdı. Sebeplerini arıyorum ama bulamıyorum oturup ağlayacağım artık
Cnm kocaeli de bir çiftlikte bahsetmişsin, bilgi paylaşabilir misin lütfen. Ben Bi türlü istediklerimi bulamıyorum daCanım raha bugün migros alışverişi eve geldi ama bizim buraya fenerbahçe stad şubesi dağıtım yapıyor oranında organik reyonu yok.
Bende macro center sanal marketten alıyorum organik ürünleri ama oranında çeşidi çok azaldı bu aralar.
Dün kocaelide bildiğim bir ciftlikten sipariş verdim o gelene kadar bu akşam macro center akasya ile idare edeceğim.
Işe başlamadan önce modaya çıkıp elta ada'dan bütün alışverişi yapıyordum ama şimdi olmuyor. Yarın kozyatağına keşfe çıkacağım belki orada is yerine yakın bulurum birşeyler.
Carrefour aslinda bize yakın tepe nautilus şubesi orada çok organik çeşidi var ona henüz cesaret edemedim. Bir ara onada sipariş verebilirim..
Bu arada poşet olayında haklısın sanal market mecburi alıyor parayı iade etmek lazım.
Yarın için bebeklerin sebzesi olarak sadece patates ve balkabağı var. Bende alternatif olarak yoğurt çorbası yaptırsam diyorum. Buzlukta bebeklerin özel tavuk su tabletleri var onlarla biraz pirinç katıp. Yani sebze almaya bile gidemedim işten dönüşte koşa koşa eve geliyorum. Inşallah yarın akşam k.v. bizde kalacak bizde markete gideceğiz.
hadess canım evde ekmek yapmak iyi bir fikir ama ben beceremem diye korkuyorum. Bu biskuvinin içeriği oldukça doğal biraz daha bu tarifle idare edip yine içeriği temiz bir ekmek almam lazım. Yoksa hem iş hem ev bu şekilde baş edemem.
Sende bize ekmek tarifi verebilirsin ama belki bende denerim.
eksi mayali ekmek yapimini ve sadece un ve suyla eksi maya yapimini ogrenmek isteyenler cafe fernando'nun tariflerine bakabilirler. Zira cok ayrintili anlatiyor.Bende evde ekmek yapmadım hiç annem saolsun senelerdir yapar verir ama artıkın benimde öğrenmem lazım. Annemden öğrendim tarifi; 4 bardak un (2 bardak karakılçık yada siyes, 2 bardak organik buğday) 1 bardak ekşi maya 1 tatlı kaşığı tuz 300 ml ılık su (unun istediği kadar) not: ekşi mayayı bir gün önceden beslenip tazeleniyor
Maya 300 ml ılık suyla karıştırılıyor. Bu karışım una yavaş yavaş yediriliyor ( mikser kullanılabilir) hamur biraz yapış yapış, ıslak bir hamur oluyor. Yarım saatte bir bu hamur toplam 3 kere yoğurup, içindeki havayı alıyoruz. Bu hamuru unla top haline getirip bezli bir sepete koyup, buzdolabına koyuyoruz. 1 gece kalıyor. Ertesi gün önce 230 derecede 15 dakika sonra 200 derecede 1 saate yakın pişiriliyor. Arada bir kere fırının içini fıs fıs suyla nemlendiriliyor. Piştikten sonra fırın kapıdını ıslatıp üstünü sarıp bezle örtüyoruz kabuğu sert olmasın diye.
Ay yazarken yoruldum ben bir süre daha annemden almaya devam edeyim :)
Canım ben vicdan annenin bahçesi diye bir yerden alıyorum internette aratırsan kendi siteleri var ama oradaki fiyatları güncel değil. Iletişim kısımında whatssup numarası var oradan ekleyip liste istersen seni sürekli bahcedeki ürünlerle ilgili bilgilendirir. Ben 2 yıldır pekmez, erişte, tarhana, tavuk, yumurta yani ne varsa oradan alıyorum. Sebzeler çok yok ellerinde bu sene ama benim ikizleri biraz kayırıyor sağolsun az azda olsa gönderiyor. Havalar ısınınca el öpmeye götürecem inşallah.Cnm kocaeli de bir çiftlikte bahsetmişsin, bilgi paylaşabilir misin lütfen. Ben Bi türlü istediklerimi bulamıyorum da
Günaydın kızlar bu aylarda uykusu iyice mahvolan tek ben miyim ? Eskiden 2-3 kere uyanan bebek son bir aydın gece en az 10 kere kalkıyor uykusuzluktan başağrısı kronikleşti her gün avuçla aprıkesici alıyorum . 7. Ayda düzelmeyi beklerken iyice çıldırdı. Sebeplerini arıyorum ama bulamıyorum oturup ağlayacağım artık
benimki de gece 3 te uyudu 5te ve 6da uyandi. Artik sabir diye bir sey kalmadi bende. Duzen yok, uyku yok. Sacma sapan bir hayatim oldugunu hissediyorum. Cok yiprandim, annelik bu muymus diye dusunuyorum bazen.4 saat uyanık kaldı yine. Daha şimdi zar zor uyuttum. Meme düşmanı gibi davranıyor, biliyorum gazı var ama çıkaramıyor. Anne olalı gazdan da kakadan da nefret ettim. Bir büyüse de rahatça yapsa her şeyini artık. Onun acı çekmesinden bıktım artık. Zombi modda dolaşıyorum 1 haftadır. Bir ara uyumaya başlamıştı ne güzel. Yoğurt denedik süte alerjisi yok çıkınca, o günden beri uyuyamıyor doğru düzgün. Of of, bitmiyor derdi tasası. Anne olmak çok zor ya. Herkes uyuyor, bense gecenin bu vakti çocuğu yürütece koydum, o oynarken eşime sandviç hazırladım sabah yesin diye, sonra da gittim yemek yaptım.
