- 23 Ağustos 2013
- 2.004
- 3.018
- 133
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #78.021
Kemer'e de hiç gitmedim ben, denizi dalgalı demişlerdi sanki yanılıyor muyum? Ben Egeciyim ya, serin su seviyorum biraz. Hatta küçükken Altınoluk'a giderdik, buz gibi ama pırıl pırıl suyu vardı. Olsa da girsek şimdi. Bu arada kar ne güzel bugün değil mi :) Bizim bu taraf çok güzel görünüyor. Senin ev ne alemde? ısınma sıkıntısı oldu mu?Yaa bende beleği çok seviyorum ama pahalı :) sideyi de hiç sevmiyorum. Geriye kemer kalıyor :)
Valla ben evin etrafındaki ağaçları maymun gibi birbirine atlayarak dolanıp iniyordum aşağı, çatılardan çatılara kucağımda kardeşimle atlıyordum eşim desen mahalleye kök söktürmüş bizimki inş bize benzemez ama annem bana beddua etti kendin gibi çocuğun olsun da anla diyeüç yasında oglu olan okul öncesi öğretmeni arkadasım bugün dedi ki oğlan çocukları bebekken sakin oluyor, büyüyünce anne olduğunu anlıyorsun asıl, yoruluyorsun... O sırada oğlu koridor halısını kaldırıyormuş yerden, ona sesleniyordu.
üç yasında oglu olan okul öncesi öğretmeni arkadasım bugün dedi ki oğlan çocukları bebekken sakin oluyor, büyüyünce anne olduğunu anlıyorsun asıl, yoruluyorsun... O sırada oğlu koridor halısını kaldırıyormuş yerden, ona sesleniyordu.
Emzirmeyi kesmeden önce süt sagarsan belki birkaç gun ara verebilirsin, neticede senin saglıgın tüm aile için önemli ve diş iltihabı vucudun baska yerlerine de yayılabilir canım, Allah korusun. Ama arayı çok açmamak lazım sanırım, sonra da bebek memeden sogursa üzülürsün...
Sağolun kızlar sabah gidicem bakalım doktora duruma göre bakıcam :)oinone27 canım çok geçmiş olsun http://www.e-lactancia.org/ bu linkten ilacın etken maddesinin ingilizcesini yazıp emzirmeye uygun mu bakabilirsin uygun değilse de muadilini yazıyor
Kemer'e de hiç gitmedim ben, denizi dalgalı demişlerdi sanki yanılıyor muyum? Ben Egeciyim ya, serin su seviyorum biraz. Hatta küçükken Altınoluk'a giderdik, buz gibi ama pırıl pırıl suyu vardı. Olsa da girsek şimdi. Bu arada kar ne güzel bugün değil mi :) Bizim bu taraf çok güzel görünüyor. Senin ev ne alemde? ısınma sıkıntısı oldu mu?
Valla ben evin etrafındaki ağaçları maymun gibi birbirine atlayarak dolanıp iniyordum aşağı, çatılardan çatılara kucağımda kardeşimle atlıyordum eşim desen mahalleye kök söktürmüş bizimki inş bize benzemez ama annem bana beddua etti kendin gibi çocuğun olsun da anla diyebenimki şimdiden çok hareketli 2 gündür şınav pozisyonu alıp ayak ve ellerinin üstünde nerdeyse takla atma pozisyonuna geliyor. Mutfağa gidiyorum sesimi duysun diye konuşurken bi bakıyorum salon kapısına gelmiş bana bakıyor. Yaşattığımı yaşamadan ölmem diye düşünüyorum ziraa gerçekten çok zor bir insan oldum hayatımın her dönemi. Amaaan yaramaz çocuk zeki olur deyip teselliyle avunuruz napalım.... başa gelen çekilir.
Gülsem mi ağlasam mıüç yasında oglu olan okul öncesi öğretmeni arkadasım bugün dedi ki oğlan çocukları bebekken sakin oluyor, büyüyünce anne olduğunu anlıyorsun asıl, yoruluyorsun... O sırada oğlu koridor halısını kaldırıyormuş yerden, ona sesleniyordu.
Gündüz uyutmak daha kolayken hatta yatağa koyduğumda kendi kendine uyuyan kızım aynı şekilde gece uykusuna geçmekte zorlanıyor ben de epey zorlandım özellikle bu akşam bilmiyorum nasıl düzelecekben bu uyku işini beceremiyorum galiba, anlayamıyorum benim bebekleri. Gündüzleri acayip sakinler. Ben uyumaları için bir şey yapmıyorum kendi kendilerine çoğu zaman uyuyolar. Bugün mesela 2 kere 2 şer saat uyudular, bir tanesini her seferinde ben uyandırıyorum yoksa uyucak daha. Ama akşamları o bebekler gidiyor başkaları geliyor. bir tanesi sanırım 2 saattir kendini yırtıyor ağlamaktan mahalle inledi. Her şeyi deniyorum yok sakinleşmiyor, uykusu var dalamıyor. hamak, ayak, araba.... yok yok. Çarşafta ancaa biraz. Şimdi uyudu ama gece her uyandıklarında bu delilik tekrarlancak. Kızımın ismini Gece koydum o kadar çok severim ama artık hiç gece olsun istemiyorum. Önemli olan sağlık bu günler geçecek vs vs biliyorum ama yoruldum biraz sanırım.
