2018 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

muhallebiyi gece mi veriyorsun? vaktin kalmadığında hızlıca hazırlayabileceğin bir tarif olsun kenarda atıyorum elmalı gece maması gibi. gündüz zaten çorba ve kahvaltı veriyorsundur. istersen şöyle yapabilirsin çorbaları için organik ürünler satan yerlerden çorba karışımları var onlardan al. patates havuc yıka soy derdin olmaz. bir de muhtemelen yapmışsındır yine de söyliyim bebe biskuvisi çokça yapıp onları blendırlayıp dolapta saklayabilirsin haftalık. mamalarına katarsın aynı şekilde bebek ekmeği çorbalara katarsın

çok geçmiş olsun... Allah korumuş.

seninkilerde de diş çıkarma durumu var mı canım , sanki o dönemde iştah azalması oluyor. Benim oğlum da bu iki gündür mamayı zar zor brkleye bekleye içiyor gündüzleri..hatta arada biberonun ucunu ısırıyor. Hani ondan iştahları azalmış olabilir mi?

Bir de yeme içme programı yazılı olarak gün gün hazırlasan bakacak kişiye akşamları sorardın ne yediler diye...listede aksama var mı görürdün. Eğer az yiyorlarsa protein açısından besleyiciliği yüksek ve çeşitliliği çok besin tercih edersin.. Zaten yapuyorsundur da benim de navcizane önerim olarak kabul et.

Son düzenleme:
Bebe bisküvilerini dolapta saklıyorum ama rondo bozulmuştu o derece battım ki işe başlamadan alamıyorum.
Bebek ekmeği yapmak istiyorum ona fırsat olmadı.
Çorbalar için karışım bakarım bir dahaki gitmeme ama sebzeleri bugün kıyma ile beraber buharda pişirdim az su ilavesiyle ezdim iyi oldu aslında.
Gece mamasını kaşık mama veremiyorum canım benimkiler 7.30 da uyuyor ve 2 yada 3 saatte emmek isin kalkıyorlar. Yani bu yüzden yetistiremiyorum, uyku arasında kaşıkla besleme olmaz. 5 gibi muhallebiyi hazırlarsam 6 da yerler iyi olur ama hem yemekleri, hem yoğurtları meyveri vs. Vermiş olmam lazım.
Hergün. Meyve veriyorsun değil mi?

Ben kasik mama kullanıyorum cnm, arada degistiriyorum. Yetistiremiyorsan bence kullanmalısın kasik mama cnm.

Liste yapacağım diye oturup migros sanal market alışverişi yapıyorum. Vakitsizlikten bebelerin bezini bile oradan aldım artık bu kadar göz göre göre kazık yenmez ama ne yapayım.
Bu arada listeyi en geç yarın yapacağım. Tavsiyeler için teşekkür ederim canım aslında haklısın bende kıymalı yemeği daha iyi yedirmeliyim.
Diş konusunda da haklısın birinin hiç dişi çıkmadı henüz ve elleri ağzında bağırıyor bütün gün. Diğerinde iki diş cıktı ama dahada çıkacak gibi. Yeme düzenleri bu yüzden sapıttı sanırım.

Kızın ateşi 37.9 ılık duş aldırdım ates düşürücü fitil yarım yaptım. Uyumuyor emmiyor çığlık atıp duruyor. Calpol vermeye gerek varmı beklesemmi

Kızın ateşi 37.9 ılık duş aldırdım ates düşürücü fitil yarım yaptım. Uyumuyor emmiyor çığlık atıp duruyor. Calpol vermeye gerek varmı beklesemmi
Cnm geçmiş olsun fitil vereli ne kadar oldu yarım saatte etkisini göstermeye başlar calpol için bıraz beklemek gerekiyor dıye biliyorum

