• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

noluyomuş babayla bağ kuramazsa
Herkesin aklında aynı düşünce var galiba :KK53: kız ne dicem az önce bende çığlık versiyonu var diyince seninkide gülsünmü dedin aceba. Annem saatlerdir sallıyor bıraktığı an tükürüyor bu sıpa hala uyumadı emiyor :işsiz:

Herkesin aklında aynı düşünce var galiba :KK53: kız ne dicem az önce bende çığlık versiyonu var diyince seninkide gülsünmü dedin aceba. Annem saatlerdir sallıyor bıraktığı an tükürüyor bu sıpa hala uyumadı emiyor :işsiz:
gülme komşuna oldu heralde ayy bütün sıpaları ısırasım var :KK48:

Kızın ateşi yine yükseldi rutine döndü resmen doktoruyla konuştum diş yüzünden olabilir genel huzursuzluğu yoksa calpol ile müdahale ederek izle diyor. Genel huzursuzluktan kasıt ne acaba uyumamak sürekli ağlamak falanmı bunlar hep var:deli: maskesiz yaklaşmıyorum. Yarım saate bir maske değiştiriyorum ellerimi heo yıkıyorum daha ne yapabilirim. Sabahın köründe iş var çocuk yine mızmız Allahım sabır ya:KK61:
Geçmiş olsun canım yaa diş ateşi 2-3 gün sürüyor diyorlar ama doktor tahlil vs yaptı mı enfeksiyon falan olmasın bide
Ya bu 23.atak haftası anneye bağlılıkla ilgiliydi değil mi?
Beşiğinde sürekli uyanıyor yanıma aldığımda da illa sarılıcam dibinde olucam yoksa eliyle habire vuruyor dürtüyor sarılınca duruyor çok tatlı ama uyurkende ayrılamıyorum :)
Bizimde öyle cee ee demeden odadan çıkıp tuvalete gidemiorum :)
hem gecede 25 civari ruya goruyorlarmis, hem anneden ayrilik kaygisi yasiyorlarmis hem de bizim kucuklugumuzde yasadigimiz travmalar varsa cocuklarimiza geçiyormus.

Yani baya zor bir donemden geçiyorlar canim, mizmizlik memeye duskunluk, hatta bizimki kalabalikta bana iyice yapismaya basladi kimsede durmuyor tabi icten ice parti yapiyorum :-)
Yaa bu küçüklükte yaşanılan travmaların geçmesi bilimsel mi acaba bana çok mantıklı gelmedi sanki çok acı çeken insanlar bebek doğurmaya korkar o zaman :olamaz:

noluyomuş babayla bağ kuramazsa
babayla veya onun yoklugunda yerine geçebilecek birisiyle bag kuramazsa ileriki hayatinda insanlarla guven sorunu yasiyormus canim. Dr hatta seyi ornek gosterdi, eskiden cocugunu sevmek ayip sayilirdi ya.

10 dk haşlıyorum. Sarisinin yarısını koyuyorum bir tabağa ufaliyorum. Azıcık soğuyunca da parmagimla tutup ağzına koyuyorum. Kaşıktan alamıyor dökülüyor.
Bazen de labne ile karıştırıp kaşıkla veriyorum.

Labneyi nasıl yapıyorsun canım?

Ya birde ben büyüyo maya aldım hem sıvı olanı hem toz olanı. Sen bir kaç aşamalı anlatmıştın o toz olanı değil mi, sıvı olanı normal yoğurt mayalar gibi yapacaüız dimii, yardımmm :)

Kızlar ek gıda konusunda benimde aklıma takılan şeyler var. Erken başlayanlar öğün şeklinde vermeye başladınız mı? Hangi öğünlerde ne kadar neler veriyorsunuz :) mesela ben sabahları yarım yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı kadar lor veriyorum yanında bişeyler daha vermeli miyim? Öğleden sonra çorba yada püre veriyorum yatmadan önce muhallebi veriyorum ama hep aynı şeyleri yediriyorum diye üzülmeye başladım.

Bide bebek bisküvisi yapan var mı nasıl veriyorsunuz?

Geçmiş olsun canım yaa diş ateşi 2-3 gün sürüyor diyorlar ama doktor tahlil vs yaptı mı enfeksiyon falan olmasın bide

Bizimde öyle cee ee demeden odadan çıkıp tuvalete gidemiorum :)

Yaa bu küçüklükte yaşanılan travmaların geçmesi bilimsel mi acaba bana çok mantıklı gelmedi sanki çok acı çeken insanlar bebek doğurmaya korkar o zaman :olamaz:
bilmiyordur bence cogu insan. Ben de dr.dan yeni ogrendim. Aslinda o hucreydi proteindi açikladi da ben dilciyim, bilimsel açiklamasina tam vakif olamam :KK48: hatta ornek olarak yine cok kucuk yasta ebeveyn kaybini verdi yani en ufak bir seyde degil.

Su kaynamaya başladıktan sonra mı 10 dakika canım? Çok değil mi? Yeşermiyor mu? Birde organik yumurta mı? Bende 3 gün sonra başlayacağım yumurtayada :)
Benim aldıklarım organik canım gezen tavuk yumurtası köyden bi tanıdığım getirdi 6 tane şimdi bi 5-6 tane daha getirticem. Yeşermedi canım kaynamaya başlayınca 10 dk beklettim. Belki 7-8 dkda da olur ama ben bide pişmezse kayısı kıvamında olmasın die bekledim. İstersen 7 dk dene olmazss kendin yer tekrar kaynatırsın deneme yanılma :)

Labneyi nasıl yapıyorsun canım?

