• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Afiyet olsun bizde aksama zeytin ekmek var kocam bide peynir eklesin yanına. Bak aç kalayım yeterki az durulsun şu çocuk vallahi öldüm ya
Ah canım inşallah durulur kuzu sakin bir kız olur
Dr.sordun mu bu kadar huysuzluk ve uykusuzluk neden olur ki yada hiç mi düzelme kaydetmez

Yok böyle kabul edeceksin diyor başka birşey demiyor. Alerji, reflü, gaz erken çıkan dişler sen olsan ne yapardın diyor :KK43:
Bizimki de böyle. Alerji çok sıkıntılı bir şey. Gaz sancısısancısı yüzüne uyuyamıyor, uyusa da kıvranarak, ağlayarak. Diş çıkmadı daha, o çıkarken nasıl olacak Allah bilir. Bir de yarın aşısı var. Bilmiyorum ne zaman rahat nefes alırız biz.

2 gündür yeni yil telası hazırlık falan dünde eşimle gezmete gitik sehır dişna hiç vakdım olmadı ama bu gün gecdi yarında aktıf olucam
Hazırlık demeyin ya gezmekte demeyin Allahım depresyonlardan depresyom beğeniyorum burda :deli: yemeksepetini zengin ederim bende :KK53:

Az önce küçük çaplı bir panik yaşadım bu ek gıda beni korkutmaya başladı. Havuç haşladım buharda cam rendeden geçirdim çatalla ezdim sulu olmadığı için pütürlü kaldı doğal olarak ama çokta değildi 1 2 yedi falan öğüre öğüre sonra tıkanır gibi oldu ve kustu o an bıraktım. Oyh anlatırken bile terledim. Siz nasıl verdiniz havucu ben mi yanlış yaptım ki yada sütümle sulandırsam olur mu ki

Az önce küçük çaplı bir panik yaşadım bu ek gıda beni korkutmaya başladı. Havuç haşladım buharda cam rendeden geçirdim çatalla ezdim sulu olmadığı için pütürlü kaldı doğal olarak ama çokta değildi 1 2 yedi falan öğüre öğüre sonra tıkanır gibi oldu ve kustu o an bıraktım. Oyh anlatırken bile terledim. Siz nasıl verdiniz havucu ben mi yanlış yaptım ki yada sütümle sulandırsam olur mu ki
Bizimki de öyle oldu havucta canım. Havuç bir turlu yumusamiyor. Ben de havucu bı daha o şekilde vermedim marketten havanoz mama aldım havuçlu. İki gün daha denedim tamam alerji yok dedim bıraktım. Bı daha çorbanın içinde falan veririm

Bizimki de öyle oldu havucta canım. Havuç bir turlu yumusamiyor. Ben de havucu bı daha o şekilde vermedim marketten havanoz mama aldım havuçlu. İki gün daha denedim tamam alerji yok dedim bıraktım. Bı daha çorbanın içinde falan veririm
Ben havucu suzgecten geciririm soyle 1 ay falan gozum korku iyce :)

Evet cnm 2 gündür ben yada baba bıraktığında korkuyla ağlıyor :KK43:

Ev yerle bir akşama yemek yok bulaşıklar tezgahta. Ekmeğin içine zeytin tıkıştırıp 1 de yaptım kahvaltıyı sabahtan beri uyuduğu 20 dk oda 5 dk bir zırlayarak

Kuzlar bu bırakınca ağlamalar kaygı hep 23. Hafta atağındanmışşş az sabıır artık hepimize... bu arada yeniyıl için akşam yemek yapanlar neler yapıyorsunuz? Biz kardeşimle evde sakince kutlayacağız ama oğluşun ilk yeni yılı diye özeneyin dedim dün gece 7 den 12 ye kadar hazırlık yaptım ve en sonunda yorgunluktan yağdanlığa çarp sen. Halı yerler heryer cam zeytinyağı. Yağa mı üzüleyim ortalığa mı???? Menüm de şöyle; kremalı mantar çorbası, iç pilavlı tavuk ,zeytinyağlı pırasa, buharda haşlaanmış brokoli alman pastası(muz yoktu içine cennet hurması koydum inş iyi olur) şuan çorbayı yapıyorum tavuğu akşam kardeşim gelince yapcam. Abarttım mı bilemedim ama olsun.

Evet kucakçı oldu yaa, yemeğimi yerken bile kucağımda olmak istiyor

Kızlar bu arada şu yılbaşını atlatalım ya da uygunsanın ek gıdaya başlayanlar nasıl başladı neler yaptı? Kendiniz mi araştırdınız doktorunuz mu söyledi şöyle yap falan diye? Ben blw istiyorum ama daha dik oturamıyor ve ertelemeye karar verdim hem kaşığa alışsın diye. Ama nasıl başlayacağımı bilmiyorum. Mesela havucu buharda haşlayıp cam rende yapıp mı vermem gerek? Ne kadar vermem lazım? Doktora ayın 10 unda gideceğiz. Fissür çatlağı kanadı 2 gündür yine meleketteki dr komşumuz ek gıdaya yavaştan geç dedi.

Mutlu yıllar kızlar :) oğluşla başbaşayız akşam :)

Genel olarak kucak herkeste aynı demekki, benim sürekli böyle gerçi aylardır yani çocuk 3 aydan sonra da kucaktan inmedi. Neyse sağlık olsun :)

Yemek pişirip yiyeceklere ailece kutlayacaklara afiyet bal olsun, muhabbetleri bol olsun. Ben dün söylene söylene etli dolma doldırmuştum ben hazırladım eşim doldurdu mecburen gerçi , ben o kadar söylenince :)) dün yedik artanı da bugün yedim. Yemek söylenmez pek ama ilk defa güzel bişey yedim hep sebze baklagil tavuk pişirmekten gına gelmişti.