Geçmiş olsun fitil hizli etki eder canım az bekle calpol verme şu anda zaten ılık duş da almış yavaş yavaş düşer Endişelenme Allah şifa versin diş mi geliyor

canim bizim 2 doktorun da dedigi 37,8i geçince kilosuna/ayina gore calpol vermek gerekiyor. Yani 2.5 ml oluyor.
Hayirdir acaba diş mi, aşiyi olmustu gecenlerde diye hatirliyorum.
Sana da gecmis olsun buarada

Her gün kahvaltı ve yoğurt kesin veriyorum. Meyve daha yeni yeni her gün vermeye başladım. Bı de çorba ekledim artık. Söylediğin gibi neyi nereye sikistiracagimi şaşırdım. Bugün çorbayı gece uykusuna geçmeden 1 saat önce verdim mesela muhallebi yerine geçti. Düzen yok hem biberon hem ek gıda çocuk zaten aç değilken asla süt içmiyor. Benim de artık bir tblo yapmam gerekiyor senin gibi tarifleri yazayım bir yere bakıcı da şaşırmasın

ruya haricinde gercek hayatta da gorse korkarlarmis canim. Ya hoca baya bir sey anlatti da ben cok guzel aktaramiyor olabilirim cunku hem ek gida konustuk hem uyku vs. En iyisi konusmalari kaydetmekti, onu da izin alip yapmayi unuttum o telasla

İnsan unutuyor o an :) ben bazen yazıyorum da gidiyorum :)

Çooooook geçmiş olsun canım Allah korumuş .. inşallah daha iyisindir..

Geçmiş olsun canım dişlerden mi çıktı ateşi ? Benim ebem 37,4 üzerinde vermelisin demişti ama tecrübeli anneler ne der bilemem ..

3 gun de gaz yapti mi canim?
Ben bugun ilk defa verdim de o yuzden merak ediyorum. Dun de rotayi oldu, gece feci huzursuzdu

dogru anladin canim.

cok gecmis olsun canim yaa
Ben nerdeyse tüm hayvanlardan korkuyorum ya, çocuk yandı o zaman şaka bir yana, çok kötü bu bence ya. Benim korktuğum şeylerden korkmasını istemem ben ya.

Ben nerdeyse tüm hayvanlardan korkuyorum ya, çocuk yandı o zaman şaka bir yana, çok kötü bu bence ya. Benim korktuğum şeylerden korkmasını istemem ben ya.
tek etkileyen o olmaz ama canim. Sonradan ogrenilen bircok sey oluyor. Bir de genetigi de gec, ailemizin korktugu seyler bize ister istemez yansiyor.

Mesela ablam kopekten korkardi, gorunce korkmus tepki verir panik olur yolumuzu degistirirdi. Onu bu sekilde gorunce benim korkmamam imkansizdi ben de korktum. Ama sonra yavru kopekleri severek yendim korkumu.

Alıntılayamadım mesajları kızlar. Bugün diş doktoruna gittim. Doktor iltihabın çok ileri boyutta olduğunu emzirdiğim için şu an kullanabileceğim antibiyotiklerin etki etmeyebileceğini söyledi. Yine de verdi bi tane. İltihap çeneme etki ediyormuş uyuşukluk ve bu denli şişlik o yüzden varmış. Çene cerrahına gitmemi istedi. Şu an kullandığım antibiyotik fayda etmezse iğne kullanmak zorunda kalabilirsin o durumda da emziremezsin antibiyotiği kullan şişlik inmez uyuşukluk geçmezse çene cerrahına mutlaka git doktorla birlikte karar verirsiniz dedi. Emzirmeyi bırakmak istemediğimi falan söyledim. Şu anda bebeğin vücudundan iltihap emiyor bi yerde öyle düşün dedi anlamadım doktor saçmaladı gibi hissediyorum. Yine de antibiyotiği kullanmaya başladım emzirmeye uyumlu diye. İyileşmezse çene cerrahına gidip yeniden bilgi alıcam ama baya moralim bozuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…