2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Benim kızımda öyle herşeyi hınçla ısırıyor , anlamıyorum bu insanların bebekleri mi melek yoksa onlar mı unutkan ?
Benim kız artık parmalarımı ısırırken acıtıyor o kadar hırslı. Bence bizimkiler normal onlar anormal tüm temmuz bebeleri yanılacak değil ya

Muzdan sonra siyah iplikler bizde de oluyor canım normal sanırım

Canım aramızda uyku düzenine en çok yaklaşan sensin galiba nasıl bir düzen kurdun neler yapıyorsun belki daha önce de konuşulmuştur ama deneyimlerini biraz daha yazabilir misin
Yazayım canım. Tam olarak hangi kısmı öğrenmek istiyorsun anlattiklarimda atlamissam sor yine. Bizimki hiç uyumuyordu gece de uykusuzluktan cildirip 1-2 saat nefes almadan ağlayıp en son bayilarak uyuyordu ben de kolik sanıyordum değilmiş. Gazi azalınca ayağımda elini kolunu iyice sıkıştırıp gözlerine bez örtüp ayağımda sallayarak uyutmaya başladım ve ninni söyleyerek tabii. Buna alıştıkça biraz rahatladı. Sonra hamak aldım onda da kendini sıkışmış gibi hissedince rahat uyudu ama sürekli uyaniyordu tabii. En azından 20 saat aglamiyordu. Sonra kendi evime geçtim çocuk 3 aylık olunca.
Sallanmaya alıştığı için sallanır besige geçirdim. Kafası sarsılmayacak kadar fakat şiddetli sayılacak kadar salliyordum. O şekilde beşiğe alıştı ama uyuturken ağlıyordu ve sık uyaniyordu. Gece 2-3 olan uyku saatini birkaç hafta içinde 8-9 a çektim. Biraz daha rahatladı. Uyku aralıklarına da dikkat etmeye başladım. Uyuturken daha az direnmeye başladı yani uykusu gelince bitkin düşmeden yatiriyordum. Bitkin düşünce çıldırma dan uyumuyordu çünkü. o yüzden uyanık kaldığı süre önemli.
Başardığım kısmı gece 10-11 saat yatakta olması ve gündüz toplam 4-5 saat uyumasiydi. Ama hala düzen yok sık uyanıyor ve uyuturken salliyordum. Tabii agliyrdu.
Sonra sallarken hızımi düşürdüm ve tam uyuyacagi zaman durmaya başladım. Çok zor oldu ama nihayet sallanmayan zeminde uyumayı öğrendi. Uykusu iyice gelenekadar tingirdattim sonra durdum uyudu. Gece uykulari baya duzeldi 3 kere falan kalkmaya başladı. Ama uyuturken hala ağlıyordu en çok uzuldugum şey.
Sonra bir uyku programı satın aldım Ahu Tükel. Orda uyku rutinleri saatleri odanın nasıl olması gerektiği çok ayrıntılı anlatılıyordu. Onları uyguladim. Eğitim uygulamadan uykusu çok düzene girdi. Genel olarak gece 10 saat gündüz 3-4 saat uyuyor. Gece 1 kez max 2 kez beslenmeye uyaniyor. 7-8 arası uyuyup sabah 6-7 arası kalkıyor. Gündüz 30 dklik uykulari hala tam çözemedim. Ama nihayetinde uykusunu alıyor bir kez uzun uyuyor gündüz. Biri 30 dk oluyor kesin. Diğeri değişiyor. Sonuçtan memnunum o yüzden eğitim kısmını şimdilik düşünmüyorum.

Bilemiyorum ki cnm iletisim numarasi var sitede arayip sorabilirsin msjla ugrasma bosuna.

Buharda patates yaptığım zaman ağzını açmıyor, sofrada patates kızartması görünce yemek için çıldırıyor
CNm birde firinda firin posetinde pisirip versene ben kendimize yaptgm yemege tuz baharat katmadm hic kofteli firin posetinde pisirdm ona havuc ve patateslerinden verdm. Patatesi daha once haslayip vermistm sevmemisti bunu sevdi.
:)) benmkide her yedigimize bakiyo banada verseler der gibi. Helede kısır gorunce suratini gormenz lazm anasi gibi bulgur isini cok sevecek:))

shealemon şuanda nasıl uyuttugumu yazayım.
Gece uykusu için telefonumdan ninni açıyorum ışık açık odasına gidiyoruz. Bezini degistiriyorum gulusuyoruz oynuyoruz uyku tutumunu giydiriyorum. Sonra blackout perdeyi ortuyorum ışığı kapatıp gece lambasını açıyorum. Ninni hala açık. Mamasını iciriyorum. Sonra kucagimda öpüşüp koklasiyoruz biraz daha mayissin karanlıkta diye. Ninni açık hala. Sonra yatağına koyuyorum emziğini veriyorum biraz da o konumda bakisip konuşuyoruz. En son ninniyi ve ışığı kapatıp odasının kapısını kapatıyorum ben de içerde beşiğin yanında ayakta duruyorum. Uyuyana kadar ihtiyacı oldukça rahatlatiyorum mümkün olduğu kadar az konuşup bol bol elimle okşuyorum. Mizildarsa kucağıma alıyorum susunca öpüp geri koyuyorum. Ve uyuyor. Bazen 10 dk bazen 1 saat sürüyor bu.

Kemik suyu böyle biraz koyu renk oldu sizin de mi oyleydi ? 12 saat ocaktaydi. Bir de içinde toz gibi şeyler var onlar ilik mi acaba
İnternette gördüklerim buna benziyor canım bende yapmak istiyorum bugün alayım aklımdayken. İncikten mi yaptın sende?

Muz yiyince hep siyah ip gibi şeylee oluyor kakada

Geçmiş olsun canım nasıl daha iyimisin ?

Evet canım kağıt zaten pamuk birikintisi bende arada hafif itip temizliyorum. Birşey olmaz korkma canım.

Kemik suyu böyle biraz koyu renk oldu sizin de mi oyleydi ? 12 saat ocaktaydi. Bir de içinde toz gibi şeyler var onlar ilik mi acaba
Ben dana iliginden yaptim benimki biraz daha acik oldu. 16 saat kaynattim artik parcalandi ilik milik kalmadi. Afiyet olsun kuzucuga.

Ay bende yapsam iyi olur ama hic anlamam boyle seylerden ya hicte sevmem:) tenceredemi yaptn canm. Hayr ben hayatmda duduklu kullanmams dudukluden korkan insanm nasil olcak bilememdm hehheheh:))

Ay inşallah düzelir ya, Rabbim yardımcın olsun.

Benimkinin hafif alerjisi çıktı zaten ama diğer besinlerde sıkıntı olmazken muz ve avokado direkt koyu yeşil kaka yapıyor.

Ne güzel anlatmışsın canım teşekkür ederim benim gördüğüm marka da doğalsandı sanırım

Ayyy çok tatlı yaaa gözümde canlandı heyecanlanıyor demek ki yemek yerken maşallah darısı bizimkilere inşallah yemek seçmeden hepsini yerler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…