Biz yeni yıla oğlumla yalnız gireceğiz baba çalışıyor :) KV te inicem yemeğe çağırdı sağolsun ondan sonra oğluşun uyku vakti ;)

Ek gıda ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlar

Önce yutabileceği şeyi tadım yaptırın direkt pütürlü vermeyin çok öğürür.. Mesela uygunsa yoğurtla başlayın 3 gün bişi olmaz.. Sonra sebze pürelerine geçersiniz. Hatta ben ilkin yoğurt, bundan 15 gün sonra elma püre cam rendeden geçmiş hali, sonra armut, balkabağı, patates , pırasa, havuç , labne yaptım bugün onu verdim bu şekilde tattırdım.

Püre için şunu deneyebilirsiniz bir parmak kadar havuç bir minik patates bir çorba kaşığı pirinç bir su bardağına yakın suda düdüklüde 15 dakika pişirin, pişince kalan su ile birlikte sebzeyi çatalla iyice ezerek püre yapın biraz olsun akışkan kıvamlı oluyor. Bugün de öyle denedim ben yedi.

Görselleri de aile hekimliğinden almıştım, isteyen varsa yararlansın üst kısmı okuyun 6-8 ay 9-11 ay 12-24 ay bebek beklenmesi var..

Eklentiler

• Ekran görüntüleri_20181231-174809.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174809.png
    1.010,4 KB · Görüntüleme: 66
  • Ekran görüntüleri_20181231-174805.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174805.png
    967,1 KB · Görüntüleme: 70
  • Ekran görüntüleri_20181231-174758.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174758.png
    1.006,4 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran görüntüleri_20181231-174752.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174752.png
    983 KB · Görüntüleme: 64
  • Ekran görüntüleri_20181231-174746.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174746.png
    967,2 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran görüntüleri_20181231-174742.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174742.png
    1.018,1 KB · Görüntüleme: 63
  • Ekran görüntüleri_20181231-174735.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174735.png
    992,4 KB · Görüntüleme: 68
  • Ekran görüntüleri_20181231-174730.png
    Ekran görüntüleri_20181231-174730.png
    853,8 KB · Görüntüleme: 67
yok canım elimle dokunduğumda bile dağılıyordu baya yumuşaktı ama hafif suyu bile olmadığı için pütürlü gibi oldu katı meyve sıkacağında sıkıp suyunu vericem yarın

Genel olarak kucak herkeste aynı demekki, benim sürekli böyle gerçi aylardır yani çocuk 3 aydan sonra da kucaktan inmedi. Neyse sağlık olsun :)

Yemek pişirip yiyeceklere ailece kutlayacaklara afiyet bal olsun, muhabbetleri bol olsun. Ben dün söylene söylene etli dolma doldırmuştum ben hazırladım eşim doldu mecburen gerçi , ben o kadar söylenince :)) dün yedik artanı da bugü n yedik. Yemek söylenmez pek ama ilk defa güzel bişey yedin hep sebze baklagil tavuk pişirmekten gına gelmişti.

Ek gıda ile ilgili bilgi almak isteyen arkadaşlar

Önce yutabileceği şeyi tadım yaptırın direkt pütürlü vermeyin çok öğürür.. Mesela uygunsa yoğurtla başlayın 3 gün bişi olmaz.. Sonra sebze pürelerine geçersiniz. Hatta ben ilkin yoğurt, bundan 15 gün sonra elma püre cam rendeden geçmiş hali, sonra armut, balkabağı, patates , pırasa, havuç , labne yaptım bugün onu verdim bu şekilde tattırdım.

Püre için şunu deneyebilirsiniz bir parmak kadar havuç nır minik patates bit çorba kaşığı pirinç bir su bardağına yakın suda düdüklüde 15 dakika pişirin, pişince kalan su ile birlikte sebzeyi çatalla iyice ezerek püre yapın biraz olsun akışkan kıvamlı oluyor. Bugün de öyle denedim ben yedi.

Görselleri de aile hekimliğinden almıştım, isteyen varsa yararlansın üst kısmı okuyun 6-8 ay 9-11 ay 12-24 ay bebek beklenmesi var..
bizimki toktu öğürünce ondan kustu heralde çünkü havucun kıvamı öyle çok pütürlü değildi hafifti yiyebilir diye düşünmüştüm yada beceremedi bilemedim en iyisi suyunu vermek sanırım :)

Alt komsum 1 haftaya doguracakmis. Ne alayım sizce
Herkese iyi seneler inşallah güzel güzel büyür serpilir meleklerimiz biraz rahatlariz
Insallah canim mutlu yillar .Kac tl lik bir butce ayiracaksin canim ?
Havuc buharda cok zor pisiyor .Suda hasladim catalla ezip zeytinyağı döktüm .Bir sorun yasamadik sukur .

bizimki toktu öğürünce ondan kustu heralde çünkü havucun kıvamı öyle çok pütürlü değildi hafifti yiyebilir diye düşünmüştüm yada beceremedi bilemedim en iyisi suyunu vermek sanırım :)
tokken verme canımcım, açken dene sonra üstüne karnını doyurursun. O zaman kusma çok normal öğürmüş mide de çıkarmış..açken öğürse de yiyebilir.ilk kez tanışıyor, öğürmesi kötü değil, tıkanmasın yeter ki.

Herkese sevdikleriyle mutlu yıllar diliyorum. Bugun arsivdeki fotoları kurcaladim .Ne guzel bir sene gecirmisim oyle .Hamilelik ve dogum alışverişi fotolarim cok duygulandırdı beni.
Insallah 2019 da bebislerimizle cok guzel anılar biriktiririz .:KK37:
amin canım inşallah

Back