• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Kızlar ek gıda konusunda benimde aklıma takılan şeyler var. Erken başlayanlar öğün şeklinde vermeye başladınız mı? Hangi öğünlerde ne kadar neler veriyorsunuz :) mesela ben sabahları yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kadar lor veriyorum yanında bişeyler daha vermeli miyim? Öğleden sonra çorba yada püre veriyorum yatmadan önce muhallebi veriyorum ama hep aynı şeyleri yediriyorum diye üzülmeye başladım.

Bide bebek bisküvisi yapan var mı nasıl veriyorsunuz?

Güzel soru ...

Ya ben 6.ay için sadece 2 öğün verin diye okudum, o yüzden kahvaltıda tadım yaptırıyorum henüz, öğlende sebze püre. Veya beslenme sonrası ilk uykudan sonra öğleye yakın elma püresi öğleden sonra sebze püresi..veya öğlen sebze püresi akşam yemeğimizde masadayken yoğurt veriyorum.

7.ayda biraz daha oturtucam.. Tadımlar azalıcak nasılsa.

Bir de neyi seviyorsa onu verip arada başka şeyleri tattırıp denemek en güzeli sanırım şimdilik.

Ya kızlar bu uyurken bağırma nedir allah aşkına ya? 1 haftadır böyle sürekli memede, tmm yanımda yatıyorsun anladık Ama izin ver bende uyuyayım. Yemin ediyorum daraldım emzirmekten soğudum resmen.

Ya kızlar bu uyurken bağırma nedir allah aşkına ya? 1 haftadır böyle sürekli memede, tmm yanımda yatıyorsun anladık Ama izin ver bende uyuyayım. Yemin ediyorum daraldım emzirmekten soğudum resmen.
Oyy uyandırmış mı annesini şirine :)
Valla bizde henüz öyle bağırma yok...bu atakta öncesinde söylenip gülüyordu bolca.. Bu da ataktan herhalde veyahut diş olabilir canım.. çığlık atarmışlar dış çıkarırken , benimki atmadı ama belli de olmaz sonra da atabilir daha yeni çıkıyor :)

Oyy uyandırmış mı annesini şirine :)
Valla bizde henüz öyle bağırma yok...bu atakta öncesinde söylenip gülüyordu bolca.. Bu da ataktan herhalde veyahut diş olabilir canım.. çığlık atarmışlar dış çıkarırken , benimki atmadı ama belli de olmaz sonra da atabilir daha yeni çıkıyor :)
Uyumadim ki uyandirsin hanfendi tam dalicam aaaaaaa diye bi ses, başım agriyor artık uykusuzluktan koltukta çapraz yatiyorum. Beşiğe koyuncada yine bağırıyor mecburen alıyorum yanıma. Yani artık diş midir atak midir bilmiyorum ama neyse çabuk geçip gitsin. Yorgun yatıp yorgun kalkiyorum ya

Evet canım artık senin ondan farklı bir beden olduğunu odadan çıktığında yok olmadığını onu bırakıp biyere gittiğini anlıyor ve kaybetme korkusu başlıyor:) şapşallar yaa yerim ben bunları:) neyse ki kısa bir atak ve diğer atakla arası baya var dünleniriz umarım azcık.
Kıyamam bizmkide uyandığında kafasını kapıya çeviriyo gozunu dikip gelmemi bekliyo ordan geleceğimi biliyo resmen :):KK200: kucağıma aldığmda sarılıyo yüzümü seviyo:anne::KK200: maşallah bebişlerimize:KK68:

Labneyi nasıl yapıyorsun canım?

Ya birde ben büyüyo maya aldım hem sıvı olanı hem toz olanı. Sen bir kaç aşamalı anlatmıştın o toz olanı değil mi, sıvı olanı normal yoğurt mayalar gibi yapacaüız dimii, yardımmm :)
Labne de yoğurt gibi sütü isitiyrsun bir kapta tuzsuz yumuşak peyniri sütle iyice açıyorsun sonra isittigin sütün içine koyuyorsun yoğurt gibi mayalanması için 6-7 saat bekliyorsun. Yoğurdu seven bebek labneyi de sever hem de yemediği seyleri içine gizleyip verebilirsin tadı baskin

Kızlar ek gıda konusunda benimde aklıma takılan şeyler var. Erken başlayanlar öğün şeklinde vermeye başladınız mı? Hangi öğünlerde ne kadar neler veriyorsunuz :) mesela ben sabahları yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kadar lor veriyorum yanında bişeyler daha vermeli miyim? Öğleden sonra çorba yada püre veriyorum yatmadan önce muhallebi veriyorum ama hep aynı şeyleri yediriyorum diye üzülmeye başladım.

Bide bebek bisküvisi yapan var mı nasıl veriyorsunuz?
Ogun şeklinde sayılır mı bilmiyorum ama yediği kadar veriyorum işte. Mesela sabah uyanıyor 4 olc k mama içiyor. Bir saat sonra yediği kadar labne yumurta. Sonra yine mama vakti geldiğinde yine süt... O yüzden düzen kuramiyorum yediği tam olarak doygunluk saglamiyor öğün yerine gecemiyor

Back