- 20 Ocak 2013
- 4.044
- 9.167
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #76.941
TV programında görmüştüm bu tarifi çok merak etmiştim öyle özledim ki bu tür şeyler yapmaya ama bunlar tam konsantre gerektiriyor ya, en azından benim için :) bebek sürekli mızır mızır olunca hep kolay şeyler yapıyorum ya da dışarıdan
Akşamüstü gelir muhtemelen Valla erken gelirse bi zahmet girsin mutfaga. Cocugum atesler icindeyken onlarla birakip da gitmem mutfaga .Tahmin ettigim vakitte gelirlerse de kanguruya takip yapcam .Az once corbayi yaptim .Çocuğun atesi olduğunu biliyor .Hic arayıp da zahmet etme demedi .Ancak kendince plan yapar yarin gelcem diye .Gündüzden mi gelecek k.valide oyleyse geldiğinde bakar mı, çok huysuzsa anlattığına göre öyje verilebilir cnm, se de işini yaparsın
Sagol kuzum insallah .bizim kv.lerin zihniyet ayni. Dun cagirilmadan gelmis. Ben de cocuk uyuyacakken gittim iceri daha da geri getirmedim, uyanmasina ragmen. Zaten o yuzden küstü beyefendi.
Cok gecmis olsun canim. İnsallah bir an once gelir dişi, rahatlar
Baba yaparsa uyku eğitimi ancak olur çünkü bizi görünce direkt memdmeme akıllarına geliyor. Vermeyince de niye vermiyor diye stres olup ağlıyorlar.
Kızlar ya benim kiz az önce 2 defa küstü dolu dolu bütün ek gıdaları çıkardı üstü başı hep kusmuk oldu yıkadım. Acaba neden kustu ya zaten cnm burnumda.
Bence de valla uyku eğitimi ile uğraşamam. Akışına bıraktım o an nasıl neye ihtiyacı varsa ona göre bişeyler yapıyorum.. Allah yardımcımız olsum canımAh kuzum bizim durumlar hep böyle.
Bak saat sekizden beri uyanık...
10 da yarım saat uyudu kalktı...
Saat 2 oldu yeni yattı hemen uyanıyor...
Dün gece uyuyamadım bile gözün kapalı ama sürekli meme ver zıplat
Uyku eğitimi işi bizim yalan...
Uyuşun diye Her şeyi yapar oldum.
Senin kuzu hep aynı performansta zaten canım. Nasıl diyor ek gıda? Ben 10 gündür hiçbir şey vermemiştim.bugün havuç kabak karışımı verdim. Büyük iştahla yedi ilk kez bu kadarBenimki de sürekli uyanıyor, çok yoruldum. Gözlerim acıyor iyice
Canım valla güzelce giydirsek bile hava aşırı soğuk. Çocuğu bırak ben bile hasta olcam diye korkuyom Güneş görmeden dışarı çıkmıyorum. Odaları havalandırıyom mümkün olduğunca. Duşu da gece yaptırmıyorum, akşam daha serin oluyor. En iyisi öğle vakti şimdiye kadar hep öyle yaptımcanim şu sira anlattigin gibi oldu bebislerin uykusu. Dr bana ustunu guzelce giydirip hava aldirin, aksam da dus aldirin demisti.
12:54te yatağına koydum 13:00 da uyudu bu bir rekor olmalı
Sağol un kızlar. Parol içiyorum, name limon kaynatıyırum. Sirkeyle hem gargara yapıyorum hem de içiyorum. Anneler hasta olmasın ya, yalnızım çocuğumla ilgilenecek kimsem yok. Doğru dürüst ilgilenemeyince yawrumun da modu düşük bugün
Kızlar sizin bebişler yoğurdu sade yiyor mu bizimki yüzünü buruştryo yerken ekşi gelyo galiba neyle veryosnz yoğrdu biz daha yeni başladk ek gdaya neyle vereblrm
Kızlar yardım. Buharda havuç patates haşlayım derken nasıl olmuşsa tencerenin dibi tutmuş zift gibi Çelik kendisi. Nasıl geçer sizce bu ? Tavsiyeniz varsa alırım bi dal
Amway in firin jeli varsa super cikariyor yanik vs kiriKızlar yardım. Buharda havuç patates haşlayım derken nasıl olmuşsa tencerenin dibi tutmuş zift gibi Çelik kendisi. Nasıl geçer sizce bu ? Tavsiyeniz varsa alırım bi dal
Sirkeyle karbonatı karıştır beklet canımKızlar yardım. Buharda havuç patates haşlayım derken nasıl olmuşsa tencerenin dibi tutmuş zift gibi Çelik kendisi. Nasıl geçer sizce bu ? Tavsiyeniz varsa alırım bi dal
Yok canım ya inan çok kolay, soğan biner doğrandıktan sonra, bebiş kucağındayken bile yaparsın. Ben babadayken yapıyorum yarım saatte
Yağ çöz işe yarayabilir y da sirke karbonat birlikte kaynatKızlar yardım. Buharda havuç patates haşlayım derken nasıl olmuşsa tencerenin dibi tutmuş zift gibi Çelik kendisi. Nasıl geçer sizce bu ? Tavsiyeniz varsa alırım bi dal
Sabah kahvaltısını bulamaç yapmıştım bence o dokundu kizimaBenim doktor birden fazla kusarsa, aldığı ek gıdanın alerji yaptığını düşünürüz demişti
afiyetler olsun o zaman :)sağol canım çok detaylı güzel anlatmışsın, ağzım sulandı
ilk fırsatta yapacağım bunu da
afiyetler olsun. Yapmış kadar oldum sizeCanım eline sağlık ne güzel tarif etmişsin walla olsa da yesek
Alla alla tarifin başamel sos hariç bildiğin lazanya :) çokkk severim.Yağlamanın kıyması için; 1 soğan kavuruyorum, sonra 2-3 tane yeşil biber kavuruyorum, onlar kavrulduktan sonra üzerine yarım kilo kıymayı ekleyip hafif kavuruyorım, o kavrulduktan sonra 1 yk salça ile 1tk biber salçası kavuruyorım, güzel domates varsa 2 büyük domates doğrayıp atıyorum, yoksa salçayı daha çok koyuyorum, domates suyunu bıraktıktan sonra baharat ne istesen, ben tuz, karabibrr ve kırmızı biber koyuyorum, muhtemelen domatesin suyu yetmeyecektir, en son sıcak su ekliyorjm göz kararı, lavaşı ıslatacak ama çok sulu olmayacak kadar diyeyim. Bu sos piştikten sonra, hazır lavaşları ısıtıyorum tek tek. Lavaşları tortilla ekmeklerinden alma ama canım onlar çok tatlımsı oluyor, tandır lavaş diye satılanlar var onlar güzel oluyor.