Çok çok geçmiş olsun cnm bir an önce iyileşsin minikHasta bebekler arasına benim oğlum da katıldıbalgamlı öksürük ve burun akıntısı var
Oy yavrum ya çok geçmiş olsun inşallah ilerlemezHasta bebekler arasına benim oğlum da katıldıbalgamlı öksürük ve burun akıntısı var
Sabah sorarım inşallah zira şu anda horulduyorbiz de yazabilir miyiz :)
Mesela eşine sorsan, bize Belek tarafında otel önerebilir mi? Temiz ve yiyeceği, denizi güzel ama ucuz (biliyorum öyle bir yer yok da) Side tarafları daha uygun sanırım, oralardan da olabilir.
ben bu uyku işini beceremiyorum galiba, anlayamıyorum benim bebekleri. Gündüzleri acayip sakinler. Ben uyumaları için bir şey yapmıyorum kendi kendilerine çoğu zaman uyuyolar. Bugün mesela 2 kere 2 şer saat uyudular, bir tanesini her seferinde ben uyandırıyorum yoksa uyucak daha. Ama akşamları o bebekler gidiyor başkaları geliyor. bir tanesi sanırım 2 saattir kendini yırtıyor ağlamaktan mahalle inledi. Her şeyi deniyorum yok sakinleşmiyor, uykusu var dalamıyor. hamak, ayak, araba.... yok yok. Çarşafta ancaa biraz. Şimdi uyudu ama gece her uyandıklarında bu delilik tekrarlancak. Kızımın ismini Gece koydum o kadar çok severim ama artık hiç gece olsun istemiyorum. Önemli olan sağlık bu günler geçecek vs vs biliyorum ama yoruldum biraz sanırım.
Bu mesaji battaniye altindan yazıyorum.
Oğlan karanlikta uyuyor hafif ışık sezince uyaniyor .Geceleri uyanik oluyorum hep ama koala gibi yapışık olduğumuz icin araniza katılamıyorum
Uyumak icin 1 saatim var .Koalam meme arar durur tok olsa da ...
Iyi geceler kizlar
Teşekkür ederiz. Inşallah ya, çok kötü öksürüyorGündüz uyutmak daha kolayken hatta yatağa koyduğumda kendi kendine uyuyan kızım aynı şekilde gece uykusuna geçmekte zorlanıyor ben de epey zorlandım özellikle bu akşam bilmiyorum nasıl düzelecek
Çok çok geçmiş olsun cnm bir an önce iyileşsin minik
Teşekkür ederiz. İnşallahOy yavrum ya çok geçmiş olsun inşallah ilerlemez
Geçmiş olsunTeşekkür ederiz. İnşallahçok kötü öksürüyor, aşırı da huysuz. Uyuyor güya, birden ağlamaya başlıyor
shealemon canım doktorlar çok haklı bende mesleki olarak bakterilerin yapısını hayvandan insana geçen hastalıkları ve geçme yollarını öğrendikten sonra sokak sütüne karşıyım. Hele makinalarla sağım yapmaya başladılar ve çoğu makinanın içini düZenli temizleyip sterilize etmiyor yeterli derecede ki içinde süt kalıntısı olan bir borudaki mikrobu siz düşünün. Ve malesef küçük çapta havyancılık yaygın oldupu için ve genelde ineklerde mastitis olduğu için antibiyotik kullanımı çok yaygın ve ineğin antibiyotiği tamamen atması 20 gün nerdeyse. Sizce havyan sahipleri antibiyotikli diye 20 gün süt satmaz mı?? En azından büyük firmalar süt alırken kendi standartları ve devletin zorunlu tuttuğu antibiyotik inceleme soğuk zinciri sağlama gibi koşullara uymakla yükümlüler ve genelde uyuyorlar gördüğüm. Onlardan pastörize (76derecede çok kısa saniyelerde tutup ani 4 dereceye indirme) edilmiş almak çok daha güvenilir geliyor. Kendiniz için de bebeklerimiz için de. Tabi tercih meselesi ama evde sizin bir sütteki bakterileri tamamen öldürmeniz için makalelerde deneyle kanıtlanmış en az 30 dak kaynatmanız gerekiyor ki ı zaman da besin değeri çok etkilenir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?