Ya birde ben büyüyo maya aldım hem sıvı olanı hem toz olanı. Sen bir kaç aşamalı anlatmıştın o toz olanı değil mi, sıvı olanı normal yoğurt mayalar gibi yapacaüız dimii, yardımmm :)
labneyi yogurt gibi mayaliyorlar, suzme peynir kullaniyorlar canim. Ben de yapmak.istiyorum. Muhendis baba içim'in peyniriyle yapiyordu vardi sayfasinda

bilmiyordur bence cogu insan. Ben de dr.dan yeni ogrendim. Aslinda o hucreydi proteindi açikladi da ben dilciyim, bilimsel açiklamasina tam vakif olamam :KK48: hatta ornek olarak yine cok kucuk yasta ebeveyn kaybini verdi yani en ufak bir seyde degil.
Yaa iyi ki hatırladığım bi travmam yok olsaydı annem anlatırdı zaten :)

Yaa iyi ki hatırladığım bi travmam yok olsaydı annem anlatırdı zaten :)
ben de hemen ablami arayip sordum :KK48: ama benim ablam basli basina travma sebebi zaten. asiri koruyucu yaklastigi icin bende bircok fobi vardi. yetiskin hayatimda yendim kopek, asansor hatta cok komik olanlari var soylemiyim rezil olurum :halay:aslinda bilmeden istemeden soylemeden cocuga bircok seyi biz ogretiyoruz. Gecen de yazmistim, ablam kopek gorunce akli cikardi, onunla okula gidip gelirken ben de otomatikman kopekten korkmayi ogrendim :deli:

Ya bu 23.atak haftası anneye bağlılıkla ilgiliydi değil mi?
Beşiğinde sürekli uyanıyor yanıma aldığımda da illa sarılıcam dibinde olucam yoksa eliyle habire vuruyor dürtüyor sarılınca duruyor çok tatlı ama uyurkende ayrılamıyorum :)
Evet canım artık senin ondan farklı bir beden olduğunu odadan çıktığında yok olmadığını onu bırakıp biyere gittiğini anlıyor ve kaybetme korkusu başlıyor:) şapşallar yaa yerim ben bunları:) neyse ki kısa bir atak ve diğer atakla arası baya var dünleniriz umarım azcık.

Evet canım artık senin ondan farklı bir beden olduğunu odadan çıktığında yok olmadığını onu bırakıp biyere gittiğini anlıyor ve kaybetme korkusu başlıyor:) şapşallar yaa yerim ben bunları:) neyse ki kısa bir atak ve diğer atakla arası baya var dünleniriz umarım azcık.
inşallah canım aslında hoşumada gidiyor ama wcye falanda beraber gidicez bu gidişle sanırım :)

Umarım çabucak toparlanır. Birkaç gün önce benimkinin de aşırı huzursuzluğu vardı. Ben de dişler gelecek herhalde dedim. Emerken inliyor kaç gündür. Sabah kalktık ki burnu tıkalı, şu an ateşimiz 37.5 civarlarında. Meğer dişten değilmiş. Umarım yine hasta olmaz. :KK43: bronşitimiz yeni yeni geçmişti
Sağol canım , bugünü çok huzursuz geçirdik defalarca ağladı.
Sizinkiler alıştırma bardağından su içebiliyor mu ? Benimki dişliyor
Benimki de ısırıyor dişleri çıkıyor içmeyi bilmiyor, kıstırmalı olduğu için kazara dökülüyor ve yutkunuyor.
aah ah insallah canim insallah... Ayri odada takiliyoruz, onun yuzunden yatak odasina tikildik. Gecmisi o dusunse bile gordugu seyler benden cok farkli olur. Ona gore kendisi hep hakli ya, kendi dondu sogukta hasta oldu, suclusu yine dönüp dolasip ben oldum, bagisikligi dusmus iyi beslenememis paşam!

gecmis olsun canim. Zeytinyagi vermişsindir?

ben de kuzum ben de soguyorum. Ve artik arayi duzeltme gibi bir kaygim kalamiyor, beni rahatsiz etmiyor küsmesi. Ota çope küsmeye bahane ariyor, o zaman iş yuku hafifliyor tabi, erkenden uyuyor, cocukla 1 dk ilgilenmiyor. Oh miss isine geliyor tabi.
verdim canım ama yapamadı yine de. Sabaha umarım yapar.

labneyi yogurt gibi mayaliyorlar, suzme peynir kullaniyorlar canim. Ben de yapmak.istiyorum. Muhendis baba içim'in peyniriyle yapiyordu vardi sayfasinda

Aa lor yapmayı biliyorum da labneyi bilmiyordum, hemen youtube dan izleyim :)
ben yaptım labne. Pınar ın tuzu azaltılmış süzme peynirini aldım, su da beklettim bir küp.. Onu kayık bir cam kaseye denk gelecek şekilde yoğurtlarla beraber aynı ısıda sütle mayaladım. Sütü süzme peynire 40 - 45 dereceyken yediriyorsun, sonra fırına yoğurt mayalama derecesinde 5 saat mayaladım ağzı cam kapaklı peynirlikte .. Güzel oldu tuz da kalmadı öyle. Yedi paşam yarın 3. Gün tattırcam sonra yumurta sarısına geçicem bende.

Back