- 20 Ocak 2013
- 4.044
- 9.167
- 408
- Konu Sahibi ayprensesii
-
- #76.921
Canım her bebek farklıdır tabi ama ben bizimkinden gözlediğim kadarıyla emerek uyumaya alışmış bi bebek için kim ve Tracy bin uygulanabilir olmadığını düşünüyorum belki biraz daha büyürlerse olabilir ama şu an için değil. Bizimki mesela emerek uyumak istiyorsa ve ben oradaysam asla kucağımda sakinleşmiyor kafasını boynuma gönüyor ya da memeyi açmaya çalışıyor huzursuz bir şekilde hele ki ağlamaya da başladıysa artan bir volume ile histerikleşiyor. Ama mesela geçen memede tam uyumamışsın yatağa koydum uyandı tabi ağlayarak çıktım odadan annem kucağında hafif pışpışlayarak uyutmuş ben kucağıma alsam meme almasan asla sakinleşmez Eminim. Ya da annem ne zaman ayağında hafif sallasa uyuyor ama ben sallasam gülüp ayağa kalkmaya çalışıyor falan demek istediğim ortada bir adet anne ve emerek uyuyan bebek varsa yatırmaktadır veya sandalye yöntemi en azından 6 aylık bi bebek için uygulanabilir değil. Babası veya ananesi uğraşsa belki olur ama bizde mümkün değil ananesi zaten öyle eğitimmiş bilmemneymiş şeyran icadı olarak bakıyor babasının da asla vakti ve enerjisi olmıupr yine bana kalıyor iş. Dediğin gibi şu an için yapılacak en iyi şey rutinlere çok ciddi bağlı kalmak özellikle akşamları. Bi de kendi adıma sanki karartma perdeyle zifiri karanlıkta emzirerek uyutmak gelecek için daha iyi bir adım gibi düşünüyorum ama bilmiyorum tabi nedense bana büyüdükçe uyku eğitimi kolay olur gibi geliyor bu lafımı yemem umarım ama. Laftan biraz daha anlayan bebekle memesiz uyutma daha kolay olabilir tabi ilk günler zor geçse de totalde
Evet canım bizde yaparız egede çok yaparlar çok da severim ama epeydir yapmamıştım:)) kereviz kırmızı pancar bal kabağı çorbası da çok güzel olur. Yaparım yapmasına da annem yapınca hazır hazır yiyince nasıl da tatlı oluyor:)):)))) ay canımm ya canın mı çekmiş. Tadı çok güzel oluyor hemen al da yap :))
Hem bebişlere de veriliyor. Ben haftaya alıp vericem oğlumada:)
Surekli ölçüyorum .Sanirim vercem 37.6 yı gördüm kulaktan.Yoğurt olabilir cnm doğru ,dişler fena yaa, çok ateşli mi calpol ver rahat edersiniz
Gündüzden mi gelecek k.valide oyleyse geldiğinde bakar mı, çok huysuzsa anlattığına göre öyje verilebilir cnm, se de işini yaparsınSurekli ölçüyorum .Sanirim vercem 37.6 yı gördüm kulaktan.
Nasil inliyor .Kafasini kaldıramıyor. Istedigi oyuncağı tutamiyor .
Ve ustelik aksam yemegine kv gelecek.Dun cagirmistim kafasina gore bugun gelcekmis (h.sonumuzu onlarla gecirmek istemedigim icin cagirmistim .Haftasonu gelsek deyip duruyo)
Ya benimki dün sabaha karşı 4te uyudu ancak. Meme istiyor sonra ağlayıp kendini atıyor. Bıktım ya, dişse çıksın gazsa bitsin. Rüyamda dişi çıkacak gibi patlamıştı.Kızlar doktordan geldik şimdi. 6.ay kontrolü olduk. 7450 gr 65 cm. Gelişimi iyi dedi doktor. Ama geçen aydan bu aya 200gr almış. Az değil mi sizce de??
Gece zombiye dönüşümemi söyledim.
Bu aylarda açlıktan uyanmaz artık saat başı dedi. Diş huzursuzluğu oluyor kendini emerek ve memede sakinleştiriyor orayı sığınacak yer olarak görüyor dedi. Ağrılı bi süreç oluyor çocuk için kendimizden pay biçersek nasıl fenadır diş ağrısı dedi. S Susammmmmdemlicaykeyfi diş çıkana kadar sürer bu dedi doktor. Valla şaştım kaldım ne dişmiş bu altın diş çıkaracak heralde bizimki
TV programında görmüştüm bu tarifi çok merak etmiştim öyle özledim ki bu tür şeyler yapmaya ama bunlar tam konsantre gerektiriyor ya, en azından benim için :) bebek sürekli mızır mızır olunca hep kolay şeyler yapıyorum ya da dışarıdanYağlamanın kıyması için; 1 soğan kavuruyorum, sonra 2-3 tane yeşil biber kavuruyorum, onlar kavrulduktan sonra üzerine yarım kilo kıymayı ekleyip hafif kavuruyorım, o kavrulduktan sonra 1 yk salça ile 1tk biber salçası kavuruyorım, güzel domates varsa 2 büyük domates doğrayıp atıyorum, yoksa salçayı daha çok koyuyorum, domates suyunu bıraktıktan sonra baharat ne istesen, ben tuz, karabibrr ve kırmızı biber koyuyorum, muhtemelen domatesin suyu yetmeyecektir, en son sıcak su ekliyorjm göz kararı, lavaşı ıslatacak ama çok sulu olmayacak kadar diyeyim. Bu sos piştikten sonra, hazır lavaşları ısıtıyorum tek tek. Lavaşları tortilla ekmeklerinden alma ama canım onlar çok tatlımsı oluyor, tandır lavaş diye satılanlar var onlar güzel oluyor.