Lavaşı yuvarlak tepsiye koyup üzerine 1-2 kepçe kıyma sos koyarak 10 kat yapıyorum. Sonra 4e kesip sarımsaklı yoğurtla güzel oluyor. Tabi annem varsa lavaşını da elde yapıyoruz o zaman tam kayseri yağlaması oluyor :)
kuzum sen neden acele ettin bu kadar. Kahvaltı menüsüne daha çok var bu ay sadece en fazla 2 çeşit git.sebze meyve püresi veya yoğurt.. Mideleri daha çok hassas bir alışsın önce.Kızlar ya benim kiz az önce 2 defa küstü dolu dolu bütün ek gıdaları çıkardı üstü başı hep kusmuk oldu yıkadım. Acaba neden kustu ya zaten cnm burnumda.
Kızlar oğlumun bu ay boyu hiç uzamamış hatta 1cm eksik çıktı normal mi ki acaba :/ kiloyuda 600gr almş.
Ne oluyor bu bebeklere ya? Benimki de esniyor esniyor uyuyamıyor. 3.5 4 saat uyanık kaldı geceYok canım adam akıllı gece uykusu uymuyor hiç
E zaten 2 ye kadar uyanık
Önceden uyandiginda eme eme uyurdu gece yatakta şimdi
3 4 gibi bir kıyamet koparıyor gece...
Bağırış çağırış bitmiyor...
3 gün kuralı ile devam. Muz kabız yaptı, ondan 1 kaşık ancak veririm artık diyorum. Elma gönül rahatlığı ile veriyorum. Tatlı patates 3. gün bugün. Yarın kabak 3. gün deneyeceğim sonra normal patates, sonra da çorba geçerim inşallah. Bizimki ne versem yedi, hepsini seviyor çok şükür. Yemede problem yok. Kabağı sade bile yedi. Inşallah böyle devam eder.Senin kuzu hep aynı performansta zaten canım. Nasıl diyor ek gıda? Ben 10 gündür hiçbir şey vermemiştim.bugün havuç kabak karışımı verdim. Büyük iştahla yedi ilk kez bu kadar
Benimkinin bas 1 cm buyuk.Dr babasina çekmiştir sorun yok dediÇok mu yıkadın çocuğu çekmiştir diye bir espri yapayım samimiyetime dayanarak :))))
600 gr iyi .. Zaten 7 den sonra hiç sallamıyorlar benimki hiç almamış bu ay, gayet normal dedi.. Boy uzaması iyi zaten . canım bu arada boy kafa çevresine bakıyorlar bu saatten sonra onlar önemli gelişimi için, genel bir huzursuzluk da yoksa kafana takma ( enfeksiyon da da iştah gidiyor ya o sebepten)
bildigin yemek listesi oluşturdum kkDA kendimeYağlamanın kıyması için; 1 soğan kavuruyorum, sonra 2-3 tane yeşil biber kavuruyorum, onlar kavrulduktan sonra üzerine yarım kilo kıymayı ekleyip hafif kavuruyorım, o kavrulduktan sonra 1 yk salça ile 1tk biber salçası kavuruyorım, güzel domates varsa 2 büyük domates doğrayıp atıyorum, yoksa salçayı daha çok koyuyorum, domates suyunu bıraktıktan sonra baharat ne istesen, ben tuz, karabibrr ve kırmızı biber koyuyorum, muhtemelen domatesin suyu yetmeyecektir, en son sıcak su ekliyorjm göz kararı, lavaşı ıslatacak ama çok sulu olmayacak kadar diyeyim. Bu sos piştikten sonra, hazır lavaşları ısıtıyorum tek tek. Lavaşları tortilla ekmeklerinden alma ama canım onlar çok tatlımsı oluyor, tandır lavaş diye satılanlar var onlar güzel oluyor.
Lavaşı yuvarlak tepsiye koyup üzerine 1-2 kepçe kıyma sos koyarak 10 kat yapıyorum. Sonra 4e kesip sarımsaklı yoğurtla güzel oluyor. Tabi annem varsa lavaşını da elde yapıyoruz o zaman tam kayseri yağlaması oluyor :)
kabagı nasıl hazırladın canım?3 gün kuralı ile devam. Muz kabız yaptı, ondan 1 kaşık ancak veririm artık diyorum. Elma gönül rahatlığı ile veriyorum. Tatlı patates 3. gün bugün. Yarın kabak 3. gün deneyeceğim sonra normal patates, sonra da çorba geçerim inşallah. Bizimki ne versem yedi, hepsini seviyor çok şükür. Yemede problem yok. Kabağı sade bile yedi. Inşallah böyle devam eder.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?