Bu iş sandığımdan zormuş canım kendimi buna hazır hissetmiyorum. Gerçekten annelere göre bir uzmanlık dalı.Bende evde ekmek yapmadım hiç annem saolsun senelerdir yapar verir ama artıkın benimde öğrenmem lazım. Annemden öğrendim tarifi; 4 bardak un (2 bardak karakılçık yada siyes, 2 bardak organik buğday) 1 bardak ekşi maya 1 tatlı kaşığı tuz 300 ml ılık su (unun istediği kadar) not: ekşi mayayı bir gün önceden beslenip tazeleniyor
Maya 300 ml ılık suyla karıştırılıyor. Bu karışım una yavaş yavaş yediriliyor ( mikser kullanılabilir) hamur biraz yapış yapış, ıslak bir hamur oluyor. Yarım saatte bir bu hamur toplam 3 kere yoğurup, içindeki havayı alıyoruz. Bu hamuru unla top haline getirip bezli bir sepete koyup, buzdolabına koyuyoruz. 1 gece kalıyor. Ertesi gün önce 230 derecede 15 dakika sonra 200 derecede 1 saate yakın pişiriliyor. Arada bir kere fırının içini fıs fıs suyla nemlendiriliyor. Piştikten sonra fırın kapıdını ıslatıp üstünü sarıp bezle örtüyoruz kabuğu sert olmasın diye.
Ay yazarken yoruldum ben bir süre daha annemden almaya devam edeyim :)
Gunaydin canim, kolay gelsin. Benim kv.nin annesi de yasiyor ama annesi iyidirGunaydin kizlar.
Bugun gunlerdenve oglusun banyosu.
Supurme isi tamam toz alma ,parkeler ve wc temizligi kaldi.
Bu hamaratligi kv ve annesine borçluyuz .Yarin gelcekler.Duble kv yani
Ben ben ben varım
Cok lezzetli cok da keyifli ama zaman istiyor canim. Bir de bebek bakimi gibi, arada git yogur, bir seyler yap, katla, mayalandirBu iş sandığımdan zormuş canım kendimi buna hazır hissetmiyorum. Gerçekten annelere göre bir uzmanlık dalı.
Ben unuturum yazık olur canım, akşamları bebelerin beyaz peynirini suya oymak bile bana zor geliyor bazen.Cok lezzetli cok da keyifli ama zaman istiyor canim. Bir de bebek bakimi gibi, arada git yogur, bir seyler yap, katla, mayalandirsuanda oyle bir vaktimiz olsa
aynen oyle. Ek gidayla yapmamiz gerekenler artti iyice.Ben unuturum yazık olur canım, akşamları bebelerin beyaz peynirini suya oymak bile bana zor geliyor bazen.
Sağol cnm Bi bakayım ben de. Artık neyi nerden alacağımızı şaşırdık valla, her üreticiye de güvenilmiyorCanım ben vicdan annenin bahçesi diye bir yerden alıyorum internette aratırsan kendi siteleri var ama oradaki fiyatları güncel değil. Iletişim kısımında whatssup numarası var oradan ekleyip liste istersen seni sürekli bahcedeki ürünlerle ilgili bilgilendirir. Ben 2 yıldır pekmez, erişte, tarhana, tavuk, yumurta yani ne varsa oradan alıyorum. Sebzeler çok yok ellerinde bu sene ama benim ikizleri biraz kayırıyor sağolsun az azda olsa gönderiyor. Havalar ısınınca el öpmeye götürecem inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?