Lavaşı yuvarlak tepsiye koyup üzerine 1-2 kepçe kıyma sos koyarak 10 kat yapıyorum. Sonra 4e kesip sarımsaklı yoğurtla güzel oluyor. Tabi annem varsa lavaşını da elde yapıyoruz o zaman tam kayseri yağlaması oluyor :)
Baba yaparsa uyku eğitimi ancak olur çünkü bizi görünce direkt memdmeme akıllarına geliyor. Vermeyince de niye vermiyor diye stres olup ağlıyorlar.Yaa biliyomusum bir iki denemede banad aynısı oldu, boynumu emmeye başladı yada kendini aşağı memeye doğru itmeye ve dediğin gibi inanılmaz ağlıyorbenimde cesaretim yok bakma yapacağım dediğime bende ağlatamam
Dediğin gibi rutin önemli ama o da gece sürekli uyanmasını engellemez, e napıcaz o zaman( benim dişten umudum var diş gelse diyeceğim ki dişten
Kızlar e bebekten aldığım premium care gelmiş. Yine 184 lü almıştım, 204lü gelmiş. Geçen jokerde de aynı şey olmuştu. Sanırım paketler değiştiği için yeni kutılar geliyor. Sizde de öylemi? C cisse0932 @serenity16
Geçmiş olsun canım ilaçsız çok zor ama bana dr bol bol su iç kuru kalmasın ama yediğin içtiğin ılık olsun demişti ..Ben birde hamileyken de böyle oldum sürekli portakal suyu içtim direncime iyi geldi.
gecmis olsun. Karbonat veya sirkeli suyla gargara yapin enfeksiyon ilerlemesin demisti bizim aile hekimi. Bir de ihlamur, bal, zencefil falan işte, o klasik seyler kullaniliyor mecburen
Sağol un kızlar. Parol içiyorum, name limon kaynatıyırum. Sirkeyle hem gargara yapıyorum hem de içiyorum. Anneler hasta olmasın ya, yalnızım çocuğumla ilgilenecek kimsem yok. Doğru dürüst ilgilenemeyince yawrumun da modu düşük bugünAteşe Parol, aynı zamanda kırgınlığı da alır boğaz ağrısı için bol sıcak şeyler çok geçmiş olsun cnm
Allah sifa versin canim, emzirirken veya yakin temasta cift maske tak demisti bir de dr. Bebise gecmesin diyeSağol un kızlar. Parol içiyorum, name limon kaynatıyırum. Sirkeyle hem gargara yapıyorum hem de içiyorum. Anneler hasta olmasın ya, yalnızım çocuğumla ilgilenecek kimsem yok. Doğru dürüst ilgilenemeyince yawrumun da modu düşük bugün
aynen bizimki de oyle. Ama babasi ayaginda sallarsa uyudugu oldu. Onda meme olmadigini anlamisBizimki mesela emerek uyumak istiyorsa ve ben oradaysam asla kucağımda sakinleşmiyor kafasını boynuma gönüyor ya da memeyi açmaya çalışıyor
ya zaten ben de beyefendi kusunce eskiden kafaya cok takardim, simdi aldim oglumu gittim icerde oynadim. Yorganini da attim kapinin onune. Zaten ayri yatiyoruz =) bu duyarsizligim beni korkutuyor =))Bizde de var tartışmalar, irili ufaklı ... Bebekten sonra bu tartışmaları daha hafif atlatır oldum sabır gücü sanırım. Sen de kendine bebeğine bak cnm , erkek milleti...
bizim kv.lerin zihniyet ayni. Dun cagirilmadan gelmis. Ben de cocuk uyuyacakken gittim iceri daha da geri getirmedim, uyanmasina ragmen. Zaten o yuzden küstü beyefendi.Surekli ölçüyorum .Sanirim vercem 37.6 yı gördüm kulaktan.
Nasil inliyor .Kafasini kaldıramıyor. Istedigi oyuncağı tutamiyor .
Ve ustelik aksam yemegine kv gelecek.Dun cagirmistim kafasina gore bugun gelcekmis (h.sonumuzu onlarla gecirmek istemedigim icin cagirmistim .Haftasonu gelsek deyip duruyo)
Seninki bir ara uyuyordu sanki?
bugün 2.gün tadımı yaptım yoğurt ta sade verdim suratını ekşite ekşite yedi:)Kızlar sizin bebişler yoğurdu sade yiyor mu bizimki yüzünü buruştryo yerken ekşi gelyo galiba neyle veryosnz yoğrdu biz daha yeni başladk ek gdaya neyle vereblrm
Benimkide öyle ama üzülyorm yazık çocuğabugün 2.gün tadımı yaptım yoğurt ta sade verdim suratını ekşite ekşite yedi:)
Evet canım bizde yaparız egede çok yaparlar çok da severim ama epeydir yapmamıştım:)) kereviz kırmızı pancar bal kabağı çorbası da çok güzel olur. Yaparım yapmasına da annem yapınca hazır hazır yiyince nasıl da tatlı oluyor:))
Kızlar yardım. Buharda havuç patates haşlayım derken nasıl olmuşsa tencerenin dibi tutmuş zift gibi Çelik kendisi. Nasıl geçer sizce bu ? Tavsiyeniz varsa alırım bi dal
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?